Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

Perlute, košmaras, kokie nevispročiai doh.gif bet tokie yra tik išimtiniai atvejai... jie ir kitokių "aukų" susiranda: pvz., kokį senuką su dar senesne mašinike.
bet šiaip pagalvojus: juk visokių išimčių gatvėse pilna, bet tai nereiškia, kad jomis vadovaudamiesi turime pažeidinėti taisykles. Pvz., ar visi vairuotojai praleidžia pėsčiuosius, einančius per perėją? toli gražu - ne. bet ar dėl to pėstieji turi nusispjauti ir eiti per gatvę, kur papuola?
žodžiu, šiek tiek beprasmiška ta diskusija, bet mano nuomone, kuo daugiau bus gatvėse žmonių, besilaikančių eismo taisyklių, tuo bus geriau. o taisyklių laikymasis prasideda nuo smulkių dalykų: visų pirma - pagarbos kitiems eismo dalyviams, ženklo prisiklijavimo, posūkių rodymų ir pan.

4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,

Apmirė ši temelė. smile.gif Tai aš savo naujienas parašysiu.

Mano teisėms jau 2 metai ir savaitė. Kaip ir galėčiau nusiimti 90 ženklą. Bet nenusiėmiau. Pamąsčiau, kad šiuo metu jis man daugiau padeda (tegu ir psichologiškai) nei trukdo. Nesijaučiu dar gatvėse 100% užtikrintai, ypač kai reikia judrioje gatvėje į kairę sukti ar į pagrindinę gatvę įvažiuoti. Kas be ko, būna, kad koks džigitas nuo šviesoforo užšoka prieš nosį iš gretimos juostos, vakar apipypino leidžiantis nuo viaduko (bet mano aukštas mašiniukas posūkiuose nėra itin stabilus, todėl dideliu greičiu leistis negaliu)... Tačiau kai tokie atvejai vienetiniai, tai nieko baisaus. Tiesa, užmiestyje jau neberopoju 70km/h greičiu, jei ženklai ir oro sąlygos leidžia. Betgi 90 ženklas tam netrukdo.
Atsakyti
laba 4u.gif
QUOTE(Baltike @ 2008 04 11, 09:33)
1. Apmirė ši temelė. smile.gif Tai aš savo naujienas parašysiu.
2. Mano teisėms jau 2 metai ir savaitė. Kaip ir galėčiau nusiimti 90 ženklą. Bet nenusiėmiau.

1. aga, kažkaip visai čia tylu rolleyes.gif dar šnd ryte buvau čia užsukus ir pagalvojau, kur visos ralistės pradingo g.gif smagu, kad bent tave užtikau mirksiukas.gif
2. sveikinu jau išaugus iš 70/90 ženklo kategorijos 4u.gif mirksiukas.gif tai aišku gali su juo važinėti, jis netrukdo smile.gif
ryte bajeris buvo biggrin.gif vakare varysim pas tėvus, tai šnd ryte važiavom su mano mašina, mb mane paleido ir nuvažiavo į darbą.. o prieš tai mentai pastabdė mb smile.gif paprašė dokumentų.. dar teisių ir sako mentas:"kaip čia.. visos kategorijos pas tave, o su 70 ženklu važinėji?" ir žvengia pats biggrin.gif mašina ant mb vardo, tai galvoja mentas, koks pridūrkas su visom kategorijom ir 70 ženklu biggrin.gif mb sako, kad mašina žmonos biggrin.gif
Atsakyti
o vat as visai noreciau be to zenkliuko vaziuot, nes uzmiesty kaip koks vezlys tempies, kai noretusi paspaust bent biskuti. Be to laiko nors siek tiek sutaupytum... g.gif
O siaip pasiulymas: su zenkliukais privaloma vazinet tik metus ax.gif , bet deja ...
Atsakyti
QUOTE(Burbuliukas.p @ 2008 04 11, 13:58)
1. o vat as visai noreciau be to zenkliuko vaziuot, nes uzmiesty kaip koks vezlys tempies, kai noretusi paspaust bent biskuti. Be to laiko nors siek tiek sutaupytum...  g.gif
2. O siaip pasiulymas: su zenkliukais privaloma vazinet tik metus  ax.gif , bet deja ...

1. nu tai gali ir paspaust.. proto ribose smile.gif pvz. kartais mb važiuoja mano mašina, ant kurios yra 70.. tai ką? kai jam reikia, jis važiuoja tokiu greičiu, kokio jam reikia mirksiukas.gif juk tas 70 ženklas neblokuoja tavo greičio pedalo ax.gif
2. kas čia per pasiūlymas? g.gif kur taip rašo apie tai? g.gif
Atsakyti
Na, aš taip pat norėčiau į jūsų būrį...
Nors teises turiu jau beveik 2 metus, bet mašinytę gavau tik dabar, tai man nebuvo net minties nesidėti ženklo. Manau, kad tai perspėjimas labiau kitiems, kad manęs pasisaugotų, nei man suteikiantis kokių teisių. Žinau, kad kai susidraugausiu su savo mašinyte ir su kitais eismo dalyviais, gal net nebereikės to ženklo, bet kolkas jis mano draugas bus, pažadu. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Burbuliukas.p @ 2008 04 11, 13:58)
o vat as visai noreciau be to zenkliuko vaziuot, nes uzmiesty kaip koks vezlys tempies, kai noretusi paspaust bent biskuti. Be to laiko nors siek tiek sutaupytum...  g.gif

