QUOTE(solo @ 2008 04 17, 14:44)
Tai kad viskas labai elementaru. Kaip iš kiekvienas žmogus, aš nuklystu nuo laikymųsi - ar tai būtų kokia nors dieta, ar kcal skaičiavimas ar mckennos principai. Tiesiog sąžiningai laikiausi, ypač 1 ir 4 taisyklių. Tai štai numečiau 2,5 kg. O paskui nutrūkau, kaip ir nuo bet kurios dietos ir pan, pasitaiko apsirijimo dienų iš serijos "nežinau kodėl apsiryju". Aišku, suveikė emocinis valgymas. Rezultatas - 2 dienos apsirijimo - numestas svoris grįžta. Kodėl? O todėl, kad su mano 3 -5k. per sav. sportu, darbu kiekvieną vakarą ir max 1200 kcal per dieną (visgi, aš buvau soti) tai yra per mažai
Na su dieta gal sunkiau, nes reikia apriboti megiamus valgius. O su siom taisyklem, manau, daugeliu atveju koja pakisa emocijos. Turbut nei viena, uzejus emociniam alkiui (is nuobodulio, is susierzinimo, kad akys nori ir pan.), nebande saziningai taikyti igeidziu slopinimo, ar isejimo pasivaikscioti ar pan. Pripratimas - antras prigimimas. O mes po 4 dienu paslyde pasiduodam seniems iprociams ir viska metam.
Reikia savimi uzsiimti, galima kasryt daryt ta pratima, kur susitapatinama su sulieknejusia "as", galima taikyti igeidziu slopinima, o net ir paslydus galima nusiraminti ir kita karta vel valgyti pagal taisykles (cia gal sunkiausia).. Ir esu kokia 90% tikra, kad jei taip ir darytume, tai dar ir dabar iki vasaros atrodytume ir jaustumemes puikiai - ko visada siekiam..
Kaip ir tas kudikis, besimokantis vaikscioti.. Karta parktites jis nespjauna i viska ir nenutaria sau - ai, as niekam tikes, niekada neismoksiu. Jis stojasi vel ir vel, bando, jis zino ko nori, ir atkakliai to siekia, kol zingsnis po zingsnio ir jau laksto kieme nesusimastydamas.
Bandykim ir mes taip - paslystam ir kelkimes, bandykim vel, kol darysim viska nebesusimastydamos. O tie pavieniai apsivalgymai ir liekniesiems pasitaiko. Tik jie tuomet pasidziaugia, kad skaniai privalge ir kita karta savaime valgo tik isalke.
Papildyta:
O as 21 diena ketinu Mckennos taisykliu laikytis. O tuo paciu stengsiuosi ir saldumynu nevartot, nes man nuo ju ir oda beria, o ir siaip biski saldomane esu..

Gal ir nuo ju atprasiu..
Bet siaip siekiu suformuoti iproti valgyti tik isalkus, su pasimegavimu ir tik iki soties. O juk ir mazi vaikai dazniausiai naturaliai taip valgo.. Mamos pyksta, kad nevalgo kai padaryta, o jie gal dar neisalke, jiems daug idomesniu dalyku yra..

Arba pyksta, kai kasni lekstej palieka, bet jiems jau buna sotu..
Papildyta:
QUOTE(Fleurette @ 2008 04 17, 12:57)
Įdomu

Nes, jei nustoji valgyt vos pajutus sotumą, netrukus turėtum vėl išalkt, tada vėl kažkiek užvalgai, kol pasisotini, paskui vėl išalksti ir t.t. Man taip yra. Nebent tu užsiimi kažkokia veikla ir to alkio nepajunti tiesiog, arba dar kas nors.
Bet tai gerai, taip ir turi buti. Jau seniai aisku, kad daznai ir po maziau valgant medziagu apykaita greiteja