Baigsis, tikrai baigsis...
Iš tikrųjų su vaiku reikia greičiau atsisveikinti ir palikti grupėje, kol dar nespėja susigraudinti.
Nors dėl pirmų dienų darželyje, tai nežinau...gal čia priklauso nuo vaiko.
Aš tai su juo buvau kelis pusdienius kartu. Įgavau pasitikėjimo "aplinka".
Nors dėl pirmų dienų darželyje, tai nežinau...gal čia priklauso nuo vaiko.
Aš tai su juo buvau kelis pusdienius kartu. Įgavau pasitikėjimo "aplinka".
Na, štai ir praėjo mūsų pirma diena daržely. Žadėjau pabūt su SMilte, kol ji papusryčiaus ir tada išeiti, o ji atsisėdus prie staliuko man sako: eik į darbą! Tai ir išėjau
Atėjau pasiimti po 11, nes
pati neištvėriau. Auklėtoja sakė, kad ji buvo gera mergytė, susigraudino tik vieną kartą - einant į lauką. Na ir mane pamačius. Kad tokio visos dienos būtų
, bet žinau, kad pirmoji diena ir net pirma savaitė nelabai ką reiškia. Bet džiaugiuos pirmąja diena. Beje, panelė grįžo labai šūstra, tarsi išlaikius kažkokį egzaminą

Mes i darzeli pradedam nuo kito pirmadienio eiti. Siaip pati sedziu namie nes turiu dar viena leliu, galetu ir didzioji namuose buti, bet ji taip nori i darzeli, kad uzrasiau, ziuresim kaip bus. Labiausiai bijau del ligu, kad dar ir mazajam neparnestu, o siaip man atrodo, kad darzeliai gerai, ismoksta vaikai tarpusavyje bendrauti, o ten juos ir uzima tai soka tai dainuoja tai piesia, o namuose as pati nerandu laiko kad ja uzimt, tai kiauras dienas nuo ryto iki vakaro prasedi prie televizoriaus nesvarbu ka rodo, visus serialus is eiles ziuri. Tai va baisu tik del ligu. O kas jus manot, ar dazniau vaikuciai suserga darzelyje, kokiom ligom? Jei baisiom net nerasykit dar persigalvosim

Mano mažoji susirgo palankius darželį mėnesį. Rimtai sloguoti pradėjo jau trečiąją savaitę- užsikrėtė nuo kitų varvanosių ir kosinčių... Pasirgo dvi savaites (bronchitas) ir šiandien išleidau į darželį. Pažiūrėsim, kiek savaičių dabar ištemps... Aš esu pesimistė, nes prisimenu, kaip sūnūs darželį lankė:savaitė- dvi darželyje, paskui trys- namie...
QUOTE(vaižgantė @ 2005 10 14, 21:18)
Mano mažoji susirgo palankius darželį mėnesį. Rimtai sloguoti pradėjo jau trečiąją savaitę- užsikrėtė nuo kitų varvanosių ir kosinčių... Pasirgo dvi savaites (bronchitas) ir šiandien išleidau į darželį. Pažiūrėsim, kiek savaičių dabar ištemps... Aš esu pesimistė, nes prisimenu, kaip sūnūs darželį lankė:savaitė- dvi darželyje, paskui trys- namie...
Mano vaikai lanko darzeli puse metu, tai iš jų sirgo tik vieną savaitę, tad manau reikia stiprinti imunitetą, bei , kad vaikas su noru eitų į darželį