Na,as metus su biskiu ta zenkla ant subines turejau,bet niekada uzmiesty nesu ant 70 vaziavus,vaziavau su srautu arba taip,kaip man reikejo,kai per 15 min. nuo Vilniaus reikejo Sirvintu servise atsidurti tai myniau 160 (suspejau,beje smile.gif ),tik tokiais atvejais aisku visada pasitaiko meginanciu pasivyti ir aplenkti.
Bet jei nesi tikra kad suvaldysi masina jei kas tai geriau nespausk mirksiukas.gif Nes laiko taip nesutaupysi rolleyes.gif
Papildyta:
Beje,geguzes 18d man jau sueis du metai,kai teises turiu biggrin.gif Bet kartais atrodo,kad jau taip seniai vairuoju,vos ne visa gyvenima,gatveje geriau nei namie jauciuosi rolleyes.gif O kad zenkliuko dar reiketu,tai teisybe pasakius retai ir prisimenu,jei mentai kartais primintu,jauciu,nustebciau lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Snowdrop @ 2008 04 11, 18:02)
Na, aš taip pat norėčiau į jūsų būrį...
Nors teises turiu jau beveik 2 metus, bet mašinytę gavau tik dabar, tai man nebuvo net minties nesidėti ženklo.

jamam tave į ralisčių būrį mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos vairuotojos smile.gif Noriu ir as prie jusu prisijungti 4u.gif Bet tikriausiai reikia papasakot maniske istorija g.gif
Tai stai. Vairuotojo pazymejima gavau 2007m. liepos 26d. ir nuo to laiko nevairavau iki siu metu balandzio pradzios unsure.gif Galvojom masinos pirkimas neuzsites, bet pasirodo uzsitese del finansiniu galimybiu (norejosi iskart pirkti gera masiniuka, kad nereiktu senesni paskui nuolat remontuot) ir del oro salygu. Ruduo, ziema, patirties neturiu, tai nutarem palaukt iki pavasario ir tada jau mokintis rimtai vairuot.
Siuo metu mokinuosi vairuot su tevu. Jis turi nemazai patirties. Is pradziu bijojau, kad nesutarsim su juo, bet mano nerimavimai nepasiteisino. smile.gif Man patinka vairuot, nes kelyje jauciuosi vis drasiau ir geriau, po truputi imu "daugiau suspeti padaryti operaciju" smile.gif Kai yra galimybe tevas man duoda sest uz vairo ir mokinuosi vairuot mieste, kolkas vienos neleidzia, nes dar is tikruju reikia patarejo salia unsure.gif

Zenkla uzsiklijavau iskart, nes jis privalomas del visu eismo dalyviu saugumo. Buna vaziuoja kas nors letai ar kazkaip nelabai gerai ir be zenklo, tada galvoju, kad turbut "70" bet zenklo neuzsiklijavo. Nesuprantu kodel taip bijo kiti ta zenkla klijuotis? g.gif O jei ta zenkla nusiklijuoja, nes nepatinka kitu eismo dalyviu elgesys, tai kaip ir i ju puse stojat mirksiukas.gif Bet koks taisykliu nesilaikymas, pradedant zenklo nesiklijavimu, pradedanciam vairuotojui, yra neleistinas, nes tas jausmas, kad tu jau vairuotojas ar turi dokumenta, nieko nereiskia. Graudu ziuret i tokius. "Ne lygis" zenkla klijuot, paskui nelygis bus ir mieste vazinet leistinu 50 greiciu...Nuo to viskas ir prasideda...
Atsakyti
aš jau pora savaičių už vairo, kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau, vairavimo įgūdžiai gerėja ax.gif važiuoju su 70 ženkliuku, jokių nepatogumų, kaip tik padeda, pvz., į kitą juostą įsiprašyti ax.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif
QUOTE(begike @ 2008 04 11, 23:07)
1. Sveikos vairuotojos smile.gif Noriu ir as prie jusu prisijungti  4u.gif
2. Bet koks taisykliu nesilaikymas, pradedant zenklo nesiklijavimu, pradedanciam vairuotojui, yra neleistinas, nes tas jausmas, kad tu jau vairuotojas ar turi dokumenta, nieko nereiskia.

1. drąsiau prie mūsų junkis group.gif
2. drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2008 04 11, 23:22)
aš jau pora savaičių už vairo, kiekvieną dieną jaučiuosi vis geriau, vairavimo įgūdžiai gerėja  ax.gif 

šaunuolė thumbup.gif kuo toliau, tuo geriau jausiesi už vairo mirksiukas.gif
Atsakyti
labas rytas 4u.gif

niu jau šis savaitgalis koks.. doh.gif penktadienį priekinis mašiniuko žibintas nusprogo, teko keist.. vakar paskirstymo dangtelį kol radau tinkamą pirkti.. kur tik nuvažiuoju, tai nė vienas iš konsultantų negali parinkti tinkamo pagal mašiną doh.gif pati turiu žinoti blink.gif o dabar dar bardačioko spynelę teko išlaužti, nes užsikirto.. vienoje vietoje jos kainuoja ~8 lt. būdama vienoj firmoj paklausiau ar jie turi spynelių, sako:"taip, kaina 46-49 lt" blink.gif mama mia bigsmile.gif brangininkai kokie doh.gif
Atsakyti