Mano dukra taip pat buvo ipratusi miegoti ne savo lovyteje, o musu su vyru lovoje.Niekaip nenoredavo miegoti savojoje. Taciau atejo diena, kai nutariau, kad taip daugiau teestis negali. Visu pirma, kudikiui miegoti kartu su suaugusiais nera higienishka, nepailsedavau nei ash, nei vyras. Kai vakare atejo laikas miegoti- paguldziau ja i lovyte, uzhklojau, paglosciau galvyte ir stebejau, kaip ji elgsis. Reakcija buvo tokia, kokios ir tikejausi- pakele triukshma, bet ash nepasidaviau. Tiesiog atsiribojau nuo jos klyksmo ir "negirdejau". Tai truko geras 4 valandas- dukra tai aprimdavo, tai vel pradedavo shaukti. Bet ash savo pozicijos nekeiciau. Ir... apie 2 val. nakties ji uzhmigo. Nuo tos dienos kiekviena karta ja guldydavau tik i lovyte ir ji nebesispyriodavo, shiek tiek pazhaidusi- uzhmigdavo. Analogishkai atpratinau ir nuo supimo.
Vega, kokio amzhiaus buvo tavo vaikas kai emesi tokiu drastishku priemoniu?
O ka patartumete mamai, kuri pati priprato miegoti su savo leliuku ( jam jau beveik 9 men. )Ir jei jo nera salia labai truksta?

Mes nuo gimimo miegam visi kartu vienoj lovoj, tik kartais Martyna paguldom i jo lovyte. Issimiegam kuo puikiausiai, nes lova pakankamai plati. Sunus mums visiskai nemaiso. Mes ji migdom man is kaires puses, prie krasto ir uzstumiam jo lovyte, kad neiskristu. Kai uzmiega, tai su vyru issidukstam kiek norim ir kaip norim. Vien zodz, viskas super. Su sunum nuo pat gimimo jokiu problemu neturim, issimiegam kiauras naktis, nes miegodamas salia papcelio pats ji susiranda ir prisivalgo kada nori ir kiek nori. Tik dabar jau stengiuosi nebeduoti (sunui metukai ir 7 men., nes rudeni nauja lialiu turesim. Planuojam pirkti platesne lova ir toliau sau laimingai visi kartu miegoti, nebet Martynas iki to laiko norse i savo lovyte issikelti. Skaitem visokiu straipsniu, kur teigiama, kad kartu miegantys vaikai nesavarankisti buna ir kitokiu bedu turi, tai musu atveju viskas 100 procentu priesingai. Paskui kazkas padovanojo knygute "Idealus tevai, idealus vaikai", kuria kazkokie zymus amerikieciai apdovanojo, uz ja kaip vaiku auklejimo ir ugdymo vadoveli gave visokiu superiniu apdovanojimu. Tai va jie irgi pataria kartu miegoti, nepaisyti visokiu prasimanymu, o vaikai patys is tevu lovos paskui iseina, kai daugiau privatumo uzsimano. Aisku, jei kas nors del to neissimiega ir blogai jauciasi, tai reikia kazkaip spresti, bet mes jokio diskomforto nejauciam ir puikiai gyvenam
Vaikas turi miegoti tik atskiroje lovyteje, o jei yra galimybe tai ir atskiram kambari. Vaikui reikia erdves, o ne uostyti suaugusiu prakaita ar maltis toje pacioje patalyneje. na o paskaicius, kad kazkas dar ir sugeba pasimyleti salia miegant vaikui toje pacioje lovoje, tai atleiskit pasiurpau. cia jau reikia visai negerbti nei saves, nei savo vaiko.
QUOTE (bugen @ 2004 05 13, 08:51) |
Vaikas turi miegoti tik atskiroje lovyteje, o jei yra galimybe tai ir atskiram kambari. Vaikui reikia erdves, o ne uostyti suaugusiu prakaita ar maltis toje pacioje patalyneje. na o paskaicius, kad kazkas dar ir sugeba pasimyleti salia miegant vaikui toje pacioje lovoje, tai atleiskit pasiurpau. cia jau reikia visai negerbti nei saves, nei savo vaiko. |
na juk is tokio pat pasimylejimo ir tas vaikiukas ten salia atsirado... tai nematau cia jokio negerbimo - manau, cia labai individualu, kam kaip gerai, taip ir gyvena.
na nieko nesuprantu-tai ka dabar grubiai tariant dulkintis salia gulint mazam vaaikui jau tapo elgesio norma? Zinoma lytiniai santykiai naturalus procesas nieks negincija, bet slapinimasis, tustinimasisi irgi naturalus procesai, bet niekas to nedaro viesai, o juolab stebint vaikams.
QUOTE (bugen @ 2004 05 13, 09:00) |
na nieko nesuprantu-tai ka dabar grubiai tariant dulkintis salia gulint mazam vaaikui jau tapo elgesio norma? Zinoma lytiniai santykiai naturalus procesas nieks negincija, bet slapinimasis, tustinimasisi irgi naturalus procesai, bet niekas to nedaro viesai, o juolab stebint vaikams. |
Nieks ir nesidulkina vaikui MATANT.
O kur garantija kad vaikas bet kuriuo metu neprabus. Stipriu nervu mamyte kuri gali atsipalaiduoti ir dar aptureti malonuma is sekso salia miegant vaikui. Na gal ir be reikalo as cia aiskinu. Viska lemia vidine kultura ir dar ko gero materialine padetis siek tiek. kaip sakydavo mano mociute-tikra ponia nesimyles net jei tame paciame kambaryje snaudzia kate.

As tai irgi kazkaip nesuprantu, kaip lovoje su vaiku uzsiimineti seksu
Nesvarbu, kad jis miega. Juk gali netycia ir prabusti, o kada zinoti augant, kad jis gal tik apsimeta miegas? Jei zadama dar ilgai guleti kartu visiems
Musu vaikutis miega loveleje, bet as bent jau kokia palute uzdedu ant tureklu- man paciai ramiau... KAzkaip 100proc. esu isitikinusi, kad intymumas imanomas tik dviese. Galu gale ne vien su ta vieta dirbame, su galva (protu, sirdim) irgi

Musu vaikutis miega loveleje, bet as bent jau kokia palute uzdedu ant tureklu- man paciai ramiau... KAzkaip 100proc. esu isitikinusi, kad intymumas imanomas tik dviese. Galu gale ne vien su ta vieta dirbame, su galva (protu, sirdim) irgi

Mano leliukas sia nakti irgi koncertavo, kazkodel nenorejo miegoti savo loveleje
as ji i lovele, jis tada verkti
as ji salia saves, tai patenkintas uzmiega