Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(Atogrąža @ 2008 04 29, 19:03)
Dar neteko važiuot į tokią stačią įkalnę, kad rankinio prireiktų. Kaip jį spėt ten tąsyt, jei kokioj įkalnėj ir kamštyje tektų šliaužti, stoti ir vėl šliaužti g.gif
Darau tai paprasčiau (atrodo, nieko nepripainiosiu, nes kai kojos po stalu, o ne ant pedalų, galva gali ir suklyst):  Laikydama stabdį ir sankabą nuspaustus, po truputį atleidinėju sankabą, kol pajaučiu laukiamą vibravimą (užima sekundę), tada išlaikydama sankabą toje padėtyje ramiai perkeliu koją nuo stabdžio ant gazo (mašina niekur nerieda), truputį spusteliu ir paleidžiu sankabos pedalą visiškai. Vsio. Ir instruktorius taip mokė, ir visi kiti, ir tai tikrai labai paprasta bei patogu  rolleyes.gif

Dėkui, reiks išbandyt ax.gif
Atsakyti
Prula,bandyk ir gausis,tiesiog turi ismokti tiksliai pajusti,kiek atkelti sankaba.Atkelsi per mazai-riedes atgal (ne tragedija,turi galimybe mikliai nuspausti stabdi),o jei per daug-uzgesi (irgi ne tragedija-palieki ant begio(kad butu greiciau),ismini sankaba ir mikliai uzsivedi,po to megini judet is naujo).Siaip masina kamsciuose puikiai rieda ir visai gazo nenaudojant,tik reikia mikliai su sankaba ir stabdziais dirbti.

O del to uzvedimo ismynus sankaba kai ant laisvo stovi-na,galima ir neminti tos sankabos,bet varikliui yra lengviau kai ji isminta,jam tada issijudinant reikia maziau jegu ir energijos,nes nereikia papildomo darbo dirbti.Na,cia jau technines subtilybes rolleyes.gif

Beje,niekada rankinio jokioj ikalnej nenaudoju,man tai tik stovejimo stabdis,ir ne daugiau.
Atsakyti
QUOTE(denaxa @ 2008 04 29, 21:51)
Prula,bandyk ir gausis,tiesiog turi ismokti tiksliai pajusti,kiek atkelti sankaba.

Siaip masina kamsciuose puikiai rieda ir visai gazo nenaudojant,tik reikia mikliai su sankaba ir stabdziais dirbti.

Po dviejų trijų pamėginimų jau tikrai turėtų pajaust. Man, ačiūdie, dar nėr tekę nei pariedėt, nei užgest (nė nežinojau, kad tam procese dar ir užgest galim, ačiū. Nebenorėčiau tokių netikėtų pagesimų). O šiaip, sulaukiu, kol vibracija tampa ne tik nujaučiama, o ir jaučiama ir užfiksuoju sankabą toje padėty, kad galėčiau perkelt koją ant gazo.
O kamščiuose, taip, gazo minkyt kaip ir neprireikia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2008 04 29, 18:03)
Dar neteko važiuot į tokią stačią įkalnę, kad rankinio prireiktų. Kaip jį spėt ten tąsyt, jei kokioj įkalnėj ir kamštyje tektų šliaužti, stoti ir vėl šliaužti g.gif
Darau tai paprasčiau (atrodo, nieko nepripainiosiu, nes kai kojos po stalu, o ne ant pedalų, galva gali ir suklyst):  Laikydama stabdį ir sankabą nuspaustus, po truputį atleidinėju sankabą, kol pajaučiu laukiamą vibravimą (užima sekundę), tada išlaikydama sankabą toje padėtyje ramiai perkeliu koją nuo stabdžio ant gazo (mašina niekur nerieda), truputį spusteliu ir paleidžiu sankabos pedalą visiškai. Vsio. Ir instruktorius taip mokė, ir visi kiti, ir tai tikrai labai paprasta bei patogu  rolleyes.gif

Tai gal tu dyzeli vairuoji, kad speji ramiai koja perkelt nuo stabdzio ant gazo? Kai mokiausi su dyzeliu vaziuot, tai be jokiu problemu ant estakados i kalna tik stabdi atleidziant be jokio gazo uzvaziuodavau. O vat su benzinine jau sudetingiau doh.gif O siaip jau tai vairavimo mokyklos pasirinkusios lengviausia kelia, ismoko su dyzeliu vairuot, o su benzu bent man asmeniskai tikrai sudetingiau.
Atsakyti
tai kad dabar mokomosios daugiausia ir buna dyzelines(pigesne eksploatacija)- jos tai tikrai maziau jautrios- as prisimint vairavima viena pamoka pas instruktoriu paemiau, tai tikrai skirias vaziavimas, sankaba gali numetinet kada nori ax.gif o mano masiniukas tai atleidinejant sankaba pats tikrai nepradeda vaziuot, kol gazo nepaduodi- na nebent nuokalnej, tai tada rieda smile.gif tas savaiminis riedejimas tai kiek zinau automatams budingas- stabdi paleidi ir jau vaziuoji smile.gif tai vat, bet kadangi teises buvau issilaikius su benzu, ir siaip benzinines man labiau patinka, ir remontas pigiau kainuoja, tai sau tik benzinines ieskojau lotuliukas.gif ir dar kas man labai svarbu masinoj tai jos "staigumas" jei taip galima issireikst, tikrai nesu kokia ekstremale ar lakstytoja, bet prasokinet tai tenka gi kartais, o vat tada mechanine ir dar benzinas tikrai pravercia, nes su dyzeliu kol iskrutetum tai tikrai kam nors kelia uzkirstum lotuliukas.gif sito daznai prireikia darant posuki nereguliuojamose sankryzose, nors visada atidziai ivertinu atstuma iki artejanciu masinu, ir net jei pagesciau numatau kad jos dar spetu sustabdyt, bet paciai kazkaip ramiau kai staigiau tokius manevrus atlieki blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo illiusion81: 30 balandžio 2008 - 09:12
QUOTE(Liniuka @ 2008 04 30, 10:00)
Tai gal tu dyzeli vairuoji, kad speji ramiai koja perkelt nuo stabdzio ant gazo?

