Įkraunama...
Įkraunama...

Žaizdelė gimdos kaklelyje

QUOTE(Loretute @ 2008 01 25, 14:56)
Užjaučiu, aš irgi vis dar laukiu verysad.gif kai laukiau pirmą kart, tai prie gyd. kabo iš tų nervų jaučiu spaudimas kad pakylo doh.gif vyras sako kas tau yra, gal apsirgai, visa raudona, šaltas pakaitas muša, rankos dreba blink.gif vat kokia bailė esu unsure.gif

as ir baile,dar ir kokia doh.gif man kas susije su ligom,vaistais baugina fear.gif
o db dar savaite lauk toj nezinomybej cray.gif
Atsakyti
Sveikutės, merginos.
Paskaičiau aš jūsų atsiliepimus ir šiek tiek ant širdies lengviau pasidarė.
Praeitą penktadienį gavau onkocitologinio tepinėlio atsakymą - tai HSIL. Manau, kad mano atveju reikės operacijos.
Ant širdies sunkumas, nes pirmą kartą susiduriu su tokia problema. Ar esate ką girdėjusios apie operacijų pasekmes, turiu omenyje ar gali tos žaizdelės atsinaujinti?
Atsakyti
Sveikutes,

na va as jau po gimdos kaklelio konizacijos. (man buvo nustatyt HSIL CIN2)
jau 2 savaiteles pabuvau namuose, ir siandiena jau darbe sedziu. na operacija nebuvo jau tokia baisi kaip galvojau . Atsibudau po valandos ir dar po valandos isvaziavau namo. namuose isgeriau nuo skausmo 1 tablete vaistu ir viskas, daugiau nebegeriau, nes neskaudejo. labai greitai (po 4 dienu) gavau ir ispjauto audinio atsakymus. Atsakymas patvirtino cin2, taigi gydytoja sake jog ne be reikalo ir operavome.
na ka dabar po triju menesiuku eisiu daryti onkocitologini.
ech nezinau kaip net jauciuosi, kazkokia apatiska nuotaika, o tureciau jau pralinksmeti , kad pasalino is manes kazkokia baisia beda smile.gif kad tik viskas neatsinaujintu. na bet turbut teks susitaikyti su tuo kad jau dabar pastoviai turesiu tikrintis, kadangi dar tas nelemtas ZPV 16 prilipes prie manes. sad.gif

na bet manau reikia pradeti sypsotis, ir ramiai gyventi. turime buti stiprios.

jeigu kam rupi kas del operacijos galite klausti , as jau isgyvenau si dalykeli smile.gif
Atsakyti
Rutka28, galiu tik pasidziaugti. O ka gydytojai sako del atsinaujinimo? Kokia tikimybe, kad po tokios operacijos viskas bus gerai?
O ka gyd kalba apie vaikus po operacijos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alina1978: 28 sausio 2008 - 21:45
As kai buvau 18 metu ir nuejau pas ginekologe, ji man pasake kad turiu zaizdele gimdos kaklelyje ir , kad reikia kazkokiu specialiu vaistu is Rusijos...ir atsivesk kaip nori... schmoll.gif Kadangi kaip tik uz poros menesiu vykau i UK studijuot, tai taip ir liko sitas dalykas.. Dabar jau vaikiuka turiu, o cia pas ginekologe neteko but.. verysad.gif net nescios niekas netikrino..ne taip kaip Lietuvoj buna.. Bet dabar kova guluosi i ligonine, mazai operazijai, tai reiks susirupint ir del gimdos kaklelio, nes mama sake, kad jos sesei taip buvo, ir po to ji nuo vezio numire... verysad.gif Baisu..
Atsakyti
QUOTE(Alina1978 @ 2008 01 28, 22:44)
Rutka28, galiu tik pasidziaugti. O ka gydytojai sako del atsinaujinimo? Kokia tikimybe, kad po tokios operacijos viskas bus gerai?
O ka gyd kalba apie vaikus po operacijos?

