Įkraunama...
Įkraunama...

Antakalnis: Atžalėlės

Mums jau kaip ir pažadėjo, kad priims į darželį biggrin.gif Tik reikia medicininę pažymą atnešti ir galima eit. Eisim į 8-ą grupę, voveriukai. Gal kas yra iš voveriukių ax.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gintaved @ 2007 05 17, 14:26)
Man tai  patinka lopšio auklėtojos, Vaida  thumbup.gif ir Dalia visai faina, pripratau prie jos nors iš pradžių keista pasirodė, o šeimininkė Svėta tai iš vis superinė thumbup.gif

Tai Vaida,Dalia ir Sveta dabar pas mus,nes mes dar lopselinukai,o jus juk gandriukai,tai is ten niekas nepatynka?Mum kaip suprantu teks greitai atsisveikint su juom verysad.gif Eis i darzely ir kitos bus aukletojos? verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Prikolnaja @ 2007 05 22, 19:22)
Tai Vaida,Dalia ir Sveta dabar pas mus,nes mes dar lopselinukai,o jus juk gandriukai,tai is ten niekas nepatynka?Mum kaip suprantu teks greitai atsisveikint su juom verysad.gif Eis i darzely ir kitos bus aukletojos? verysad.gif

Tai kad vienas gandriukuose, o kita pradėjo žirniukus lankyt mirksiukas.gif o su Vaida ir Svieta jau trečius metus bendrauju o su Dalia pirmus bet kuo toliau tuo labiau apie ją nuomonė į gerą pusę keičiasi mirksiukas.gif
Atsakyti
Mamytės,
o vaikučius ryte atvedat 8.00 val? Jei pvz. reikės 7.30val., ar galima, ar tiesiog dar nieko nebus? Ir iki kelintos vaikai gali būti darželyje, iki 17.00 ar 18.00 val?
Kažkaip apie tai nieko nepaklausiau g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(lavaza @ 2007 05 23, 13:11)
Mamytės,
o vaikučius ryte atvedat 8.00 val? Jei pvz. reikės 7.30val., ar galima, ar tiesiog dar nieko nebus? Ir iki kelintos vaikai gali būti darželyje, iki 17.00 ar 18.00 val?
Kažkaip apie tai nieko nepaklausiau  g.gif ?

Nuo 7 ryto 4u.gif butinai bus mirksiukas.gif O aukletoja buna musu pvz.dabar iki 17,buvo iki 18,po to nuveda i budincia grupe..
Atsakyti
Na buvom šiandien darželyje, sunervavo schmoll.gif schmoll.gif Gal ta auklė ne iš tos kojos atsikėlusi blink.gif , lyg tai Vaida, bet tokia visa principinga, ir t.t. ir pan. Vos ne ko čia vaiką atvedėt į darželį vasarai blink.gif , ir cituoju "niekas čia nebėgios jam užpakalį valyti, ir niekas jo nerengs ir ne ir ne ir ne" "ir aplamai kai vasara grupes, vaikus sujungia, tai kai reikia žiūrėti apie 30 vaikų, tai tikrai net visų veidų neprisimeni .... o ir tie vardai - Redos, Medos, Nedai, tai man tada jie visi Medai" ..... aš apakus blink.gif Dar sako, kad tėvai atveda visiškai nepasiruošusius vaikus ir nori gauti GATAVĄ PRODUKTĄ - jos žodžiai.... Na požiūris tikrai nekoks... Išklausiau visą tiradą, o ji - na ka vaikai, einam į muzikėlės pamokėlę... pro mus pro šalį praėjo, nei vaikui, nei man jokio dėmesio (man tai jo ir neraikia), bet gi vaikui galėjo nors žodį pasakyti, tai nuejom mes jau patys į 1-ą aukštą, tai po to, kai grįždavom atgal į 2-ą, pasakė, kad va ir laiptai čia nepatogus vaikams, pavojinga blink.gif ... nelabai supratau, bet toks jausmas, kad visais budais nori mūsų atsikratyti, prigasdinti ir nėr ko čia eiti.
Nejau gi ji nori, kad tas 2,5 metų vaikas iškart galėtų laisvai integruotis į naują aplinką, tai gi jam reikia padėti, suauges žmogus ir tas neiškart prie visko naujo pripranta, o tas mažas žmogeliukas turi iškart atėjas viską pats daryti ir pilnai apsitarnauti, kad tai auklėtojai netrukdyti...
Bet priejo šeimynynkėlė Genutė ir žmoniškai pakalbėjo ir pasakė, kad net daugiau pastebės mano vaiką, jei reikia padės...
Nors ir ta auklėtoja po to jau truputi kitaip pradėjo kalbėti g.gif ...
Bet sunervavo nerealiai....

