Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Aš irgi panašius apmąstymus dariau, ir su kitais ginčijaus, galų gale sužinojau iš Regitros instruktoriaus, kad reik abiejų smile.gif Sakau, ką Regitra sakė man, tad nereik man dabar viso moralo, ne aš sugalvojau smile.gif
Aišku, manau, gali neklijuot to 90 ženklo, bet tada autostradoj/greitkely minsi ant 70, nes tik toks greitis bus nurodytas kaip maximalus ant tavo automobilio. Užtat ir sako klijuot abu, nors logiškiau būtų tiesiog palikt vieną.
Atsakyti
QUOTE(Avis @ 2008 03 26, 20:41)
Sakau, ką Regitra sakė man

Būna ir medikų apie mediciną nelabai nutuokiančių cool.gif Regitroj dabar abu ženkliukus dalina? bigsmile.gif Pernai tik vieno pavyzdžio (90) išdėlioti dovanų buvo smile.gif Ket'e rašo apie du ženklus?

Aš tai matau taip

178. Neturintiems 2 metų vairavimo stažo vairuotojams, taip pat asmenims, kurie mokosi vairuoti, leidžiama važiuoti automagistralėse ir greitkeliuose ne didesniu kaip 90 km/h greičiu, kituose keliuose – ne didesniu kaip 70 km/h greičiu.
179. Vairuotojui draudžiama:
179.2. viršyti greitį, kuris nurodytas transporto priemonės greičio ribojimo skiriamajame ženkle;

Ne ženkluose, ne viename iš ženklų (pagal situaciją biggrin.gif) o ženkle

Neesmė, mano pasisakymo paskirtis nebuvo pasakyt pamokslą tau, o paaiškint kitiems (ne tik tau) kaip aš (irgi ne iš lempos pati sau sumąsčius) žinau. Bet interpretuokit pagal poreikius.

Logiškiau jei nori autostrada 90 (o ne 70) važiuot ir dėt 90, o visam kitam galioja ket'e esančios taisyklės. Kaip su jau minėtu 70 ar 90 neįgyji teisės važiuot tiek tose vietose kur galima tik 50. Nieko čia neaiškaus nematau. O ženklas ne tau, o kitiems prieš nosį, todėl jis kalba kitiems. Apie tai kad už vairo naujokas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukuruku: 26 kovo 2008 - 20:54
Logiskai galvojant abieju zenklu reikia,paziurekit furos kiek visokiu greiciu apsiklijave-cia del to,kad vienur jie gali tokiu greiciu vaziuot,kitur jau kitokiu ir pan.,todel klijuojami visi zenklai.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 03 26, 21:53)
Logiskai galvojant abieju zenklu reikia,paziurekit furos kiek visokiu greiciu apsiklijave-cia del to,kad vienur jie gali tokiu greiciu vaziuot,kitur jau kitokiu ir pan.,todel klijuojami visi zenklai.

Nelabai logiškai smile.gif
Fūros važiuoja ne per vieną valstybę, kuriose ir kai kurios ket nuostatos kiek skirias. Šiap būtent jų pavyzdį kaip argumentą pateikdama ir domėjaus. Negalima taip.
Kai ženklas galioja tik tam tikru metu ant jo būna žymos, kad darbo dienom, esant slidžiai dangai ar lyjant, nuo tokios ar tokios valandos ir t.t.
Prie klijuojamų ženklų, kad vienas galioja tik magistralėse, o kitas kitur nėra kiek pamenu. Arba kai įvažiuojat į magistralę, tą kuris nebegalioja užbraukit biggrin.gif Tada bus logiška. Čia tas pats, kas kely šalia vienas kito sustatyt du vienodus ženklus ir rinktis kuriuo kada vadovautis savo nuožiūra.
Jau rašiau - vairuotojas pats žino kiek jam leidžiama, tai yra informacija ne jam, o kitiems. Tiek kad priklausomai nuo to ką užsiklijuoji, to ir negali viršyt. Jei užsiklijuoji 90 visos kitos taisyklės, kad kituose keliuose -70, gyvenvietėse -50 ir pan. jam nenustoja galiojusios.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kukuruku: 26 kovo 2008 - 21:09
QUOTE(zanike @ 2008 03 26, 14:42)
tai jus klijuokites man nesvarbu,  o man jis atrodo visiskai nereikalingas

tai va tokie kurioms nereikia zenklu ir daro avarijas ir siaip visokias nesamones cool.gif nes jauciasi jau profesionales doh.gif nesakau kad visi bes dauguma rolleyes.gif
as tai esu grieztai uz zenkla, nes jis padeda aplinkiniams pasisaugoti ziopliu, kurie dar stazo neturi cool.gif
Atsakyti
QUOTE(infrared @ 2008 03 26, 22:32)
tai va tokie kurioms nereikia zenklu ir daro avarijas ir siaip visokias nesamones  cool.gif  nes jauciasi jau profesionales  doh.gif  nesakau kad visi bes dauguma  rolleyes.gif
as tai esu grieztai uz zenkla, nes jis padeda aplinkiniams pasisaugoti ziopliu, kurie dar stazo neturi  cool.gif

drinks_cheers.gif Butent! Ir kaip taisykle tie,kurie nebijo to zenklo uzsiklijuot,vazineja tikrai neprastai ir pavyzdingai thumbup.gif Cia toks pastebejimas is gyvenimo gatvese g.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zanike @ 2008 03 26, 14:42)
tai jus klijuokites man nesvarbu,  o man jis atrodo visiskai nereikalingas

