Aciu uz konsultacijas

Turiu dauge is Alzyro tai ji man parode, kaip ji gamina couscous. Jinai ji garina ant garu kelias minutes. Ispila i labai platu inda ir purena su 2 medinem(butinai) sakutem(tevukas man padare), kol visiskai atausta. Vel garina ir vel purena. ir taip 3 kartus. Tik pries 3 purenima ipila truputi alyvu aliejaus(jis padeda, kad nesukibtu couscous)
Is pakeliu gamindama, niekada couscous neverdu. Tik uzvirinu vandeni su druska placiame puode. Suberiu couscous, butinai uzdengiu ir palieku 3min brinkti. Po to uzpilu truputi alyvu aliejaus ir purenu. Turi gautis visiskai nesulipe.
Ismoke tokias salotas: mazais kubeliais pjaustytas pomidoras, keletas svogunu laisku, couscous, druskos, pipiru, citrinos sulciu(labai saikingai) ir butinai metu lapeliai(be ju neskanu). Man labai skanu
Vaikams vasara : supjaustau braskes , couscous, klevo sirupas ir grietinele(nedaug). Vaikams labai patinka
Is pakeliu gamindama, niekada couscous neverdu. Tik uzvirinu vandeni su druska placiame puode. Suberiu couscous, butinai uzdengiu ir palieku 3min brinkti. Po to uzpilu truputi alyvu aliejaus ir purenu. Turi gautis visiskai nesulipe.
Ismoke tokias salotas: mazais kubeliais pjaustytas pomidoras, keletas svogunu laisku, couscous, druskos, pipiru, citrinos sulciu(labai saikingai) ir butinai metu lapeliai(be ju neskanu). Man labai skanu

Vaikams vasara : supjaustau braskes , couscous, klevo sirupas ir grietinele(nedaug). Vaikams labai patinka

Kadangi Čili kaime nėra ką valgyti, o draugai nuolat ten eina, pabandžiau kuskusą su daržovėmis ir šafranu
Patiko
Eisiu nusipirkt kruopų ir pati bandysiu pasigamint
Man įdomu, koks jų kaloringumas maždaug?
Aišku, gaminčiau be sviesto

Eisiu nusipirkt kruopų ir pati bandysiu pasigamint

Man įdomu, koks jų kaloringumas maždaug?

Idomus patiekalas tas kuskusas, turiu pakeli nusipirkus, reikes pabandyt, vis nesiristu, nes mano seima naujoviu netoleruoja

Niu kiek daug fainų patiekalų.
Pirmą kartą kuskusą paragavau Tunise. Labai patiko. Kai radau Lietuvoje pirkti labai pasidžiaugiau.
Visada darau labai paprastai, kai noriu kažko greitai, tai pakepinu svogunus, morkytes, dešreles, prieskonių (pagal skonį), kečiupo. Kai viskas gražiai iškepa įpilų vendens ir įberiu kuskuso, sumaišau ir už 10 min. galima valgyti.
O kai yra daugiau laiko tai darau su mėsa.
Prisipirksiu dabar kuskoso ir bandysiu pagal čia sudėtus receptus gaminti.

Pirmą kartą kuskusą paragavau Tunise. Labai patiko. Kai radau Lietuvoje pirkti labai pasidžiaugiau.

Visada darau labai paprastai, kai noriu kažko greitai, tai pakepinu svogunus, morkytes, dešreles, prieskonių (pagal skonį), kečiupo. Kai viskas gražiai iškepa įpilų vendens ir įberiu kuskuso, sumaišau ir už 10 min. galima valgyti.

QUOTE(Marija5 @ 2007 10 27, 00:04)
Niu kiek daug fainų patiekalų.

tikrai labai skanu ir sotu, dariau su desrelem

skaniausio kuskuso pateikalo ragavau Suomijoje 
Pakepinami visteinos gabaliukai, cukinijos mazi gabaliukai, paprikos, svagunai ir morkos (gabaliukais, tik apskrudinamos). Galiausiai supilamas paruostas kuskusas, idedu kario ir truputi cilio pipiru. Sumaisau ir ant stalo:)
Labai lengva ir labai greta (gamyba uztrunka iki 15 min
)

Pakepinami visteinos gabaliukai, cukinijos mazi gabaliukai, paprikos, svagunai ir morkos (gabaliukais, tik apskrudinamos). Galiausiai supilamas paruostas kuskusas, idedu kario ir truputi cilio pipiru. Sumaisau ir ant stalo:)
Labai lengva ir labai greta (gamyba uztrunka iki 15 min

Aš šiandien valgiau taip: užpyliau karšt vandeniu, pridėjau kario ir morkų bei salierų šiaudelių
Skanu ir lengva
Patiko

QUOTE(vetra72 @ 2007 03 24, 22:06)
As kuskuso ragavau kai buvau Prancuzijoj - labai patiko. Sveikas ir sotus maistas.po to bandziau namuose kelis kartus pasidaryt, bet tai kruopos sulipdavo, tai siaip kazkoks ne toks gaudavos. O dabar irKaune jau restoranas atsidare, kur galima tikro kuskuso paragaut. Taip ir vadinas 'Kuskuso Namai' . Vakar buvom su vyru - labai jauku, idomus interjieras ir be to nebrangu. Porcija kuskuso su vistiena kainavo 8.5 lt, o privalgem kaip reikalas, net per daug buvo. Tikrai verta nueit, tada ir namuose galima bandyt pasigamint panasiai:)
o kur cia tie kuskuso namai?

QUOTE(pempe @ 2007 11 06, 03:41)
internete galima pasižiūrinėt

Perskaičiau visus receptus, bet neradau tokio, kokį pati sugalvojau: į išvirtas kuskuso kruopas sudedu pakepintus pievagrybius, daug tarkuoto fermentinio sūrio, prieskonių, druskos ir palieku uždengtą puodą, kad sūris ištirptų. Paprasta, greita ir skanu.