Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

labas,

Sakykit o kaip nustatoma planinio cezario data, jei pavojinga laukti veiklos pradzios - saremiu, daro nuo 38 savaites kaip suprantu ax.gif
Atsakyti
Amri32 sveikinu kad viskas praejo skalndziai ir svarbiausia taip kaip noreta mirksiukas.gif Nesiruosiu neiko moralizuot,tuo labiau akmenim metytis biggrin.gif tiesiog dziaugiuosi uz jus 4u.gif
yolitux labai priklauso nuo situacijos ir gydytojos. Vaivos juostai dare anksti kiek pamenu.
Atsakyti
QUOTE(yolitux @ 2010 03 01, 17:37)
labas,

Sakykit o kaip nustatoma planinio cezario data, jei pavojinga laukti veiklos pradzios - saremiu, daro nuo 38 savaites kaip suprantu  ax.gif

man darė 37 ir 4 dienų. skyrėsi randas, todėl ilgiau nelaukė. apie jokią gimdymo veiklą nė kalbos nebuvo. ačiūdie, kad man net paruošiamųjų sąrėmių nebūdavo.

datą skiria gydytojas, atsižvelgdamas į priežastis. ( nors pirmos dukros datą pasirinkom mes - gydytojas davė nuo - iki pasirinkimą, nuo sausio 15 iki 20 dienos ).
Atsakyti
Labai pritariu nuomonei, kad kiekvienam savo, ir visiškai skiriasi kiekvienos situacijos.Aš, pvz. išsižiojusi laukiau, kada bus tas nemalonus jausmas kišant kateterį ir kaip dauguma rašė, kad nemalonu kai vaiką jau traukia.Nu taip ir nesulaukiau blink.gif Nejaučiau kiaurai nieko.Gal čia man vaistukų anestiozologė padaugino? biggrin.gif Dėl korsetuko tai irgi pati atsirinkau - antrą dieną užsimoviau labai tamprius triusikėlius, o ketvirtą jau tikrą korsetą, kur šlaunis apima ir liemenį.Ir pavakare pastebėjau, kad randas šlapiuoja.Tai patepiau sporų milteliais(jie mums tinka ir nuo iššutimų leliukui) porą kart ir naktį be kelnaičių miegojau.Nu po poros dienų čiki susitvarkė.Pati operacija man buvo atlikta 39savaitės ir 6dienos.Žodžiu, 40savaitę.Ir tai, jei nebūtų prasidėjusi veikla, ginė dar būtų tempusi.Tik jau paskui, po operacijos ji pasidžiaugė, kad laiku atlikom, nes pagal placentą ir leliaus subrendimą tai 41sav.prilygo.Tuos netikslumus ginai aiškina kaip echoskopijos paklaidas ant poros savaičių.Nes lietuvoje yra dvi programos, pagal kurias echoskopuotojai dirba - tai arba japonų arba amerikiečių.Ir todėl pagal vaikelio brandos vertinimą įsčiose būna poros savaičių paklaida.
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2010 02 27, 16:15)
thumb_yello.gif kad pilvo neliko,pas mane irgi iskart buvo lygus,si kart manau irgi taip pat bus nes svorio mazai priaugau.
O del korsetuko tu tikriausia teisi,reikia kad pirma sugytu randukas,jug jam kvepuot reikia,na nebent tas korsetukas visai lengvutis,minkstas elastinis.As turiu ta kieta kur su lipuskem,kur nesciom tinka o po gimdymo apsukta reikia ant pilvo detis,tai manau kad jis tkrai netiks pirmom dienom.

na va o pas mane gera savaitele laikesi tokie patys pilvo duomenys kaip ir nestumo metu ax.gif palatos kaimyne irgi sake kad man dar gimdymas ant nosies lotuliukas.gif blink.gif nors jau buvo po visko doh.gif

o ir dabar dar yra sad.gif svoris ir pilvelis likes kaip prisiminimas doh.gif unsure.gif
Atsakyti
[quote=Amri32,2010 03 02, 13:40]
Labai pritariu nuomonei, kad kiekvienam savo, ir visiškai skiriasi kiekvienos situacijos.Aš, pvz. išsižiojusi laukiau, kada bus tas nemalonus jausmas kišant kateterį ir kaip dauguma rašė, kad nemalonu kai vaiką jau traukia.Nu taip ir nesulaukiau blink.gif Nejaučiau kiaurai nieko.Gal čia man vaistukų anestiozologė padaugino? biggrin.gif Dėl korsetuko tai irgi pati atsirinkau - antrą dieną užsimoviau labai tamprius triusikėlius, o ketvirtą jau tikrą korsetą, kur šlaunis apima ir liemenį.Ir pavakare pastebėjau, kad randas šlapiuoja.Tai patepiau sporų milteliais(jie mums tinka ir nuo iššutimų leliukui) porą kart ir naktį be kelnaičių miegojau.Nu po poros dienų čiki susitvarkė.Pati operacija man buvo atlikta 39savaitės ir 6dienos...

o sakykit del ko juks dare cezari? nes man yra paskirtas planinis, kadangi lelius sedi, tai liepia rinktis data, o as vis tempiu, sakau kazin taip betempdama nesulauksiu saremiu..ir ar tada operacija nebus sudetingesne?
Atsakyti
[quote=vaidze,2010 03 03, 10:07]
[quote=Amri32,2010 03 02, 13:40]
nes man yra paskirtas planinis, kadangi lelius sedi, tai liepia rinktis data, o as vis tempiu, sakau kazin taip betempdama nesulauksiu saremiu..ir ar tada operacija nebus sudetingesne?
[/quote]

