Įkraunama...
Įkraunama...

Ne tokią motinystę įsivaizdavau

QUOTE(pelkių Monas @ 2010 01 25, 21:05)
AusraR. Galima nenulaikyt, galima nulaikyt. Visko buna. Ka daryt kai isterika prasideda (kaip vakar) 3 30 nakties ir tesiasi iki 5? Kai nesiduoda i rankas o staugia sededamas lovoje? Nieko nenori ir nieko nereikia - staugia. smile.gif

jei taip kartojasi daznai- kreipciausi i neurologa del miego sutrikimu 4u.gif
Atsakyti
kita savaite einam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jolka1224 @ 2010 01 22, 21:44)
thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif
tą patį norėjau parašyti, kodėl vyrai negali mušti žmonų, o motinos gali mušti vaikus???
Juk galėtų vyras grįžęs namo vožtelt gerai žmonai už tai, kad ji laiku jau antra diena nepatiekia pietų, nu nesupranta žmona, tai ką - "per skūrą gerai" - žinos kitam kartui. Ar vaikai ne žmonės, juk jie net šimtus kartų jautresni nei suaugę, juos mokint gyvenimo reikia, o ne bausti. Ar tikrai manot, kad vaikai gimsta pikti, juk mes patys paverčiam juos piktais ignoruodami juos, neišklausydami, nesuprasdami, o gal kartais ir per daug lepindami.
Prieš tai aptarta situacija labai aiški - vyresnėlei trūksta mamos.

Labai dziugu, kada mamos pasikalbejusios su vaiku puikiai supranta vienas kita, mokosi viens is kito ir graziai gyvena. Bet yra vaiku, kuriems kalbos yra tuscias reikalas (gal mama reikiamo tono neturi), o mama neikretus berzines koses toliau nervuojama, "edama" ir isvestas is kantrybes zmogus tikrai nebegali susikoncentruoti i tinkama auklejima.
Mano pacios vaikas yra gaves i kaili ir ne karta verysad.gif Ir nesididziuoju tuo nei kiek, kaip tik pradedu save grauzti, kad nesugebu kitaip su vaiku susitvarkyt, gaila vaiko, juk jis pries mane apsigint negali... Visada jo atsiprasau, kai abu aprimstam, pasakau kaip jauciuosi kai mane erzina, neklauso, paklausiu jo kodel taip daro... ir tai, kad ir ne geriausias auklejimas, bet tikrai geriau, nei visiems vaikscioti nervuotiems, o ant vaiko klykt kaskart, nes jis uzsicinkina erzinti ant kiekvieno zingsnio, specialiai daryti priesingai nei sakoma unsure.gif

Beje dabar su vaiku problemu beveik nebera 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ragnez @ 2010 01 26, 16:52)
jei taip kartojasi daznai- kreipciausi i neurologa del miego sutrikimu  4u.gif

mano seses toks neramus yra vaikas, tai vede pas neurologa, israse vaistuku lengvu ir sake,kad turi tai isaugti, nes jis yra hiperaktyvus ir tas aktyvumas net gali trigdyti miega.Pries miega bandykite paskaityti pasakele ir migdykite su lopsine 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grazina37 @ 2010 01 25, 08:04)
tokius vaikus tevai stengiasi kuo anksciau isleisti i darzeli,tai nervus gadina tik gryze is darzelio thumbup.gif

Ne visi turi mociutes, tetas ar geras aukles, kad galetu padeti mamai savo neramu vaikuti priziureti.Kas neturi tokios laimes, leidzia vaikucius i darzeli.....mums labai pasiseke, mes turejom gera darzeli su labai gerom aukletojom.Mano dukryte ismoko daug dalyku, ko as pati nebuciau sugebejusi ja ismokyti.Ir i darzeli leidom ne todol, dal namuose nervu negadintu, bet , kad ismoktume abi atsiskirti viena nuo kitos.Kai pirma karta po dvieju metu, vienai valandai likau be dukrytes, nezinojau nei kur eiti, nei ka veikti, net ranku nezinojau kur deti doh.gif . Tikriausiai juokinga kitoms mamytems, bet kai neturi pagalbos ir atsiskirimas vienam nuo kito pasidaro tikra tragedija abiems.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo EleNina: 26 sausio 2010 - 16:27
QUOTE(ADREV @ 2010 01 26, 16:20)
mano seses toks neramus yra vaikas, tai vede pas neurologa, israse vaistuku lengvu ir sake,kad turi tai isaugti, nes jis yra hiperaktyvus ir tas aktyvumas net gali trigdyti miega.Pries miega bandykite paskaityti pasakele ir migdykite su lopsine 4u.gif

