Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 28, 16:26)
Man siūlė. Sutikau. ( KMUK)
Turėjau du kartus plyšusį gimdos randą ( II ir III nėštumai).  Ketvirtas nėštumas man jau nesuderinamas - rizika žūti vaisiui,  man didelė tikimybė nukraujuoti.

Vaikiukų tikrai daugiau planuose nėr, amžius jau gerokai virš 30, dvi mergytės namuos siaučia - per akis to džiaugsmo biggrin.gif .

Neigiamų pojūčių nejaučiu.

Jūsų atveju, tikiu, kad sterilizacija buvo geriausia išeitis, jei jau per antrąjį nėštumą plyšo randas unsure.gif Kiek sav.buvo, kai tai įvyko? Beje, ar tikrai plyšo, ar tik prasiskyrė? Lyg ir neminėjote, kad skubių operacijų dėl plyšimo prireikė g.gif

Visgi manau, kad daug kas priklauso nuo moters organizmo savybių, atliktų operacijų "kokybės" ir tarpų tarp nėštumų. Nusiteikiam optimistiškai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Margie @ 2009 12 29, 11:35)
drinks_cheers.gif Ir as norejau ta pati parasyti.Kai kurioms CP net paskyria pries savaite ar dvi  doh.gif Nezinau kam to reikia... Bet man tikrai paciai ir vaikui geriau, kai vaikas jau pasiruoses gimti, negu isimti ji mieganti  blink.gif

man beveik trimis savaitėmis anksčiau. jis tam ir yra planinis, kad nebūtų bereikalingos skubos. ir nejautrą geriau padaryti sekasi, kai nėra sąrėmių ( nes turi būti susirietus ir nejudėti). kitoms nestuke.gif pavojinga laukti gimdymo veikos ( mano atveju menkiausias sąrėmis galėjo iššaukti vaisiau žūtį ).
ir maniškę tikrai ne miegančią ištraukė biggrin.gif - rėkė dar pilvelyje būdama, o jau kai galutinai išvydo šviesą, tai uždainavo dar garsiau.
Atsakyti
Pagal mano gydytoja man terminas sausio 10 d.
Siandien buvau VGN, paziurejo echo, pagal juos terminas butu kaip ir 6 d. Tad liepe 4 d. atvaziuoti ir guldis i stacionara, sake i svaites pabaiga turetumem tave "sutvarkyti" g.gif bet konkrecios operacijos datos nepasake, paklausus kodel taip is anksto, sake, kad reikes visokiausius trimus dar atlikti.
Tad norejau paklausiti, kurioms numatytas planinis CP, irgi is anksto guldo?
Atsakyti
QUOTE(Migluzee @ 2009 12 29, 14:21)
Pagal mano gydytoja man terminas sausio 10 d.
Siandien buvau VGN, paziurejo echo, pagal juos terminas butu kaip ir 6 d. Tad liepe 4 d. atvaziuoti ir guldis i stacionara, sake i svaites pabaiga turetumem tave "sutvarkyti"  g.gif  bet konkrecios operacijos datos nepasake, paklausus kodel taip is anksto, sake, kad reikes visokiausius trimus dar atlikti.

manęs iš anksto neguldys schmoll.gif sausio 2 d. numatyta operacija, tai iš ryto sakė prisistatyt nevalgius ir negėrus. bet čia turbūt priklauso nuo priežasčių, dėl kurių tas CP daromas g.gif
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2009 12 29, 14:20)

Tos kurios turejot nebe pirma cezari ar randas gijo taip pat gerai kaip ir pirma kart? Ar neliko jis platesnis,jautresnis ar dar kaskoks kitoks?

Visus tris kartus suigijo greitai, gerai, be jokių tempimų, šlapiavimų. Trečios operacijos metu man išpjovė tą seną randą ir suformavo naują. tad dabar jis toks pat plonas, kaip kad po pirmo cz.

QUOTE(Migluzee @ 2009 12 29, 14:21)

Ne. Visada atvažiuodavau tos dienos rytą, priėmime užpildydavo dokumentus, nuvesdavo į palatą, pamatuodavo spaudimą, aprengdavo spec.rūbais. Tyrimų nedarė jokių.
Atsakyti
QUOTE(Migluzee @ 2009 12 29, 13:21)