Aš kaip tik sakyčiau, jei sulauksit sąrėmių ar nubėgs vandenys, sau ramiai pasiimsit tašytę ir į gimdymo namus planiniam CP. Toks atvejis net sakyčiau idealus, nes vaikiukas būna psichologiškai ir fiziškai pasiruošęs gimti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(0rchideja @ 2010 03 03, 06:50)
na va o pas mane gera savaitele laikesi tokie patys pilvo duomenys kaip ir nestumo metu ax.gif palatos kaimyne irgi sake kad man dar gimdymas ant nosies  lotuliukas.gif  blink.gif nors jau buvo po visko  doh.gif

o ir dabar dar yra sad.gif svoris ir pilvelis likes kaip prisiminimas  doh.gif  unsure.gif

Kaip ydomiai,gi is pilvelio gimdymo metu daug visko "issiima" lelius,vandenys,placenta,negi ant pilvo nestumo metu tiek lasiaku uzsideda g.gif Nenoriu izeisti tik jau pergyvenu kad formas greiciau susigrazint,gi pavasaris,noresis ir i maudoma isokt ir sijonuka uzsidet.
QUOTE(Axxa @ 2010 03 03, 15:08)
Aš kaip tik sakyčiau, jei sulauksit sąrėmių ar nubėgs vandenys, sau ramiai pasiimsit tašytę ir į gimdymo namus planiniam CP. Toks atvejis net sakyčiau idealus, nes vaikiukas būna psichologiškai ir fiziškai pasiruošęs gimti  drinks_cheers.gif

Jei paskirtas planinis,daktarai nori susiplanuoti is anksto, nebent toj ligoninej nera didelis gimdyviu skaicius tuomet gal ir leis daktarai atvaziuot tik tada kai gimdymas prasides.
O siaip planinis tam ir skiriamas kad susiplanuoti operacija,o jei atvyksit prasidejus gimdymui tuomet bus jau extrinis.
Atsakyti
tai vat, vis ir suku galva...aisku planinis ir sako, kad planuotas..bet taip norisi, kad leliukas pats sau gimdymo data issirinktu, o ne pati nustatineciau sad.gif

ir man kazkaip atrodo, kad leliukui ne toks sokas buna , kaip jau jis beldziasi i pasauli, o ne pas ji, kad istraukt smile.gif ..

man kazkaip daktares nuomone labai keistai pasirode, sako rinkis data, o as ir uzsiminiau, ar galima taip,kad laukt, kol prasides visas procesas, tai sako, kam, taip jei kas infekciju isvengsi g.gif na bet ji sako, gal ji zino..
Atsakyti
Vaidze, man buvo leista tiesiog pasirinkti - natūraliai ar operacija.Nes buvo atsižvelgta į sunkius natūralius du gimdymus(gimdos kaklelis kietas), į tai, kad vieną vaikelį esame praradę verysad.gif - o ginai pasitaikė šiuolaikinių teorijų pažiūrų, kur atsižvelgiama jau ir į žmoniškumą, į motinos kančias, į rizikos mažinimą...Tik buvo tarta, kad lauksime pačios įvykių veiklos, kai vaikelis pats pasirinks eigą.Todėl ir rinkausi netoliese namų esančią ligoninę,kad be stresų ir skubos spėtume, o ne KMUK, kur iki kauno mums porą valandų kelio.(Mes lankėmės keliose vietose, pas kelis ginus - tad galėjome rinktis).Ačiū Dievui, viskas vyko slandžiai ir lėtai - iš vakaro paguldė(jau buvo panašiai 2cm atsidarę), o ryte jau 4cm.Dar spėjau 4val ryte(kankino nemiga) pasigražinti, plaukus pasisukti, kad savo Dukrytės sutikime graži mamytė jai būčiau biggrin.gif biggrin.gif Ir puse devynių ryte, jau gerokai riečiant sąrėmių saldumui, išdardėjome į operacinę 4u.gif
Ech...kažkaip jau net su nostalgija viską prisimenu ax.gif Tik esu jau rami dėl vieno - jei lauksime dar vieno vaikelio, tai būdą jo atėjimo į šį pasaulį jau žinosime ir nebereiks kankintis dėl nežinomybės smile.gif Nes žinosiu - manęs lauks šventė, nuostabi Naujos Gyvybės sutikimo Šventė... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidze @ 2010 03 06, 11:13)
amri 32 aciu uz atsakyma  4u.gif

kazkaip ir as labiau noreciau sulaukt tu leliuko atejimo zenklu...

o va dabar dar ir persalau, tai visai didelis nerimas...kazin  ant kiek tai pavojinga darant cezariui... g.gif siaip temp. nera, bet baisuline sloga ir asarojimas..
gal kuri susiduret? blink.gif

Nu nelabai gerai tie peršalimai operacijoms g.gif Manau, kad turi kuo skubiau susisiekti su gyd. kuris padėtų įveikti peršalimą iki operacijos blink.gif Sėkmės gydantis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vaidze @ 2010 03 06, 11:13)
amri 32 aciu uz atsakyma  4u.gif

kazkaip ir as labiau noreciau sulaukt tu leliuko atejimo zenklu...

o va dabar dar ir persalau, tai visai didelis nerimas...kazin  ant kiek tai pavojinga darant cezariui... g.gif siaip temp. nera, bet baisuline sloga ir asarojimas..
gal kuri susiduret? blink.gif

as buvau apsirgusi ...labai kosejau bet visteik mane operavo blush2.gif aisku operacijos metu stengiausi kuo maziau koseti(bijojau kad trukdysiu blush2.gif ) bet kai uzsaldyta buvau iki puses gydytojam tas nemaise,tik pati nekaip jauciausi doh.gif
aisku geriau butu pasveikti iki numatytos dienos. mirksiukas.gif bet siaip operuoja smile.gif
Atsakyti