Aciu smile.gif
Maniskis nera hiper, jis aktyvus , bet sugebantis sutelkti demesi, daug ir greitai isisavinantis, turi labai gera atminti. Pries miega turiu perskaityti 5 knygas, is kuriu 3 pasakos. Lopsiniu dabar nenori, sako nedainuot, gal as klausos neturiu biggrin.gif
Su miegu problemos nuo pat gimimo, pas neurologa buvo 3 kartus. Patarimai: nemaitint, miegot atskirai,tegul migdosi pats - netiko ne vienas patarimas blush2.gif Vaistu labai nenoriu, bet jeigu tai tikrai reikalinga, tada taip. Zinau kad isaugs, bet sunku jam vargsui ir mums nelengva, vyras darbe bludija (dirba protini darba). tai va. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(EleNina @ 2010 01 26, 16:26)
Ne visi turi mociutes, tetas ar geras aukles, kad galetu padeti ...Kai pirma karta po dvieju metu, vienai valandai likau be dukrytes, nezinojau nei kur eiti, nei ka veikti,

Pirmą kartą dukrą palikau porai valandų kai buvo 1 m 4 mėn. Jaučiau, kad būtinai turiu viena nors iki parduotuvės nueiti, nes kitaip stogas pradės važiuoti wacko.gif. Panašiai jaučiausi kaip ir jus. Viena atėjus į parduovę nebemokėjau lėtai visko daryt, nes buvau įpratus bėgom, kad tik dukra nevertų, nezystų ir tt. Pavydžiu toms kas turi kam savo lelius palikt nors porai valandų per savaitę
Atsakyti
Kol augo dičkis, irgi vis stebėdavaus, kaip negalima su vaiku susitart ir pan. O mažius- tikra nerami dūšia blush2.gif Sakot paimt, apkaint, laikyt... Kiek? Dieną? Dvi? Pvz. nutvėręs žaislą taikosi brolį mušt. Aišku žaislą atėmiau, apkabinau. Na nesvarbu, kad klykia, spardosi. Išlaikiau gal 10 min, jokie raminimai nepadeda, net neklauso. Paleidau, sakau, gal užmiršo. Kur tau, griebė kitą šalia buvusį žaislą ir vožė broliui. Pasakė "va" ir nusiramino. Tai ką, turėčiau jį girt?

Su ožiais parduotuvėj problemų neturim, bet tokie patarimai, kaip palik ir nueik doh.gif Taip padarius brolienė beveik valandą savo keturmečio ieškojo. Kadangi vaikinukui prireikė kažkokio daikto, mama nepirko, prasidėjo isterijos. Ji nuėjo nuo lentynos tolyn, o mažius nubėgo į kitą pusę. Tai kas, kad puolė paskui, vaikas kažkur dingo doh.gif įsivaizduokit HyperMaximoj, kiek parduotuvių, ir kiek žmonių. Gerai, kad nors lauk neišėjo. Po maždaug valandos, padedant apsaugai, rado. O vaikinui visai dzin, net neišsigandęs. Nuo to laiko net dabar aštuonmečio nepaleidžia.

Kieno vaikai ramūs, klauso, lengva sakyt, kad galima susitart, galima pasakyt. O ką daryt, kai tos kalbos vaikui lygios 0. Tik nesakykit, kad taip nebūna, yra tokių vaikų ir ne vienas.
Atsakyti
QUOTE(zinulė @ 2010 01 26, 18:50)
Kieno vaikai ramūs, klauso, lengva sakyt, kad galima susitart, galima pasakyt. O ką daryt, kai tos kalbos vaikui lygios 0. Tik nesakykit, kad taip nebūna, yra tokių vaikų ir ne vienas.