Prikolnaja, ačių už info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 24 gegužės 2007 - 14:57
QUOTE(lavaza @ 2007 05 24, 16:55)
Na buvom šiandien darželyje, sunervavo  schmoll.gif  schmoll.gif  Gal ta auklė ne iš tos kojos atsikėlusi  blink.gif , lyg tai Vaida, bet tokia visa principinga, ir t.t. ir pan. Vos ne ko čia vaiką atvedėt į darželį vasarai  blink.gif , ir cituoju "niekas čia nebėgios jam užpakalį valyti, ir niekas jo nerengs ir ne ir ne ir ne"  "ir aplamai kai vasara grupes, vaikus sujungia, tai kai reikia žiūrėti apie 30 vaikų, tai tikrai net visų veidų neprisimeni .... o ir tie vardai - Redos, Medos, Nedai, tai man tada jie visi Medai" ..... aš apakus  blink.gif  Dar sako, kad tėvai atveda visiškai nepasiruošusius vaikus ir nori gauti GATAVĄ PRODUKTĄ - jos žodžiai.... Na požiūris tikrai nekoks...  Išklausiau visą tiradą, o ji - na ka vaikai, einam į muzikėlės pamokėlę... pro mus pro šalį praėjo, nei vaikui, nei man jokio dėmesio (man tai jo ir neraikia), bet gi vaikui galėjo nors žodį pasakyti, tai nuejom mes jau patys į 1-ą aukštą, tai po to, kai grįždavom atgal į 2-ą, pasakė, kad va ir laiptai čia nepatogus vaikams, pavojinga  blink.gif ... nelabai supratau, bet toks jausmas, kad visais budais nori mūsų atsikratyti, prigasdinti ir nėr ko čia eiti.
Nejau gi ji nori, kad tas 2,5 metų vaikas iškart galėtų laisvai integruotis į naują aplinką, tai gi jam reikia padėti, suauges žmogus ir tas neiškart prie visko naujo pripranta, o tas mažas žmogeliukas turi iškart atėjas viską pats daryti ir pilnai apsitarnauti, kad tai auklėtojai netrukdyti...
Bet priejo šeimynynkėlė Genutė ir žmoniškai pakalbėjo ir pasakė, kad net daugiau pastebės mano vaiką, jei reikia padės...
Nors ir ta auklėtoja po to jau truputi kitaip pradėjo kalbėti  g.gif ...
Bet sunervavo nerealiai....
Prikolnaja, ačių už info  4u.gif

Už sienos pas "Gandriukus" auklėtojos tikrai normalesnės, pas mus yra lyg du vaikučiau po 2m. tai ir užpakalį nuvalo ir mačiau laiptais padeda nulipt smile.gif tik va bėda kol vienam mažiukui užpaklį valė tai kitas nuo laiptų nukrito, bet iš tikrųjų į tas grupes turėtų vest vaikus nuo trijų metų o ne tokius mažiukus. Dabar pas mus vaikų amžius 2-5m labai auklėtojom sunku, nes juk vaikų interesai visai kiti, tik kažkodėl vedėja to nesupranta, toks jausmas kad nesvarbu kur, bytik įkišt vaiką g.gif
Atsakyti
QUOTE(gintaved @ 2007 05 24, 20:28)
Už sienos pas "Gandriukus" auklėtojos tikrai normalesnės, pas mus yra lyg du vaikučiau po 2m. tai ir užpakalį nuvalo ir mačiau laiptais padeda nulipt smile.gif tik va bėda kol vienam mažiukui užpaklį valė tai kitas nuo laiptų nukrito, bet iš tikrųjų į tas grupes turėtų vest vaikus nuo trijų metų o ne tokius mažiukus. Dabar pas mus vaikų amžius 2-5m labai auklėtojom sunku, nes juk vaikų interesai visai kiti, tik kažkodėl vedėja to nesupranta, toks jausmas kad nesvarbu kur, bytik įkišt vaiką g.gif

