Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

Sveikos,

Mums dar 10 men., bet jau pradejom miegoti savo lovyteje ir ismiegame visa nakti. Priezastis: nebemaitinu savo pienuku ir viskas iejo i vezes. Buna, kad dar prabunda, paniurzga, bet truputeli pasupu arba jau matau, kad isikniurkses, tai paimu ant ranku ir vel uzminga ir atgal i lova. Man atrodo, kad ateis laikas ir susitvarkys arba reikia dideles kantrybes. Nes tikrai nesitikejom tokio greito rezultato, su lyg pirma naktimi, kai uzmigdziau pamaitinusi misinuku ismiegojo visa nakti savoje lovyteje ir taip dabar visados, tai trunka jau dvi savaites.
Aisku buna sunkumu pries uzmingant, bet palieku ji lovyteje, dar pazaidzia, as tuo tarpu paskaitau jam ka nors arba pati zurnala skaitau ir po truputi nuluzta. Gal panesiojus ant ranku greiciau uzmigtu, bet su vyru nutarem, kad nereikia ir to pratinti, tegu migdosi pats. Bet dar karta pasikartosiu, naktys ramios, neskaitant vienkartiniu paniurksejimu, pirma savaite, atrode man, kad vaikstau uztinusiomis akimis, persimiegojusi. Dabar pripratau.
Kol maitinau pati, tai po 4-5 kartus keldavosi, kol netekusi kantrybes pasilikdavau pas save lovoje ir dar reik nereik ciulpdavo papuka.
Tai va, tiesog reikia nepasiduoti ir neduoti jokios vilties mazajam. Geriau paciai prieiti prie lovytes ir nuraminti. Stengsimes ir mes patys nebesuskysti.
Tad sekmes ir kantrybes visoms.
Atsakyti
ZIURIU VISOS MAMOS TURI PROBLEMU DEL VAIKU MIEGOJIMO TEVELIU LOVOJE.
PAS MANE MAZOJI TAI PETI LOVYTEJE MIEGA (ATSKIRAI KAMBARYJE)NUO 2 MEN.
NA O DIDYSIS JAU KETURIU METU SU MUMIS LOVOJE doh.gif
AS JAU IR GRAZIUOJU IR SU PYKIMAIS BANDZIAU VIS TIEK NEINA ATPRATINTI.NEBEZINAU KA DARYT.UZMIEGA PAS MUS ,PERNESAM IR JIS UZ KIEK LAIKO ATBEGA PAS MUS IR TOLIAU MIEGA doh.gif
Atsakyti
Pas mus tas pats sad.gif Aiskink tu neaiskines, kad ji jau didele ir turi miegot savo lovoj, o jai dzin schmoll.gif Sako, man salta vienai miegot, tai as jai ir antklodziu pritempeu, patalyne nauja nupirkau su visokiais piesinukais, ir ko tik nedariau. Tai ji paguli savo lovoj (butinai sviesa turi degt, palaukia kol mes uzmiegam, o tada sast ir pas mus po kaldra palenda. Na nezinau, ka ir bedaryt, o ir miegot tryse labai nepatogu, vietos maza sad.gif Dar ji turi tokia mada, nakti megsta man i plaukus savo ranka ikist ir taip tikrina ar as salia. Jei menes salia nera, ar anksciau atsikeliu, tai ir ji paskui, lekia manes ieskot sad.gif Na ir ka mums daryt g.gif Aisku, cia mano klaida buvo, kad pati pripratinau salia miegot, kai dar pati maitinau, o dabar kentet tenka doh.gif
Atsakyti
na ka papasakosime ir mes savo istorija.
Musu mergina iki 3.5 metu miegojo su teveliais, tiksliau kadangi trise miegoti buvo nepatogu tai tetukui teko uzleisti dukrytei vieta salia mamos. Paskui gime antras leliukas ir didzioji jau miegojo su teciu kitame kambaryje nes as visa demesi skiriau mazajai. Na o viena diena paememe ir perneseme lova i kambary kur miega maza sesute ir ka jus manot didzioji be jokiu uzsisipyrinejimu eme miegoti viena savoje lovoje. Bandeme paerzinti gal tu eik miegoti su tetuku na ji sako ne ne as miegosiu viena. O taip smile.gif
Atsakyti
O musiskes lovyte stovi visai salia musu, beveik jos galva salia mano, rankyte lengvai gali mane pasiekti, bet visvien nemiega toj savo lovoj. Galvojam, gal su vyru mums reiktu ant sofkutes kraustytis, tai jai tada nebutu vietos musu lovoj, tai gal tada savo miegotu g.gif
Velniai griebtu, taip nesinoti su tom lovom tampytis is vieno kambario i kita cry.gif
Atsakyti
QUOTE(virgyte @ 2005 01 18, 22:41)
Mes irgi nuo pat gimimo miegam kartu su suneliu.Suprantu, kad tai bligai, bet taip lengviau man.Bet kadangi jau šiek tiek ūgtelėjom ir nebesikeliam valgyt naktį , tai žadu pratinti prie lovytės.Manau, kad kokią savaitėlę vargelio bus doh.gif Bet geriau jau dabar kol jam 5 mėn., nei kai bus 2metai.Manau kuo vaikas vyresnis tuo bus sunkiau...Mamos papraščiausia apsišarvuokite kantrybe....
Parašysiu po kelių dienų kaip mums sekėsi miegoti atskirai wub.gif

