QUOTE(mar86 @ 2010 01 17, 23:32)
Skaiciau apie PC, bet neradau atsakymo i savo klausima, gal ieskot nemoku
Taigi paklausiu - Ar imanoma susitarti del Cezario, kai viskas yra gerai ir gali pagimdyt pati? Ir su kuo tartis - ar gimdymo namuose, ar pas savo ginekologe? Kaip i tai reaguoja gydytojai?
Zinau, kad dauguma pataria gimdyti paciai ir t.t., bet as tikrai bijau skausmo Jau ne karta buvau nualpusi pas dantista ar kai krauja eme, pradeda ziauriai pykinti, na tikrai ziauriai bijau, o ne siaip nenoriu pakentet. Nesinori prisiminti gimdyma kaip didziausia kosmara...
įmanoma viskas tik ar manote,kad CP neskauda ? pradedant šlapimo kateteriu baigiant pooperciniu laikotarpiu su komplikacijom
pati gimdžiau du kart pirmąjį natūraliai , net be nuskausminamųjų bevandenis gimdymas, saldu nebuvo, bet po 2val stojausi ir ėjau, paskaudėjo tarpvietę savaitėlę, bet ir viskas, o po CP negalėjau atkelt galvos,toks skausmas buvo tokia komplikacija pasidarė,kad sakiau geriau 10 vaikų pagimdyčiau pati, be nuskausminimo nei ištvert ką aš ištvėriau

, todėl manau gamta motulė sutvarkius viską kaip reikia, ir bijot tokių dalykų neverta , yra kursai,kur švelniai tariant taip užliūliuoja mamas

, kad jos nejučia pasirenka net be nuskausminamųjų gimdymą, o juk yra epidūrinis ir gimdykit sau su daina , skaudės tiek trumpai,kad net suvokt nespėsit , linkiu sėkmės apsisprendime
QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 01 27, 15:12)
Teoriškai taip, o praktiškai ne visada viskas taip paprasta. Ne aš viena jau rašiau, kad kai kuriems medikams dzin, kas parašyta kortelėj, siuntime ar dar kur. Elgiasi savo nuožiūra ir neoperuoja. Atrodytų, iš principo. Tai gerai, jei yra laiko susirasti žmogišką gyd., o jei su prasidėjusia gimdymo veikla atvažiuoji (kas iki termino dienos tikrai gali atsitikti), tai ir gali tekti pabūti bandomuoju triušiu.
Goniuke, siūlyčiau kuo anksčiau apsilankyt GN (atrodo būtinas siuntimas konsultacijai), kad tikrai žinotum, jog operuos. Ypač jei negalvoji tartis.
Planinė operacija, jei nesitari, tikrai nemokama
jei yra įrašyta kortoje jūs turite teisę reikalauti CP , kadangi aš studijavau ir mano sesija tiesiai ant gimdymo termino buvo išvažiavau į sesiją su daiktais,nes mažą ką

ir mane gyd buvo perspėjusi,kad visuomet siūloma pabandyti natūralų gimdymą, bet sakė tu turi pilną teisę reikalauti, o jie neturi teisės nedaryti

,bet neteko gimdžiau pas savo daktarytę 4 dienos prieš tikrąjį terminą
QUOTE(vaidze @ 2010 02 05, 13:03)
jei cezaris ar reikia darytis streptokoko tyrimus?nes kiek suprantu gali vaikiukui pakenkti jei eina jis per gimdos kanalus ar ne?
man darė
QUOTE(erikute.n @ 2010 02 05, 21:32)
man sake, kad po cezario vaikai buna tokie stumk trauk, nesavarankiski ir tt. As gimdziau naturaliai pries 3 men. Skausmai aisku nemalonus, bet nera nepakenciami, nors ta minute atrode, kad blogiau jau but negali

juk moters organizmas taip sutvertas, tai nebijokim to, kas naturalu
totali nesąmonė , galiu paneigti turimais savais įrodymais
o temoje beje tik kelios nori iš baimės CP , o visos kitos dėl tam tikrų gręsiančių rimtų bėdų , jei asmeniškai tau būtų pasakę,kad tau ar tavo vaikui saugesnis gimimo kelias yr CP , ar tikrai natūraliai gimdytum pasirašytum, ir eksperimentuotum, kad vaikas nebūtų anot"stumk trauk"

, maždaug iš serijos , o gal visgi pagimdysiu natūraliai ir visi liksim sveiki , todėl reik skaityti kas rašoma , CP operacija , todėl aš jai nepritariu kas tą daro iš mandrumo, bet jei tai yra išeitis saugant vaiko ir gimdyvės sveikatą tai net nediskutuotinas klausimas

Rojų susikurti galima, bet... reikia praeiti pragarą...