Įkraunama...
Įkraunama...

bijau skristi lėktuvu

QUOTE(*Mulate* @ 2008 06 11, 21:21)
Nors ir tenka skraidyt,bet skrist visad bijau  blush2.gif  Nebijojau praeit pypsincius vartus,nebijau sest i lektuva,bet jau kai pradeda rodyti instruktaza..apima panika doh.gif o paskui kai reik prisisegt ir pasiruost skrydziui,mama..ku ku... doh.gif  lotuliukas.gif  cool.gif Ir silpna ir bloga ir visa kita... Ne,apsivemt ar apalpt nebijau,bet siaubingai bijau,kad lektuvas nukris doh.gif Prisiziurejau discovery ir kitokiu filmu apie lektuvu katastrofas,tai dreba man kalenkos kiekviena syki ...mintis tik viena-kad tik greiciau nuskrist ir islipt von is ten.. lotuliukas.gif
Atsisedau syki ir galvoju,na juk visi tie zmones,ilipe dabar i lektuva atiduoda savo gyvybes keliom valandom lektuvo pilotui,nuo jo priklauso ar pasieks visi taska B ar ne  unsure.gif na ,aisku ir nuo likimo prilauso ir nuo daug kitu aplinkybiu,bet va tokia baisinga mintis mane uzklupus buvo  blush2.gif  unsure.gif
Turiu 2 klasiokes stiuardeses ir 1 klasioka stiuarta,visad stebiuosi ir zaviuosi ju drasa  rolleyes.gif

Pagalvok kiek lektuvu skrenda kasdien visam pasaulyje, kodel galvoji, kad butent tavo turi nukristi? mirksiukas.gif Nebijok viskas bus gerai, o mintys gali materializuotis, tad galvok pozityviai.
Atsakyti
QUOTE(PAME @ 2008 06 11, 19:34)
Nu ir ka, gyvi dar?  biggrin.gif  lotuliukas.gif

gyvi tongue.gif sako ,suo ir kariamas pripranta lotuliukas.gif

QUOTE(hederi @ 2008 06 11, 19:51)
Pagalvok kiek lektuvu skrenda kasdien visam pasaulyje, kodel galvoji, kad butent tavo turi nukristi? mirksiukas.gif  Nebijok viskas bus gerai, o mintys gali materializuotis, tad galvok pozityviai.

na,panasiom mintim ir nuteikineju save dabar prie kiekviena skrydi rolleyes.gif
Atsakyti
Nežinau, bet ir man nuolat kyla mintis, kad būtent tas lėktuvas, kuriuo skrisiu AŠ ims ir nukris doh.gif Bet aš atsiprašau kad asikartosiu, mielosios padėkit man kvailai ir atsakykit, aš skrendu liepos 5d ir be galo bijau, na bijau aš to lėktuvo, bet ir bijau kad tik į tą kurį reikia įlipčiau.... blink.gif Ar gali būti kad įlipsi ne į tą ax.gif Ar gerai ten tikrina bilietus??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Elinga_27 @ 2008 06 11, 22:15)
Nežinau,  bet ir man nuolat kyla mintis, kad būtent tas lėktuvas, kuriuo skrisiu AŠ ims ir nukris doh.gif Bet aš atsiprašau kad asikartosiu, mielosios padėkit man kvailai ir atsakykit, aš skrendu liepos 5d ir be galo bijau, na bijau aš to lėktuvo, bet ir bijau kad tik į tą kurį reikia įlipčiau.... blink.gif Ar gali būti kad įlipsi ne į tą ax.gif Ar gerai ten tikrina bilietus??? g.gif

na cia ne troleibusas, zinoma, kad tikrina. nebijok tokiu dalyku. pasikalbek su tais kurie skrenda, padrasins bus linksmiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(hederi @ 2008 06 11, 21:25)
na cia ne troleibusas, zinoma, kad tikrina. nebijok tokiu dalyku. pasikalbek su tais kurie skrenda, padrasins bus linksmiau mirksiukas.gif