Va tokiu ereliu ir tenka po to gatvese saugotis doh.gif
Teises turiu virs 10 metu, bet kai pradejau UK vazineti be jokiu abejoniu uzsiklijavau P zenkla ( tas pats,kas 70 ar 90 LT) Nes eismas vyksta kita puse ir prie skirtumo teko prisiderinti. Gal ir nebuvau bloga vairuotoja, bet manau aplinkiniams buvo daug geriau, kai mate, kad reikia manes saugotis ax.gif Po poros menesiu zenklas pats nukrito ir daugiau jo nebeuzsidejau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(infrared @ 2008 03 26, 21:32)
tai va tokie kurioms nereikia zenklu ir daro avarijas ir siaip visokias nesamones  cool.gif  nes jauciasi jau profesionales  doh.gif  nesakau kad visi bes dauguma  rolleyes.gif
as tai esu grieztai uz zenkla, nes jis padeda aplinkiniams pasisaugoti ziopliu, kurie dar stazo neturi  cool.gif

perdedate. aš nesiklijavau, bet dar nesiruošiu avarijų daryt ar greičio viršyt. tiesiog pseudoasų elgesys su paženklintaisiais, nesvarbu 'm', '70' ar '90' yra tragiškas - lenkia staigiai, po to taip pat staigiai lenda prieš nosį, apypipsi, o patys dažnai pridaro daugiau klaidų nei šviežiai iškepti vairuotojai, kurie dar ket'o nepamiršę doh.gif va dėl tokių asilų aš ženklo nė nesiruošiu klijuotis schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 03 27, 07:49)
perdedate. aš nesiklijavau, bet dar nesiruošiu avarijų daryt ar greičio viršyt. tiesiog pseudoasų elgesys su paženklintaisiais, nesvarbu 'm', '70' ar '90' yra tragiškas - lenkia staigiai, po to taip pat staigiai lenda prieš nosį, apypipsi, o patys dažnai pridaro daugiau klaidų nei šviežiai iškepti vairuotojai, kurie dar ket'o nepamiršę doh.gif va dėl tokių asilų aš ženklo nė nesiruošiu klijuotis schmoll.gif

O pati tai jau galima pagalvoti kad nelendi niekam prieš nosį, staigiai nestabdai ir pan., ane? Tik pradejus vairuoti tu tą tikrai darai, tiesiog net nepastebi kokių nesąmonių pridirbi. ax.gif
Ir šiaip galiu pasakyti: jei vairuoji tikrai normaliai ir teisingai - tai niekas tyčia ir neužkišinės, ir nepypsės. O jei dirbat nesąmones - tai logiška, kad kai kurių nervai ir neišlaiko (neteisinų aš tokių, bet taip yra...).
Atsakyti
QUOTE(ledina @ 2008 03 27, 07:31)
1.O pati tai jau galima pagalvoti kad nelendi niekam prieš nosį, staigiai nestabdai ir pan., ane?
2.Tik pradejus vairuoti tu tą tikrai darai, tiesiog net nepastebi kokių nesąmonių pridirbi.  ax.gif
3.Ir šiaip galiu pasakyti: jei vairuoji tikrai normaliai ir teisingai - tai niekas tyčia ir neužkišinės, ir nepypsės. O jei dirbat nesąmones - tai logiška, kad kai kurių nervai ir neišlaiko (neteisinų aš tokių, bet taip yra...).

1. kolei kas niekam prieš nosį nelindau ir staigiai nestabdžiau
2. biggrin.gif užtat pastebiu kokį grybą 'asai' pjauna
3. absoliuti nesąmonė. labiausiai išsidirbinėja tie, kurie patys nesąmones dirba, bet išsilieja ant moksliukų ir pradedančiųjų. ypač pypsi ir lenda prieš nosį nepatenkintieji, kad neviršyji kelio ženkle nurodyto greičio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(insi @ 2008 03 27, 08:47)
ypač pypsi ir lenda prieš nosį nepatenkintieji, kad neviršyji kelio ženkle nurodyto greičio doh.gif

o tu įsitikinusi, kad važiuoji su srautu ir nestabdai eismo? O gal ir antra juosta "skuodi"? Nebūna pypsėjimų be priežasties, nebūna. Arba neteisingai vairuoji, arba šalia proto invalidas važiuoja - abiem atvejais reikia įvertinti situaciją ir pasidaryti išvadas. Nes suversti viską pradedančiųjų ženklui - tiesiog juokinga.
Atsakyti
Taigi užsidėjau ir aš ženklą 90, nors teisių stažas 10 m, bet vairuoju po gerokos pertraukos. Ir turiu pasakyt, nei su ženklu, nei be jo nebuvau apipypinta, nieks nelindo už nosies, jokių gestų nerodė... O užsidėjau ženklą ne tiek dėl savęs, kiek dėl kitų...lai žino, kad gatvėj kaip ir naujokė, lai laikosi saugaus atstumo kiek atidžiau... pradžioj pasitaikė ir užgest prie šviesoforo, ir šiaip lepsusą vieną kitą esu padarius... Tačiau dėl ženklo nei kiek negėda, ir nei kiek nesigailiu... Ne visi seni vairuotojai galvijai ir ne visi naujokai su smegenim hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Prula: 27 kovo 2008 - 08:32