O gi dabar galiu parašyti, kad nesisekė mums miegoti atskirai...Kol vaikutis užsimerkęs-lyg viskas ir gerai.Tik prasimerke , pamato, kad nėra mamos šalia ir į ašaras cry.gif Naktį prabudinėja kas valandą maždaug...nusibodo man kėlinėtis ir vėl pas save į lovą perkėliau.Tiesiog pritrūko kantrybės doh.gif Nežinau, kaip čia reiks tą reikaliuką tongue.gif sutvarkyti?
Atsakyti
Prisiminiau, kaip mano tevas darydavo, nes as irgi noredavau miegot su tevais ax.gif , taigi:
atsiguldavom kartu i MANO lovyte, ir tevas pasakodavo: "nu kokia puiki tavo lovyte, kaip cia miegas mane ima ir t.t." Zodziu, veikdavo psichologiskai biggrin.gif O kitaip sakant, pabandyk tu kartu uzmigti VAIKO lovytej.
Atsakyti
Bandziau as kartu su dukryte jos lovelej miegot, t.y. uzmigdyt ja. Tai ryte as pabudau jos lovelej, o ji su teciu musu lovoj ir nors tu ka verysad.gif Neeeee, ytariu, reiks musu dvigule lova kazkur nukist ir miegot ant sofkutes sad.gif
Atsakyti
O MES NUO KŪDIKYSTĖS PUSĖ NAKTIES MIEGOJOM LOVYTĖJ, O PO TO PERSIKRAUSTYDAVO PAS MUS. TAIP MIEGOJOM IKI METŲ.
ANTRUS METUS MIEGOJO TAI SU MANIM, TAI SU VYRU VIENOJ LOVOJ. NES LOVYTĘ PRIPAŽINDAVO TIK PIETŲ POGULIUI.
O DABAR MIEGA SAVO DIDELĖJ LOVOJ VIENAS. UŽMIEGDYTI, TAI PRAŠO, KAD PABŪTUM KAS NORS ŠALIA. O PO TO KARTAIS IŠMIEGA VISĄ NAKTĮ, O KITĄ KARTĄ, KAI SUŠALA AR KAS BŪNA, TAI PASIŠAUKIA, AR PATS ATEINA.
MAN ATRODO VISIEMS ATEIS LAIKAS IR SUSITVARKYS. O NEJUSIM, KAI ATEIS METAS IR NEPRIPRAŠYSIM, KAD ATEITŲ PAS MAMĄ Į LOVĄ PAGULĖTI. AŠ PATI ATSIMENU IŠ VAIKYSTĖS KAIP SMAGU MIEGOTI SU MAMA AR TĖČIU.
KIEKVIENAS VAIKAS KITOKS IR NĖRA VIENINTELIO RECEPTO KAIP JĮ ATRAPTINTI. KANTRYBĖS IR VISKAS IŠSISPRĘS SAVAIME.
O MAN ATRODO ČIA NE BĖDA, PARASČIAUSIA VAIKAS NORI ŠILUMOS. DŽIAUKIMĖS SAVO PUPOM, IR MIEGOKIM KAIP JIEMS PATOGIAU.
Atsakyti
O kiek daug pasirodo tokiu su teveliais bemieganciu, musu irgi maziuks ateina. Nepatinka kaip suparntu vaikams tos vaikiskos loveles doh.gif . Ruosiames pirkti didele jam, gal patiks ten miegot. Na o jei nepatiks, tai bent pati turesiu, kur pereit, nes tryse, net ir palcioj lovoj nebelabai isitenkam, maziuks kol as arba vyras neiseinam, tai tik vartosi ir stumdosi per miegus, matai vietos jam maza.
Aisku, nervina, toks bludinejimas naktimis, bet kita vertus, isaugs gi ir tiek juos prisiglaudusius tematysim. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Saulyte @ 2005 02 08, 10:31)
Prisiminiau, kaip mano tevas darydavo, nes as irgi noredavau miegot su tevais ax.gif , taigi:
atsiguldavom kartu i MANO lovyte, ir tevas pasakodavo: "nu kokia puiki tavo lovyte, kaip cia miegas mane ima ir t.t." Zodziu, veikdavo psichologiskai  biggrin.gif O kitaip sakant, pabandyk tu kartu uzmigti VAIKO lovytej.

Kad ir kaip norėčiau,niekaip į vaiko lovytę neįtilpčiau sad.gif
Atsakyti
Skaitau ir netikiu savom akim - iki aštuonerių-devynerių metų tėvų lovoj? blink.gif blink.gif Dar gal kažkaip suprasčiau, jei kambarėlis toks mažas, kad neįmanoma įtalpinti vaikiškos lovytės, bet ir tai galima rasti visokių sprendimų. Apsileidimas totalus, ne kitaip schmoll.gif Nesakysiu kito žodžio, nors labai knieti ax.gif
Nuo pat gimimo ir vienas, ir kitas miega TIK savo lovelėse. Vakare pasėdim su vyru, kol skaitom pasakas ir - adios biggrin.gif Dukra net kai labai karščiavo ir bandžiau atsinešti pas save, kad ramiau būtų liepė nešti atgal į jos lovytę. Mažasis ateina tik ryte, ir tik patikrinti, ar tėvų akys ir nosys vietoj biggrin.gif Jei vietoj, topina toliau savų reikalų tvarkyti biggrin.gif
Atsakyti