QUOTE (Auges @ 2004 09 07, 09:04) |
Maniske iki darzelio buvo labai nevalgi, o dabar tai i klausima ko noretum sako "AM" ir viskas, valgo beveik viska ir bet kuriuo paros metu ![]() |
Maniškė irgi klaikiai nevalgi, o vat lopšelyje valgo. Savaitgaly namie- totalus badmetis- nieko neįkiši. Praeitą savitgalį sugebėjau tik vieną kartą normaliai pašert

Ir seilinuko namie nesideda, o lopšely normaliausiai dėvi. Užtat iš lopšio parsivedu švarutėlį vaiką, o per vakarą namie apsikiaulinam ir išsiterlinam iki ausų...

O mūsų situacija keista. Nuo rugsėjo einam į lopselį. Naktimsi dukra sapnuoja kažką, kovoja ten su visais, rėkia 'neduosiu, mano, pasitrauk' . O į darželį ryte veržiasi baisiausiai. Šiendien norėjom nevesti, nes lyg ir sloga prasideda. Tai tokią isteriją sukėlė, kai susekė, kad bandom išvažiuoti be jos. Strimgalviais į rūbus ir į mašiną. Ir išvedam su sunkumais iš darželio. Patinka ten jai. Tik ko tada naktinis rėkauja nesuprantu
Vyras primas dvi dienas buvo grupėje, tai sakė, kad sunku mūsiškei su mažesniais ten. Ji kaip žmogui pasako, 'neimk, mano', o ten tokie aktyvesni iš rankų žaislus plėšia nežiūrėdami. O pas mus tarp vaikų nustatytą, kad vienam iš kito atiminėti negalima žaislų. Tai ji pasimeta, o širdį matyt skauda, kad žaislą atima. Ir net nežinau, kaip saviškei padėti. Tikiuosi pati atras, kad reikia neatiduoti, jei bando žaislą atimti

Vyras primas dvi dienas buvo grupėje, tai sakė, kad sunku mūsiškei su mažesniais ten. Ji kaip žmogui pasako, 'neimk, mano', o ten tokie aktyvesni iš rankų žaislus plėšia nežiūrėdami. O pas mus tarp vaikų nustatytą, kad vienam iš kito atiminėti negalima žaislų. Tai ji pasimeta, o širdį matyt skauda, kad žaislą atima. Ir net nežinau, kaip saviškei padėti. Tikiuosi pati atras, kad reikia neatiduoti, jei bando žaislą atimti

Mums biski kitaip. Tik siandien buvo normaliai. Beveik dvi valandas mazius isbuvo be manes ir neverke
, tik kai isejau 5 min. paverke ir viskas. O pries tai kelias dienas jokiu budu nenorejo ten likt be manes. verke ir viskas! Bet vistiek gi palikdavau, tai aukletojos sake,-pirma karta toki vaika matom, kuris taip nenoretu i darzeli. Galvojau-viskas!!! Nepripras jis ten. Bet siandien
Net nesitiki, kad tiek isbuvo ir neverke. Gal taip ir toliau bus, tikiuosi

Mes taip pat nuo rugsejo pirmos pradejo, eiti i darzeli, bet po triju dienu vaikas nebenori eiti ryte. Pastebejau, kad vaikas gryzta su melynem ir apkandziotas. Kai paklausiau pas aukletoja kas cia buvo nutike, tai pasirodo yra mustuku ir vampyriuku
. Tikrai nenoriu kaltinti nei vieno vaikucio, nes jie yra vaikuciai pabiruciai. O pas mus seimoj buvo sunui iskiepyta, kad mustis negalima. Ir grizes namo, man skundziasi, kad jam: "lialia popa padare" , o ryte nenori eiti, nes vel, kas nors izeis. Pastebiu, kad as jo negaliu apginti, tai jis mokinasi is tu vaikuciu taip pat mustis, kandziotis, pradejo zaislais nebesidalinti, o as nenoriu, kad sitaip butu
Ka jus mamytes savo mazuliams pasakot tokiu atveju?
O siaip visa kita darzelyje sekasi labai gerai. Ir valgo ir miega ir ant puoduko pasipraso, ir tas isiskyrimas nebuna toks sunkus. Tik parejus namo buna man liudna, nes taip jau tuscia namie be jo

O siaip visa kita darzelyje sekasi labai gerai. Ir valgo ir miega ir ant puoduko pasipraso, ir tas isiskyrimas nebuna toks sunkus. Tik parejus namo buna man liudna, nes taip jau tuscia namie be jo

Na, pas mus taip nera. Tikiuosi! Bet mustuku turbut yra kiekvienam darzely 
Nezianu, bet manau, kad nuo to neimanoma apsaugoti, kol tie vaikai patys nesupras, kad taip elgtis negalima
O siaip maniskis irgi jau po biski pripranta darzely
Siandien antra diena, kaip jis ten neverkia, issk.kai iseinu, zaidzia sau su zaisliukais ir jokiu problemu. O as taip bijojau, kad nepripras jis ten. Tikiuosi, kad taip bus ir toliau!!!

