Stai ka Delfis raso:
B grupės vitaminai
Jums jų trūksta, jei:
kenčiate nuo nemigos;
plaukai papilkėjo;
iš burnos sklinda nemalonus kvapas;
dažnai sukasi ir skauda galva;
atsirado pleiskanų;
trūkinėja lūpų kampučiai;
jūs prislėgti;
kankina vidurių užkietėjimai.
Kas kaltas: ląstelienos trūkumas ir jo pasekmė žarnyno peristaltikos sutrikimas. Būtent jame pasisavinamas vitaminas B, todėl bet koks žarnyno sutrikimas sukelia šio vitamino trūkumą organizme. Be to, B grupės vitaminai atsakingi už plaukų ir nagų būklę, kurie savo ruožtu pirmieji signalizuoja apie trūkumą.
Ką daryti: valgyti daugiau javinių, rupių miltų duonos, daržovių ir riešutų. Vitamino B12 yra jautienoje, kiaulienoje, piene. Vitamino B3 gausu naminių paukščių mėsoje, jūrų žuvyje, ankštiniuose.
B grupės vitaminų čempionai: alaus mielės, daiginti kviečiai, kepenėlės, sėlenos.
Paros poreikis: В1 1,5 mg; В2 1,3 mg; В5 47 mg; В6 1,6 mg; В12 2 mg.
QUOTE(aganiux @ 2010 03 27, 20:07)
Sveikos. Turiu ir as sia beda. Visada maniau kad is tarpdanciu smirdi, valydavau juos, bet vis tiek MB jau 6 metus (tiek laiko esam kartu) man sako kad is burnos smirdi ir praso kramtyti guma...As jau net pyktis del to su juo pradejau. Nes jis man sako ir sako, o as sakau, zinau zinau, jau uzknisai
Labai berysio tokia situacija.
Mano stomatologe sako kad jokio kvapo neuzuodzia, mama taip pat, bet as atsimenu kaip mano brolis ne viena karta yra sakes: sese, issivalyk dantis, nes smirdi. Ir tas buvo dar man gyvenant su tevais, vadinasi pries kazkur 8 metelius
Dabar as laukiuosi, nezinau, turbut netinkamas laikas gydyti sia beda?
Help!!!!!!!! Mane jau varo i nevilti ta problema 

Mano stomatologe sako kad jokio kvapo neuzuodzia, mama taip pat, bet as atsimenu kaip mano brolis ne viena karta yra sakes: sese, issivalyk dantis, nes smirdi. Ir tas buvo dar man gyvenant su tevais, vadinasi pries kazkur 8 metelius

Dabar as laukiuosi, nezinau, turbut netinkamas laikas gydyti sia beda?

Gal Jums yra problemu su zarnynu? Kiek esu susidurusi, cia dazniausi aproblema del burnos kvapo...
O soda pavalyti bandot kartais dantis ir liezuvi?
Petrazoliu kramtymas padeda.
QUOTE(pykstu @ 2010 04 10, 12:59)
Petrazoliu kramtymas padeda.

QUOTE(Lemyna @ 2010 04 19, 10:46)
As tai zinau yra net kapsuliu petrazoliu pagrindu pirkti,berots "Petrozelicaps"vadinasi,kazkas panasaus

sveikos,
matau merginos jums prirase labai daug geru dalyku cia
va,mano vyras turi sia beda,ir mes irgi kai uzeina,tai labai smarkiai turim kovoti
tai va jis visad b grupes vit pageria,ir praeina
aplamai,visos su burna susijusios problemos prasideda kai tik b grupes vit truksta
tad gerkit vitaminus ir jei tik nepraeina,butinai reikia ziureti,gal zarnynas klatas-nes jis ir labai priklauso
matau merginos jums prirase labai daug geru dalyku cia

va,mano vyras turi sia beda,ir mes irgi kai uzeina,tai labai smarkiai turim kovoti

Tiksliai zinau, kad bent jau del liezuvio apnasu baltu ar geltonu kaltas yra zarnynas. Nes pamenu kai pradejau skustis skrandzio skausmais, pirma ka paprase parodyti gyd, tai liezuvi, po apziuros skyre siuntima tirtis skrandi tad teko ryti ta zarna
, taigi ir rado gastrita. Ir siaip turiu virskinimo problemu. Nuolat rytais valgau selenas, vienintelis dalykas, kuris kazkiek padejo... Jei ne del liezuvio, tai bent del virskinimo
o isbandziau nemazai dalyku....

