Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

Man AK prieš operaciją kojines numovė (vasario mėn.) ir uždėjo tuos maišiukus. Beje, kažkur skaičiau, kad operacijos metu nuima kojines, nes svarbu matyti gimdyvės kojų nagus, ale kažkokios komplikacijos pasireiškia nagų juodavimu g.gif Kiek tame tiesos, nežinau g.gif
Atsakyti
Be galo AČIŪ 4u.gif Vaivos Juosta, Swet Dreams, kad atsakėte - informacijos prisiskaičiau tiek, kad galva naktim jau plyšta, o esu labai smulkmeniška ir mėgstu būti viskam pasiruošusi...Na, bent jau plius minus ax.gif Vajetau blink.gif Tai man tos pėdos ir pirštai nuo šalčio ir taip pajuoduos, jei kojnes numaus - nereiks jokių patologijų biggrin.gif biggrin.gif Nu ketvirtad, dar bus susitikimas su gine - aptarsim paskutinius akordus - tik jau jaučiu galvą ir taip jai iškvaršinau besidomėdama.Šiaip net leido pasirinkti, ar nori būti MB šalia.Na, maniškis tai stiprių nervų - pirmą mūsų sūnų, galima, sakyti, pats priėmė, kartu su ginais Tam gale viską žiūrėjo, dalyvavo veikloje.Jam tai labai normalu ir jautėsi ,,krūtai,, - lyg pats procese dalyvautų biggrin.gif Taip ir šį kartą - nori būti kartu.Net nežinau ką sakyti g.gif Gal patartume ką... 4u.gif
Atsakyti
na man kas nemaloniausia buvo po operacijos tai,kad nerealiai skaudejo galva .turbut 3-4 diena .negalejau nei galvos pakelt.tai tesesi mazdaug savaite laiko blink.gif doh.gif gyd sake kad nuo stiprios narkozes.nors buvo daryta tik daline ,bet dare ir epidura ir spinaline nejautra tai matyt del to ir skaudejo. unsure.gif
Atsakyti
Man 3-4 para po CP siaubingai skaudejo galva, bet kas keisciausia, kad ja skaudejo praktiskai tik kai sedejau. Kol guliu ar vaikstau lyg nieko, o tik atsisedu ir toks skausmas perverdavo, kad rodes galva sprogs. Skausmas prasidedavo smilkiniuose, uzspausdavo nosi (arodydavo, kad kas su pirstais spaustu) ir nueidavo i pakausi ties kaklu (atrode lyg kaklas butu perpustas, nei pasukt negalejau). Pasiskundus gydytojai, liepe puoda stiprios kavos ikalt ir tris kart per diena citramono - pirma diena tai padejo, antra - po pusdienio vistiek skaudet pradejo, tada sulasino pora laseliniu ir viskas kaip gerai buvo.
Dabar paskauda kas kokias tris dienas, bet tik viena galvos puse, tai desine, tai kaire. Nzn ar cia del tos nejautros, ar siaip kad neiisimiegu ir pan. Vakar bandziau kavos negert is ryto, tai po pietu jau skaudet pradejo, o nakti jau keliaus vaistu...
Atsakyti
Manau, kad yra ne viena ligoninė, kur vyrui leidžia dalyvati operacijoje, maniškis prieš 5 metus į operacinę įsiprašė ir leido per stiklą operaciją stebėt, ir vaikiuką jis pirmas pamatė, nes man pilną narkozę suleido, nebebuvo laiko kitam nuskausminimui. O dabar gydytoja jau iš anksto siūlo planinį cezarį, sunkiausia - išrinkti vaikui gimtadienį lotuliukas.gif O šiaip toje klinikoje, kur aš lankausi cezario operacija kainuoja truputį virš 1300, bet planinis nemokamas... Bet jeigu organizmas leidžia tikrai geriau gimdyti, nes operacija yra operacija...
Atsakyti
Galva po Cezario skauda ne nuo paties Cezario, o nuo epiduro. Tokios pat pasekmes gali buti ir taikant epidura per naturalu gimdyma. Taip nutinka, kai anesteziologas truputi "nepataiko" ir praduria tam tikrus stuburo kanalo dangalus - tuomet siek tiek nubega stuburo kanale esancio skyscio, pakinta spaudimas ir prasideda po kurio laiko galvos skausmai. Paskui viskas atsistato ir galvos nebeskauda. Kad greiciau praeitu, gydytojai rekomenduoja gerti daugiau skysciu.