Nezianu, bet manau, kad nuo to neimanoma apsaugoti, kol tie vaikai patys nesupras, kad taip elgtis negalima

O siaip maniskis irgi jau po biski pripranta darzely

QUOTE (haski @ 2004 09 10, 07:55) |
O pas mus seimoj buvo sunui iskiepyta, kad mustis negalima. |
mes irgi skiepijam, bet is to mazai naudos. vis tiek paskui i skura kokiam vaikiukui duoda. bet ne tai kad musasi, o apsikabina ir vercia zemen, kaip imtyniu eina. ir aiskink neaiskines, kad negalima.

Mamos, padėkite,
šiandien jau ketvirta diena, kaip savo Julių į darželį išsiunčiau, bet nerandu sau vietos. Naktį pabundu, tik apie tai ir galvoju, o dieną dar šiaip taip prastumiu. Ar čia motiniška intuicija, ar kas, bet man atrodo, kad jam ten blogai. Nors jis šiaip labai komunikabilus, galvojom , kad gerai pripras darželyje, bet viskas atvirkščiai - kuo toliau, tuo blogiau. Vakare verkia, naktį pabudęs verkia - nenoriu eiti!!! O aš antro laukiuosi, gal todėl taip jautriai reaguoju - vis verkiu (bet kai jis nemato). Pati jau net nebevedu, tik pasiimu, nes nebegaliu ištverti išsiskyrimo scenų. Dar man nerimą kelia keli dalykai:
1. Labai anksti vakare nori eiti miegoti. Šiaip jį sunku nuvaryti, o čia jis net pats paprašo. todėl manau, kad jis iš baimės ten net neužmiega, nors aukl. sakė, kad miega.
2. Grįžęs namo vėl valgo, nors , pasak aukl., valgo gerai. Jis tikrai nėra iš valgiųjų, taigi man kyla įtarimas, kad jis ten nevalgo...
3. Vakar visą dieną viduriavo, aukl. net nepaskambino ir nepasakė. triusikėliai beveik prikakoti, gal jis nespėja nubėgti į tualet. ar jam užpakaliuko nenuvalo.
Ką daryti, kad neišprotėčiau? Gal viską perdedu?
šiandien jau ketvirta diena, kaip savo Julių į darželį išsiunčiau, bet nerandu sau vietos. Naktį pabundu, tik apie tai ir galvoju, o dieną dar šiaip taip prastumiu. Ar čia motiniška intuicija, ar kas, bet man atrodo, kad jam ten blogai. Nors jis šiaip labai komunikabilus, galvojom , kad gerai pripras darželyje, bet viskas atvirkščiai - kuo toliau, tuo blogiau. Vakare verkia, naktį pabudęs verkia - nenoriu eiti!!! O aš antro laukiuosi, gal todėl taip jautriai reaguoju - vis verkiu (bet kai jis nemato). Pati jau net nebevedu, tik pasiimu, nes nebegaliu ištverti išsiskyrimo scenų. Dar man nerimą kelia keli dalykai:
1. Labai anksti vakare nori eiti miegoti. Šiaip jį sunku nuvaryti, o čia jis net pats paprašo. todėl manau, kad jis iš baimės ten net neužmiega, nors aukl. sakė, kad miega.
2. Grįžęs namo vėl valgo, nors , pasak aukl., valgo gerai. Jis tikrai nėra iš valgiųjų, taigi man kyla įtarimas, kad jis ten nevalgo...
3. Vakar visą dieną viduriavo, aukl. net nepaskambino ir nepasakė. triusikėliai beveik prikakoti, gal jis nespėja nubėgti į tualet. ar jam užpakaliuko nenuvalo.
Ką daryti, kad neišprotėčiau? Gal viską perdedu?
Tu taip smarkiai nepergyvenk. Del valgio tai mano vyrutis (2m.) irgi valgo dar gryzes is darzelio, vakar net du kartus dar valge
, jie juk ten judriai gyvena, be to manau valdiskas maistas ir yra valdikas - nesotu. Su miegu irgi tas pats - seniau vaikinas eidavo miegot 12 val. nakties, nors ir keldavos pas aukle eit 7,30. O dabar jau vakare luzta miegelio anksciau, jau parsivedus is darzelio matau, kad akytes vercias - pavarges buna. Jie dar mazi, pavargsta nuo kolektyvo, nuo pastovaus triuksmo, todel ir eina anksciau miegot.
O del kitu problemu snekekis su aukle, bet manau su laiku viskas susitvarkys.
Maniskis is to streso ar toks jo protestas buvo visiskai net puodo atsisakes, darydavo viska i kelnes, dabar jau pradedam gryzt i vezes.