Ačiū labai, nes jau kelios dienos dėl to labai pergyvenau, o juk dar du vaikus su savim imu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Elinga_27 @ 2008 06 11, 22:29)
Ačiū labai, nes jau kelios dienos dėl to labai pergyvenau, o juk dar du vaikus su savim imu unsure.gif

gero skrydzio ir drasiau, juk mamyte neturi parodyti, vaikuciams kad bijo mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elinga_27 @ 2008 06 11, 20:15)
Nežinau,  bet ir man nuolat kyla mintis, kad būtent tas lėktuvas, kuriuo skrisiu AŠ ims ir nukris doh.gif Bet aš atsiprašau kad asikartosiu, mielosios padėkit man kvailai ir atsakykit, aš skrendu liepos 5d ir be galo bijau, na bijau aš to lėktuvo, bet ir bijau kad tik į tą kurį reikia įlipčiau.... blink.gif Ar gali būti kad įlipsi ne į tą ax.gif Ar gerai ten tikrina bilietus??? g.gif

lotuliukas.gif Sita paranoja, kol nedaug skraidydavau turejau ir as blush2.gif

O nebijote kai vaziuojate masina, kad pakliusite i avarija? Nes automobiliu avarijos ivyksta nepalyginamai dazniau. Vienintele paguoda cia galetu buti blaivus mastymas. O lektuvu zmones bijo todel, kad su jais retai susiduriama. Kad lektuvas nukristu reikia labai daug, jie taip paprastai nekrenta. Tiesiog galvokite skrisdama kaip gerai kad TIK skrendate lektuvu, o ne vaziuojate masina biggrin.gif
Atsakyti
As iki siol turiu baime pries leidziantis. Bet labai stipriai ji sumazejo po vieno nutikimo kai leidomes labai vejuota diena. Tas lektuvas makalavosi - baisu buvo, bet kai netoli zemes pakrypo beveik 90 laipsniu kampu ir per langa pamaciau zeme buvau tikra kad viskas, tikrai bus katastrofa. Tada taip gera pasidare. Pasakiau brangiausiam kad myliu. Jokios baimes nebeliko, pro akis prabego visi geriausi gyvenimo prisiminimai. Visi momentaio kai jutaisi laimingas susiliejo i viena. Staiga susitaikiau su tuo kas turi buti. Kai nusileidome dauguma keleiviu apsiverke, biski streso buvo, bet visi sypsojosi. Viskas ne taip kaip per filmus rodo. Jokios panikos. Daug paprasciau, tikrai nieko baisaus. Turbut manes nesuprasit smile.gif nesakau kad noreciau vel pajusti ta situacija, bet ta gera jausma noreciau.
Atsakyti
QUOTE(keliautoja @ 2008 06 11, 23:50)
As iki siol turiu baime pries leidziantis. Bet labai stipriai ji sumazejo po vieno nutikimo kai leidomes labai vejuota diena. Tas lektuvas makalavosi - baisu buvo, bet kai netoli zemes  pakrypo beveik 90 laipsniu kampu ir per langa pamaciau zeme buvau tikra kad viskas, tikrai bus katastrofa. Tada taip gera pasidare. Pasakiau brangiausiam kad myliu. Jokios baimes nebeliko, pro akis prabego visi geriausi gyvenimo prisiminimai. Visi momentaio kai jutaisi laimingas susiliejo i viena. Staiga susitaikiau su tuo kas turi buti. Kai nusileidome dauguma keleiviu apsiverke, biski streso buvo, bet visi sypsojosi. Viskas ne taip kaip per filmus rodo. Jokios panikos. Daug paprasciau, tikrai nieko baisaus. Turbut manes nesuprasit smile.gif nesakau kad noreciau vel pajusti ta situacija, bet ta gera jausma noreciau.

suprantu ta jausma, man irgi teko skristi per uragana i Vokietija, 2 kartus skrydi atidejo o veliau skridom. Zinoma buvo baisu kai musu lektuva taip krate, kad galvojau jau nenutupsim. Salia sedejo pagyvenusi moteris kuri sake daug skraidziusi, mane nuteike, jeigu krisim mirtis bus greita, nepajausim biggrin.gif tikrai pagalvojau, ko cia bijoti- nieko nuo manes jau nepriklauso. Bet kai leidomes jai buvo labai baisu, o tada as ja raminau, mano baime isgaravo. Niekada to skrydzio nepamirsiu.
Atsakyti