QUOTE(vaižgantė @ 2005 09 25, 17:37)
Nuo pirmos dienos duodu panelei valerijonų. Tik parsivedu iš darželio ir duodu.
Vaižgante, pavydžiu Tau stiprybės. Va ką reiškia ne pirmas lepūniukas... O kaip tą valerijoną duodi? Lašiukais ar kitaip? ir kokį kiekį? Maniškei 2,5.
Beje, į darželį išėjo tik antra diena. Pirmą dieną pabuvom kartu 2 val ir parėjom. Mano panelė labai drąsi ir komunikabili - greitai nuėjo žaisti, pati paprašė auklėtojos piešti. Bet, kai apsidžiaugusi, pasakiau, kad trumpam išeinu, paleido dūdas ir ėmėm maldauti, kad neišeičiau. Tai ri nėjau. Tačiau šiandien buvau priversta palikti. Ir gana greitai, nes lėkiau į darbą. Tai griebė už kojos ir taip nuoširdžiai pradėjo raudoti... Negaliu... O dar ryt reikės eiti.

Na va ir aš savo aukselį šiandien valandžiukei lopšy palikau. Vaikštau iš kampo į kampą, jaudinuosi... Bet lengvai mane paleido, tai bent tiek ramiau. Penktadienį kai buvom abu kartu valandėlę, tai manęs beveik nepasigedo, todėl jau dabar palikau vieną, nors prieš tai planavau kitaip. Uoj...jaudinuosiiiiiii...
QUOTE(Zvirblis @ 2005 10 18, 14:21)
Vaižgante, pavydžiu Tau stiprybės. Va ką reiškia ne pirmas lepūniukas... O kaip tą valerijoną duodi? Lašiukais ar kitaip? ir kokį kiekį? Maniškei 2,5.
Beje, į darželį išėjo tik antra diena. Pirmą dieną pabuvom kartu 2 val ir parėjom. Mano panelė labai drąsi ir komunikabili - greitai nuėjo žaisti, pati paprašė auklėtojos piešti. Bet, kai apsidžiaugusi, pasakiau, kad trumpam išeinu, paleido dūdas ir ėmėm maldauti, kad neišeičiau. Tai ri nėjau. Tačiau šiandien buvau priversta palikti. Ir gana greitai, nes lėkiau į darbą. Tai griebė už kojos ir taip nuoširdžiai pradėjo raudoti... Negaliu... O dar ryt reikės eiti.
Jaučiu, kad reikėtų nervukus pastiprinti. Ir labai pritariu Vaižgantei, kad pačiau reikia laikytis.

Duodu dvi tabletes. Matyt, net pats ritualas raminančiai veikia...
Pasiguosiu- mano panelė jau tris kartus sirgo...Per du mėnesius...
Na va, ir šiandien išsiskyrėm labai ramiai. Mačiau, kad truputį susijaudinęs, bet vis tiek šypsojosi kaip angeliukas
, nes pas vaikus laaabai jau norisi. Dabar jau ramesnė sėdžiu, nes vakar neverkė ir ant puodo pasiprašė
.
Dabar galvoju, kodėl taip ramiai į darželį einam ir būnam (bent jau kol kas), nes šiaip jau baikštus vaikas. Galvoju, gal todėl, kad:
- neseniai persikraustėm ir visas šitas permainas jis supranta kaip vieną visumą. Anksčiau buvo vieni namai ir vienoks laisvalaikis, dabar kiti namai ir kitoks laisvalaikis;
- dabar jis jau didelis;
- darželis yra beveik kieme, todėl gali atrodyti kaip naujųjų namučių dalis;
- tik atsikraustę, eidavom į šitą darželį pažaisti, bet tik tada, kai nebūdavo vaikų;
- po geros savaitėlės jau eidavom į darželį, kai būdavo vaikai ir susipažinom su būsimais grupiokais;
- susipažinęs su vaikučiais, pradėjo domėtis, kur jie eina iš lauko, ką veikia, ką valgo, kur miega. Kai tik eidavom pro darželį, visada apie jį kalbėdavom. Jam darželis pasidarė labai įdomus;
- vesdama į darželį pasakau, kad turiu daug darbelio prie kompiuterio, o jis turi daug darbelio darželyje;
- vieną dieną prieš vesdama į daržą specialiai suvaidinau labai smarkiai dirbančią prie kompiuterio ("dirbau" kokį pusvalandį) ir mažiui vienam buvo be galo nuobodu. Manau jis suprato, kad, kai mama dirba, daug smagiau pabūt su vaikais, nei su mama.
- be to, aš pati esu darželinis vaikas nuo 1,5 metukų. Žinau, kaip ten, kas ten, labai daug prisimenu ir priimu darželį kaip natūraliai neišvengiamą ir smagų. Matyt tai persiduoda ir mažiukui.
Tai va tiek primąsčiau
.

