Įkraunama...
Įkraunama...

Ko jums niekas nepasakė apie gimdymą

perskaiciau viska,
pirma karta kai gimdziau tai nezinojau kodel kakot norejau o nieko neiseina lotuliukas.gif
tikiuosi antras bus greitas ir neskausmingas, ir be komplikaciju mirksiukas.gif
visoms to linkiu 4u.gif
Atsakyti
Kai gimdžiau tai iš gydytojų, personalo pusės kažkokių didelių siurprizų nebuvo. Kas nustebino tai mano pačios savyjauta blush2.gif
Nors pagimdžiau greitai (ligoninėje buvau 7 val, o 10 val jau tirėjau savo lelių), bet toj priešgimdyvinėje palatoje labai ėmė piktis blush2.gif na nežinau kodėl taip ant visų ant personalo, ant savęs, apkeikiau mintyse visus ką pažystu ax.gif
O baisiausia buvo kai guliu aš ten, sarėmiauju iš lengvo ir užuodžiu kaip sesutės, gydytojos, savo kambarėlį kavą geria. Na o piktis koks, kad čia tipo man skauda, o visiems dzin, dar tipo kavą geria lotuliukas.gif dabar tai juokas ima, o tada kažkos siutas ėmė juokinga lotuliukas.gif dar net gydytojai vieną kartą neleidau pažiūrėti koks jau atsidarymas, nes tipo vos ne ko čia lendant doh.gif jauna kvaila buvau, o kai jau ant to stalo paguldė, tai 15 min. ir viskas, tik 2 stumimai ir ,,psio" smile.gif tai pradžioj toks vaizdas, kad net nesupratau, kad viskas. nes kažkaip šventai tikėjau, kad pats baisumas tai jau čia pats tas gimdymas, o ne sarėmaia, o čia viskas taip greitai, kad net nesusigaudžaiu.Na manau man pasisekė, kad gimdymas lengvas, tai tu visokių siurpriziukų (kirpimas/plišimas/siuvimas) nebuvo.
Atsakyti
QUOTE(Ingusia31 @ 2009 12 31, 13:56)
Po operacijos ji stebuklingai gerai sveiko, zaizdos gijo lengvai ir greitai. Po savaites jau vaziavom namo. Pries paskutine apziura gydytoja kuri operavo -nosies chirurge- pasake kad nesitikejo kad viskas taip gerai gis, nes suns seiles ir purvas visada sukelia puliavimus ir t.t. Mums tiesiog pasiseke. Paskui iskart nutempiau dukra pas plastikos chirurga, kuris pasake kad reikalingas brangus tepalas kurio lietuvoje nebuvo ir ji gavau per plastikos klinika (gydziau randus kad gytu minkstai ir rezultatas tiesiog stulbinamas gavos), bet va nosies kauliukas nors ir buvo operacijos metu atstatytas visgi nuo per dideliu tinimu po siuvimu vel isejes ir sugijes kiek kreivokai. Siais metais planuojam dar karta apsilankyti pas plastika ir paklaust gal jau butu galima pradeti salinti randukus kazkokiu tai metodu (tada patare palaukti kol paaugs, o nosyte bus galima tik pilnai subrendusiai liesti), nors jie uzgijo pakankamai graziai bet visgi virs nosies tikrai mergaitei toks didelis randas nesuteikia pasitikejimo savimi daugiau. Pati mergaite visiskai sunu nebijo kaip ir tada, o as dziaugiuos kad po tokios baisios traumos mums visgi pasiseke likti beveik sveikiems.
Pamenu verkiu po operacijos, glostau jai galva, akys jos sutine buvo 4 paras isvis nieko nemate, o ji sako man "NEVERK MAMYTE AS JUK VISTIEK BUSIU TAVO PRINCESE", tada taip baisiai viskas atrode, atvipusi mesa, svieciantys balti kaulai po atplesta oda, atrode ne kad suo uzpuole o kirvius kas galva vaikui sukapojo... o dar tas pyz.....kas su vietine nejautra!!!  doh.gif ..... baisu ir prisiminti....

