isties tikrai saunu butu studijuot svecioj saly. As irgi rezgu planus.
QUOTE(danguolet @ 2008 08 28, 09:27)
Wow, tau jau net finals, tai kada tu pradejai semestra?. As, jau visa savaite , kaip mokinuosi, ir tokia nusikalusi jauciuos.... pasiemiau chemija
reikia virs 50 elementu ismokt per savaite. Jauciu, kad bus smagus semestras.
Danguolet, nezinojau, kad mokaisi? Gal ka nors su "health studies", kad chemijos prisireike
Undegrad ir "continuing education" lygio chemija man cia pasirode juokinga net ir auksto lygio universitetuose (teaching assistant 5 metus "atvariau" - teko destyt General Chemistry for majors and pre-med students, organine chem ir biochemija pre-med studentams. Na, dar semestra desciau busimiems politikieriams, ten daugiau "science policies", tai is vis smagu buvo. Kai kuriais atvejais man pasirode, kad mes daugiau vidurinej mokykloj tos chemijos ismokstam... Nors siaip man visai smagi ta destymo praktika pasirode, del to, kad su vietiniu jaunimu is arciau susipazinau
As kitais metais irgi zadu studijuoti. Tik mastau ar mane ten priims?
QUOTE(Rea @ 2008 09 10, 16:24)
Danguolet, nezinojau, kad mokaisi? Gal ka nors su "health studies", kad chemijos prisireike
. O kam tuos elementus kalti?
Undegrad ir "continuing education" lygio chemija man cia pasirode juokinga net ir auksto lygio universitetuose (teaching assistant 5 metus "atvariau" - teko destyt General Chemistry for majors and pre-med students, organine chem ir biochemija pre-med studentams. Na, dar semestra desciau busimiems politikieriams, ten daugiau "science policies", tai is vis smagu buvo. Kai kuriais atvejais man pasirode, kad mes daugiau vidurinej mokykloj tos chemijos ismokstam... Nors siaip man visai smagi ta destymo praktika pasirode, del to, kad su vietiniu jaunimu is arciau susipazinau
Na ,va o as dar "tutoriaus" iekau, turim viena pasoneje ir dar Lietuvaite.
Tu cia tiek jau"atvarei" JAV?????tai manau, kad tau turi but juokingi tokie mano pavekslenimai, bet man tokiai kuri nesimokius apie 15 metu , tai yra nauja kaip mokyklinukui -pirma klase. Kam mums reikia kalti elementus? privaloma juos ismokt atmintinai.
O kas del specialybes, tai as linkstu link "sonography".Tiksliau kokia saka pasirinkt, dar nenusprendziau.
QUOTE(danguolet @ 2008 09 10, 16:42)
Tu cia tiek jau"atvarei" JAV?????tai manau, kad tau turi but juokingi tokie mano pavekslenimai, bet man tokiai kuri nesimokius apie 15 metu , tai yra nauja kaip mokyklinukui -pirma klase. Kam mums reikia kalti elementus? privaloma juos ismokt atmintinai.
O kas del specialybes, tai as linkstu link "sonography".Tiksliau kokia saka pasirinkt, dar nenusprendziau.
Ta "pasone" tai uz 3000 myliu -as NJ
Na, gal Tavo paverkslenimai ir nejuokingi - mes savo studentu neversdavom iskalti periodines lenteles, ji visuomet ant sienos budavo, jie tik turejo moketi ta lentele naudotis ir suprasti jos esme
Turiu pazistama, kuri sonografe dirba. Labai patenkinta savo darbu. Tiesa, ji savo salyje dirbo akusere-ginekologe, tai JAV jai tik trumpucius kursus reikejo pabaigti, kad sonografes sertifikata gautu
As, tiesa, "mokytojos" karjera jau baigiau kartu su savo mokslais. Cia buvo toks "paketas" - paciai mokytis ir kitus mokyti
QUOTE(Rea @ 2008 09 11, 03:43)
Turiu pazistama, kuri sonografe dirba. Labai patenkinta savo darbu. Tiesa, ji savo salyje dirbo akusere-ginekologe, tai JAV jai tik trumpucius kursus reikejo pabaigti, kad sonografes sertifikata gautu
.
sonografe - kas cia yr?
QUOTE(laureta @ 2008 09 10, 20:46)
sonografijas daro
QUOTE(MichGirl @ 2008 09 11, 03:59)
jei teisingai supratau, tai amerikoj jos diploma pripazino?
as kitais metais zadu studijuoti nurse
QUOTE(danguolet @ 2008 09 10, 16:42)
Galima pora klausimu
QUOTE(Rea @ 2008 09 11, 00:43)
Ta "pasone" tai uz 3000 myliu -as NJ
.
Na, gal Tavo paverkslenimai ir nejuokingi - mes savo studentu neversdavom iskalti periodines lenteles, ji visuomet ant sienos budavo, jie tik turejo moketi ta lentele naudotis ir suprasti jos esme
.
.
As, tiesa, "mokytojos" karjera jau baigiau kartu su savo mokslais. Cia buvo toks "paketas" - paciai mokytis ir kitus mokyti
(JAV gyvenu jau 7 metai ). Bet turbut esu chroniska amzina studente, kad ir 11 metu atsimokius vis dar i "mokslai uzsienyje" skyreli landzioju
.
O gaila , kad tu taip toli.
Man si spec. is visu pre-med spec. irgi labiausiai patiko, galvojau apie radiologija , bet kazkaip man associavosi su radiacija, atkrito.
As visada pamastineju ar apsimoka man BA sioje srityje imt ar tik certifikata.
O tu , kad esi "chroniska amzina studente", tai tikrai saunu, kaip yr sakoma nustoji mokytis tai ir gyvenimas sustoja, ar kazkaip panasiai.
QUOTE(Titia @ 2008 09 11, 01:12)
Galima pora klausimu
Jei tektu gristi i LT ar pripazintu cia gauta diploma sitoje srity? Kiek laiko , gal tiksliau kreditu reiia surinkti siai specialybei? Nes kaip ziuriu koledze 24 men. associate d. radiology ir dar papildomai po to kazkietai susidarytu? + dar praso, kad pries tai butum matematika ir biologija jei neklystu kazkiektai kreditu surinktum 
Zinai, apie diplomo pripazinima tai as neturiu zalio supratimo ar ji pripazintu ar ne.
Tu klausi apie radiologija, kiek tiksliai kreditu reik,tai as negaliu pasakyt, nes as lendu i sonografijos sfera, bet kiek domejausi radiologija , tai kazkur panasiai kaip ir sonografijoj.
Man reikia siu pre-req.,kad istot i sonografijos programa.
*medical terminology
*fundamentals of chemistry
*college algebra
*concepts of physics
*professional ethics
*human anatomy and physiology (cia is biologijos serijos) 2 dalys
*college writing
*communications (viena klase)
lyg ir viskas , o po to jau kimbi i spec. mokslus kurie uzima priklausomai nuo kokio laipsnio noresi. Jei imsi AA tai apie 2+ metai....ir t.t
Jei ko nesupratai klausk.
QUOTE(laureta @ 2008 09 10, 21:11)
Na ura,kai sako i nursing taves tikrai nepriims
Man regis reda
Titia man atrodo diplomus LT pripazins kaip ir JAV pripazysta,tik reik issilaikyti kvalifikacijos egza,kaip cia visi laikosi Board Exam
Sekmes visoms besimokancioms