Mane gulde diena pries operacija,tyrimu man atrodo jokiu nebedare,nes ir taip daznai juos LT daro,ta vakara tik popieriu kruvas pasirasiau, ir raminanciu nakciai gavau,kad gerai pailset,issimiegot.Ryte klizma,dusas,skutimas -kam reikalingas(as buvau pati namie susitvarkius) valgyt neleido jau nuo vakaro pries cp.
Bet visa tai buvo 2004m. cia dar priklauso nuo ligonines manyciau g.gif na ir siaip laikai dabar kiti krizes visokios,manau kad is vakaro nelabai ir butina guldyti nebent operacija anksti ryte.
Dabar cp manes laukia UK manyciau jie turi savo tvarka,kol kas zinau tik diena, o dar turesiu konsultacija pas gyd. tikriausia tada viska ir pasakys,tyrimus turetu padaryt nes cia niekas nei slapimo kas menesi nedaro nei kraujo tikrina schmoll.gif o tepinelio isvis nedare,ir kaklelio neikas neapziurejo schmoll.gif Nejauku kaskaip savoj saly ramiai laukciau tos dienos o cia siurpuliukai vaiksto per kuna unsure.gif
Atsakyti
O kaip dabar yra su kateteriu?. Jį įstato prieš epidūrą ar jau po jo?Kaip aš jo nelaukiu unsure.gif Per pirmas operacijas neturėjau tokių procedūrų, reikėdavo tik žarną ryt..Fe....
Atsakyti
QUOTE(mistika30 @ 2009 12 29, 20:19)
O kaip dabar yra su kateteriu?. Jį įstato prieš epidūrą ar jau po jo?Kaip aš jo nelaukiu unsure.gif Per pirmas operacijas neturėjau tokių procedūrų, reikėdavo tik žarną ryt..Fe....

pirmus du kartus jį įstatė prieš nejautrą. tai kone vienintelis neigiamas pojūtis. nes jausmelis, tai doh.gif doh.gif cool.gif cool.gif - lyg žiauriai norėtum šlapintis ir negali... labai nemalonu. o trečio cz metu kateterį įvedė jau bakstelėjus nugaron, tai nejutau nieko.

o tai kaip supratau - jei imi bendrą narkozę, tai kateterio neveda? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 29, 20:41)
pirmus du kartus jį įstatė prieš nejautrą. tai kone vienintelis neigiamas pojūtis. nes jausmelis, tai  doh.gif  doh.gif  cool.gif  cool.gif  - lyg žiauriai norėtum šlapintis ir negali... labai nemalonu. o trečio cz metu kateterį įvedė jau bakstelėjus nugaron, tai nejutau nieko.

o tai kaip supratau - jei imi bendrą narkozę, tai kateterio neveda?  g.gif

man visos 3 operacijos buvo su bendra nejautra. Pirmus du kartus nevedė prieš tai. Po pirmos operacijos labai sunkiai atsigavinėjau, tai kaip per sapną pamenu tą kateterį, bet jis buvo kažkoks kitoks, ne su maišeliu, nuleido šlapimą ir vsio. Po 2 operacijos jau žinojau kas laukia, tai sakau noriu noriu į WC, paprašiau basono ar kaip ten jis vadinas. Sako nieko neišeis. Bet nenusileidau, sakau bandysiu. Tai po pusvalanduko pavyko ir kateterio malonumo nepajutau. 3 operaciją jau teko pajust tą maišelinį kateterį prieš bendrą narkozę ir parą lyg ir su juo teko gulėt...
Atsakyti
QUOTE(mistika30 @ 2009 12 29, 19:19)

Kateteri ivede jau pradejus veikti nejautrai,maniau labai skaudes kai ji isimines,bet mano nustebimui nejauciau jokio nemalonumo bigsmile.gif Fainas jausmas kai i tulika visai nenori ir pusles nejauti smile.gif nes nestumo metu galejau gyvent tam pasaku nameli doh.gif
O apie koki zarnos ryjima kalbat??
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gretux: 29 gruodžio 2009 - 22:01
QUOTE(gretux @ 2009 12 29, 21:59)

O apie koki  zarnos ryjima kalbat??

ten skrandį zonduodavo lygtai, kad būtų tuščias,nesupykintų po narkozės.Tai buvo prieš 13 metų...
Atsakyti
QUOTE(mistika30 @ 2009 12 29, 21:26)
ten skrandį zonduodavo lygtai, kad būtų tuščias,nesupykintų po narkozės.Tai buvo prieš 13 metų...

Tikriausia dabar tokiu dalyku nebedaro unsure.gif Jug anksciau cezarius tik su pilnom narkozem darydavo.
Po cp gulejome palatoj dviese, tai moteriskei jau antra cz dare,sake pirma karta dare su pilna narkoze,antra su spinaline,ir sake jausmas nepalyginamas,kur po narkozes sunku atsigauti,nesupranti kas darosi,o cia viska matai,girdi,ir vakuciu gali tuoj pat dziaugtis.
Atsakyti