QUOTE(saulės spindulėlis @ 2010 06 21, 22:02)
Tiksliai zinau, kad bent jau del liezuvio apnasu baltu ar geltonu kaltas yra zarnynas. Nes pamenu kai pradejau skustis skrandzio skausmais, pirma ka paprase parodyti gyd, tai liezuvi, po apziuros skyre siuntima tirtis skrandi tad teko ryti ta zarna
, taigi ir rado gastrita. Ir siaip turiu virskinimo problemu. Nuolat rytais valgau selenas, vienintelis dalykas, kuris kazkiek padejo... Jei ne del liezuvio, tai bent del virskinimo
o isbandziau nemazai dalyku....

taip taip, apnasos ant liezuvio buna del zarnyno veiklos, tas tiesa. bet kvapas iki galo nedingsta?
matomai, kad nera visiskai tvarkoj su skrandziu ar dvylikapirste zarna, gal rugstingumas skrandzio per didelis ar per mazas, cia daug kas gail itakoti.. ar motorika (judesiai) skrandzio nera geri ar dar del kazko maistas uzsilailko skrandyje... cia visokiu triuku gali buti, nelabai kas i juos gilinasi, nera lengva su tuo kvapu is burnos sukovoti.
Labukas, turiu labai nemalonia problema
Blogas burnos kvapas ....
Gal kam yra taip buve, man ant gerkles vis atsiranda kazkokie gelsvi "dariniai" net nezinau kaip pavadinti, panasiai kaip varske ir ju kvapas siaubingas. Man jie kazkaip uzauga is is vidaus, nes paziurejus i gerkle matosi kaip jie pamazu is vidaus svieciasi, o po keliu dienu iskyla i pavirsiu ir sukelia labai bloga kvapa
, as net nezinau kas tai yra. Buvau pas daktare, tai man ji liepe mityba keist, bet as jau ir taip ta mityba ziuriu, tai nemanau kad tai pagrindine priezastis. Labai del to kompleksuoju, nes nemalonu kalbet su zmonemis, nes bijau kad bus blogas burnos kvapas. Gal kas zinot nuo ko cia ir kaip reiktu gydyt. Dar daktere buvo israsius lasiukus Tonsilgon,jie nuo kvepavimo taku infekciniu ligu, bet man nieko nepadejo....

Blogas burnos kvapas ....
Gal kam yra taip buve, man ant gerkles vis atsiranda kazkokie gelsvi "dariniai" net nezinau kaip pavadinti, panasiai kaip varske ir ju kvapas siaubingas. Man jie kazkaip uzauga is is vidaus, nes paziurejus i gerkle matosi kaip jie pamazu is vidaus svieciasi, o po keliu dienu iskyla i pavirsiu ir sukelia labai bloga kvapa

katik radau info, jog tai yra KAMSCIAI IS TONZILIU
, tik nelabai suprantu nuo ko jie atsiranda
O del skalavimo druska, tai raso kad ji kaip tik skatina ju atsiradima, nes sausina. O be TIK TAKU as jau nebegaliu gyventi
, nes tik jie ir gelbeja

Atsiranda dėl lėtinės anginos tie tonzilių kamštukai.Man jų panaikint niekaip nėjo,plius sužinojau,kad juose slypi 3 bakterijos piktos.Lapkričio 2 man operuoja tonziles.
QUOTE(Magnifique @ 2010 09 28, 21:31)
Atsiranda dėl lėtinės anginos tie tonzilių kamštukai.Man jų panaikint niekaip nėjo,plius sužinojau,kad juose slypi 3 bakterijos piktos.Lapkričio 2 man operuoja tonziles.
bet as tai niekada neturejau problemu su angina ....

QUOTE(Fanncy @ 2010 09 29, 21:51)
vadinasi lėtinę turi,tik to iki šiol nežinojai,nes lėtinė gali pasireikšt ir tik gerklės paperštėjimu retsykiais.