Gintaved,

sutinku ,kad sunku drinks_cheers.gif Bet aš taip pat nežinojau, kad tą grupė 2-am aukšte ir visiškai nežinau pagal kokius kriterijus formuoja grupes, ir esu įsitikinus, kad neturiu žinoti, ir nežinau, kad ten vaikai didesni, nes vedėja pasakė, kad yra vyresnių vaikų, bet yra vaikų kaip ir mano vaikas 2004g.m. O tas, kad turėtų vesti nuo 3-jų metų, tai mano vaikui rudenį ir bus 3 metai, tai nemanau, kad logiška būtų ji dabar trim mėnesiams vesti į lopšelį, o rudenį į darželį bigsmile.gif ... Įtariu, kad tikrai priimant vaikus į darželį ir formuojant grupes trūksta skaidrumo, gal ir tos auklėtojos nelabai žino, ką nusprendžia vedėja, BET tai jų darbas, manau, kad jos turi inicijuoti ir sakyti vedėjai savo priekaištus ir nepasitenkinimą, o ne man, aš tikrai dar mažiau negu jos, susigaudau vidinėj tvarkoj.
Bet esmė, vaikas atėjo ne 2-jų metų, jam 2metai ir 7 mėnesiai, gana savarankiškas, vaikšto ir miega seniai be pampersų, pats susitvarko, tik kad namuose na neturim mes to vaikiško klozeto, tai nenuostabu, kad pirmą gal antrą kartą jam reikia padėti... o net dar nežinant viso to, žarstyti nedarysim, nevalysim, nevaikščiosim, ne...ne...ne...ne.......
Gerai, kad šeimininkėlė žmoniškai pakalbėjo, tai galvočiau, kad ten visos tokios piktos ir neaiškios blink.gif Tikiuos, kad auklėtojai buvo ne tą dieną, kad kita auklėtoja bus šiltesnė ir nenoriu galvot, kad viskas blogai... manau viskas turi susitvarkyti ir susidėlioti....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 24 gegužės 2007 - 20:19
QUOTE(lavaza @ 2007 05 24, 22:16)

Gintaved,

sutinku ,kad sunku  drinks_cheers.gif  Bet aš taip pat nežinojau, kad tą grupė 2-am aukšte ir visiškai nežinau pagal kokius kriterijus formuoja grupes, ir esu įsitikinus, kad neturiu žinoti, ir nežinau, kad ten vaikai didesni, nes vedėja pasakė, kad yra vyresnių vaikų, bet yra vaikų kaip ir mano vaikas 2004g.m. O tas, kad turėtų vesti nuo 3-jų metų, tai mano vaikui rudenį ir bus 3 metai, tai nemanau, kad logiška būtų ji dabar trim mėnesiams vesti į lopšelį, o rudenį į darželį  bigsmile.gif ... Įtariu, kad tikrai priimant vaikus į darželį ir formuojant grupes trūksta skaidrumo, gal ir tos auklėtojos nelabai žino, ką nusprendžia vedėja, BET tai jų darbas, manau, kad jos turi inicijuoti ir sakyti vedėjai savo priekaištus ir nepasitenkinimą, o ne man, aš tikrai dar mažiau negu jos, susigaudau vidinėj tvarkoj.
Bet esmė, vaikas atėjo ne 2-jų metų, jam 2metai ir 7 mėnesiai, gana savarankiškas, vaikšto ir miega seniai be pampersų, pats susitvarko, tik kad namuose na neturim mes to vaikiško klozeto, tai nenuostabu, kad pirmą gal antrą kartą jam reikia padėti... o net dar nežinant viso to, žarstyti nedarysim, nevalysim, nevaikščiosim, ne...ne...ne...ne.......
Gerai, kad šeimininkėlė žmoniškai pakalbėjo, tai galvočiau, kad ten visos tokios piktos ir neaiškios  blink.gif  Tikiuos, kad auklėtojai buvo ne tą dieną, kad kita auklėtoja bus šiltesnė ir nenoriu galvot, kad viskas blogai... manau viskas turi susitvarkyti ir susidėlioti....

Susidariau tokį įspūdį kad su vedėja ten nelabai auklėtojos gali pasikalbėt ar kažką paprieštaraut doh.gif bet auklėtojos tikrai neturėtų ant tėvų išsiliet ir tikiuos ant vaikų irgi neišsilieja g.gif
Atsakyti
Lavaza,tai tavo vaikas kaip ir maniske gimus spalio pabaigoi,jei leistum nuo 2m.butu kartu,lopselinukiu grupei,o dabar jai eis nuo rudenio,visgi turbut pas mus pateks,tik as dar nezinau kaip vadinsis musu grupe,dabar mes zirniukai,o kuom busim...Gintaved gal tu zinai?
Atsakyti
QUOTE(Prikolnaja @ 2007 05 25, 17:40)
Lavaza,tai tavo vaikas kaip ir maniske gimus spalio pabaigoi,jei leistum nuo 2m.butu kartu,lopselinukiu grupei,o dabar jai eis nuo rudenio,visgi turbut pas mus pateks,tik as dar nezinau kaip vadinsis musu grupe,dabar mes zirniukai,o kuom busim...Gintaved gal tu zinai?

