Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

Sveikutes, mamos,
As supermamoj simta metu nesilankius, ikisau snd nosi - ogi ziuriu kolegiu pilna drinks_cheers.gif as pati amzina studente, Lt vienus mokslus atkrimtus, amerikej visai i kita sriti persikvalifikavau ir visai nesigailiu. Dar 4 semestrai liko iki Rn (Registed Nurse). Mokintis sunku, kruviai dideli, ypatingai kai seima yra, ir dar atstumas vazineti 1.5 val i prieki ir 1.5 val atgal. Bet viskas istveriama ir pasiekiama yra mirksiukas.gif Taip kad drasiau mamytes 4u.gif
Gal medikes mamytes zino kokia programa yra is Rn i Md? Girdejau kaskur kad po Rn 4 metai mokintis ir Md galima gaut be jokiu premed. Gal pasidalinsit placiau jei zinot?
Atsakyti
QUOTE(reda s @ 2008 12 23, 01:05)
LPN - licensed practical nurse - vienas laiptelis zemyn nuo register nurse. Maziui jau beveik 11 menesiu, pala ka tu eini?  tu irgi kazkur medical fielde ne? o del klasiu i kurias nepatekdavau nueidavau pirma diena ir su mokytoju pasnekedavau labai daznai buna kai pirma diena neateina i klase kokie 2-3 zmones ir visa laika mane priimdavo gal ir tu bandyk.

Nors taves ir nepazystu artimai, bet esi labai stipri moteris, ir vaikuti pasigimdei ir tuo paciu jau mokslus uzbaigineji, taip ir toliau . As imu prereq. papult i medical diagnostics. Bet kadangi dabar ta ekonomine krize visur, tai mes atidejom planus keltis i WA , nes baisoka.Del "waiting" klasiu tai zinoma bandysiu. Bet girdejau per radija, kad kuo toliau tuo bus sunkiau papult i reikiamas klases, nes mokytojai bus atleidinejami palaipsniui, to pasekmese bus sunkiau uzsiregistruot i reikiama klase. Taigi ziuresim.
Atsakyti
QUOTE(mamaitiene @ 2008 12 23, 03:45)
Sveikutes, mamos,
As supermamoj simta metu nesilankius, ikisau snd nosi - ogi ziuriu kolegiu pilna  drinks_cheers.gif  as pati amzina studente, Lt vienus mokslus atkrimtus, amerikej visai i kita sriti persikvalifikavau ir visai nesigailiu. Dar 4 semestrai liko iki Rn (Registed Nurse). Mokintis sunku, kruviai dideli, ypatingai kai seima yra, ir dar atstumas vazineti 1.5 val i prieki ir 1.5 val atgal. Bet viskas istveriama ir pasiekiama yra  mirksiukas.gif  Taip kad drasiau mamytes  4u.gif
Gal medikes mamytes zino kokia programa yra is Rn i Md? Girdejau kaskur kad po Rn 4 metai mokintis ir Md  galima gaut be jokiu premed. Gal pasidalinsit placiau jei zinot?

Saunu matyt dar viena mokinuke eteryje, sveika.

Del ek. krizes as irgi mastau vazinet i San Franciska kuris man butu panasiai apie 3 val kelio(pirmyn ir atgal). Ar labai pavargsti tiek laiko praleisdama vien kelionem. Tiesa kiek kreditu imi i semestra.
Atsakyti
sveikos, perziurejau prabegom jusu temele. kiek maciau usa studentes. o uk studijuojanciu, mano kolegiu yra ? smile.gif
Atsakyti
Danguolet,

Jo, jei vazinet 3 val per diena nereiketu i mokslus, visai nesiskusciau, labai daug laiko tai atima. As turiu kaimynku padruskiu kurios irgi i tuos pat nursing mokslus vazineja, tai kartu vazinejam, benzina taupom, ir smagu, pries egza kartu pakartojam viska, ar viena garsiai skaito masinoj, vien zo sukames kaip galim smile.gif
As imu tik nursing dalykus, visus kitus anksciau atsimokiau, kaskur apie 10-12 kreditu per semestra. Vaziavimas ilga atstuma kerta kai ligoninej reikia but jau 6a ryto, tada 4.30 ryto isvaziuojam.. Jei planuosi vazinet, patarimas - susirast padruskiu kad smagiau ir pigiau but, kitaip stogas nuvaziuos smile.gif
Smagiu svenciu visom!
Atsakyti
QUOTE(mamaitiene @ 2008 12 23, 19:27)
Danguolet,