Dabar galvoju, kodėl taip ramiai į darželį einam ir būnam (bent jau kol kas), nes šiaip jau baikštus vaikas. Galvoju, gal todėl, kad:
- neseniai persikraustėm ir visas šitas permainas jis supranta kaip vieną visumą. Anksčiau buvo vieni namai ir vienoks laisvalaikis, dabar kiti namai ir kitoks laisvalaikis;
- dabar jis jau didelis;
- darželis yra beveik kieme, todėl gali atrodyti kaip naujųjų namučių dalis;
- tik atsikraustę, eidavom į šitą darželį pažaisti, bet tik tada, kai nebūdavo vaikų;
- po geros savaitėlės jau eidavom į darželį, kai būdavo vaikai ir susipažinom su būsimais grupiokais;
- susipažinęs su vaikučiais, pradėjo domėtis, kur jie eina iš lauko, ką veikia, ką valgo, kur miega. Kai tik eidavom pro darželį, visada apie jį kalbėdavom. Jam darželis pasidarė labai įdomus;
- vesdama į darželį pasakau, kad turiu daug darbelio prie kompiuterio, o jis turi daug darbelio darželyje;
- vieną dieną prieš vesdama į daržą specialiai suvaidinau labai smarkiai dirbančią prie kompiuterio ("dirbau" kokį pusvalandį) ir mažiui vienam buvo be galo nuobodu. Manau jis suprato, kad, kai mama dirba, daug smagiau pabūt su vaikais, nei su mama.
- be to, aš pati esu darželinis vaikas nuo 1,5 metukų. Žinau, kaip ten, kas ten, labai daug prisimenu ir priimu darželį kaip natūraliai neišvengiamą ir smagų. Matyt tai persiduoda ir mažiukui.
Tai va tiek primąsčiau

Sveikos, neužilgo ir aš vesiu savo lialia į darželį. Tai norečiau su jumis pasitarti: Ar pirma savaite tas kelias valandas geriau pabut kartu su vaiku, ar nuo pat pradžiu geriau palikinet viena?
Šiaip kaip kalbejau su aukletojom, tai supratau, kad jos nelabai nori, nes tipo vaikas pripranta kad mama turi but irgi ten, bet iš kitos puses, vaikui viskas nauja: ir aplinka ir žmones, tai truputi baisoka palikti ją ten viena.
Kaip jus sprendžiate tokį klausimą?
Beje dukrytei kai eisim bus jau 2m 8 men

Šiaip kaip kalbejau su aukletojom, tai supratau, kad jos nelabai nori, nes tipo vaikas pripranta kad mama turi but irgi ten, bet iš kitos puses, vaikui viskas nauja: ir aplinka ir žmones, tai truputi baisoka palikti ją ten viena.
Kaip jus sprendžiate tokį klausimą?
Beje dukrytei kai eisim bus jau 2m 8 men
Patarčiau dukrytę palikti vieną. Pirmą dieną dviem valandom, kitą dieną ilgiau...Po truputį ilginti laiką, ir apsipras. Ir porą mėnesių reikia apsišarvuoti kantrybe... Visko bus...
Aš dabar turiu kitą bėdą- dukra nenori eiti iš darželio namo...Tenka parsinešti...
Aš dabar turiu kitą bėdą- dukra nenori eiti iš darželio namo...Tenka parsinešti...