Įkraunama...
Įkraunama...

Cezaris

Po pirmos operacijos, kai jau leido valgyt, vyras atnešė Activia jogurtą. Tai kaip paleido vidurius doh.gif Šiaip neturiu bėdų dėl užkietėjimų, po antros operacijos pačiai lengvai pavyko antros paros pabaigoje. Tai kam sunkiai išeis rimtas reikalas po operacijų ar šiaip, pabandykit tą Activia, veikia tikrai lotuliukas.gif
Atsakyti
Man pries pirma planini CP liepe nevalgyti para laiko, state klizma, o po CP pirma para net gerti neleido, - tik lupas vandeniu vilge, antra para dave tik skyscius, o trecia leido valgyti. Draugei buvo taip pat. Gine sake, kad negerai, jei pilnas zarnynas - spaudzia pjuvi.
Atsakyti
sveikos, gal kuriai taip buvo- pirma gimdziau 12h, nustate distocija ir baiges cezariu per 15 min doh.gif
dabar laukiu antro ir visi kaip susitare karksi, kad ir antras bus cezaris?
gal turit kas patirties, kox gyd vilniuj, gal net AK "isgimdo" antra, nors pirmas EKSTRINIS cezaris del distocijos?
ar tada gimdymas buna sunkus kaip ir negimdziusiom? juk tas kaklelis, kaip supranu, sunkiai atsidaro?
aciu 4u.gif
Atsakyti
Nezinau ka reiskia distocija?Bet galiu atsakyt i kita klausima, kadangi daug domejausi . Visiskai nera svarbu kad pirmas cezaris nors ir po metu kitas gimdymas , aisku ziurint i konkretu atveji, yra tikimybe moteriai pagimdyt paciai. Juk tas pirmas cp irgi ne visoms yra planinis yra ir extrinis. Daktarui net ir labai geram labai sunku atsakyt koks bus antras gimdymas po pirmo cp, gal but jus atvaziuosite i ligonine su pilnu atsidarymu ir teks jums tik isstumti tai jums tikrai nieks nedaris jokio cp.
Atsakyti
Man irgi darė ekstrinį cezarį dėl gimdos kaklelio neatsidarymo (dystocia), per 14 val. jis teatsidarė per pirštą. Be to, įtarė, kad vaisius gali dusti (asphyxia). Priežastys - hormoninės. Konkrečiau - už gimdos kaklelio atsidarymą atsakingas oksitocinas. Antras gimdymas gali būti ir natūralus. Nebent po pirmo cezario praėjo nepakankamai laiko, tuomet vis tiek darytų ir antrą cezarį.
Atsakyti

na gi suauge zmones planinaim cezariui galima sutart, kad nevalgytu. visad pries operacija pasako kiek laiko nevalgyt ir jokiu zondu nereik schmoll.gif
kazi o kodel spinaline labiau siulo j g.gif juk jei normaliai vaistu kieki apskaiciuosi, tai ir po bendrines nejautros imanoma dar ant stalo atsibust, ypac, kai operacija trunk neilgai.
bet gi jei kateteri statytu tik del to, kad bendrinej nejautroj visi raumenys atsipalaiduoja, tai per visas narkozes ta kateteri detu. man ne karto jo nedejo. jei operacija budavo ryte vakare uztekdavo vieno basono, o kita diena jau versdavo is lovos, bet to iki operacijos nevalgai ir negeri 12 val po operacijos taip pat neduoda gert, tai nelabai to slapimo ir budavo. kam tas kateteris tai man mistika g.gif

QUOTE(Sweet Dreams @ 2010 01 07, 03:20)
1. Cezaris niekuo neypatingas, tačiau kaip ir prieš bet kokią operaciją, kurios metu gali būti naudojama bendra nejautra, skrandis turi būti tuščias. Jei nebuvo valgoma 12 val. (atrodo) iki operacijos, niekas skrandžio nezonduos. Turbūt ir prieš tas 4 operacijas valgyti neleido wink.gif
Nejautros būdas yra susitarimo su medikais reikalas. Visada yra paisoma gimdyvės nuomonės, tačiau dažniausiai įtikina darytis spinalinę smile.gif

