Atsikelem ryta, aisku tryse tryse, vienoj lovoj. As ir klausiu savo vyro:
- Ar dirdejai, kaip nakti kazkas labai verke ir liudejo?
- Aga, tikrai kazkas labai verke, gal zinai kas?
Mazoji klauso akis isputus ir sako:
- As tai neverkiau, o miegojau. Gal kokia pelyte verke?
- Ne, vaikeli, tai ne pelyte.
- O kas tada?
- Lovyte.
- O kodel ji verke?
Gyveno karta mama ir tetis lovos. Turejo jie maza dukryte, lovyte. Viena diena ir sako mama savo dukrytei lovytei:
- Kazkur gyvena viena mergaite, ji neturi savo lovytes, todel miega su teveliais. Tu turi eiti ir surasti ta mergaite. Jos vardas Vikute.
Ir isejo lavyte ieskoti tos mergaites Vikutes. Ejo ji ejo ir ziuri, kiemely zaidzia mergaite, o draugai ja vadina Vika.
- Kaip gerai, apsidziauge lovyte, pagaliau radau Vikute, dabar ji gales miegoti ant manes, as busiu jos lovele !!!
Taip ir atsirado lovele pas Vikute. Bet praejo daug dienu, o ant loveles Vikute nemiegojo. Nakti, kai visi miegodavo, lovele pradedavo verkti, kad Vikute ant jos nemiega, lovele labai norejo iseiti pas kita mergaite, kuri miegotu ant tos loveles, bet lovelei labai patinka Vikute ir ji nenori iseiti. Todel diena lavele labai liudi, o naktimis verkia

Juk lovele visai viena, ji neturi nei mamos nei tecio, ir ji taip nori su Vikute draugauti, kartu miegoti ir nakti kartu sapnuoti grazius sapnelius

Na ka, apsiverke ir mano mazoji, susigraudino baisiai (net mano vyrelis asara isspaude, sako, kad labai jau graudziai papasakojau),sako, mama, as net negalvojau, kad lovelei taip liudna. Dabar as miegosiu ant jos ir niekam neatiduosiu.
Jau antra nakti ji ismiegojo savo lovoj, nei karto nebuvo pabudusi, tik pries uzmiegant, papraso, kad duociau jai ranka, o ji pasikisa mano delna sau po zandu, pasako labanakt lovele, ir tuoj uzmiega
kazin, ar ilgam pades si mano istorija mazajai
Pabandykit ir Jus, gal kokia savo istorija sugalvosit
"Nebūtina daryti žygdarbių, visai pakanka mažų dalykėlių, atliktų su didele meile"