QUOTE (mildelė @ 2004 09 23, 07:21) |
1. Labai anksti vakare nori eiti miegoti. Šiaip jį sunku nuvaryti, o čia jis net pats paprašo. todėl manau, kad jis iš baimės ten net neužmiega, nors aukl. sakė, kad miega. 2. Grįžęs namo vėl valgo, nors , pasak aukl., valgo gerai. Jis tikrai nėra iš valgiųjų, taigi man kyla įtarimas, kad jis ten nevalgo... 3. Vakar visą dieną viduriavo, aukl. net nepaskambino ir nepasakė. triusikėliai beveik prikakoti, gal jis nespėja nubėgti į tualet. ar jam užpakaliuko nenuvalo. |
Ryt, jei nepamiršiu nurašysiu psichologo telefoną- ant grupės durų telefas kabo- tipo konsultuoja mamas pradedančias leisti vaikus į darželį. Blyn, kodėl to lapelio nebuvo, kai aš saviškę pradėjau lopšin vesti

1.vaikai lopšely daugiau juda , o be to aplinka svetimas, todėl natūralu, kad greit pavargsta, ypač pirmosiomis dienomis...
2. Mano vaikas siaubingai nevalgus, o po lopšio nuolat alkana. Negaliu tuo atsidžiaugt, nes šeštadieniais sekmadieniais , kai neina į lopšį-beveik nieko ir nevalgo...
3. O čia turbūt nuo streso... arba nespėja, neranda kur tualetas.
QUOTE (Redukas @ 2004 09 23, 18:03) |
Pirma diena darzelyje visada atrodo baisiai. Atsimenu, nuvedziau pirma karta, rugsejo 1 d. Visi vaikai darzelio kieme svencia(didesni), soka, dainuoja. O mano mazoji, pati maziausia tarp maziausiu, vaiksto aplinkui, atrodo, kad visai ne i savo pasauleli patekusi. Taip graudu pasidare- man asaros ritasi., o sirdis visa gerkle rekia, kad cia nebus jai gerai... (grupes aukletoja ir auklyte su ja nebendravo, nes turbut nemate reikalo, kadangi esu as salia). Aciu Dievui, po dvieju dienu paskambino is kito darzelio ( mat buvau is anksciau uzsiregistravusi). Nedvejodama ten nuvedziau pabandyti. Is pirmu minuciu (uzteko atsiradusio kontakto tarp vaiko ir aukletoju) nusprendziau vesti butent i ta darzeli. Priprato labai lengvai- po dvieju dienu jau miegojo pietu miega ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pritariu. Mums buvo kad vienoje grupeje prie vaiku nepritapo, maciau kad vaikai nenori su juo draugaut, nes vienas maziausias, o jie jau tarp saves susibendrave. Vaikas jau ir nebenorejo eit i darzeli, kiekviena ryta verkdavo. Pabandem perkelt i kita grupe, is karto vaikai prieme i savo rata, bendrauja, gal ir aukletojos kitaip pristate maziuka jiems, matosi kad ir vaikui ten patinka, vel jau vakare sako kad nori i darzeli.
QUOTE (zizy @ 2004 01 29, 15:34) |
Siandien pirma diena darzelyje(Gandriukas).Mielosios mamytes,gal patarimu glebi pazertumet,patirtimi pasidalintumet...Mat mes su vyru nedarzeliniai ![]() |
Mum jau trys. Darželį lankom nuo dviejų. Ka galiu patarti? Tiesiog po truputi pripratink dukryte prie tos aplinko ir darželio ritmo. Pasistenk kad ten susirastų draugų, tuomet bus stimulas eiti į darželį. O svarbiausia, manau, kad vaikas žinotų jog jam ten saugu ir gera, o mamyti vakare visada paiims.
ačiū už patarimus ir pasiūlymus.
1. Vaiką pradėjau vesti į darželį todėl, kad jam namie jau maža veiklos ir labiausiai - vaikų. Nėra jokių tokio amžiaus vaikų aplinkui. Jam namie tapo visai ankšta. Kur tik koją iš namų iškeliame, tuoj klausia "ar ten bus vaikų?"
2. Pasirinkti kito darželio paprasčiausiai nėra galimybės, nes ir į šitą per kyšius papuolėme. Klaiku, bet mūsų rajonui priklauso trikalbis darželis, kur dvi grupės, auklėtoja vos pašneka lietuviškai, o pats darželis neremontuotas nuo Stalino laikų.
3. Dar savaitėlę pasikankinsim, o paskui jau darysim išvadas - vesti, ar ne.
Keisčiausia, kad jis elgiasi ne taip, kaip dauguma vaikų - dabar nuvestas neverkia, o verkia dieną - kai reikia miegoti ar rengtis (taip aukl sakė). Kai išeiname namo ir aukl. klausia, ar ateisi ryt, jis visada rįžtingai atsako "ateisiu", o už grupės durų dar rįžtingiau "neisiu".
Be to, ta adaptacija visiems vaikams skirtingai užtrunka, o kartais ir visai nesibaigia...
1. Vaiką pradėjau vesti į darželį todėl, kad jam namie jau maža veiklos ir labiausiai - vaikų. Nėra jokių tokio amžiaus vaikų aplinkui. Jam namie tapo visai ankšta. Kur tik koją iš namų iškeliame, tuoj klausia "ar ten bus vaikų?"
2. Pasirinkti kito darželio paprasčiausiai nėra galimybės, nes ir į šitą per kyšius papuolėme. Klaiku, bet mūsų rajonui priklauso trikalbis darželis, kur dvi grupės, auklėtoja vos pašneka lietuviškai, o pats darželis neremontuotas nuo Stalino laikų.
3. Dar savaitėlę pasikankinsim, o paskui jau darysim išvadas - vesti, ar ne.
Keisčiausia, kad jis elgiasi ne taip, kaip dauguma vaikų - dabar nuvestas neverkia, o verkia dieną - kai reikia miegoti ar rengtis (taip aukl sakė). Kai išeiname namo ir aukl. klausia, ar ateisi ryt, jis visada rįžtingai atsako "ateisiu", o už grupės durų dar rįžtingiau "neisiu".
Be to, ta adaptacija visiems vaikams skirtingai užtrunka, o kartais ir visai nesibaigia...
QUOTE (evutes_mama @ 2004 09 23, 12:31) |
Del valgio tai jo- gryzta ir vis niam niam ![]() ![]() ![]() ![]() Ka as zinau pakolkas nieko blogo tame darze nematau ![]() |
Nu vienas prie vieno kaip maniškė - neveltui abi pavasariukės