As po Cezario jauciausi labai gerai. Dare daline nejautra. Kai jau galejau judinti kojas, atnese vaikeli pamaitinti. Kita ryta liepe keltis. Pirmi zingsniai buvo sunkus - ejau susisukus, bet truputi prasivaiksciojus viskas praejo. Aisku operacija yra operacija - rando vietoje jautesi skausmas, teko panaudoti zvakuciu nuo skausmo. Judeti pirmomis dienomis buvo sunkoka. Bet tikrai savijauta buvo kur kas geresne nei likimo draugiu, kurios gimde naturaliai ir plyso. Nes grizus is ligonines po cezario, apie operacija primena tik aptirpusi pilvo apacia, bet skausmu tikrai nebera, randukas jau buna uzgijes ir pan. O jei kazkam nepasiseka plysti per naturalu gimdyma, tai net paprastas ejimas i WC sukelia didelius skausmus, sedeti 2 savaites mamytes negali ir pan.

Beje, siulu traukimas - visai neskausmingas procesas. Visa isitempus laukiau ir ...nieko nepajutau - gytoja kelias sekundes kazka krepstelejo ir pasirodo - jau viskas, siulai istraukti.
Todel mamytes, kuriu laukia cezaris - nebijokit 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dizaster: 03 vasario 2010 - 08:49
Man buvo darytas cezario pjuvis nes kaklelis neatsidare net su skatinamaisiais. Kt karta pasake gyd. kad geriau nerizikuoti ir daryti planini cezari. Manau nuo to nebusiu blogesne motina jeigu tapi negaliu pagymdyti...ir stipriai to i galva nepriimu man svarbu, kapi as ji isnesiojau ir kad vaikas butu sveikas ir gyvas, o ne tai kaip jis gyme naturaliu budu ar per cezari.
Atsakyti
smile.gif Laba diena,

Norėčiau Jūsų paklausti kai kurių dalykų. Jeigu moteris nori vienvietės palatos, už tai reikia mokėti? Dėl Cezario pjūvio - būtinumą nustato ginekologė, kaip suprantu? Jei jis būtinas, reikia mokėti? (gal galima tartis dėl "būtinumo"?)
Taip pat norėjau paklausti, koks personalas Trakuose? Kaip sąlygos? Kokie gydytojai? Girdėjau negerų atsiliepimų, bet norisi išgirsti ir kitokių, galbūt, nuomonių?
Pačioje ligininėje esu buvusi - likau viskuo nepatenkinta. Tiesa, tik kaip lankytojas ir kitame skyriuje.
Atsakyti
QUOTE(BlackHyacitnhus @ 2010 02 04, 13:54)
Jeigu moteris nori vienvietės palatos, už tai reikia mokėti?

Dėl Cezario pjūvio - būtinumą nustato ginekologė, kaip suprantu? Jei jis būtinas, reikia mokėti? (gal galima tartis dėl "būtinumo"?)

Kmuk - vienvietės palatos mokamos. Vilniuje kiek girdėjau, irgi yra vienučių, jos taip pat mokamos. Provincijoj ( pvz. Šakiuose) vienutės nemokamos. Tik patogumų jose nėra.

Taip, ginekologas nusprendžia, ar reikalingas cz. Bet ne jis vienas - mano atveju parašą, kad reikia cezario dėjo neurologas, angiochirurgas. Kitoms - okulistas. Žiūrima, kokios indikacijos, kas per bėdos, kad pati negali gimdyt.

Jei jis būtinas, už cezarį mokėti nereikia. Nebent pageidauji tam tikro gydytojo, tada su juo ir atsiskaitai.
Atsakyti
sveikutes mergaites 4u.gif

kol kas man taip pat yra numatytas planinis cezaris, bet dabar toks klausimukas iskilo..
jei cezaris ar reikia darytis streptokoko tyrimus?nes kiek suprantu gali vaikiukui pakenkti jei eina jis per gimdos kanalus ar ne? ax.gif

nes siaip mane daktare siuncia juos darytis..
Atsakyti
QUOTE(vaidze @ 2010 02 05, 13:03)
sveikutes mergaites 4u.gif

kol kas man taip pat yra numatytas planinis cezaris, bet dabar toks klausimukas iskilo..
jei cezaris ar reikia darytis streptokoko tyrimus?nes kiek suprantu gali vaikiukui pakenkti jei eina jis per gimdos kanalus ar ne? ax.gif

nes siaip mane daktare siuncia juos darytis..

Nežinau, kaip turi būti iš tikrųjų - man nė vienu nėštumu nesiūlė jo pasidaryti. rizika užsikrėsti vaikui didesnė gimdant natūraliai.
Atsakyti
QUOTE(UpeJura @ 2010 02 05, 18:12)
Mane taip pat siunte. Sake, atseit dabar daromas visoms, nepaisant to, ar CP ar naturalus gimdymas nusimato.

vat ir idomu pasidaro kodel ji ir daro, nes cezario metu man atrodo jokios rizikos nera kudikeliui...bet jei daktare liepia smile.gif nors su tom daktarem tai ir neaiskus reikalas, jei ka nors pasakai, ar kad ka suskaudo, ar isskyru padaugeja, ar dar kas , pirmoje vietoje receptu kruvas priraso... unsure.gif
Atsakyti