Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

Maniškė, tai naktį miega per vidurį, saugo, kad tėvai nesugalvotų broliuko mirksiukas.gif biggrin.gif Šiaip dieną, tai visada miega savo lovytėje, ir vakare užmiega pas save. Bet naktį, tai ramiai miega tik su mumis tongue.gif Aš jau pripratau ir vyras žino, kad visada prieš verčiantis ant kito šono reikia pasitikrinti, kaip arti yra mažoji kaimynė rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Akyra @ 2005 02 17, 12:56)
man tai cia nesuprantama 

Na, gal neaiškiai parašiau praleidusi, kad abu vaikai alergiški ir iki metukų labai neramiai miegojo, o su mumis dėl šilumos dar blogiau. Žinoma, su pirmuoju ir mes bandėm iš pradžių miegoti kartu, kol įsitikinom, kad vienas miega geriau ir rečiau prabunda.

QUOTE(helli @ 2005 02 17, 14:16)
bet čia jau vaiko labui, o ne savo patogumui.

Tikrai vyras nebūtų stengęsis vien dėl mano patogumo smile.gif . Pirmiausia aišku dėl vaiko, o paskui mum abiem geriau vieniem, nes su vaiku galima sakyti nemiegojau, bijojau imigusi prispausti.
Be to niekada nemanėm, kad vaiko auginimas vien mamos reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Lilė T. @ 2005 02 17, 17:40)
Na, gal neaiškiai parašiau praleidusi, kad abu vaikai alergiški ir iki metukų labai neramiai miegojo, o su mumis dėl šilumos dar blogiau. Žinoma, su pirmuoju ir mes bandėm iš pradžių miegoti kartu, kol įsitikinom, kad vienas miega geriau ir rečiau prabunda.
Tikrai vyras nebūtų stengęsis vien dėl mano patogumo smile.gif . Pirmiausia aišku dėl vaiko, o paskui mum abiem geriau vieniem, nes su vaiku galima sakyti nemiegojau, bijojau imigusi prispausti.
Be to niekada nemanėm, kad vaiko auginimas vien mamos reikalas.

Labai atsiprašau, jei mano pasisakymas pasirodė neteisingai kritiškas
blush-anim-cl.gif. Man žymiai priimtinesnis jūsu šeimos požiūris nei pvz. mamlet .... kai tėtis imasi iniciatyvos organizuodamas tai kas lyg ir daugiau būtų mamos ir vaiko reikalas, na bet matyt jiems tai normalu. Mūsų tėtis irgi labai daug užsiima su dukryte, negaliu net sakyti "padeda", greičiau - tiesiog auginam vaiką kartu biggrin.gif . Mūsų atveju, nelabai įsivaizduoju kaip galėčiau tėtį prašyti keltis naktį, nes jis paprastai gulasi ne anksčiau dvyliktos nakties, kad mažylei užmigus galėtume ramiai šnektelėti ir išgerti arbatos (dukrytė mūsų - tikra pelėda, užmiega tik apie 23 val.), o ryte keliasi penktą. Taigi jį dar ir naktį prašyti keltis būtų tikras sadizmas. Todėl galiu tik džiaugtis, kad mūsų mažoji paiimta į lovą nusiramina ir mielai miega su mumis.
Kita vertus, vis gi norėčiau pasilikti prie savo nuomonės, kad ir kokie geri tėčiai būtų, reikia ir jų pagailėti.
Atsakyti
Aš nuo pat gimimo sūnų jo lovytėje migdau. Atsimenu, kaip bijodavau dukrą naktį prižadinti, net sauskelnių jai nekeisdavau, kad ir reikėdavo, nes galvodavau, kad paskui niekaip neužmigdysiu blush-anim-cl.gif Taip sakant, buvau jauna ir kvaila tongue.gif Ji nulūždavo kiekvieną kartą bevalgydama, tai gal net ir nebūtų pajutusi to sauskelnių pakeitimo smile.gif
Sūnus tai nuo pat gimimo valgydamas neužmiega, atrodo, jau jau snaudžia, tik pajudini, kad perkelt į lovytę, jau ir žiūri akis išpūtęs mirksiukas.gif Bet aš jį paprasčiausiai paguldau į lovytę, pasakau 'labanaktis' ir išjungus šviesą krentu miegoti smile.gif O jis ten paburbuliuoja, pasišneka su savimi ir po kokių 10-15 minučių nulūžta. Kartais prireikia keletą kartų čiulptuką paduoti, jei neramesnis būna.
Atsakyti
Kai gime dukrele migdziau ja lovyteje, is pradziu buvo viskas puiku, pavalgo,uzmiega ir paguldydavau i lovyte. Bet mazdaug po 3savaiciu prasidejo pilvo diegliukai. Tai kai pati su vaiku pravaikstai iki 2-3nakties, kol uzmiega nat krutines paguldyta, tai tyliai tyliai atsiguli i lova, ir atsargiai salia paguldydavau. Taip ir miegam jau pora savaiciu naktim. Diena paavyksta uzmigdyt ir paguldyt i lovyte. Tikiuosi,kad kai baigsis pilvo problemos galesiu vel po truputi migdyt lovyteje.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(violla @ 2005 02 19, 12:44)
Tikiuosi,kad kai baigsis pilvo problemos galesiu vel po truputi migdyt lovyteje.
user posted image