Tikrai taip. Maniskis dar nekrenta ant grindu vidury parduotuves, bet jokie susitarimai tikrai negalioja - emociju 0. Tai dar kol panesu, paimu ant ranku ir issinesu berekianti.
Atsakyti
QUOTE(pelkių Monas @ 2010 01 26, 18:08)
Aciu smile.gif
Maniskis nera hiper, jis aktyvus , bet sugebantis sutelkti demesi, daug ir greitai isisavinantis, turi labai gera atminti. Pries miega turiu perskaityti 5 knygas, is kuriu 3 pasakos. Lopsiniu dabar nenori, sako nedainuot, gal as klausos neturiu biggrin.gif
Su miegu problemos nuo pat gimimo, pas neurologa buvo 3 kartus. Patarimai: nemaitint, miegot atskirai,tegul migdosi pats - netiko ne vienas patarimas blush2.gif Vaistu labai nenoriu, bet jeigu tai tikrai reikalinga, tada taip. Zinau kad isaugs, bet sunku jam vargsui ir mums nelengva, vyras darbe bludija (dirba protini darba). tai va. smile.gif

kaip keista g.gif as daryciau kaip tik priesingai. Ir darau. Jei bandyciau migdyt atskirai ar palikt pati migdytis - iseitu is proto nuo rekimo manau. Siaip tikrai manau kad isaugs, tiesiog tokiam vaikui labiau mamos reikia matyt...beje progresas yra, dabar jis maziau prisirises smile.gif Ai, dar pradejau pratinti miegoti su zaisliuku suniuku. Manau pravers kai liks be manes....na kai man i darba teks eit....
Atsakyti
QUOTE(chiuncia @ 2010 01 26, 17:07)
Labai dziugu, kada mamos pasikalbejusios su vaiku puikiai supranta vienas kita, mokosi viens is kito ir graziai gyvena. Bet yra vaiku, kuriems kalbos yra tuscias reikalas (gal mama reikiamo tono neturi), o mama neikretus berzines koses toliau nervuojama, "edama" ir isvestas is kantrybes zmogus tikrai nebegali susikoncentruoti i tinkama auklejima.
nes jis uzsicinkina erzinti ant kiekvieno zingsnio, specialiai daryti priesingai nei sakoma unsure.gif

o gal galit issamiau papasakoti KAIP tai daroma? Konkreciai? nes as tai niekaip neisivaizduoju kaip dvieju, triju metu vaikas gali specialiai esti ir engti mama, suaugusi stipru zmogu?

Papildyta:
ne rimtai, gal as kazko nesuprantu...man mano Nojus atrodo ne is lengvuju...bet kazkaip nesijauciu nei engiama, nei specialiai nervuojama ir vedama is kantrybes. Papasakokit ka gi daro tie sunkus vaikai? Man rimtai idomu....

Va nesenai buvom yamahos mokyklelej. Ten buvo vienas vaikiukas, gal kokiu 2 metuku. Tai visi eina rateliu i viena puse, o jis bega i kita. Visi ima knygeles ir ziuri paveikslelius, o jis nesa savo knygele rodyti kam nors, visi padeda zaisliukus kai ju papraso o jis ne. Mama net pazaliavus is piktumo buvo. Mokytoja liepe iseit uz duru jei nesusitvarko su vaiku. Tai as taip galvoju tai mamai tas vaikas turbut labai sunkus ir neklausantis atrodo, nes rimtai, griove visa tvarka, nieko neklause ka liepe daryt jam ir tt ir pan. Tai cia toks skaitosi nesuvaldomas ir sunkus ar ne?
Atsakyti
QUOTE(AusraR @ 2010 01 26, 22:47)
Papasakokit ka gi daro tie sunkus vaikai? Man rimtai idomu....

taigi temos autore nuo 2008 metų pasakoja,nuo pradžios pasiskaitykite
Atsakyti