Tikrai nežinau schmoll.gif aš tikiuos kad maniškę paliks antriem metam lopšį, bet nieks nežino kas tai vedėjai šaus į galvą doh.gif
Atsakyti
Taip man idomu, nejaugi nėra nei vienos mamytės, kurios vaikas būtų iš "voveriukų" ??? Baisiai idomi būtų Jūsų nuomonė 4u.gif

QUOTE(Prikolnaja @ 2007 05 25, 16:40)

Prikolnaja, tai o lopšelinukų tik viena grupė? Kiek teko girdėt, kad ir mažiukų l.daug. Ko gero be šansų prašyti, kad priimtų į lopšelinukų grupę? O gal vasara mažiau vaikučių bus? Gal ką žinai ax.gif ?
Tai Tavo vaikui spalio mėn. taip pat bus 3 metai, tai jus jau būsit darželinukai? Ar teisingai aš suprantu? Eisit pas kitą auklėtoją?
Ir dar, kiek teko girdėt, kad lopšelinukų labai gera auklėtoja, jauna, bet l.gera. Taip sakė viena iš "voveriukų" auklėtojų. Tai jums pasisekė.

O į TĄ GRUPĘ tikrai nevesiu savo vaiko schmoll.gif Nesuprantu, kodėl tos auklėtojos tokios piktos? Gal jos kyšių, dovanėlių nori?
Šiand. Nedas vėl kelias valandas buvo darželyje doh.gif su močiutę. Na tai ką, nors minimalaus dėmėsio - didelis didelis nulis doh.gif Kai ejo į muzikos pamokėlę, auklėtoja pasakė einam, apsisuko ir išejo, tai gi mano vaikas vienintelis naujokas, na nors iš mandagumo jam paaiškintu, kur ir kodėl reikia eiti, jau nekalbu apie rankos padavimą. Tai gi net su suagusiu naujam kolektyve tikrai taip nesielgia, na nors kažkiek daugiau dėmesio parodo, kol apsipras. Tai o čia gi vaikas. Suprantu, piksta, kad davė mažą vaiką, tai gi prie ko tas vaikelis?
Kai auklėtoja pasakė: Vaikai, o dabar surenkam žaislus. Tai Nedas taip pat priejo ir pradėjo rinkti. Tai priejo prie jo (ko gero vienintelis kartas ir buvo, dėl ko priejo) ir pasakė: o tu nerink, padėk žaislus, kol kas tik stebėk blink.gif Kaip suprantu, atseit nežinos kur kokį žaislą padėt doh.gif

Ir dar vienas momentas, kuris įstrigo. Grupei yra maža mergytė, gal kaip Nedas. Kai visi buvo lauke, tai jai pradėjo bėgt snalgliukai, mergytė l.nusiminė, bandė sakyti "pusti" ar pan., t.y. reikia išpusti nosytė. Tai auklėtoja priejo, Ar turi servetėlę, apžiūrėjo drabužėlius: Na va, ir kišenių dar nėra. Ir viskas. Tai mano motina buvo šalia, pavalė tam vaikui nosį. Tai sakė, kad tą mergytė taip ir buvo šalia jų. Gal aišku, mažiem ten ne vieta, bet ar gi taip jos turi elgtis su vaikais? Kaip pasakė auklėtoja, mums tai kas, mes atidirbom nuo 7val. iki 13val. ir viskas, o vaikui stresas. Tai gi, o tokiu savo elgesiu ar neprisideda jos dar daugiau prie to streso.

Ir dar Nedas didžiulėm akym stebėjo ir vis klausinėjo, o kodėl auklėtojos rėkia, kodėl piktos ir kodėl vaikams vis pirštu rodo "nu, nu" ? Tikrai per mažas tas vaikas, kad suprast kas čia vyksta. Ir pagauti tą režimą ir bendravimą...

Tikrai nesu išlepinta dėmesių, nepripratus ir nenoriu, kad aplink mane šokinėtų ir nenorių kažko ypatingo ar grynai personalinio dėmesio savo vaikui ir sau, bet nors mažą mažą lašelį....

Be to, kai išėidinėjo namo, tai auklėtojos net neatsisveikino, nei su vaikų, nei su močiute...
O gal auklėtojoms koks priešatostogiis sindromas?.... Visiškai esu pasimetus....

Atsiprašiau, kad prirašiau memuarų, kam neįdomų tiesiog neskaitikyt, bet taip man viskas verysad.gif verysad.gif ....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lavaza: 25 gegužės 2007 - 17:54