Įkraunama...
Įkraunama...

Mokslai užsienyje

Dnaguolet, gal ir kvailas klausimas...bet kiek laiko tau uztruko pabaigti pre med klases, apytikriai. Nes su seima (bent jau man) pasirysti full time kol kas nedrasu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 09 10, 21:11)
jei teisingai supratau, tai amerikoj jos diploma pripazino?

Na, bakalauro diploma cia nesunkiai pripazista, vat mediko tai ne, tik galima issirinkti is to mediko diplomo visus tinkamus kursus ir geriausiu atveju pre-med uzskaito, o po to dar reikia laikytis MCAT egzus, keturis metus pluseti "Medical School" ir moketi didziulius pinigus, kad vel galetum mediku patapti.
Tai va, sukasi zmones kaip imanydami. Norint tapt sonografe, nereikia baigti "Medical school", o tik specializuotas pobakalaurines studijas...

Tai va teip su tuo diplomu uzskaitymu 4u.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rea: 11 rugsėjo 2008 - 15:34
QUOTE(mamia @ 2008 09 11, 13:51)
Na ura,kai sako i nursing taves tikrai nepriims smile.gif reik tureti pre-med baigus klases,o paskui stoji i bendra eile 4u.gif
Man regis reda  unsure.gif is cia besilankanciu  nursing studijuoja g.gif

na ir ura, nepriims tai nepiims smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 09 11, 07:16)
su seima (bent jau man) pasirysti full time kol kas nedrasu ax.gif

buti full time zinok nera baisu jai klases turetum dienos metu,kol tavo dickis mokyklelej.Nezinau kaip pas jus, bet mano univerjek besimokantiems buvo vaiku prieziura ,kol tevai klasese sedi,$2 uz valanda thumbup.gif nuo 2 metuku amziaus.Pasiteirauk gal ir ten kur tu mastai eiti yra teikiams si paslauga 4u.gif Tai zinant man regis lengviau planuoti,kad dienos metu butum pati uzsiemus ,o vakare jau butum namie su vaikais,aisku ne visada tai iseis ypac jai kokia klase bus destoma tik 1 kart metuose ir tau jos zut but reikes,bet kaip ten bebutu sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamia @ 2008 09 11, 12:40)
buti full time zinok nera baisu jai klases turetum dienos metu,kol tavo dickis mokyklelej.Nezinau kaip pas jus, bet mano univerjek besimokantiems buvo vaiku prieziura ,kol tevai klasese sedi,$2 uz valanda  thumbup.gif  nuo 2 metuku amziaus.Pasiteirauk gal ir ten kur tu mastai eiti yra teikiams si paslauga 4u.gif Tai zinant man regis lengviau planuoti,kad dienos metu butum pati uzsiemus ,o vakare jau butum namie su vaikais,aisku ne visada tai iseis ypac jai kokia klase bus destoma tik 1 kart metuose ir tau jos zut but reikes,bet kaip ten bebutu sekmes 4u.gif

O pas mus campuse darzelis "full time" besimokanciu studentu vaikams buvo. Priimdavo nuo 18 men, eilej laukti, kad i ta darza priimtu reikdavo taip pat apie 18 men blink.gif. Darzelio kaina menesiui: $850-1500, priklausomai nuo vaiko amziaus ir seimos pajamu blink.gif.

Titia, nenukabink nosies, aisku, as cia tik siaip norejau parodyti, kad ne visur ir ne viskas buna rozemis klota...
Atsakyti
Aciu, uz patarimus. Reikes paziureti gal ka pasiulys del darzelio. Kol kas pati nesu apsisprendusi tiksliai ko noreciau. Svarstau, svarstau delioju ivairius variantus, tiesiog siuo tarpu labai sunkus mano gyvenimo etapas
Atsakyti
QUOTE(Titia @ 2008 09 11, 11:16)
Dnaguolet, gal ir kvailas klausimas...bet kiek laiko tau uztruko pabaigti pre med klases, apytikriai. Nes su seima (bent jau man) pasirysti full time kol kas nedrasu ax.gif

Nieko kvailo sitam klausime nematau, klausk, visada atrasysiu.Is pre-req.klasiu as dar neemiau physic, communication klases(baisiai jos vengiu)ir biologijos. I kitu metu pabaiga tureciau jau uzbaigt o tada turesim keltis i WA nes salia musu nera mokyklu siulanciu sia spec.
O kiek laiko man uzeme mokslai tai sunku atsakyt, nes kai mano maze gime as dariau beveik 3 metu pertrauka.
Mano pasiulymas tau , zinoma kibk i mokslus ir net neabejok, pradziai pasiimk viena klase pora kartu i savaite. Jei tu eisi i community college tai pasiskambink jiems ir paklausk ar jie turi darzeli tavo maziam, as savo maze irgi vedu i koledzo darzeli, einam mes i mokykla nuo pirmadienio iki ketvirtadienio nuo 8-12, kai gryztam su maze is mokyklos, parsivezu didzkius is mokyklos ir taip 4 dienas per savaite, penktadieni skiriu vien vaikams. Sekmes
Atsakyti
Nu ir pavydziu as jums moksliukes! 4u.gif As tai visai jauciu atitrukau nuo akademinio gyvenimo, net zurnalo nesugebu iki galo perskaityti.

Bet va nuo kitu metu reiks ka nors galvoti ir man reik jusu pagalbos bo sitoje srityje esu zalia blush2.gif

Dabar laukiu kol atsius mano bakalauro diploma - kadangi jis ne pagal ES standartus, reikejo priduoti i URM ir jie ten ji ivertins. Ir ka as darau toliau, kai ji gausiu?

Esu baigus psichologijos bakalaura plius 3 semestrus magistro. Magistras buvo klinikine psichologija, bet gal visai noreciau i organizacine persiorientuoti. Kaip manot ar jie man uzskaitys ta balaura ir galesiu tiesiai magistra kabinti? Zinau, kad kainuoja baisius pinigus, kur jus ieskote finansines paramos ir kaip tas studijas planuojat kad seima nenukentetu?
Atsakyti
Turetu uzskaityti bakalaura. O i magistratura stojant reiks dideli egzamina laikyti. Beje as baigineju irgi Psichologija cia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2008 09 15, 21:41)
Turetu uzskaityti bakalaura. O i magistratura stojant reiks dideli egzamina laikyti. Beje as baigineju irgi Psichologija cia smile.gif

Wow, gali daugiau papasakoti?
O tu cia pradejai nuo pirmo kurso ar persivedei kreditus is LT? ax.gif
Atsakyti
Persivedziau 78 kreditus is Lt (turejau is viso 120, bet uzskaite tik 78).
O apie ka daugiau papasakoti apie magistratura ar bakalaura?
Atsakyti
QUOTE(Zuika Padukele15 @ 2008 09 16, 08:42)
Persivedziau 78 kreditus is Lt (turejau is viso 120, bet uzskaite tik 78).
O apie ka daugiau papasakoti apie magistratura ar bakalaura?

Apie viska - ypac apie sistema kaip cia viskas vyksta. Ar teisingai supratau, kad galima pasiimti pvz tik pora dalyku per semestra ir rinktis kreditus?

Kur ieskojai finansavimo, kiek realiai turi tureti pinigu kad is viso ka nors pradeti?

Kur siuntei popierius kad perverstu kreditus i amerikietiska sistema?
Atsakyti