QUOTE(alfija @ 2008 02 07, 16:50)
reikia vaikus šildyti

, bet visus vienodai. Visi nori pabūti ir mažesniais, ir didesniais. Tai normali vaiko raida. Pabando pabūti ir leliukais ir didukais, tai nuostabu, bet visa tai vyksta ne visai dėl to, kad kažkada, kažkas nepasupo. Aišku, kad tai labai malonios, džiaugsmingos, akimirkos tai graudu mums. Turim visokių minčių, bet neperkelkim jų vaikams. Vaikai mąsto kitaip nei suaugęs žmogus, jiems daug kas svetima ir tolima, kas musm atrodo ohoho. Save vaikystėj prisiminkit ir pamatysit, jog niekuo nesiskiriat nuo savo mažių. Nereikia jau taip sureikšminti tų traumų buvusių ar nebuvusių ir visur jom kaip vėliavom mojuoti. Kūdikių namuose buvau ir ne vienuose ir tikrai žinau, kad ten kur aš buvau vaikus ir pasupa ir panešioja, ir globos namuose taip pat. Jau taip blogai ten jiems nebuvo, kaip daugeliui buvo blogai šeimose.Nereikia jau taip giliai gyventi vaiko praeitimi- reikia gyventi čia ir dabar.
Mano dukra niekada nebuvo vaikų namuose. Ir tai kokio socialinio apleistumo ji buvo, kai pateko pas mus, aš ne tik kad ji nesupta buvo, manau, bet ir visiškai neprižiūrėta. Kai į namus ateina vaikai iš vaikų namų, jie turi suvokimą, kaip reikia valgyt, kas lova, švari patalynė, kas yra pietų miegas. Mano viso šito neturėjo, ir nežinojo. Tai buvo be proto socialiai apleistas vaikas,
Kadangi aš turiu savo sūnų, tai jau ir patirties turėjau, beje ir aplink daug vaikų ir prižiūrėjau ir augo artimai. Nieko panašaus nebuvo.
Alfija tu klysti jei manai, kad aš kažką sureikšminu, kad kažką išsigalvoju. Toli gražu. Aš iš viso laikausi pozicijos, kad visi vaikai vienodi, kad mano dukra normalių normaliausias vaikas, bet pati viduje ŽINAU, kur yra ne taip kaip pas ,,normalius,,vaikus. Oi kiek aš perėjau. Buvo miego trauma. Aš matėt vaiką 3 m. kuris ,,nenulūžta,, kaip atsikelia ryte 6.30 taip iki 23 val. be pietų miego, kartais galvodavau, kad jei galėtų ji visai nemiegotų, vakare be pietų miego, išgulėdavo iki 23-24 val . ir šiaip ne taip užmigdavo. Miegas būdavo kaip zuikio. Migdėm su šviesa, su lopšinėm. Buvo naujieji metai pernai, tai įjungdavau lėtą eglutės girliandos mirksėjimą, ji žiūrėdavo ir užmigdavo. Vaiką mažą be pietų miego migdydavom apie 3 val. Aš galima sakyt pirma nulūždavau.Atrodydavo ji bijo užsimerkti, guli , o akys išplėstos. Buvo laikas, kai savaitę išvis nemiegojom visi, nes naktį ji užsnūsdavo valandėlei ir vėl verkia. Jei užmigdavo, tai tik ant to pačio šono, ir nejudėdavo, kaip palikdavau taip rasdavau. Nugulėtu šonu. Visko buvo.
Tai visai kitaip kaip ateina vaikai iš vaikų namų.
Dabar šiemet uždegiau girliandą, sako išjunk , miegot trukdo,

Pasikeitimai dideli.