PAS MANE IRGI RADO ZAIZDA IR SAKE GANA''GRAZI'' AS KASKUR BUVAU GIRDEJUS KAD SALDO AR UZDEGINA,KAIP PAKLAUSIAU GYD GAL IR MAN TAIP PASIDARYTI,TAI JI PASAKE KAD JAU SENIAI NIEKAS TAIP NEDARO,TIPO CIA NIEKO BAISAUS TIK DAZNAI REIKIA TIKRINTIS,TAI DABAR NESUPRANTU,KAIP PASISKAICIAU JUSU KOMENTARUS,TAI TRUPUTI NESUPRANTU?AR CIA RIMTA AR CIA NIEKO BAISAUS? SIAIP BUVAU GAN TOKIOJ PRESTIZINEJ KLINIKOJ TAI PATIKEJAU ,KAD NIEKO TOKIO,BAISAUS TOS ZAIZDELES.
QUOTE(liepziedziukas @ 2007 12 31, 18:11)
PAS MANE IRGI RADO ZAIZDA IR SAKE GANA''GRAZI'' AS KASKUR BUVAU GIRDEJUS KAD SALDO AR UZDEGINA,KAIP PAKLAUSIAU GYD GAL IR MAN TAIP PASIDARYTI,TAI JI PASAKE KAD JAU SENIAI NIEKAS TAIP NEDARO,TIPO CIA NIEKO BAISAUS TIK DAZNAI REIKIA TIKRINTIS,TAI DABAR NESUPRANTU,KAIP PASISKAICIAU JUSU KOMENTARUS,TAI TRUPUTI NESUPRANTU?AR CIA RIMTA AR CIA NIEKO BAISAUS? SIAIP BUVAU GAN TOKIOJ PRESTIZINEJ KLINIKOJ TAI PATIKEJAU ,KAD NIEKO TOKIO,BAISAUS TOS ZAIZDELES.
man pries 4metus uzsalde, kas is to, db jau yra ikiveziniai pakitimai

QUOTE(emuxxx @ 2008 01 01, 04:20)
man pries 4metus uzsalde, kas is to, db jau yra ikiveziniai pakitimai
bent as tai manau, kad tos zaizdeles anksciau ar veliau atnesa beda
ir nesuprantu kodel gydytojai is karto ju nenaikina, o laukia kol ikiveziniai ar veziniai pakitimai atsiras 

aha,tikrai idomu kodel jie taip elgiasi

va tetai is karto zaizdele sutvarke kai ji tik pasake kad daugiau vaikuciu tikrai neplanuos,o gal negimdziusioms kitaip,nes bent man ginekologe sake kad negimdziusioms sutvarkius zaizdele dideja 'sunkesnio" nestumo rizika o ir paciai pagimdyti sansu beveik nebutu (na cia po konizacijos taip butu)

uz poros savaiteliu pati eisiu vel daryti kolposkopija ir PAP,paziuresim kiek pasikeite per nepilnus metus

