Aina labai grazus,

Laba diena,
siandien pamaciau neregeto grozio gele, o pasirodo jos pavadinimas strepsiukas. Taip, kad jau pora lapeliu (balta spalva) siandien eisiu pasiimti
. Noreciau paklausti, gal kas turit uz simboline kainyte parduoti vaikiuku arba lapeliu ivairiu spalvu
? As gyvenu Vilniuje. Isanksto dekoju
.
siandien pamaciau neregeto grozio gele, o pasirodo jos pavadinimas strepsiukas. Taip, kad jau pora lapeliu (balta spalva) siandien eisiu pasiimti

gal kas tokią spalvytę turit

kaune labai norėčiau lapiuko ar vaikiuko

kaune labai norėčiau lapiuko ar vaikiuko

Kokia grazi spalva
Man si vasara nesekminga... Sugebejau daug geliuku numarinti. Buvo kazkokie vabalai uzpuole.
Per atostogas itariu buvo palaistyti saltu vandeniu...
Gal kas turite Midnight Flame? Manoji nusibaige, o jos man labiausiai gaila.

Man si vasara nesekminga... Sugebejau daug geliuku numarinti. Buvo kazkokie vabalai uzpuole.
Per atostogas itariu buvo palaistyti saltu vandeniu...
Gal kas turite Midnight Flame? Manoji nusibaige, o jos man labiausiai gaila.

ausrazs, o ar is Roulette Cherry lapuko kas nors jau isaugo? Ar tu i vandeni merkei ar i zeme sodinai?
Ugile, su šiuo strepsiuku patirtis įdomi. Lapą supjausčiau į tris dalis, iš pradžių daiginau kiminuose. Vis atgaivindama vandenyje, nes kažkodėl labai vyto, o juk atkeliavo šviežutėlis kaip agurkėlis.
Apatinę lapo dalį, su koteliu, įkišau į durpių tabletę. Kitas dvi dalis, atnaujinusi pjūvį ir pabarsčiusi Schultz šaknydinimo hormonais, įkišau į lengvą žemę. Greičiausiai šaknis išleido fragmentas durpių tabletėje. Ir jis, keistuolis, pradėjo auginti tris vaikiukius lapo šone apačioje (gal vėliau, kai galėsiu, įdėsiu nuotrauką). Apdėjau arčiau už vaikučių žemėmis, tačiau vienas vaikutis jau lenda iš ten, kur ir turėtų būti - lapo apačios. Nuo jo žemes atsargiai nužeriu į šoną - ant viršutinių" vaikučių.
Lapo fragmentai lengvame substrate irgi gerai įsišaknydino, bet vaikučių nerodo. Kantriai lauksiu.
Šiaip tai pastebėjau, kad nuostolių rečiau būna šaknydinant durpių tabletėse, tačiau verta ir kitaip paeksperimentuoti.
Na, tikiuosi, kad bent vieną gražuolį 'Roulette' turėsiu.
Apatinę lapo dalį, su koteliu, įkišau į durpių tabletę. Kitas dvi dalis, atnaujinusi pjūvį ir pabarsčiusi Schultz šaknydinimo hormonais, įkišau į lengvą žemę. Greičiausiai šaknis išleido fragmentas durpių tabletėje. Ir jis, keistuolis, pradėjo auginti tris vaikiukius lapo šone apačioje (gal vėliau, kai galėsiu, įdėsiu nuotrauką). Apdėjau arčiau už vaikučių žemėmis, tačiau vienas vaikutis jau lenda iš ten, kur ir turėtų būti - lapo apačios. Nuo jo žemes atsargiai nužeriu į šoną - ant viršutinių" vaikučių.
Lapo fragmentai lengvame substrate irgi gerai įsišaknydino, bet vaikučių nerodo. Kantriai lauksiu.
Šiaip tai pastebėjau, kad nuostolių rečiau būna šaknydinant durpių tabletėse, tačiau verta ir kitaip paeksperimentuoti.
Na, tikiuosi, kad bent vieną gražuolį 'Roulette' turėsiu.
As tai ziema strepsu lapus sodinau i durpiu tabletes. Dabar jau nebeturiu tableciu, tai sodinau i paprasta zeme maisyta su perlitu. Viena Roulette Cherry lapa pasodinau tosteriu (ispjovus centrine gysla), eksperimentuoju
Beje, kur tu perki durpiu tabletes? As buvau parsisiuntusi is Dibleys.

Beje, kur tu perki durpiu tabletes? As buvau parsisiuntusi is Dibleys.
Durpių tablečių esu pirkusi įvairiose Alytaus daržininkystės reikmenų parduotuvėse. Deja, mūsų mieste nėra kur įsigyti labai kokybiškų, norvegiškų Jiffy-7, Jiffy-9 tablečių - jos man pačios geriausios. Jas perku Vilniuje, Schetelig parduotuvėje.
Nežinau, koks yra pačių durpių kokybėįs skirtumas, tačiau išmirkytos Jiffy standžiai užpildo visą gaubiantį tinklelį, jis būna tarsi kietai prikimštas.Tokia tabletė gerai stovi, nevirsta, pastatyta tiesiog ant padėkliuko.
Tos pigesnės net išmirkytos būna daug mažesnės apimties, durpės geria neužpildo tinklelio. Tačiau jos kiek pigesnės, jose ir sėklos neblogai dygsta, ir žali auginukai šaknydinasi. Žinoma, pernelyg netaupant, geriau rinktis gal ir brangesnę, bet kokybiškesnę prekę.
Beje, man pats geriausias "liesas" substratas lapelių šaknydinimui ir "vaikavimui" yra išmirkytų durpių tablečių turinys, sumaišyta su agroperlitu ar vermikulitu. Toks mišinys labai lengvas, purus, sanpaulijų vaikučiai pasirodo greitai - jiems nesunku prasikalti.
Nežinau, koks yra pačių durpių kokybėįs skirtumas, tačiau išmirkytos Jiffy standžiai užpildo visą gaubiantį tinklelį, jis būna tarsi kietai prikimštas.Tokia tabletė gerai stovi, nevirsta, pastatyta tiesiog ant padėkliuko.
Tos pigesnės net išmirkytos būna daug mažesnės apimties, durpės geria neužpildo tinklelio. Tačiau jos kiek pigesnės, jose ir sėklos neblogai dygsta, ir žali auginukai šaknydinasi. Žinoma, pernelyg netaupant, geriau rinktis gal ir brangesnę, bet kokybiškesnę prekę.
Beje, man pats geriausias "liesas" substratas lapelių šaknydinimui ir "vaikavimui" yra išmirkytų durpių tablečių turinys, sumaišyta su agroperlitu ar vermikulitu. Toks mišinys labai lengvas, purus, sanpaulijų vaikučiai pasirodo greitai - jiems nesunku prasikalti.
Nesikabinsim prie foto..
O strepsas tai gražus.

O strepsas tai gražus.

QUOTE(skarpionuke @ 2008 07 31, 17:58)
Labai gražus strepsiukas, laukiu ir aš tokio atkeliaujant