Įkraunama...
Įkraunama...

kaip atpratinti vaiką miegoti kartu?

o as tik 15 menesiu nutraukiau maitinti, bet atskirai miega jau nuo 2 menesiuko:) atskirai ne tik lovyteje, bet ir atskirame kambaryje. Bet pvz., dabar sirguliuoja, tai atsinesu pas save i lova - gal ramiau maziukei....
Atsakyti
mano dukra miegojo salia musu lovos savo lovytej, vis reikejo rankyte palaikyti, o kai buvo 1.5 lovute patraukem tolyn, o kai apsiprato, perkelem i kita kambari ir be jokiu problemu. thumbup.gif
ateina kartais pasivartyti pas mus ryte, ar nakti jei blogiau miega, o savaitgaliais kartais darom jai "svente'- leidziam miegoti su mumis.. smile.gif
Atsakyti
Nu tai uzvedizu temele, o dabar jau galiu patirtimi pasidalinti - miega maziukas savo kambaryje, antra naktele buvo sunkesne, o dabar kiekviena nakti vis geriau, ir uzmiega nesunkiai, ir mums su vyru tiesa sakant kazkaip ypatingiau dabar viskas, nereikia visa laika pasnibzdom ir ant pirstu galiuku, nors siaip tai buvome tokio daugiau kartu miegojimo salininkai, bet kai iprato savo lovyteje, tai pamanem, o kodel gi ne savo kambaryje?? Ir dabar dziaugiames clap.gif
Atsakyti
Nezinau, kada reik apsisprest vaikuti atskirai guldyt g.gif Man taip gaila - ji ten viena bus,niekas galveles nepaglostys, rankeles nepalaikys kai verk prades nakty ka nors susapnavus sad.gif O jau reiktu i kita kambari lovele kelt - maziukei beveik metai wub.gif
Atsakyti
Kaip as jums pavydziu,kad jusu mazyliai miega atskirai.Mano dukrytei 3metukai,bet ji vis dar miega su mumis.
Viena diena mano mergyte pareiske,kad miegos kitame kambaryje,bet savo lovytej,apsidziaugem su vyru,na gal jau tikrai.Vakaras,pati nuejo atsigule lovyten,uzmigo.Ryte nubudus tuoj pradejo ieskot po pagalve ka atnese teletabis(taip buvom sutare jei miegos atskirai,tai kazka teletabis atnes),ogi ten daug saldainiuku clap.gif .Dziaugesi visa diena,visiems pasakojo,kur miegojo,ka atnese tabis.
Vel vakaras,mano mazoji sako,as mama viena nakti pas jus miegosiu,kita savo lovytej,aisku uzmigo musu lovoj,bet as pernesiau i kita kambari.Nakti,kad pradejo verkt,parsinesiau pas save,raminau,tai puse nakties praverke,labai kazko issigando,o gal susapnavo,net lova prisisiojo(kur nuo 1metu i lova nieko nedarydavo).Tai po tu ivykiu dar kelias naktis vis prabusdavo,ir ziuri ar as salia,pamato,kad esu ir vel rami miega.Tai taip ir toliau miegam visi trys,as vyras ir mazoji.
Nezinau kaip prikalbinti miegoti atskirai?As vyrui ir juokauju,sakau turbut musu dukryte miegos su mumis kol vyra susiras rolleyes.gif
Gal kuriai buvo panasi situacija,kaip issprendet ja? g.gif
Atsakyti
Na mūsų mergytė nuo pat gimimo miega savo lovytėje, bet į kitą kambarį dar kelti neplanuojam, nors jai ten patinka-žaislų krūva, o ir lova su čiuožykla.Planuojam kitais metais į savo namą įsikelti tai gal tada kraustysis į savo kambarį g.gif , nors ir dabar kai ateina draugų, tai sako-mes einam į mano kambarį ir sako su tooookiu pasididžiavimu biggrin.gif
Atsakyti
o musu dukruze savo lovytej miega nuo gimimo,perkelem i kita kambari kai buvo 8 men.visi labai patenkinti ir niekam nekyla problemu.o va nesenai sveciavosi anyta,tai jai teko atiduoti kambari laikinai(dukrytes kambari)o ja pas mus pasiguldem.tai oho kokia man tragedija buvo,neisimiegojau ne vienos nakties.negaliu uzmigt nuo kiekvieno jos judesio,tai kvepuoja ji man sunkiai,tai dar kazkas....
Atsakyti