Nu ir koks velnias mane čia atnešė į šitą jūsų galerą doh.gif lotuliukas.gif
Liepos 1 d. išskrendam su šeimyna atostogų, tai jau dabar sapnuoju košmarus doh.gif O čia pasiskaičius dar baisiau pasidarė doh.gif

Bijojau skristi visada. Tiesiog, čia pagal tą rusų pasakėčią - gimęs šliaužiot neskraidysi biggrin.gif Mano baimė visiškai iracionali - tiesiog bijau ir tiek, nors žinių ir logikos pakanka, kad turėčiau pozityvų suvokimą apie lėktuvą kaip transporto priemonę ir aerodinaminius dėsnius žinau, ir kaip jie veikia konkrečiai lėktuve - irgi. BET - šitas racionalus grūdas deda į kojas kai tik lėktuvas išvairuoja į pakilimo taką ir pradeda didint variklio apsukas, o po to trūkteli ir vietos vis greičiau, greičiau ir... pajunti, kad šakės - dabar jau kaip bus, tai bus doh.gif O tos kelios minutės, kol lėktuvas kopia į reikiamą aukštį ir išlygina nosį man atrodo ilgesnės už amžinybę biggrin.gif Kreiseriniam aukštyje aš praktiškai jaučiuosi neblogai, o ir leidžiantis mažiau bijau - žemė artėja gi.

Man pernai labai padėjo parsisiųstas iš kažkokio amerikiečių tinklapio fear of flying toks sutrumpintas kursas paskaitėlių bijantiems skristi - ten taip protingai ir gražiai technikai ir pilotai padėlioję yra apie patį lėktuvą, atsakę į visus durniausius klausimus, iš serijos - kas bus jeigu nulūš sparnas, arba išsijungs visi varikliai ir t.t. Kažkaip tikrai žinokit padėjo, jaučiu reikės vėl viską persiskaityt. Na, ir uspakajoncai ne paskutinėj vietoj šitam procese blush2.gif Jau nusipirkau pakuotę... biggrin.gif
Atsakyti
Pries 9 metus, kai skrendant gerokai papurte isivariau siaubinga lektuvu ir skrydziu baime doh.gif kas blogiausia, tiek galejau pamatyt, tiek progu aplankyt ivairias salis pasitaikydavo, bet kur tau doh.gif baime valde biggrin.gif I

Ir ka, si rudeni grizta vyras namo ir sako - turiu dovanu kelione i JAE, bilietai jau yra, skrisim blink.gif Apie mano panikos priepuoli neuzsiminsiu, tik pamenu, kad juokiaus ilgai lotuliukas.gif o kas geriausia, jog, na negalejau del ivairiu priezasciu uzsispirt ir atsisakyt sitos keliones, o po sitos naujienos praejus kelioms savaitems mes suzinojom, kad as nestuke.gif . Tai isivaizduokit mano baime pirmam trimestre rizikuojant nestuke.gif skrist, juolab, kad skrydis buvo su persedimu ir is viso truko apie 9 valandas blink.gif Po tokio ilgo "susilaikymo" nuo skrydzio man teko gera jo doze, o dar pirmasis skrydis iki Vienos buvo su mazu propeleriniu Dash'u ar koks ten jis, kur pries kelias savaites vis skambejo, kad keliems neissiskleide vaziuokles doh.gif Tai ir vidurius leido ir spaudimas kilo, o isgert negalejau lotuliukas.gif tai kaliau kelis laselius valerijono, susikaupiau ir kazkaip atlaikiau smile.gif

P.S. tas kilimas gal ir ne maloniausias, bet man bjauriausia skrendant kai pradeda purtyt, kad ir nesmarkiai, nes kazkaip psichologiskai sunku suprast ko tas lektuvas purtos, juk ne ant zemes, ner duobiu doh.gif
Uztad leidziantis euforija apima lotuliukas.gif

issiliejau blush2.gif
Atsakyti
paskaityk, gal pagelbes smile.gif

http://www.lektuvubi...skrydzio-baime/

arba

http://www.lektuvubi...i/turbulencija/

ir ner cia kobijot, blogiausiu atveju nukris smile.gif (juokauju)
Atsakyti