Sveika,

na del atsinaujinimo nieko taip tiksliai ir nepasake. tik tiek kad reikes dabar po triju menesiu vel imti OC tepineli ir ziures ar nera pakitimu. nezinau gal dar reikes pasikonsultuoti su kitais gydytojais .
o del vaiku tai minejo jog po sios operacijos dar kokius 5 menesiukus neplanuoti vaiku, o jau veliau galima. Tik sake jog gimdyti jau paciai negalima, daro cezario pjuvi. na mes kol kas neplanuojam taip greitai tureti vaiku smile.gif gal po poros metu gal siek tiek maziau.
tai tiek

gal kas nors is musu turi daugiau info del atsinaujinimo po operacijos? l
Atsakyti
QUOTE(rutka28 @ 2008 01 28, 10:47)
Sveikutes,

na va as jau po gimdos kaklelio konizacijos. (man buvo nustatyt HSIL CIN2)
jau 2 savaiteles pabuvau namuose, ir siandiena jau darbe sedziu. na operacija nebuvo jau tokia baisi kaip galvojau . Atsibudau po valandos ir dar po valandos isvaziavau namo. namuose isgeriau nuo skausmo 1 tablete vaistu ir viskas, daugiau nebegeriau, nes neskaudejo. labai greitai (po 4 dienu) gavau ir ispjauto audinio atsakymus. Atsakymas patvirtino cin2, taigi gydytoja sake jog ne be reikalo ir operavome.
na ka dabar po triju menesiuku eisiu daryti onkocitologini.
ech nezinau kaip net jauciuosi, kazkokia apatiska nuotaika, o tureciau jau pralinksmeti , kad pasalino is manes kazkokia baisia beda smile.gif  kad tik viskas neatsinaujintu. na bet turbut teks susitaikyti su tuo kad jau dabar pastoviai turesiu tikrintis, kadangi dar tas nelemtas ZPV 16 prilipes prie manes. sad.gif

na bet manau reikia pradeti sypsotis, ir ramiai gyventi. turime buti stiprios.

jeigu kam rupi kas del operacijos galite klausti , as jau isgyvenau si dalykeli smile.gif

mane domina,kokia narkoze eina?gal vietine galima? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(muter @ 2008 01 29, 12:56)

na man dare intravenine. tai kokiai valandai uzmiegi. man kazkur 9.15 val suleido i vena ir jau 10.20 as atsibudau ir normaliai bendravau . Nieko baisaus, nereikia bijoti. man irgi pirma karta teko tai patirti . Aisku bijojau, na bet taip jau reikejo.

Jau pries operacija gydytoja pasake kad sia operacija darys bendroje nejautroje. Tai tiek.

nezinau gal kam dare kitaip ?
Atsakyti
QUOTE(muter @ 2008 01 29, 11:56)

man darė spinalinę nejautrą. Bet aš ligoninėj pragulėjau dar beveik savaitę po operacijos.
Atsakyti
QUOTE(Auges @ 2008 01 29, 23:25)
man darė spinalinę nejautrą. Bet aš ligoninėj pragulėjau dar beveik savaitę po operacijos.

o kas ta spinaline? blink.gif
Atsakyti
panašiai kaip ir epidūrinė - suleidžia į stuburą vaistų, tik spinalinės metu visiškai nejauti apatinės kūno dalies.
Atsakyti
man taip pat dare intravenine abu kartus,pirmaji viskas buvo gerai,o stai antraji operacijos metu sustojo kvepavimas,todel mane intubavo del ko veliau skaudejo kaklas ir gerkle unsure.gif pabudau irgi labai sunkiai ir velai,operacija atliko apie 11 val o pabudau tik vakarop pajungta prie aparatu doh.gif taciau veliau jauciausi gerai ir po savaiteles jau kulniavau namo smile.gif
narkoze visada yra gan bauginantis dalykas,bet man baisiau butu susirgti gimdos kaklelio veziu blink.gif
Atsakyti