Įkraunama...
Įkraunama...

Pirma diena darželyje

QUOTE(vaižgantė @ 2006 02 22, 17:01)
Patarčiau dukrytę palikti vieną. Pirmą dieną dviem valandom, kitą dieną ilgiau...Po truputį ilginti laiką, ir apsipras. Ir porą mėnesių reikia apsišarvuoti kantrybe... Visko bus...
Aš dabar turiu kitą bėdą- dukra nenori eiti iš darželio namo...Tenka parsinešti...

Reiškia jai ten gerai ir niekas jos neskriaudžia, o tai gi thumbup.gif Vat jei taip nenoretu į darželį, tai jau butu beda. O šiaip manau jum pasiseke thumbup.gif
Ačiu už atsakimą. O kodel tu prieš kad pabut kartu su vaiku tos pora valandu, bent savaite? O nuo antros jau bandyt palikt viena.
O kiek laiko jau lankote darželį?

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elė: 22 vasario 2006 - 15:42
QUOTE(Elė @ 2006 02 22, 15:39)
Reiškia jai ten gerai ir niekas jos neskriaudžia, o tai gi  thumbup.gif  Vat jei taip nenoretu į darželį, tai jau butu beda. O šiaip manau jum pasiseke  thumbup.gif
Ačiu už atsakimą. O kodel tu prieš kad pabut kartu su vaiku tos pora valandu, bent savaite? O nuo antros jau bandyt palikt viena.
O kiek laiko jau lankote darželį?

Lanko nuo rugsėjo 1-osios.
Manau, kad jokiam darželyje neleidžia mamai likti su vaiku...
Atsakyti
QUOTE(vaižgantė @ 2006 02 22, 18:12)
Lanko nuo rugsėjo 1-osios.
Manau, kad jokiam darželyje neleidžia mamai likti su vaiku...

Nelabai noriai, bet leidžia, tik pataria geriau to nedaryt.
O aš čia perskaičiau kai kurių mamų nuomones, kad visgi pirmasias dienas geriau pabut su vaiku.
Atsakyti
Čia taip iš šalies sunku ką patarti. Kiekvienas vaikas skirtingas. Mes, mamos, juk labai gerai pažįstam savo aukselius ir iš patirties jau žinom, kaip jie jaučiasi prie naujų žmonių, ar lengvai susibendrauja, ar reikia, kad kas iš šalies padėtų, ar kieme bėga prie vaikų, ar slepiasi už sijono, ar svetimoj vietoj susigūžia, ar jam kaip tik patinka visa, kas nauja it t.t. ir pan. Pagal individualius vaikučio bruožus turime elgtis taip, kad jam būtų kuo mažesnis stresas. Čia gali padėti tik mamos intuicija, o ne svetimo žmogaus rekomendacijos ar spaudimas. Tai tiek 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(Cole @ 2006 02 22, 22:19)
Čia taip iš šalies sunku ką patarti. Kiekvienas vaikas skirtingas. Mes, mamos, juk labai gerai pažįstam savo aukselius ir iš patirties jau žinom, kaip jie jaučiasi prie naujų žmonių, ar lengvai susibendrauja, ar reikia, kad kas iš šalies padėtų, ar kieme bėga prie vaikų, ar slepiasi už sijono, ar svetimoj vietoj susigūžia, ar jam kaip tik patinka visa, kas nauja it t.t. ir pan. Pagal individualius vaikučio bruožus turime elgtis taip, kad jam būtų kuo mažesnis stresas. Čia gali padėti tik mamos intuicija, o ne svetimo žmogaus rekomendacijos ar spaudimas. Tai tiek  4u.gif .

Tame ir esme, kad maniške lyg ir bendraujanti, ir nebijanti svetimos aplinkos, bet jai labai svarbu kad aš šalia bučiau, dėl to ir manau kad geriau pabut su ją bent kelias dienas. Kartu susipažint su darželio aplinka. Ir nors aukletojos nelabai nori, bet aš jaučiu kad to reikia. Manau kad kaip jinai susipažins ten su viskuo kol aš busiu šalia, jai nebus kita savaite taip baisu pasilikti vienai.
Labai tau ačiu, nes tavo žodžiai padejo man apsispresti kad pirmas dienas mes ten eisim kartu.

