Sveikos, mergaites
Tai kaip sekasi mesti svori? As dar vis pasizaidziu su iskrovos dienom ir kcal paskaiciuoju, ar kokia dieta susidomiu, bet jau kelios dienos esu nusprendus vien tik McKennos taisykliu laikytis. Kol kas gerai sekasi. Tiesiog sudariau su savim sutarti, kad 4sav. laikysiuos taisykliu ir gyvensiu, bei galvosiu taip, lyg jau buciau tokia liekna, kokia tik noriu buti. Reguliariai darau pratimus. Pasakiau sau, kad per tas 4sav. nieko tragisko neivyks, jei ir nenumesiu, o gali buti, kad kaip tik pasieksiu savo norima svori. Labai tikiuosi, kad si karta visko nemesiu del dar vienos dietos ar persivalgymo ir galesiu su jumis pasidelinti, kaip man sekasi
Siaip tai labai geras jausmas, kai nereikia skaiciuoti kasniu, o tik klausaisi savo kuno signalu. Nezinau kaip jums, bet man tai kartais zeme pradeda slisti is po koju, nes nesu tikra ar ne per daug valgau, nors Paulas raso, kad kol laikaisi taisykliu, sistema veikia! Tai as dienos gale is akie primetu kcal, kadangi nieko nematuoju ir sveriu. idomus dalykas yra toks, kad samoningai skaiciuodama kcal, suvartodama apie 1500-1700kcal jausdavausi neprivalgius. O dabar suvalgau mazdaug apie tiek ir maziau (labai apytiksliai) ir jauciuosi puikiai
Dar vienas dalykas - sverimasis. Nors buvau sau pazadejus, kad sversiuos tik karta i 2sav., bet siandien niekaip neistveriau

Tiesiog norejau buti tikra, kad einu teisingu keliu. Smagu, kad tiek svarstykles, tiek cm juostele mane pradziugino
Dabar esu rami ir vel kelias dienas i svarstykliu puse neziuriu

Bet dvi sav. nesisvert, tai man kol kas per didelis issukis. Dziaugiuosi, kad jau tai darau ne kasdien, o karta i 3-4d.

Tikiu, kad su laiku sverimaisi retes, nes atsiras daugiau ramybes ir pasitikejimo sistema
Kol kas tiek naujienu is mano stovyklos.
Kaip sekasi kitoms? Pasidalinkit, nes jau temele vel visai nurimo
Papildyta:dar imetu Izoldos kitoj temoj idetu pratimeli.
Bandom ir dalinames ispudziais
Tai va, o pradžioj parašysiu vieną pratimą iš knygos, tikiuosi nesikartoj, padedantį įveikti priklausomybes, pvz. nuo šokolado. Vadinasi "švystelėjimas".
Kas gi vyksta galvoje, kai stengiamasi galvoti ar negalvoti apie šokoladą? Savo vidiniame ekrane matome vaizdą su didele ryškia šokolado plytelę, su visom detalėm, spalvom, net jaučiame kvapą. Imi jausti kaip burnoje renkasi seilės. Mes žiūrime į šokoladą tarsi iš savo kūno vidaus.
1. Įsivaizduokite vaizdą, sukeliantį nepageidaujamą elgesį, pvz. ranka su šokoladu. Jūs - paveikslėlio viduje.
2. Sukurkite pageidaujamos būsenos vaizdą, pvz. Jūs stovite kambaryje lieknesnis, sveikesnis, gražus, gal su kažkuo kalbatės. Aplinkui ant stalų daug saldumynų, kartu ir jūsų mėgiamo šokolado. Bet jūs esate ramus, atsipalaidavęs, nerodote jokio susidomėjimo saldumynais. Vaizde save turite matyti iš šalies.
3. Atlikite "švystelėjimą". Pirmą, nepageidaujamą, paveikslėlį padėkite priešais save. Antrąjį paverskite nespalvotu, sumažinkit ir padėkit į kairįjį apatinį didžiojo paveikslo kampą. Tuomet staigiai jį padidinkite, kad uždengtų didįjį vaizdą ir padarykite spalvotu. Po to sekundei nukreipkite dėmesį.
Procedūrą kartokite 5-7 kartus, stengdamiesi vaizdus sukeisti kuo greičiau. Bet į pritemptą vaizdą galite žiūrėti pakankamai ilgai. Pasiekite, kad jūs nebegalėtumėte atkurti paveikslėlio su buvusiu nepageidaujamu elgesiu.
4. Įsivaizduokite save 3-4 panašiose situacijose ateityje: šiandien vakare, rytoj, po mėnesio, po metų. Koks jūsų naujasis elgesys?