Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

QUOTE(musik @ 2010 01 09, 23:40)
Po kokios paros?!? doh.gif  as ta pacia para jau i dusa nuejau ir vaika

I dusa ta pacia diena po CP? Kazkas man cia nesirisa. Po parastos apendicito operacijos kelias dienas negalima i dusa, o cia po CP...
Atsakyti
QUOTE(Esha @ 2010 01 16, 20:23)
I dusa ta pacia diena po CP? Kazkas man cia nesirisa. Po parastos apendicito operacijos kelias dienas negalima i dusa, o cia po CP...

Risasi, risasi tongue.gif Leido gydytoja, nes siuvo tirpstanciais siulais mirksiukas.gif
Kai tik atitiroi kojos, sake pradet vaiksciuot ax.gif
Mano kaimyne, kuria operavo 8val anksciau, vos atsisest ant lovos sugebejo, as ziurejau ir masciau, turbut teks vyro laukt, pati irgi nesugebesiu. Bet kai atitirpo kojos, atsisedau, paskui po keliu val atsistojau ir liepe man kraustytis is pooperacines i normalia palata, va taip ir pradejau vaisciuot, visai nesunku buvo. Vaakare nuejau i dusa ir pasiemiau leliuka smile.gif Kitos moka sesutem, kad tos pasiimtu vaika ir mama pailsetu, o as atvirksciai doh.gif lotuliukas.gif
Antra para net nuskausmint man nereikejo thumbup.gif
Zodziu... kaip ant suns ! thumbup.gif
Po naturalaus gimdymo pasiziurejau zyyymiai sunkiau atsigauna doh.gif
Atsakyti
Va va, ir mes penktadienį po CP iš ligoninės gryžom blush2.gif
Gerai sakai, kad po natūralaus gimdymo dažnai sunkiau atsigauna. Aš turbūt su tokiom mergičkom pataikiau, bet kai jų natūralių gimdymo istorijų pasiklausiau tai net šiurpas nukratė schmoll.gif Ir plyšo kiaurai išilgai, nors lelytė tik 2,8 kg. buvo ir siuvo ją tiek, kad 2 savaites sėstis negalės...

O mano CP labai geras gavosi. Greitai ir neskausmingai, iš lovos atsikėliau kitą dieną, o dar kitą išvykom namo. Nors nusprendė gydytojas kad bus CP likus 4 dienoms iki termino, bet kitas kartas bus planinis TIKRAI tongue.gif
Atsakyti
Mano cp buvo planuotas, kadangi pati taip pasirinkau...Taigi i operacine palata atveze, padare daline nejautra, operacijos metu viska maciau ir girdejau. Isemus kudiki padeda motinai ant krutines keletai minuciu, veliau paima sutvarkyti. Po operacijos intensyvios terpijos palatoje pasnaudziau kokias 7 val., tame tarpe atveze kudiki pamaitinti.Veliau perkele i paprasta palata.Kadangi koju dar nepilnai jauciau, sesele apiprause, bet kateteri nakciai paliko.Vaika pamaitinti antra karta atveza, bet nakciai nepalieka...Is pat ryto iseme kateteri, suleido kelias laselines ir atveze kudikeli visam laikui.Kas del skausmo, tai zinoma siules vieta tempia, visgi zaizda, taciau suleidzia nuskausminamuju, problemos nematau. Tustintis ir slapintis problemu nebuvo..Siulai buvo tirpstantys, taiki nieko traukti nereikejo, o apsiprausti, galima atsargiai. Pleistras tikrai neprilipo, matyt kitokie pleistrai dabar. Tiesa aptirpimas aplink siule praejo gal po kokiu 5 men. siuo metu siule bala, manau iki vasaros bus ok. Taigi, kai juokavo mano drauge, kad maximoj nusipirkau vaika....jokiu saremiu, jokiu plysimu....
Atsakyti
mano mergyte irgi gime su ekstriniu CP, norejau paklaustar ta sinaline nejautra tik buna?o gal galima kaip nors kitaip, pvz kad i pilva kokius vaistus suleistu??o bendra nejautra kiek laiko trunka?kaip ji atliekama?irgi i nugara?
Atsakyti
QUOTE(vaigrs @ 2010 01 18, 14:16)
mano mergyte irgi gime su ekstriniu CP, norejau paklaustar ta sinaline nejautra tik buna?o gal galima kaip nors kitaip, pvz kad i pilva kokius vaistus suleistu??o bendra nejautra kiek laiko trunka?kaip ji atliekama?irgi i nugara?