Atsakyti
pirmoji diena darželyje, kokia ji būvo jūsų vaikučiams? mums dveji metukai, laikas keliauti į darželį. i darba isejau kai mažyliui tebuvo pusantrų metukų. problemų nebuvo nes mažylis likdavo namuose su aukle sava aplinka savi žaislai. po savaitės pradėsime lankyti darželį. net baisu pagalvoti kaip reikės pirmają dieną atvedus palikti. svetimi žmonės nepažystami vaikai. girdejau kaip draugės lietuvoje pratina mažylius prie darželio pasilikdamos pirmas dienas grupėje su vaikučiais adaptacijai. kadangi mes gyvename ne lietuvoje čia ir tvarka darželiuose kitokia. teveliams griežtai draudžiama vaikščioti po žaidymų kambarius, kad netrikdyti kitų vaikučių. kaip geriau palikti atsisveikinant, ar nukreipus mažylio dėmesį tyliai pabėgti. jaučiu kad abiems bus daug ašarų.
Atsakyti
QUOTE(agata @ 2006 02 24, 00:02)
pirmoji diena darželyje, kokia ji būvo jūsų vaikučiams? mums dveji metukai, laikas keliauti į darželį. i darba isejau kai mažyliui tebuvo pusantrų metukų. problemų nebuvo nes mažylis likdavo namuose su aukle sava aplinka savi žaislai. po savaitės pradėsime lankyti darželį. net baisu pagalvoti kaip reikės pirmają dieną atvedus palikti. svetimi žmonės nepažystami vaikai. girdejau kaip draugės lietuvoje pratina mažylius prie darželio pasilikdamos pirmas dienas grupėje su vaikučiais adaptacijai. kadangi mes gyvename ne lietuvoje čia ir tvarka darželiuose kitokia. teveliams griežtai draudžiama vaikščioti po žaidymų kambarius, kad netrikdyti kitų vaikučių. kaip geriau palikti atsisveikinant, ar nukreipus mažylio dėmesį tyliai pabėgti. jaučiu kad abiems bus daug ašarų.

bent lietuvoj ir bent kaikuriuose darželiuose net pačios auklytės pataria nuo vaiko nesislapstyti ir tuo labiau nebegti schmoll.gif kaip ten pas jus net supratimo neturiu g.gif kebli situacija g.gif gal su pačiom auklėtojom pasitarkit ka daro kitos mamytės pirmą dieną
Atsakyti
Svarbiausia, kad Tu pati nusiteiktum optimistiškai tongue.gif Jei Tu pati būsi rami dėl to, kad Tavo mažiui viskas bus gerai, kad jam patiks darželyje, kad jis ten sutiks naujų draugų, ras daug naujų žaislų ir t.t., tai ir jis jau ramybę mirksiukas.gif Geriausia, jei jau dabar pradėtum apie darželį kalbėti garsiai. Tiesiog gal ir sau ir jam garsiai pasakoti, kas laukia: kad teks eiti į darželį, kur daug vaikučių, daug žaisliukų, bet nėra mamytės. Kad teks ten pabūti, kol mamytė eis į darželį - kaip dabar būna su auklyte. O vakare mamytė ateis pasiimti namo.... Žodžiu pasistenk viską kuosmulkiau nupasakoti, kad kuo mažiau būtų jam staigmenų, kad jis žinotų ko tikėtis. Tada jis priims tai kaip būtinybę ir jau pirmą dieną gali ramiai į tai reaguoti. thumbup.gif Sunku, aišku, pasakyti, kad taip tikrai bus, bet reikia tikėtis! thumbup.gif thumbup.gif O pabėgimas nepadės, nes kitą dieną net tuo pačiu keliu nebeis mirksiukas.gif Pabandykite gal kartu aplink darželį jau dabar pasivaikščioti ir paimituoti Jūsų ėjimą į jį, kad abiem aiškiau būtų smile.gif Bet svarbiausia, kad Tu pati tikėtum, kad viskas bus gerai ir jam ten patiks!!!!! thumbup.gif thumbup.gif Sėkmės biggrin.gif
Atsakyti
Maniske pradejo lankyti lopseli nuo 10 men. pries tai visa laika praleidusi praktiskai tik su manim. Cia tai pirmas dvi savaites daro toki adaptacijos perioda, kai kelias dienas mamos buna visa laika su vaikais, paskui juo paliekam valandai, dviem, kol galiausiai tik atvezam, atsisveikinam ir paliekam. Paskui dar priklausomai nuo vaiko tas adaptacijos periodas gali buti ir daug ilgesnis. Kadangi mano mazei buvo labai sunku, tai pirmus du menesius ten palikdavau 3-4val. Dabar tai jau eina ten visa patenkinta bigsmile.gif Pasidare daug ramesne, geresne, ismoko pati zaisti, apie ka anskciau tik pasvajot galedavau biggrin.gif
Atsakyti
Na mano abi panos lanko darželį. Vyresnėlė pradėjo eiti kai buvo 1m ir 4mėn, o mažoji- nuo 10mėn.Nebuvo jokių problemų nei su viena. Iškart buvo paliktos visai dienai.Telefonu paskambindavom paklausti, bet viskas buvo gerai.
Atsakyti
Man dar labai butu įdomu jei pasisakytu tos kurios pradejo lankyti darželį kartu su savo vaikučiais. Kiek laiko tai darėte, ir kaip paskui pradejote palikinėti vieną.
Atsakyti
mums siandien pirma diena darzelyje buvo viskas ok maze bendrauja megsta vaikus thumbup.gif nuvedus i darza jinai bego prie vaiku ir zaide smile.gif as norejau su ja pabuti bent jau valanda ,bet aukletoja prestaravo schmoll.gif neleido sake bus geriau, kad jus isesit verysad.gif aisku susiparinau, kad neledo pabuti ir isejau, sake ateiti po pietu tai isena po keturiu val. blink.gif ,bet as atejau po poros valandu maziukes pasiimti tai jinai verke user posted image ejo pro duris ir kuo greciau norejo dumti is to darzo verysad.gif aisku buvo sunku man ir graudu ja verkiancia matyi verysad.gif
ziuresim kaip toliau bus g.gif kaip ryt i darzeli reguos g.gif
Atsakyti