2. Bendros nejautros metu atsipalaiduoja visi kūno raumenys, šlapimo pūslės taip pat, todėl kateteris būtinas. Po operacijos negalima keltis tam tikrą laiką, o kaišioti basonus kiekvieną kartą mažai kas "cackinasi". Be to, dažniausiai savarankiškai pasišlapinti taip ir nepavyksta. Nebijokit to kateterio, komfortas būti su juo nerealus biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2010 01 07, 11:47)
1. na gi suauge zmones planinaim cezariui galima sutart, kad nevalgytu. visad pries operacija pasako kiek laiko nevalgyt ir jokiu zondu nereik  schmoll.gif
2. kazi o kodel spinaline labiau siulo j g.gif juk jei normaliai vaistu kieki apskaiciuosi, tai ir po bendrines nejautros imanoma dar ant stalo atsibust, ypac, kai operacija trunk neilgai.
3. bet gi jei kateteri statytu tik del to, kad bendrinej nejautroj visi raumenys atsipalaiduoja, tai per visas narkozes ta kateteri detu. man ne karto jo nedejo.

1. Kai operacija planinė ir gimdymas neprasideda anksčiau, žinoma, kad visos sąžiningai laikosi nurodymų nevalgyti kažkiek laiko ir niekas skrandžio šiaip nezonduoja. Sakau, tik ypatingais atvejais to prireikia.
2. Naudojant bendrą nejautrą didesnė komplikacijų tikimybė - ir anestetikų kiekis didesnis, ir plaučiai dirbtinai ventiliuojami, ir dar kažkas, ko jau nepamenu smile.gif Aš irgi pirmąją operaciją turėjau su bendra nejautrą ir spinalinės bijojau kaip velnio. Bet nėra taip baisu, kaip atrodo smile.gif
3. Žinau tik vieną, šįkart kateterio neišvengsi biggrin.gif Kodėl, geriau ir plačiau paaiškins tavo gydytojas smile.gif

O svarbiausia, nepanikuok! Gydytojai žino, ką daro ir visi kateteriai, nejautros ir kitkas yra daroma ne blogo linkint smile.gif Kai išgirsi pirmą vaiko verksmą, visos blogybės (jei galima tas procedūras pavadinti blogomis smile.gif ) nueis į antrą planą smile.gif Viskas bus gerai, nebijok taip smile.gif
Atsakyti
QUOTE(audroneta @ 2010 01 06, 22:00)
Man tikriausiai irgi bus CP, nes su pirma buvo CP. Buvo jau nuspresta kad darys, bet mergaite pasitvarke pati, pradejo dingineti tonusai. Tai buvo extra. Teko ir klizma aptureti, ir skrandzio plovima, ir kateteri dar normalioje busenoje. Baisiausias daiktas tai kateterio statymas-manau kad kazkur ne ten taike, nes skaudejo-vos neverkiau. Uztat ir turiu problemu su pusle dabar. Klizma buvo vien malonumas, nes problemos su uzkietejusiais viduriais.
Apie laselines ir visa kita nieko nepamenu:) matyt neaktualu buvo:) Tik zinau kad liepe greitai stotis ir vaikscioti. Dave kiek nori analgino, kad siules neskaudetu, ir pirmyn.
dabar zinau ko laukti, truputi baisoka, jei vel CP darys. Bet dabar jau protingesne busiu:)

Na dabar jau daug ka zinosi ir kateteri kad statytu pradejus veikti nejautrai paprasysi.Va man tai viskas nezinia nes CP darys kitoj saly,nezinia kokios cia pas juos taisykles unsure.gif

QUOTE(luka15 @ 2010 01 06, 22:22)
pats cezaris praejo sklandziai.tik nemalonu prisimint,kai maziuka pirmasyk parode-tuomet man pradejo trukt oro ir eme l.pykint-toks vaizdas, kad mama suneli vemt uzsimane.