JAZAU,NET BAISU PASIDARE:(
SIAIP TIKRINUOSI GANA DAZNAI, IR NEPASITIKIU VIENU GYD ,TAI IR EINU PAS KELIS IS KARTO,GALVOJU PALYGINSIU JU NUOMONES,SIAIP LYG TA PATY SAKO,KAD NIEKO NEREIKIA DARYTI SU TOM ZAIZDELEM.IR POLIKLINIKOJ IR PRIVACIOJ.ATVIRAI PASAKIUS NET PASIMECIAU.JAU TOM MOTERIM,TAI VISI VARGAI:(
SIAIP TIKRINUOSI GANA DAZNAI, IR NEPASITIKIU VIENU GYD ,TAI IR EINU PAS KELIS IS KARTO,GALVOJU PALYGINSIU JU NUOMONES,SIAIP LYG TA PATY SAKO,KAD NIEKO NEREIKIA DARYTI SU TOM ZAIZDELEM.IR POLIKLINIKOJ IR PRIVACIOJ.ATVIRAI PASAKIUS NET PASIMECIAU.JAU TOM MOTERIM,TAI VISI VARGAI:(
Negimdžiusioms žaizdelės, jeigu ji neturi pakitimų 95 proc. nekliudys. Paliks ją tokią kokia yra.
Pakitimai gali atsirast o gali ir neatsirast, čia jau nežinia nuo ko priklauso.
O ir gydyt jos kaip ir nėra tikslo, po gimdymo būna, kad ji savaime susitvarko (tas "išvirtęs" audinys pasislėpia atgal į kaklelio kanalą).
Kitą vertus, teisingaiu pastebėta, kad gydyta žaizdelė - konizuotas kaklelis ar kaip kitaip, apsunkina nėštumą ir gimdymą (trumpesnis kaklelis gali įtakoti nėštumą, o kieti randai - kaklelio atsidarymą gimdymo metu)
O ir gydyt jos kaip ir nėra tikslo, po gimdymo būna, kad ji savaime susitvarko (tas "išvirtęs" audinys pasislėpia atgal į kaklelio kanalą).
Kitą vertus, teisingaiu pastebėta, kad gydyta žaizdelė - konizuotas kaklelis ar kaip kitaip, apsunkina nėštumą ir gimdymą (trumpesnis kaklelis gali įtakoti nėštumą, o kieti randai - kaklelio atsidarymą gimdymo metu)
QUOTE(Auges @ 2008 01 01, 21:22)
Negimdžiusioms žaizdelės, jeigu ji neturi pakitimų 95 proc. nekliudys. Paliks ją tokią kokia yra.
prasysiu kokios tai nuomones

As irgi labai panasioj situacijoj
Turiu zaizdele. Gydytoja liepe palaukt pora menesiu, jei progresuos ar bent nesikeis situacija, reiks prisaldyt.. NAezinau, kokia itaka tas prisaldymas gali turet man ir vaikams, kuriu planuoju tureti, bet dar ne dabar. Technologiju amzius, kodel mums reikia vaikscioti nezinant ka daryti? Juk jei ir tikrinsiuos kas pusmeti, pe ta laika jau gali koks biesas issivystyt..

šiaip mano nuomonė: pasikliauti gydytojais
, jeigu nevieno, tai 2-3 skiritngose klinikose dirbančių.
Vėžys išsivysto ne per 1 metus, jeigu du gydytojai patvirtintų, kad galiu palaukti ir pagimdyt pirmiausiai, taip ir padaryčiau. Nes gimdymas su konizuotu kakleliu - blogiausiam savo priešui nepalinkėčiau.
O prišaldymo ar prideginimo nepatyriau, nežinau kaip ir kas. Man padarė konizaciją.

Vėžys išsivysto ne per 1 metus, jeigu du gydytojai patvirtintų, kad galiu palaukti ir pagimdyt pirmiausiai, taip ir padaryčiau. Nes gimdymas su konizuotu kakleliu - blogiausiam savo priešui nepalinkėčiau.
O prišaldymo ar prideginimo nepatyriau, nežinau kaip ir kas. Man padarė konizaciją.
Aisku. O jei, tarkim, dabar konizacijos nedaryciau, o tik prisaldyma, ir tikeciaus, kad nieks nepabloges.. Kam ta prisaldyma dare ir kokie rezultatai? Veiksmingas dalykas? Ir ar busimam nestumui netures itakos?
QUOTE(Auges @ 2008 01 02, 00:22)
na,nebutinai zaizdele bus kaip "isvirtes" audinys,gali buti tiesiog pakites ar isopejes epitelis

manau,kad teisinga butu pasikliauti gydytojais,juk jie zino ka daro.o neretai neliepia apsispresti isklausius tik ju nuomone

na,juk mes ne bailes,viskas susitvarkys

Gal kuriai darė kolposkopiją, kiek laiko ji trunka, ir šiaip koks jausmas? Po savaitės darys, tai reik morališkai pasiruošti

QUOTE(Loretute @ 2008 01 03, 14:40)
Gal kuriai darė kolposkopiją, kiek laiko ji trunka, ir šiaip koks jausmas? Po savaitės darys, tai reik morališkai pasiruošti 

man dare pries mazdaug metus

tikrai neskauda

buk su iklotu,nes po proceduros gali truputi teplioti,nes siek tiek "ipila" jodo

na mazdaug po savaiteles ir man vel ja kartos.bet si karta tikrai laukdama neturiu jokios baimes.
sekmytes