Įkraunama...
Įkraunama...

Pradedančios vairuotojos

QUOTE(denaxa @ 2008 04 28, 23:03)
Beje,uzvedant masina sveika sankaba isminti,tada varikliui lengviau isisukti,nes nereikia dar ir pagrindinio sankabos veleno sukt.

Galima dabar tą patį, tik "dlia asoba tupyh" pakartot lotuliukas.gif Aš darau taip, jei esu palikus tik ant rankinio, tai ir užvedu be sankabos, jei esu palikus ant bėgio, seniau užvesdavau palikus ant bėgio ir išmynus sankabą. ale kažką brolis nuvėmė (kažk ąpanašaus: kaip duosi priekin....), tai dabar prieš užvedant bėgį įjungiu laisvą ir užvedu variklį be sankabos... tai kaip taisiklingai reik g.gif (mašiniuks benzininis)...
Ai dar bajeris... gi aš kaip kursus prie šimtą metų baigus, sunkiai man sekėsi pradėjus važiuot pajudėt iš vienos į įkalnę... ir vienaip, ir kitaip, ir po prakaitu, ir su ašarom... suprantu kad kažką netaip darau, bet nespėju nuo stabdžio ant gazo permest koją tokiu greičiu, kad nepradėt riedėt atgal (ir pabučiuot už nugaros stovinčio mašiniuko akis)... kai pasiklausiau protingo žmogaus, tai pasakė kad rankinis tam reikalingas... doh.gif vajezum kokia gėda buvo, kaip aš taip galėjau pamiršt blush2.gif
Ale gyveni ir mokaisi... biggrin.gif neturėjo boba vargo, tai nusipirko mašiną biggrin.gif
Atsakyti
del ikalnes tai ikalne ikalnei nelygi lotuliukas.gif as kolkas issiverciu ir be rankinio, gazo daugiau tik paduot reik. bet jei labai jau status kalnelis tai tada tikrai tik su rankiniu. o idomu kaip ziema geriau, ar ant sito punkto ner skirtumo- man idomu kaip pajudet i ikalne jei ji slidi? ir nenuciuozt atgal rolleyes.gif
Atsakyti
Aš savo mašiniuku irgi be rankinio net ir stačiose (kiek jos LT "stačios") įkalnėse pajudu. O va MB mašinoje tenka kartais rankiniu pasinaudoti. O kai kelias apledijęs, tai įkalnes stengiuosi "apvažiuoti" (ta prasme, kitais keliais). Ekstremalaus vairavimo mokysiuosi, kai jau įprastomis sąlygomis užtikrintai vairuosiu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Baltike: 29 balandžio 2008 - 11:13
QUOTE(Baltike @ 2008 04 29, 08:45)
Beje, pristabdyti stabdžiais bet be sankabos man kol kas bene sunkiausia - automatiškai minu abu pedalus, tegul ir ne iki galo doh.gif

Aš vis bandau išsigyti nuo ligos, kai sankabą pirmiau spaudžiu nei stabdį doh.gif

QUOTE(Prula @ 2008 04 29, 10:52)
kai pasiklausiau protingo žmogaus, tai pasakė kad rankinis tam reikalingas...  doh.gif

Papildyta:
Aš vis bandau išsigyti nuo ligos, kai sankabą pirmiau spaudžiu nei stabdį doh.gif
Kad galima naudotis rankiniu, sužinojau tik tada, kai pamačiau kolegę taip važinėjant smile.gif instruktorius mane mokino tik su stabdžiu ir greičio pedalu... gal ir teisingai, nes sako, kad rankinis stabdis - ne pats patikimiausias elementas.
Bet buvo toks nelabai smagus nuotykis: išvažinėjau iš parkavimo aišktelės (prie Gedo pr.) ir niekaip normaliai iš vietos pajudėti negaliu - riedu atgal doh.gif nors mašinoje yra sistema, kad neturėtų riedėti doh.gif gerai, kad iš galo važiavo susipartęs vairuotojas: pamatė mano 90 ženklą, tai laikėsi labai protingu atstumu.. nuo to laiko vis dar juokinu aplinkinius "gazuodama" įkalnėse blush2.gif