Nepergyvenk taip tikrai niekas nepagalvojo biggrin.gif ,nes CP metu daug ka pykina mane periodais taip pat,bet labai gera anesteziologe buvo labai padejo man smile.gif

Tik-tiek matau kad tau i visus klausimus labai issamiai Sveet Dreamsatsako,tikrai verta paklausyti tu kurios jau sita praejusios bent karta,nors visa pagrindine info gausi ligonineje,pries operacija labai issamiai ir ramiai viska paaiskina 4u.gif Norejau prideti tik tiek kad spinaline ne taip kenkia leliukui kaip bendra narkoze 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tik_Tiek @ 2010 01 07, 16:53)
negaliu sakyt kad bijau, turejus as visokiu nemaloniu operaciju tik tiek, kad labai nustebau del to kateterio niekaip logisko paaiskinimo jam nerandu ir labai nemegstu, kai man daro kazka ko as nesuprantu, nepaaiskindami kodel to reikia

O tai su gyd.dar nekalbėjai apie operaciją? Tikrai viską išsamiai paaiškina, ką ir kodėl daro.

Cezaris ne šiaip operacija, o GIMDYMAS smile.gif Dalyvauja nebe vienas žmogus, o minimum du, todėl kartais gali atrodyti, kad atliekami bereikalingi veiksmai, nors iš tiesų tik tam, kad ABIEMS būtų gerai. Ir pooperacinis l-pis yra kitoks, nes reikia atsigauti ne tik nuo operacijos, o ir gimdymo. Viskas yra daroma ne šiaip sau, neabejok tuo smile.gif Po savaitėlės kitos jau pati dalinsies savo patirtimi ir kai kurie dabar kylantys klausimai atrodys tokie nereikšmingi prieš patį faktą, kad operacijos metu tampi MAMA smile.gif Sėkmės tau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sweet Dreams: 07 sausio 2010 - 17:20
nakvisu aliejus padeda tokiais atvejais:) Jis paruosia gimdos kakleli. reiketu ji gerti iki pastojimo po 3 g ir paskui nuo 24 nestumo savaites 1g, nuo 30 1,5 g ir nuo 34 ar tai 36 3 g( bijau sukilisti). tikslesnes informacijos galite gauti puslapyje vis-vitalis.ru, straipsnis vadinas gimdymas po cezario pjuvio autore Melani Kallinger( namine akusere su didele patirtimi). taciau ten viskas rusu kalba. manau angliskai galima butu kazkokios info rasti midwife today puslapyje, bet nezinau tikslaus adreso. dar patarciau perskaityti Mishelio Odeno knyga "cezario pjuvis" nezinau ar si knyga yra isversta i Lietuviu kalba, bet angliskai ar rusiskai tikrai galima gauti. jeigu reikia numesiu i emaila, tik parasykit az. atsiprasau,kad lietuvisku raidziu nenaudoju- siuo metu turiu tik agliska abecele kompe. sekmes!!!
Atsakyti
QUOTE(vaivos juosta @ 2009 12 27, 21:23)
Tai visoms, kurioms skirta dalinė nejautra, keltis iš lovos leidžiama po paros.

Po kokios paros?!? doh.gif as ta pacia para jau i dusa nuejau ir vaika pasiemiau mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Kucka @ 2010 01 09, 23:36)
Norėčiau paklausti ar po cezario organizmas valosi taip pat, t.y. ar taip pat kraujuojama kaip po įprasto gimdymo?

Ačiū blush2.gif

Taip, lygiai taip pat blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Amri32 @ 2010 01 12, 16:22)
Sveikos 4u.gif O kaip būna jau kitą dieną po CO?Ar ištraukia tą kateterį jau?Ir kada galiu dėtis korsetą?Nes paniškai bijau, kad neliktų pilvas ,,nukritęs,,...

Kateterį išima sekančią dieną. Po jo išėjimo jau raginama keltis, sėstis, truputį pavaikščiot.

Korsetą dėjausi grįžusi namo ( po 6 dienų).

O ar kabos pilvelis, - priklauso nuo raumenų elastingumo. Korsetas man padėjo saugiau jaustis, aš ne taip bijojau, kad mažė įspirs, kad užsigausiu. Šiaip pilvas susitraukė dar bebūnant ligoninėj - tokio pačio lieknumo grįžau, kaip ir prieš nestuke.gif .
Atsakyti