O del kitu problemu snekekis su aukle, bet manau su laiku viskas susitvarkys.
Maniskis is to streso ar toks jo protestas buvo visiskai net puodo atsisakes, darydavo viska i kelnes, dabar jau pradedam gryzt i vezes.
Del valgio tai jo- gryzta ir vis niam niam
Nu nors gerai valgo ir valgyt negaili ten- sakau, nes maciau ka ir kiek valgo
Pvz. pusryciu gauna normalu bliudeli koses ryziu su razinomis, pietu kokios nors sriubos ir pvz. guliaso, pavakariams keptos bulves su darzovemis. Manau turetu uztekti
O del ankstyvo gulimo tai mano visada puse devyniu eidavo
Ka as zinau pakolkas nieko blogo tame darze nematau

Ka as zinau pakolkas nieko blogo tame darze nematau

Na nezinau, bet maniskis kaip nevalge, taip ir dabar nevalgo (nei grizes is darzelio, nei vakare nenori) ir kaip eidavo miegot 22-23 val. taip ir dabar anksciau niekaip nenuvarysi gult, nors keliasi 7 val.

QUOTE (mildelė @ 2004 09 23, 09:21) |
Mamos, padėkite, šiandien jau ketvirta diena, kaip savo Julių į darželį išsiunčiau, bet nerandu sau vietos. Naktį pabundu, tik apie tai ir galvoju, o dieną dar šiaip taip prastumiu. Ar čia motiniška intuicija, ar kas, bet man atrodo, kad jam ten blogai. Nors jis šiaip labai komunikabilus, galvojom , kad gerai pripras darželyje, bet viskas atvirkščiai - kuo toliau, tuo blogiau. Vakare verkia, naktį pabudęs verkia - nenoriu eiti!!! O aš antro laukiuosi, gal todėl taip jautriai reaguoju - vis verkiu (bet kai jis nemato). Pati jau net nebevedu, tik pasiimu, nes nebegaliu ištverti išsiskyrimo scenų. Dar man nerimą kelia keli dalykai: 1. Labai anksti vakare nori eiti miegoti. Šiaip jį sunku nuvaryti, o čia jis net pats paprašo. todėl manau, kad jis iš baimės ten net neužmiega, nors aukl. sakė, kad miega. 2. Grįžęs namo vėl valgo, nors , pasak aukl., valgo gerai. Jis tikrai nėra iš valgiųjų, taigi man kyla įtarimas, kad jis ten nevalgo... 3. Vakar visą dieną viduriavo, aukl. net nepaskambino ir nepasakė. triusikėliai beveik prikakoti, gal jis nespėja nubėgti į tualet. ar jam užpakaliuko nenuvalo. Ką daryti, kad neišprotėčiau? Gal viską perdedu? |
nu jezus marija

Pirma diena darzelyje visada atrodo baisiai. Atsimenu, nuvedziau pirma karta, rugsejo 1 d. Visi vaikai darzelio kieme svencia(didesni), soka, dainuoja. O mano mazoji, pati maziausia tarp maziausiu, vaiksto aplinkui, atrodo, kad visai ne i savo pasauleli patekusi. Taip graudu pasidare- man asaros ritasi., o sirdis visa gerkle rekia, kad cia nebus jai gerai... (grupes aukletoja ir auklyte su ja nebendravo, nes turbut nemate reikalo, kadangi esu as salia). Aciu Dievui, po dvieju dienu paskambino is kito darzelio ( mat buvau is anksciau uzsiregistravusi). Nedvejodama ten nuvedziau pabandyti. Is pirmu minuciu (uzteko atsiradusio kontakto tarp vaiko ir aukletoju) nusprendziau vesti butent i ta darzeli. Priprato labai lengvai- po dvieju dienu jau miegojo pietu miega
Taigi, niekada neapsiribokite vienu darzeliu- pabandykite kelis, ir svarbiausia, stebekite vaiko poziuri i aukletojas- jei is karto neuzsimezga rysys, ko gero nieko negali tiketis veliau. Turbut viskas priklauso nuo aukletoju. Aisku, ir vaiko charakteris daug lemia- kuo jautresnis, tuo sunkiau... Jei jau taip atsitiko, kad verkia, reikia nuvedus kuo greiciau iseiti, kad pats vaikas nepajustu Jusu nerimo. Tiesa pasakius, as irgi labai bijojau darzelio, o dabar palieku mazaja(1,5 m.) ramia sazine, nes zinau, kad bus gerai priziureta
Plius pradejo sedeti ant puodo, pati valgo, pasitaise apetitas, kasdien darosi vis protingesne, uzmiega pati, o ne ant ranku, kaip kad budavo anksciau
Zodziu, darzelis isejo tik i gera, tik reikia tinkamai pasirinkti. O pabaigai patarimas: pasikliaukite savo sirdies balsu- jis tikrai teisingai pasakys, kur Jusu vaikui saugiausia