Ale ot uztersiau tema savo prisiminimais  blush2.gif

atsiprasau,neisigilinau,o suns seimininkui buvo kokia baudziamoji atsakomybe?ar suo benamis? as ta suni buciau sukapojus,o seimininka savom rankomis pasmaugus
gun_bandana.gif gun_bandana.gif gun_bandana.gif
Atsakyti
Del gimdymu, pries 3m. ir 1m. gimdziau Antakalnio klinikose.. Prieš gimdyma daug domėjausi tai tik nemalonu buvo apsikakinti pries pat stmiant pirma leliuka, tai su antru dariausi klizma. Niekas nieko neskuto (pati tvarkinga norejau buti) klizmu irgi nesiule, pati namie pasidariau. Rubeliais savo rengiau ir siaip viskas praejo puikiai smile.gif Na zinoma jei jus tikites, kad po gimdymo aplink jus lakstys sesutes ir daktarai tai tikrai ne, nes to nereikia wink.gif
Atsakyti
man staigmena buvo totalus silpnumas, negalejau galvos nuo pagalves pakelt, tikra to zodzio prasme, be pagalbos iki tuliko nueiti negalejau. Po poros dienu isigudrinau vaiksciot susilenkus per puse, beveik iki zemes pasilenkus, kad kraujo i smegeneles bent kiek patektu, tai taip is ligonines ir isejau, kaip radikulito susukta bobute biggrin.gif
Dar viena staigmena buvo pienas. Kazkaip isivaizdavau kad va, bus pienas, maitinsiu sau linksmai, bet tai anaiptol. Kol tas priespienis baigesi buvau kaip pilnakrute madona, kaip uztrukusi karve ir niekas nepamoke kaip ta piena nusimelzt.
Visam siam kontekste jeigu man reiketu paciai rupintis vaiku, nebuciau pajegus.
Savaite isgulejau ligoninej, atsigavau tik grizus namo.
Atsakyti
Man niekas nesakė, kad gimdos kaklelio apžiūra gimdymo metu vyksta per sąrėmį ir ŽIAURIAI SKAUDA. mano atveju gydytojas ne tik žiūrėjo atsidarymą bet ir siekė "pažiūrėti" ar vaikas į mažąjį dubenį nusileidęs (jis nebuvo nusileidęs), tai vajei vajei koks skausmas doh.gif
Atsakyti
man tai nuostabą sukėlė, kad skaudėjo nugarą, o ne pilvą, niekur nebuvau susidūrusi, kad būna ir taip, supratau, kad prasidėjo sąrėmiai, bet vis galvojau, kaip čia nugarą/ strėnas man skauda, o ne pilvą lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(madampipi @ 2011 09 12, 21:08)
man tai nuostabą sukėlė, kad skaudėjo nugarą, o ne pilvą, niekur nebuvau susidūrusi, kad būna ir taip, supratau, kad prasidėjo sąrėmiai, bet vis galvojau, kaip čia nugarą/ strėnas man skauda, o ne pilvą  lotuliukas.gif

Man irgi nugara skaudejo, bet apie tai skaicius buvau. Mane nustebino ir is pradziu nelabai supratau, kad nubege keli lasai tai vandenys, ir po to vis kas kazkiek laiko po nedaug nubegdavo, saremiai dar nebuvo prasideje. Zinojau, kad nebutinai vienu kartu viskas isbega, bet tikejausi didesnio gusio. Tai tiesiog paskambinau ligoninei paklausti, ar cia man jau kazkas vyksta ax.gif
Atsakyti
Aš maniau,kad vandenys tai ir bus skysti kaip vanduo, o va pasirodo buvo kaip kokios gleivės, tai nesupratau iš pradžių, bet nebuvo laiko gilintis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elee @ 2011 09 20, 14:47)
Aš maniau,kad vandenys tai ir bus skysti kaip vanduo, o va pasirodo buvo kaip kokios gleivės, tai nesupratau iš pradžių, bet nebuvo laiko gilintis biggrin.gif

ne, vandenys ir yra skysti kaip vanduo, gleives tai gleiviu kamstis turbut ten buvo pas tave...
Atsakyti
na ,gal pasirodys juokinga ,bet apie paskutini dalyka ,kuri suzinojau tik likus iki gimdymo gal savaite ,buvo placentos gimimas blush2.gif . Man buvo sokas ,kad gimdymas vaiko gimimu dar nesibaigia ,ir kad dar reikes "pagimdyti" placenta doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(NakedA @ 2012 05 22, 15:58)
na ,gal pasirodys juokinga ,bet apie paskutini dalyka ,kuri suzinojau tik likus iki gimdymo gal savaite ,buvo placentos gimimas  blush2.gif  . Man buvo sokas ,kad gimdymas vaiko gimimu dar nesibaigia ,ir kad dar reikes "pagimdyti" placenta  doh.gif  doh.gif  doh.gif

drinks_cheers.gif lotuliukas.gif man taip pat,tik gimdymo metu isvis apie tai suzn doh.gif ir nors skaiciau daug,matyt neuzsifiksavo blush2.gif
Atsakyti