Jo, jei vazinet 3 val per diena nereiketu i mokslus, visai nesiskusciau, labai daug laiko tai atima. As turiu kaimynku padruskiu kurios irgi i tuos pat nursing mokslus vazineja, tai kartu vazinejam, benzina taupom, ir smagu, pries egza kartu pakartojam viska, ar viena garsiai skaito masinoj, vien zo sukames kaip galim  smile.gif
As imu tik nursing dalykus, visus kitus anksciau atsimokiau, kaskur apie 10-12 kreditu per semestra.  Vaziavimas ilga atstuma kerta kai ligoninej reikia but jau 6a ryto, tada 4.30 ryto isvaziuojam.. Jei planuosi vazinet, patarimas - susirast padruskiu kad smagiau ir pigiau but, kitaip stogas nuvaziuos  smile.gif
Smagiu svenciu visom!

oho. Šaunuolės. pas mane irgi dilema, pradedu mokslus nuo kito rugsėjo, o univeras už beveik 2 val. Kompanjonų važinėjimui nemanau, kad rasiu. Gyvensiu su kambariokais, grįžinėsiu savaitgaliais ir gal trečiadieniais. Be to ir atostogos bus, visa vasara kaip ir laisva. Pasiskaičiavus benzą gaunas pigiau už kambarėlį susimokėt. Be to su darbais problematiška, neaišku kada reikalai gerėt pradės, tai geriau pasitengt gerus pažymius turėt, pas kokį profesorių padirbėt, nei spoksot į kelią, o grįžus namo bardaką tvarkyt. Kaip nors. Du metai, ne šeši, reik pasistengt šiek tiek.
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2008 12 23, 20:02)
oho. Šaunuolės.  pas mane irgi dilema, pradedu mokslus nuo kito rugsėjo, o univeras už beveik 2 val. Kompanjonų važinėjimui nemanau, kad rasiu. Gyvensiu su kambariokais, grįžinėsiu savaitgaliais ir gal trečiadieniais. Be to ir atostogos bus, visa vasara kaip ir laisva. Pasiskaičiavus benzą gaunas pigiau už kambarėlį susimokėt. Be to su darbais problematiška, neaišku kada reikalai gerėt pradės, tai geriau pasitengt gerus pažymius turėt, pas kokį profesorių padirbėt, nei spoksot į kelią, o grįžus namo bardaką tvarkyt.  Kaip nors. Du metai, ne šeši, reik pasistengt šiek tiek.

O kur tuo metu maze bus? Siaip idomu, ar nepasiilgs ji mamos, jei grizdinesi namo tik savaitgaliais?
Atsakyti
QUOTE(mamaLina @ 2008 12 24, 03:02)
oho. Šaunuolės.  pas mane irgi dilema, pradedu mokslus nuo kito rugsėjo, o univeras už beveik 2 val. Kompanjonų važinėjimui nemanau, kad rasiu. Gyvensiu su kambariokais, grįžinėsiu savaitgaliais ir gal trečiadieniais. Be to ir atostogos bus, visa vasara kaip ir laisva. Pasiskaičiavus benzą gaunas pigiau už kambarėlį susimokėt. Be to su darbais problematiška, neaišku kada reikalai gerėt pradės, tai geriau pasitengt gerus pažymius turėt, pas kokį profesorių padirbėt, nei spoksot į kelią, o grįžus namo bardaką tvarkyt.  Kaip nors. Du metai, ne šeši, reik pasistengt šiek tiek.