O su sankabos įminimu užvedant buvo juokas: nusprendėm pasiskolinti sesės mašiną, kol ji išvažiavus. nuvažiavo vyriškis parsivaryti mašinos ir niekaip negali užvesti doh.gif ryškiai "slapukas" yra. sesė nekelia telefono, uošvis nieko nežino... žodžiu, kur tik sugalvojo spaudė - nieko. pasirodo, "slapukas" - įminti sankabą užvedant lotuliukas.gif
Mane dar paauglystėje tėtis mokino vairuoti, tai nuo tada automatiškai pradėdama važiuoti įminu sankabą ir dar laisvu bėgiu, kad nebūtų kokių netikėtumų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dziugena: 29 balandžio 2008 - 12:25
Labutis! Siandien pirma karta isvaziavau i gatve viena, tai oi kaip baisu buvo, burna tik dziuvo unsure.gif Bet sekmingai nuvaziavau ir parvaziavau thumbup.gif Niekas nepypino, nei karto neuzgesau biggrin.gif Tikiuosi su laiku dings ta baime vazineti vienai, nes kai salia kas sedi, nebelabai ir bijau smile.gif
Atsakyti
koks gėris yra automatas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2008 04 29, 17:19)
koks gėris yra automatas  rolleyes.gif

niekada neteko vairuoti ax.gif
Atsakyti

drinks_cheers.gif pasaka.
Atsakyti

pritariu ir aš thumbup.gif
vairuoju ir atsidžiaugt negaliu savo automatu clap.gif
Atsakyti
QUOTE(Prula @ 2008 04 29, 11:52)
Ai dar bajeris... gi aš kaip kursus prie šimtą metų baigus, sunkiai man sekėsi pradėjus važiuot pajudėt iš vienos į įkalnę...suprantu kad kažką netaip darau, bet nespėju nuo stabdžio ant gazo permest koją tokiu greičiu, kad nepradėt riedėt atgal
pasiklausiau protingo žmogaus, tai pasakė kad rankinis tam reikalingas...

Dar neteko važiuot į tokią stačią įkalnę, kad rankinio prireiktų. Kaip jį spėt ten tąsyt, jei kokioj įkalnėj ir kamštyje tektų šliaužti, stoti ir vėl šliaužti g.gif
Darau tai paprasčiau (atrodo, nieko nepripainiosiu, nes kai kojos po stalu, o ne ant pedalų, galva gali ir suklyst): Laikydama stabdį ir sankabą nuspaustus, po truputį atleidinėju sankabą, kol pajaučiu laukiamą vibravimą (užima sekundę), tada išlaikydama sankabą toje padėtyje ramiai perkeliu koją nuo stabdžio ant gazo (mašina niekur nerieda), truputį spusteliu ir paleidžiu sankabos pedalą visiškai. Vsio. Ir instruktorius taip mokė, ir visi kiti, ir tai tikrai labai paprasta bei patogu rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(cheery @ 2008 04 29, 19:58)
pritariu ir aš thumbup.gif
vairuoju ir atsidžiaugt negaliu savo automatu clap.gif

kamsciuose automatas tikrai geris, bet kai nori staigiau pastartuot ar prasokt, tai mechanine pranasesne mirksiukas.gif neveltui formulej ir kituose sportiniuose nededa automatu lotuliukas.gif bet kas tik nori komfortisko vaziavimo be mastymo kur ka spaust tai aisku tik automatas 4u.gif ir dar automatas daugiau benzo naudoja ax.gif
Atsakyti
ir dar- ismokus vairuot su automatu kazin ar galesi persest prie mechanines, o gyvenime gi kartais prireikia ne tik savo masina vairuot lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo illiusion81: 29 balandžio 2008 - 19:11