Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

QUOTE(virgyte @ 2005 02 08, 22:11)
Kad ir kaip norėčiau,niekaip į vaiko lovytę neįtilpčiau sad.gif

O aš apsimesdavau, kad telpu tongue.gif , pessilengdavau per tvorelę ir svarbu galva ant pagalvės - kartais suveikdavo biggrin.gif .
Atsakyti
O mes tai padareme taip: nuemem lovytes krasta ir dabar mazoji miega savo lovytej.Tik aisku lovyte turi buti salia tevu lovos.Bet jau vistiek geriau nei tryse vienoje lovoje:)
Atsakyti
Su sunumi viena lova dalinomes beveik iki 3 metu unsure.gif , o ir po to vis dar daznai atbegdavo is savo kambario vidury nakties pas mus. Tik dabar kai atsirado sese, miega savo kambaryje be jokiu problemu.
Na o mazaja pamaitinusi paguldau i lovyte. Kai atsikelia nakti valgyti, pasiimu, pamaitinu ir uzmiegu, pamirsusi ja grazinti i lovyte blush2.gif . Jauciu kad ir si karta teks ilgokai draugauti vienoje lovoje verysad.gif , nebent turint kantrybes ir sveikatos pamaitinus kilnoti i lovyte.
Bet as bent jau kol kas jauciuosi labai pavargusi ir neissimiegojusi sad.gif
Atsakyti
Kartais kai pagalvoju, ko nedaryčiau gimus antram vaikui, tai nemigdyčiau tėvų lovoj. Aišku, taip patogiau, bent iš pradžių. Tai aš ir pasiguldydavau šalia savęs po pirmo naktinio pamaitinimo. Tikėjausi atpratinti kokių penkių mėnesių. Deja, deja... Kai suėjo penki mėnesiai, vyrukas ėmė lovytėje užmigdytas prasibusti po pusvalandžio ir reikalauti pas mus į lovą. Bandymai jo rėkimą ignoruoti baigėsi visiška nesėkme - rėkdavo tiesiog isteriškai, be pertraukų kokia valandą-pusantros, kol mes neapsikęsdavom ir pasiimdavom pas save. Taip pat pradėjo naktį žįsti kas 2-3 valandas. Pamėgink neduoti - cry.gif cry.gif cry.gif Kažkur skaičiau, kad jei kūdikiai miega su tėvais, jie dažniau naktį valgo. Taip kad atrodo, ne mes mažių auklėjam, bet jis mus "patvarkė" pagal savo norus. Dabar, kai vakare užmigdau, tuoj skuodžiu į dušą, kad tik spėčiau nusiprausti, kol mažius nepradėjo šaukti. Taigi net miegoti turiu eiti beveik kartu su juo. Taip kad...
Atsakyti
Zinot, man panasiai irgi yra. Mano mazoji labai gerai miegodavo savo lovytej ir tuom labai dziaugiausi. Bet kai jai suejo 3 menesiai, ji tiesiog naktim pradejo valgyti kas valanda, arba isviso istisai noredavo zisti. Tada jau ir nebeturejau jegu keltis ir kilnoti ja i lovyte, arba maitinti atsisedus. Tiesiog miegodavau maitindama. O dabar ziuriu jai labai patinka musu lovoje. Lovyteje jau pati nebeuzmiega. Kai uzmiega pas mus tai as ja stengiuos perkelti i lovyte. Kartais buna kad greit prabunda. Bet jei tai pirmas miegas tai buna ir ismiega ilgai. O paryciais as taip noriu miego, kad jau nebekeliu. O kaip bus toliau bus matyt, reiks kazkaip atpratinti.
Atsakyti
QUOTE(Summer @ 2005 02 09, 12:36)
Skaitau ir netikiu savom akim - iki aštuonerių-devynerių metų tėvų lovoj? blink.gif  blink.gif Dar gal kažkaip suprasčiau, jei kambarėlis toks mažas, kad neįmanoma įtalpinti vaikiškos lovytės, bet ir tai galima rasti visokių sprendimų. Apsileidimas totalus, ne kitaip schmoll.gif  Nesakysiu kito žodžio, nors labai knieti  ax.gif

Atsiprašau, bet niekaip nesuprantu, kur čia apsileidimas, kuo čia piktintis ir dar negražiais žodžiais mintyti. g.gif Tai yra absoliučiai asmeninis kiekvienos šeimos reikalas. Kiekvienas renkasi savo modelį, kam patogiau pratina atskirai, kam patogiau - kartu. Man pavyzdžiui labai gera kai mano mažoji šalia manęs miega, bet vis tiek nors dalį nakties stengiuosi lovytėje migdyti, nes, mano supratimu, ten jos miegelis pilnavertiškesnis, na o po pirmo pavalgymo jau miegam visi trys, nes taip mums geriausia. O jei kas iki aštuonių metų kartu su mažaisiais miega, čia jau jų reikalas.
Pareiškė neseniai viena pažystama, oi jau aš tave tai dabar paauklėsiu - migdyk nuo aštuonių mėnesių kitame kambaryje, tai tiesiai šviesiai pasakiau, kad čia ne jos reikalas. Labai jau greiti visi mūsųs visuomenėje auklėti, kritikuoti, baisėtis ... Žinoma tas miegojimas kartu turi keletą tokių subtilių niuansų kaip pvz. intymus tėvų gyvenimas, bet čia irgi manau kiekvienas sprendžia savaip, tarkim, juk tėveliai tam reikalui gali ir į kitą kambarį išeiti ....
Kita vertus, jei jau pačios pripratinam vakelį miegoti kartu, matyt nederėtų tuo labai skūstis.