Aš irgi save raminu taip, kad du metai ne taip jau daug. Man belieka laukti rezultatų ar galėsiu studijuoti nuo kitų metų.
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 12 24, 14:25)
O kur tuo metu maze bus? Siaip idomu, ar nepasiilgs ji mamos, jei grizdinesi namo tik savaitgaliais?

mokykloj, su tėčiu, su aukle, su močiute, tetom. Čia jau teks biški pakentėt, bet kažkaip auga ji, draugų vis labiau reikia, vis rečiau ir rečiau pas mamą bėga. 5 metai ne leliukas. Aš labai panašaus amžiaus buvau, kai perestroika prasidėjo, tai tėvo savaitem nematydavau, dirbdavo dieną, naktį, bet labai gerai suprasdavau kodėl visa tai daroma. Nekildavo jokių klausimų. Tikrai nesiruošiu dėl to jokios tragedijos daryt. Reikia ir viskas. Be to už ne pilnų 2 val būsiu, ne kitam žemyne gi, galima ir paprastą diena grįšt, galės ji su tėčiu atvažiuot kartą per savaitę, tikrai čia nėr bėdos.
Atsakyti
QUOTE(mamaitiene @ 2008 12 22, 22:45)
Sveikutes, mamos,
As supermamoj simta metu nesilankius, ikisau snd nosi - ogi ziuriu kolegiu pilna  drinks_cheers.gif  as pati amzina studente, Lt vienus mokslus atkrimtus, amerikej visai i kita sriti persikvalifikavau ir visai nesigailiu. Dar 4 semestrai liko iki Rn (Registed Nurse). Mokintis sunku, kruviai dideli, ypatingai kai seima yra, ir dar atstumas vazineti 1.5 val i prieki ir 1.5 val atgal. Bet viskas istveriama ir pasiekiama yra  mirksiukas.gif  Taip kad drasiau mamytes  4u.gif
Gal medikes mamytes zino kokia programa yra is Rn i Md? Girdejau kaskur kad po Rn 4 metai mokintis ir Md  galima gaut be jokiu premed. Gal pasidalinsit placiau jei zinot?

sveika mamaitiene,
ziurejau ir as i MD bet cia visai kitokia programa ir visus mokslus is naujo eisi nebent nori buti nurse practitioner ciut nei kaip daktaras bet po RN reikia bachelors gauti, po to tik gali masters in nurse practitioner, tai po RN geri 4-5 metai full time. O tu jau nors viena semestra turejai clinicals ar tik prerequisites imi?
Papildyta:
QUOTE(danguolet @ 2008 12 22, 23:00)
Nors taves ir nepazystu artimai, bet esi labai stipri moteris, ir vaikuti pasigimdei ir tuo paciu jau mokslus uzbaigineji, taip ir toliau . As imu prereq. papult i medical diagnostics. Bet kadangi dabar ta ekonomine krize visur, tai mes atidejom planus keltis i WA , nes baisoka.Del "waiting" klasiu tai zinoma bandysiu. Bet girdejau per radija, kad kuo toliau tuo bus sunkiau papult i reikiamas klases, nes mokytojai bus atleidinejami palaipsniui, to pasekmese bus sunkiau uzsiregistruot i reikiama klase. Taigi ziuresim.

aciu uz grazius zodzius, einu kaip bulius per gyvenima, ka darysi reikia, vieniems gyvenimas ranka tiesia man tai visa laika sikna atsuka tai turiu kazkaip brautis pirmyn. Zinau kad ne i tema bet kodel jus tokioj brangioj valstybej? cia Chicagoje daug lengviau ilysti kur. Kiek tau dar ilgai kol ieisi i programa? kiek liko klasiu?
Atsakyti
Sveikos.

Kazkada kazkur buvau radus gera puslapi su USA koledzu ir universitetu ivertinimais bei aprasymais. Gal kuri turi geru nuorodu i panasius puslapius?
Atsakyti
Labukas dar karteli,

Jo, gerai pasakei, ka darysi, reikia brautis gyvenime i prieki, nepasiduot, ir as taip darau...
O as visas pre klases pasibaigiau kai maziuke manoji buvo, online, ar tik po viena ar po kelias klases per semestra. Dabar merginai mano 4i, didele jau, tai ejau tiesiai fulll time Nursing program.Pas mus programoj kiekvienam dalyke klinikine dalis yra, nuo pat pirmo semestro.
Kaip gera nieko neveikti dabar, as net gatviu pavadinimu neskaitau biggrin.gif
Atsakyti