Įkraunama...
Įkraunama...

Kuskusas (Couscous)

Aciu uz konsultacijas 4u.gif
Atsakyti
Turiu dauge is Alzyro tai ji man parode, kaip ji gamina couscous. Jinai ji garina ant garu kelias minutes. Ispila i labai platu inda ir purena su 2 medinem(butinai) sakutem(tevukas man padare), kol visiskai atausta. Vel garina ir vel purena. ir taip 3 kartus. Tik pries 3 purenima ipila truputi alyvu aliejaus(jis padeda, kad nesukibtu couscous)
Is pakeliu gamindama, niekada couscous neverdu. Tik uzvirinu vandeni su druska placiame puode. Suberiu couscous, butinai uzdengiu ir palieku 3min brinkti. Po to uzpilu truputi alyvu aliejaus ir purenu. Turi gautis visiskai nesulipe.
Ismoke tokias salotas: mazais kubeliais pjaustytas pomidoras, keletas svogunu laisku, couscous, druskos, pipiru, citrinos sulciu(labai saikingai) ir butinai metu lapeliai(be ju neskanu). Man labai skanu tongue.gif
Vaikams vasara : supjaustau braskes , couscous, klevo sirupas ir grietinele(nedaug). Vaikams labai patinka ax.gif
Atsakyti
Kadangi Čili kaime nėra ką valgyti, o draugai nuolat ten eina, pabandžiau kuskusą su daržovėmis ir šafranu thumbup.gif Patiko smile.gif
Eisiu nusipirkt kruopų ir pati bandysiu pasigamint smile.gif
Man įdomu, koks jų kaloringumas maždaug? g.gif Aišku, gaminčiau be sviesto ax.gif
Atsakyti
Idomus patiekalas tas kuskusas, turiu pakeli nusipirkus, reikes pabandyt, vis nesiristu, nes mano seima naujoviu netoleruoja ax.gif
Atsakyti
Niu kiek daug fainų patiekalų. thumbup.gif
Pirmą kartą kuskusą paragavau Tunise. Labai patiko. Kai radau Lietuvoje pirkti labai pasidžiaugiau. biggrin.gif
Visada darau labai paprastai, kai noriu kažko greitai, tai pakepinu svogunus, morkytes, dešreles, prieskonių (pagal skonį), kečiupo. Kai viskas gražiai iškepa įpilų vendens ir įberiu kuskuso, sumaišau ir už 10 min. galima valgyti.
O kai yra daugiau laiko tai darau su mėsa.
Prisipirksiu dabar kuskoso ir bandysiu pagal čia sudėtus receptus gaminti. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2007 10 27, 00:04)
Niu kiek daug fainų patiekalų.  thumbup.gif
Pirmą kartą kuskusą paragavau Tunise. Labai patiko. Kai radau Lietuvoje pirkti labai pasidžiaugiau.  biggrin.gif
Visada darau labai paprastai, kai noriu kažko greitai, tai pakepinu svogunus, morkytes, dešreles, prieskonių (pagal skonį), kečiupo. Kai viskas gražiai iškepa įpilų vendens ir įberiu kuskuso, sumaišau ir už 10 min. galima valgyti.
O kai yra daugiau laiko tai darau su mėsa.
Prisipirksiu dabar kuskoso ir bandysiu pagal čia sudėtus receptus gaminti.  thumbup.gif

tikrai labai skanu ir sotu, dariau su desrelem smile.gif thumbup.gif
Atsakyti
skaniausio kuskuso pateikalo ragavau Suomijoje smile.gif
Pakepinami visteinos gabaliukai, cukinijos mazi gabaliukai, paprikos, svagunai ir morkos (gabaliukais, tik apskrudinamos). Galiausiai supilamas paruostas kuskusas, idedu kario ir truputi cilio pipiru. Sumaisau ir ant stalo:)
Labai lengva ir labai greta (gamyba uztrunka iki 15 min thumbup.gif )
Atsakyti
Aš šiandien valgiau taip: užpyliau karšt vandeniu, pridėjau kario ir morkų bei salierų šiaudelių thumbup.gif Skanu ir lengva thumbup.gif Patiko
Atsakyti
QUOTE(vetra72 @ 2007 03 24, 22:06)
As kuskuso ragavau kai buvau Prancuzijoj - labai patiko. Sveikas ir sotus maistas.po to bandziau namuose kelis kartus pasidaryt, bet tai kruopos sulipdavo, tai siaip kazkoks ne toks gaudavos.  O dabar irKaune jau restoranas atsidare, kur galima tikro kuskuso paragaut.  Taip ir vadinas 'Kuskuso Namai' . Vakar buvom su vyru - labai jauku, idomus interjieras ir be to nebrangu. Porcija kuskuso su vistiena kainavo 8.5 lt, o privalgem kaip reikalas, net per daug buvo. Tikrai verta nueit, tada ir namuose galima bandyt pasigamint panasiai:)



o kur cia tie kuskuso namai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pempe @ 2007 11 06, 03:41)
o kur cia tie kuskuso namai? g.gif


internete galima pasižiūrinėt tongue.gif va radau adresą "Laisvės al. 88 / Vasario 16-tosios g. 1" iš meniu.lt, bet kažkodėl ten parašyta šalia 'Kuskuso namai (nedirba)' blink.gif
Atsakyti
Perskaičiau visus receptus, bet neradau tokio, kokį pati sugalvojau: į išvirtas kuskuso kruopas sudedu pakepintus pievagrybius, daug tarkuoto fermentinio sūrio, prieskonių, druskos ir palieku uždengtą puodą, kad sūris ištirptų. Paprasta, greita ir skanu.
Atsakyti
reikės pabandyt mirksiukas.gif
Atsakyti