Aš iš lopšelio tik parvedu, paskui su ja būna tėtis, tai sakė apie 18 val prasideda šaldytuvo ir spintelių siaubimas

O šiaip, tai aš baisingai bijojau išleisti, bet dabar, kol kas viskas super

QUOTE (vilko_puse @ 2004 10 01, 08:26) |
nu *****, prisidziaugiau. antra ryta vaikis rekia, palieku skaudancia sirdim. cia taip turi buti? gal jau nustojo dometis darzeliu? anksciau buvo kazkas naujo, o dabar zino, kad mama iseis, aukletoja kose kis. nu zodziu ... ![]() ar buvo kam taip? |
Maniske irgi pradejo verkt kai iseinu. Bet tik kai iseinu, paskui pastoviu, paklausau, nusiramina. Tik sunkiai paleidzia, stovi isikibus i koja. Tai mes pazaidziam abi, kartais as su ja pusrycius valgau... Siandien nuejo ranku plaut (masinoj saldaini valge) ir as tuo metu isejau. tai girdejau, kad sauke mama ir verke, bet po to nurimo.
Cia taip yra turbut del to, kad pirmas savaites vaikui i darza eit kazkoks prikolas, o paskui ipranta, suvokia kas cia bus, kad mama iseis...
QUOTE (vilko_puse @ 2004 10 01, 08:26) |
nu *****, prisidziaugiau. antra ryta vaikis rekia, palieku skaudancia sirdim. cia taip turi buti? gal jau nustojo dometis darzeliu? anksciau buvo kazkas naujo, o dabar zino, kad mama iseis, aukletoja kose kis. nu zodziu ... ![]() ar buvo kam taip? |
Priimk mano kuo nuosirziausias uzuojautas tavo sirdelei

Suprantu tave labai labai. Visa tai isgyvenau ir iki siol isgyvenu.