Iš savo patirties žinau, kad vaikutis labai greitai pripranta miegoti prie mamos ir labai sunku paskui atpratinti.Ir aš padariau klaida, kai miegojau su mažyliu kartu, kad nereiktu keltis maitinti.Juk taip patogu- pakišai krūtį ir toliau miegi thumbup.gif
Bet tik dabar suprantu, kaip sunku paskui atpratinti :ohTai kainuoja daug nervų man ir daug ašarų mažyliui sad.gif
Kai auginsiu antra vaikutį tongue.gif tos klaidos stengsiuosi nebekartoti...
Atsakyti
Penkta naktis ismiegota savo lovoj thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Dabar jau as ja paerzinu, gal noretu gryzt pas mus i lova g.gif Ta tik pasiziuri ir sako "ka nezinai, mano lovele vel prades nakti verkti ir trugdys man miegot mad.gif ". Bet vis pries uzmiegamt, praso, kad duociau ranka blink.gif .

Mums pavyko dukra iskraustyt i jos lova, o kaip jums g.gif
Atsakyti
Mes irgi galima pasigirti ax.gif Jau antra nakti miega mažylis savo lovytei :supe Mes dar per maži pasakom.
Lovele pastačiau prie pat savo lovos, viena lovytes bortelį pamažinau iki minimumo.Aišku taip , kad neiškristu.Ir dabar atrodo, kad mažylis mano lovoj, tik platasnė ji šiek tiek pasidarė.Irgi paduodu ranka, įkišu čiulptukąnaktį-labai patogu nereikia keltis thumbup.gif
Ateity bandysim po truputi lovelę tolinti nuo savosios.Po truputėli tikiuosi priprasim...
Atsakyti
o musiskis visdar naktimis atkeliauja i viduriuka, taip tyliai tyliai keturiom ir blymt ir vel miega lyg niekur nieko doh.gif
Atsakyti
Sveikos,
tikriausiai pasirodysiu baisiai nepopuliari, bet vis tiek pasisakysiu... blush2.gif
Mano jaunelei jau 10 metu, o miegame su ja dviese... Gime neisnesiota, iki 2 metu maitinau, ypac daznai naktimis, tai savaime suprantama, kad miegojome kartu. Lova siaura, vyra teko iskraustyti... Po 2 m. bandziau mazaja migdyti loveleje, bet po valandos ji jau stovedavo ir tyliai prasydavo "apapa", pasiimk atgal... Taip ir liko. Vaikas - ne mamyciukas, kaip tik labai savarankiska ir sumani, savim pasitiki, bet kur nueis ir nuvaziuos viena, jei reikia. Bet nakti reikia mamytes salia. Kai vasaroja kaime pas bobute - visa savaite ramiai miega viena. Ir pati taip isaiskino: kai zinau, kad mama toli ir ateiti negali, tai as ir taip miegu, o jei mama kitam kambary, tai tada negaliu miegoti viena... Taip ir buna. Jei su teciu uzmiegam, apie 3 val. nakties mazoji atselina manes ieskoti...
Va tokia istorija smile.gif
Atsakyti
Bet, miashka, jai jau 10 metu, o vis dar miega salia mamos g.gif Nepatogu gibaisiai. As tai negaledavau normaliai issimiegoti, kai tryse vienoj lovoj miegodavom, o ir mergaite taip pat. Dabar tai ji labai dziaugiasi, kad miega viena ir nieko neprileidzia prie savo loveles, tik skundziasi, kad kartais nakti kaldra nukrenta blink.gif dabar mes su vyru karaliaujam savo didelej lovoj, o mazoji salia guli saviskej lovoj thumbup.gif
Atsakyti
O man patogu... Miega jinai ramiai, nesispardo smile.gif , o vyras knarkia baisiai, ji per nakti kokius 6 kartus pazadinti reikia - cia irgi viena is priezasciu smile.gif . Vyro tevas lygiai taip pat baisiai knarkdavo, tai anyta irgi atskirai miegodavo, nes neimanoma.
O salia leliuko - ramu. Pamenu, kai buvo gal kokiu 4 metuku, tai prabudusi tyliai mane pabuciuodavo ir labai dziaugdavosi, kai atsimerkdavau - net susigraudendavau... blush2.gif
Gal cia ne dukra, o mane labiau reikia atpratinti? g.gif
Atsakyti