O as su savo merguzele miegojom kartu, kol maitinau. Dabar jau savaite laiko tiesiog kazkoks durniu laivas g.gif , nes nustojau maitinti ir ji labai supyko ant manes doh.gif (nors dar labai tikiuosi, kad jai mano lova pradejo nebepatikti) Is pradziu nemiegojo dienomis iki velumos, kol nuluzdavo, o nakti keldavosi su isterikom, nusivartymais nuo lovos. O dabar dar graziau - laksto is kambario i kambari tai pas teti, tai pasbroli i lova, o pas mane neina blink.gif Net kai palaukiu, kol ji uzmigs ir persikeliu pas save (liudna vienai dry.gif ) , ji prabunda ir vel pas broli isiropscia. O broliuko lova siaura, tai jis eina pas mane doh.gif Jau kyla minciu, kad reiks pirkti dvieju aukstu lova jiems abiems su broliu, o pati keliausiu pas vyra miegoti g.gif
Nu tikrai, kazkoks durniu laivas g.gif
Atsakyti
Su vaikiuku miegojom vienoj lovoj gan ilgai, iki kokiu 14 men, nes maitinau iki metu. Taip miegot ir maitint buvo kur kas patogiau. Visi priekaistavo, kad blogai darau,kad miegu kartu su maziuku. sad.gif Bet is patirties galiu pasakyti,kad nieko cia bloga nebuvo. Sakoma, kad kai vaikucio amzius buna apie metukus, jie tampa savarnakiskesni ir tada lengvai pripranta prie savo lovytes. TIk reikia nepraziopsoti sio momento. Sunus ganetinai lengvai priprato miegoti savo lovytej. ZInoma pradzioje prasydavosi i mano lova. Atsistodavo nakti lovelej, verkia ir rodo,kad pas mane nori. Prie lovytes pratinau palaipsniui, uzmigdydavau lovelej, o kai pasiprasydavo pasiimdavau pas save. Tai tuo metu savo lovyteje praleisdavo koki trecdali nakties. Po geros savaiteles, po pirmo pasiprasymo i mano lova, paguldydavau atgal i jo lovyte, pasakydavau, kad gales ryte ateiti pas mane i lova ir padainuodavau lopsine, kad greiciau nurimtu ir uzmigtu. Taip vargom, gal koki menesi, o dabar visa nakti kuo puikiausiai ismiega savo lovyteje. Ir tik ryte pasiimu pas save. thumbup.gif Ir gal nuskambes, bet vaiko perkelimas i jo lovyte, buvo kur kas skaudesnis mamai nei vaikeliui. sad.gif
Atsakyti
Maniskiui 1 m. 9 men., bet iki siol dar paryciais i savo lova isikeliam wink.gif
Atsakyti
Mano abu vaikučiai kartu su mumis, tėveliais, miegojo tol, kol pati juos maitinau. Juk taip sunku naktimis lipti iš šiltos lovos, o be to ir vaikučiui ramiau šalia tėvelių. Mano tėvai sakydavo: "nemiegokit su vaiku, dar užspausit". Bet tfu tfu tfu- išmiegodavom laimingai. Bet, pradėjus maitinti mišinukais mažieji keliavo į svo lovytę.
Atsakyti
QUOTE (Noa @ 2003 10 08, 03:07)
O as kaip tik skaiciau, kad sveika kudikiui miegot su tevais... Viena - psichologiskai daug sveikiau, antra - staigios mirties tikimybe labai sumazeja...

Ir as taip skaiciau, ir per nesciuju paskaiteles taip sake, ir turiu draugu pavyzdziu - visi labai patenkinti: naktimis 2.gif miega su tevais, o dienomis savo lovyteje. Mamytei patogu pamaitinti, nereikia sokineti is lovos ir apskritai pergyventi, degti sviesa ir begti tikrinti ar vaikelis kvepuoja, ar viskas gerai ir pan. O cia tik pramerki akis - vaikelis salia, miega, ramu... 2.gif saugiau, nes tik ka buvus 9 men. su mama - issiskyrimas traumuoja. O cia po truputi galima ir atpratinti... Be to mamyte geriau issimiega, tevelis pailsi... Manau, cia dar nuo mamos miegojimo priklauso. As, pvz., labai ramiai miegu, nsivartau ir nesiblaskau. Esu tikra del savo 2.gif saugumo salia manes nakti. vaikeli prie sienos, tada as, o teveli prie krasto guldysim. Sakiau, pabandysiu ir isitikinsiu pati, kaip geriau wink.gif
Atsakyti