Atsakyti
Musu dukra kai gime taip pat miegojo su mumis. Ligonineje viena sesele pamoke "zalia" mamka kartu miegoti, o merginai taip patiko, kad pabandzius paguldyti atskitai buvo baisus nepasitenkinimas. Taigi taip kankinomes kokius 3 men. Taciau viena grazia diena mes primontavome lovytei linges (anksciau buvo be lingiu) tai dukrai taip patiko, kad ji atsisake miegoti su mumis ir pati savo noru persikrauste i savo lovyte.
p.s. gal kam nors tai bus iseitis smile.gif
Atsakyti
Kai išrasit kokį gerą būdą mažių iškrapštyt iš šeimyninės lovos, LABAI PRAŠAU - brūkštelkit man į AZ, kad nepražiopsočiau biggrin.gif
Pirmą mėnesį kankinaus kilnodama iš savo lovos į lovelę ir atgal (maitindama), vos ne kas pora valandų. Tai padėjus galvą ant pagalvės, net verkt norėdavosi, kad tos dvi valandos lygios... g.gif nu maximum, penkioms minutėms. TAip pat pirmus mėnesius miegodavau ranka į grindis pasirėmus, kad neduok dieve nenugulčiau - tai paskui vaikščiodavau visa susukta (tai sprando nepasuku - nugulėtas, tai nugara tik į pavakarį išsitiesina)... Nu o dabar, kai metų sukaktis jau ant nosies - vos išlipus iš lovos pasitikrinu kaip situacija su fanarais ir panašiom grožybėm, nes malasi visą naktį lyg bokso ringe cry.gif Jau nekalbant apie tai, kad vaikis toks draugiškas, jog ir čiulptuku pasidalina, anksčiau juokas ėmė, dabar net pikta būna, nes tokie cirkai prasideda ankstyvą rytą, kai miegas pats saldžiausias 4u.gif
Atsakyti
Savo vaikiuka nuo pat pradziu guldziau i lovyte. Pradzioje buvo nelabai patenkintas, tai leisdavau ''kabeti'' ant papo kol nuluzdavo, o tada sekmingai ikeldavau i lovyte. ax.gif Taciau veliau jis mane ''perkando''tai visaip kaip stengdavosi prabusti tuo momentu, kai budavo perkelinejamas is lovos i lovyte blush2.gif . Va nuo tada pradejom samoningai migdytis tik lovytej - atsigulam, idedu savo pirsta jam i rankyte ir pirmyn thumbup.gif . Per 5-15 min uzmiega thumbup.gif . Dabar be problemu 4u.gif .
Atsakyti
Ir aš tau, Helli,visiškai pritariu.Vaikas nori artumo, saugumo, o ir man taip gera su savo pupuliuku soske.gif
Atsakyti
QUOTE(Summer @ 2005 02 09, 13:36)
Skaitau ir netikiu savom akim - iki aštuonerių-devynerių metų tėvų lovoj? blink.gif  blink.gif Dar gal kažkaip suprasčiau, jei kambarėlis toks mažas, kad neįmanoma įtalpinti vaikiškos lovytės, bet ir tai galima rasti visokių sprendimų. Apsileidimas totalus, ne kitaip schmoll.gif  Nesakysiu kito žodžio, nors labai knieti  ax.gif

Jeigu mano vaikas bijo fear.gif , kodėl turėčiau neleisti jam ateiti pas mane į lovą ir nusiraminti?! blink.gif Nenoriu, kad ateityje turėtų kokių nors fobijų, kurios mano manymu lieka nuo tokių vadinamų "neapsileidimų", kai vaikas ištremiamas miegoti į kitą lovą ar net į kitą kambarį mad.gif

Beje pati panašių potyrių turėjau vaikystėje ir galiu kalbėti iš asmeninės patirties ax.gif
Atsakyti
Ne per seniausiai dziaugiausi, kad mano vaikinukas ismiega visa nakti savo lovoje. Matyt prisikalbejau doh.gif Dabar tvarkingai kaip ir visada uzmiega savo loveleje/lovoje mirksiukas.gif Bet nakti parsitarabanina i miegamaji, prikelia mane ir liepia keliauti kartu su juo i jo lova doh.gif g.gif As nenoredama kivircu einu, tada apsikabinam abudu, dar atsibuciuojam biggrin.gif blush2.gif ir miegam iki ryto, nes as taip ir nebeatsikeliu, kad pas vyreli i lova pareiti 4u.gif Nezinau, ar cia berniukiskas pavydas, ar mamos artumo reikalavimas, bet jei isvaziuoju i komandiruote, tai mazius graziausiai visa nakti ismiega vienas unsure.gif
Atsakyti