Nesvarbu, ką vairuoji (mano dizelis, MB - benzas, kai mokiausi, važinėjau su abiem), tam ir atleidinėjama sankaba iki vibravimo , kad galėtų normaliai perkelti koją nuo stabdžio pedalo ant gazo. Kol mašina vibruoja su atkelta sankaba, ji nerieda schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atogrąža: 30 balandžio 2008 - 11:54
mergos norejau paprašyt pasidalint patirtim kaip pradedančiujų, matot mb šeštadienį išlaike teises ryt važios jau iš vilniaus i kauna scare.gif bet klausymas butu toks: kada jūs jau drasiai galejot važiot su šeimą t.y vežti kažka su savim? vaikus vyrus ir ttt mb sako kuri laiką važinesiu pats jūsų neimsiu (mes ir patis dar prisibijom) ką manot ?g.gif: arba gal turit panašios patirties kad vyras neseniai išlaikes teises? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lera: 30 balandžio 2008 - 12:33
QUOTE(Lera @ 2008 04 30, 13:32)
kada jūs jau drasiai galejot važiot su šeimą t.y vežti kažka su savim? vaikus vyrus ir  ttt mb sako kuri laiką važinesiu pats jūsų neimsiu

Aš su saviškiu važiavau, vos jis teises gavo (be vaikų) su mintim dvi akys gerai, ale keturios geriau biggrin.gif
O kai pati išlaikiau, tai vaikų kokią savaitę-dvi dar nevežiau. Bet ir reikalo nebuvo. Jaučiu, jei būt buvęs, būčiau ir vežus. O ką, patyliukais, pašliaužiukais hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Atogrąža @ 2008 04 30, 12:53)
Nesvarbu, ką vairuoji (mano dizelis, MB - benzas, kai mokiausi, važinėjau su abiem), tam ir atleidinėjama sankaba iki vibravimo , kad galėtų normaliai perkelti koją nuo stabdžio pedalo ant gazo. Kol mašina vibruoja su atkelta sankaba, ji nerieda  schmoll.gif

drinks_cheers.gif
Pas mus atvirkščiai: mano bezinas-dujos, MB dizelis, abejose sankabos atleidimą iki vibravimo pajusti galima, tik aš MB mašinoje pastoviai per daug atleidžiu ir užgęstu, ypač jei sustresuoju.

QUOTE(Lera @ 2008 04 30, 13:32)
mergos norejau paprašyt pasidalint patirtim kaip pradedančiujų, matot mb šeštadienį išlaike teises ryt važios jau iš vilniaus i kauna scare.gif bet klausymas butu toks: kada jūs jau drasiai galejot važiot su šeimą t.y vežti kažka su savim? vaikus vyrus ir  ttt mb sako kuri laiką važinesiu pats jūsų neimsiu (mes ir patis dar prisibijom) ką manot ?g.gif: arba gal turit panašios patirties kad vyras neseniai išlaikes teises?  smile.gif

Aš patį pirmąjį kartą po teisių gavimo (ir patį pirmąjį kartą su savo mašiniuku) važiavau viena visus tris vaikus (kurių vyriausiam tebuvo 5 metukai) gale susisodinusi. Juk mokiausi vairuoti tol, kol jau savo važiavimu pasitikėjau, todėl baimės vežti vaikus taip pat nejaučiau. Dar daugiau - juk ir teises laikiausi tam, kad galėčiau vaikus vežioti. Tiesa, važiavau ne užmiestin, bet po miestą. Tačiau ir užmiestin su vaikais išvažiavome jau po kelių dienų.
Atsakyti
oi ačiū merginos nuraminot kažkiek , va mb dabar išlidejau į vilnių pas tevus pašiną iš ryto pavarys ir apsiverkiau tarp durų atrodo ji paskutini karta matau doh.gif: fool.gif nu kur protelis???? nu kaip man baisu kad tik viskas gerai butu unsure.gif niekada nemaniau kad taip pergyvensiu dėl tokio dalyko doh.gif:
Atsakyti
aš šiandien išvažiavau antrą kart į gatvę viena be šturmano,bet jau mažylę vežiaus,tai buvo baisiau,kažkaip pirmyn baimės nejutau,bet grištant norėjos kuo greičiau baigt tą važiavimą. blink.gif
Atsakyti
Dėkui merginos visoms už pamokas 4u.gif
Atsakyti