Patikek-jau menuo siandien sukanka kaip keliaujam ir vis dar su asarom

O per ta menesi isgyvenom ir isterijos priepolius namie ir pykcio priepolius darze

Svarbiausia tavo pacios reakcija

O uz duru gali stoveti ir klausytis jei turi kantrybes ir laiko-as kelias dienas stovejau, bet daugiau saves nebeerzinu. Svarbiausia, kad zinau, jog po 5 minuciu verkima pakeicia juokas

Aš norėčiau pasidžiaugt,kad jau daugiau kaip mėnuo-Aidanas darželyje.o kaip bijojau,kaip bijojau tos ašarų pakalnės...na,ir nieko.o įdomiausia man buvo,kad jis verkdavo.bet kai paklausi ar nori eit į darželį,sako:"noriu".ot,šmaikštuolis
ir sakė,kad į darželį eina dirbt.palaipsniui mes jį pratinom.nes kai tik pamatydavo,kad lovas kloja iškart verkt pradėdavo.ir prie stalo su vaikais nesėsdavo...o dabar jau ir kalbėt daugiau pradėjo.ir darželyje šokius lanko...na,žodžiu,šaunu.
tik va...Dairidukas brolio labai pasiilgsta...liūdna jam be jo,visą dieną namuose būti...

Nors maniškis tik dvi savaites paėjo į daržą ir susirgo(ačiū Dievui, pamažu pripranta), bet kaip pasijuto gera darž įtaka
Įsivaizduokit, kiek aš jį dalbalinau su spalvom KOKIA ČIA SPALVA? - MĖLYNA - visur ir visada. O dabar pats rodo, kur kokia spalva ir visur teisngai. Vakar vos nenulūžau, kai pasakė "mano siusiukas geltonas, o tavo?"
Dar vienas pasiekimas - pats pradėjo rengtis, ko anksčiau su diržu nepriversi daryti. Atsikėlė vakar po pietų miego, sakau, dar pagulėk, tuoj ateisiu aprengti. Ateinu - žiūriu, vaikinas pats maikutę ir kelnes apsirengęs, tik triusikus ant kelnių aunasi... Negalėjau patikėti tokia laime
Kad puoliau girti...

Dar vienas pasiekimas - pats pradėjo rengtis, ko anksčiau su diržu nepriversi daryti. Atsikėlė vakar po pietų miego, sakau, dar pagulėk, tuoj ateisiu aprengti. Ateinu - žiūriu, vaikinas pats maikutę ir kelnes apsirengęs, tik triusikus ant kelnių aunasi... Negalėjau patikėti tokia laime

Mergytes jau antri metai eina i darzeli. Ir as tuo labai patenkinta, nors is pradziu buvo visko ir asaru ir isteriju priepuoliu. Nesvarbu kas nuvesdavo i darzeli, jei tetis tai verkdavo jam tik isejus is grupes, o jei as pati tai isikabindavo i kojas ir nepaleisdavo. Pratinau tai po puse dienos, tai is ryto, tai per pietus, tai vakare (nes kaip tik as atostogavau). O gal po kokiu triju dienu nuvedziau is ryto ir palikau rubinej, nurengiau ir isejau, kad nespetu isikipti i kojas. Ir patikeki nebuvo jokiu asaru. Nuo tos dienos i darzeli einam be problemu, o dabar kai nueini pasiimti tai net namo nenori. Dar leidziu i darzeli nestis pacius mylimiausius zaislus tai ir gi uzpildo ta issiskyrimo momenta, nes salia turi savo geriausia "drauga" kuris niekada ju nepaliks. Dar didelis pliusas buvo, kad taip greitai priprato darzelyje, abi mergaites vienije grupeje.

Nesuprantu, tai ko taip skubi kisti vaika i ta darza?