Cezario metu yra rekomenduojama spinaline nejautra,kuri leidziama i stubura,dabar jau retais atvejais naudoja bendra narkoze, kuri leidziama i vena. Nelabai supratau apie kokius vaistus i pilva klausi,jei vietini uzsaldyma tai tikrai nea schmoll.gif nedaro tokiu, toks liaudiskai vadinamas uzmarinimas naudojamas smulkioms operacijoms pvz.danties truakimui.
Kaip rasai pati esi po CP tai koki nejautros buda tau naudojo,ar turi kaskokiu nusiskundimu kad kyla tokiu klausimu?
Atsakyti
QUOTE(gretux @ 2010 01 18, 18:13)
Cezario metu yra rekomenduojama spinaline nejautra,kuri leidziama i stubura,dabar jau retais atvejais naudoja bendra narkoze, kuri leidziama i vena. Nelabai supratau apie kokius vaistus i pilva klausi,jei vietini uzsaldyma tai tikrai nea schmoll.gif nedaro tokiu, toks liaudiskai vadinamas uzmarinimas naudojamas smulkioms operacijoms pvz.danties truakimui.
Kaip rasai pati esi po CP tai koki nejautros buda tau naudojo,ar turi kaskokiu nusiskundimu kad kyla tokiu klausimu?

man dare nejautra i nugara, bet ziauriai skaudejo, nes nepataike is karto, tai dure dar karta, paskui dar karta..tai bijau nezmoniskai.nzn ar ten vaistai nuskausminantys nesuveike ar kaip bet skaudejo taip kad verkiau...
todel ir klausiu ar nera kokios galimybes kitokios blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vaigrs @ 2010 01 18, 15:30)
man dare nejautra i nugara, bet ziauriai skaudejo, nes nepataike is karto, tai dure dar karta, paskui dar karta..tai bijau nezmoniskai.nzn ar ten vaistai nuskausminantys nesuveike ar kaip bet skaudejo taip kad verkiau...
todel ir klausiu ar nera kokios galimybes kitokios blush2.gif

Keista,nes siaip privalo pries vedant katetetri i stubura suleisti vietinius nuskausminamuosius kitaip tariant uzmarinti ta vietele,o po to kad ir nepataiko iskart nieko nejauti. Nebijok,sekanti karta,jau viska zinosi,galesi apie tai pakalbeti su gydytoja.Nes jei turejai extrini cz tikriausia nebuvo laiko visko issiaiskinti.
Atsakyti
QUOTE(musik @ 2010 01 09, 22:40)
Po kokios paros?!? doh.gif  as ta pacia para jau i dusa nuejau ir vaika pasiemiau  mirksiukas.gif

priklauso viskas greičiausiai nuo gydytojo, nuo ligoninės. kmuk visos guli pirmą parą.

QUOTE(lukomama @ 2010 01 17, 18:18)
doh.gif o kaip tas malonumas paciai zigiuot i operacine..uzsirident ant stalo...i

,tai pridziudavo tie tvarsciai ir kai plesdavo... blink.gif  blink.gif  blink.gif mano smilkiniai jau balti nuo baimes..

mane į operacinę visada vežė ( rateliuose). ridentis ant stalo nereik, atsisėdi, bakst nugaron, tada jau atsiguli.

o pleistrai dabar mandresni - nesiklijuoja ant žaizdos tas lipnumas, tik pačiuos pakraščiuos, o per vidurį žaizdą uždengia toks tvarstis ir niekas ten nesiplėšo thumbup.gif .
Atsakyti
tame išraše, kurį gavai išvykdama namo, buvo parašyta - operacijos metu neteko 500 ml kraujo.
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 27, 17:48)
Turėjau tris planinius cezarius - kaip jau kažkuri mama rašė - esu gaji ( arba kantri ) - skaudėjo minimaliai ir tik pusę dienos. Nemaloniausias dalykas buvo kateterio įvedimas šlapimo pūslėn, bet trečią kartą operuojant jį įvedė jau atlikus nejautrą, tad nejaučiau to nepatogumo. Operacijos būdavo iš ryto, pavakare jau išsiprašydavau į eilinę palatą. Atitirpdavo kojos gana greitai ( per 3-4 val. ). Parą laiką pragulėdavau, bet vartytis liepė. po dviejų dienų jau tūpčiojau. Jokio nepatogumo prausiantis, rengiantis. Randas nenutirpęs, "bangos" nėr. savijauta - labai gera.

Sveiki, norejau pasitikslinti - ar antrasis cezaris buvo po metu? Ir jei taip - kaip nestumas praejo, nes visi gasdina, kad po cezario bent 2m. pastoti - geriau nerizikuoti....
Atsakyti
QUOTE(nercyte09 @ 2010 01 20, 19:39)
Sveiki, norejau pasitikslinti - ar antrasis cezaris buvo po metu? Ir jei taip - kaip nestumas praejo, nes visi gasdina, kad po cezario bent 2m. pastoti - geriau nerizikuoti....

Mano abu cezariai, antrąkart pastojau po 7 mėnesių. Nėštumas antrasis buvo labai lengvas ax.gif
Atsakyti