Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai

QUOTE(ogista @ 2008 10 18, 13:42)
Babausiuk, sakai jusu uzkampy tokiais groziais nieks neprekiauja, kad tu ir toli  gyveni, bet Kaune tikrai nusipirktum visokiu spalvu, jei labai norisi.. Man irgi is lapuku sustojo augti geliukai, tai neapsikentus isigijau va tokius:

user posted image
user posted image
Gaila, bet nematau verysad.gif
Tai aš ir skaičiau, kad didesniuose miestuose jų galima nusipirkt, ale kad reikalų juose neturim, tai ir nenuvažiuojam verysad.gif . O dėl gėlikių kažkaip per brangu būtų tokį kelią kabariotis doh.gif . Na, nebent kokioj Klaipėdoj būtų, tai susidūšytume ir palėktume g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babaušiukas: 18 spalio 2008 - 12:56
Babausiuk, nesuprantu ko tu nematai? Ar nuotraukos tau nerodo?
O lapukas, jei sakneles vandeny jau buvo isleides ir pasodinai ji lb giliai, tai sunkiai prigija, na bent man taip nepasiseka..
Atsakyti
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 10 18, 12:33)

Aš vieną irgi turiu - pramoninį, kaip jūs vadinat, baltą. Va, tokį mirksiukas.gif
Tiesa, per didžiausius vargus susiveikiau mėlyno strepsiuko lapelį, bet jis, įsodintas vazoniuke, kažko toks nugeibęs atrodo verysad.gif , nors ir žalias vis dar. Kažin, kaip čia man su juo seksis g.gif

Nuostabus strepsiukas - gražus, matosi, kad puikiai prižiūrėtas, lapukai žali, blizgantys, kupeta žiedų. Taip ir toliau 4u.gif
Gal galite detaliai pasakyti, į kokią žemę lapuką sodinote? Reikėtų rinktis labai purią ir lengvą žemę, kurioje mažia maisto medžiagų.
Jeigu turėtumėt kiminų, verčiau patarčiau lapuko nupjautają dalį (iki 1 cm) įkišti į drėgnus kiminus, o indelį su kiminais dėti į plastikinį maišelį ir užrišti. Vėdinti kartą per dieną maždaug pusvalandžiui.
Dažnai būna, kad streptokarpo lapukas, pasodintas šaknydinimuisi, kurį laiką geibsta. Galima jį periodiškai apipurkšti vandeniu arba ištraukti iš kiminų, visą lapą pamerkti į drungą vandenį, mirkyti, kol taps standus (kartais tenka vandenyje palaikyti ir pusę paros). Atgavusį turgorą lapuką vėl kišti į kiminus, dėti į maišiuką. Sėkmės bigsmile.gif
Atsakyti
jei ne paslaptis kur kaune galima isigyti strepsiuku blush2.gif as ju nerandu parduotuvese doh.gif
Papildyta:

user posted image
user posted image
[/quote]
grazus strepsiukai wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytine rasa: 18 spalio 2008 - 15:46
QUOTE(ogista @ 2008 10 18, 15:52)
Babausiuk, nesuprantu ko tu nematai? Ar nuotraukos tau nerodo?
O lapukas, jei sakneles vandeny jau buvo isleides ir pasodinai ji lb giliai, tai sunkiai prigija, na bent man taip nepasiseka..
Dabar matau bigsmile.gif . Labai gražu wub.gif wub.gif wub.gif
Šiaip kiek aš tą savo baltąjį dauginau, tiek man sekdavosi. Lapelį pamerkdavau vandenin, sulaukiu, kol šakneles išleidžia, įsodinu į žemę ir auga sau toliau thumbup.gif . Bet va, šįsyk kažkaip nelabai mums sekasi... verysad.gif . Gal čia, sakau, kaltas ruduo g.gif

QUOTE(ausrazs @ 2008 10 18, 16:35)
Nuostabus strepsiukas - gražus, matosi, kad puikiai prižiūrėtas, lapukai žali, blizgantys, kupeta žiedų. Taip ir toliau 4u.gif
Gal galite detaliai pasakyti, į kokią žemę lapuką sodinote? Reikėtų rinktis labai purią ir lengvą žemę, kurioje mažia maisto medžiagų.
Jeigu turėtumėt kiminų, verčiau patarčiau lapuko nupjautają dalį (iki 1 cm) įkišti į drėgnus kiminus, o indelį su kiminais dėti į plastikinį maišelį ir užrišti. Vėdinti kartą per dieną maždaug pusvalandžiui.
Dažnai būna, kad streptokarpo lapukas, pasodintas šaknydinimuisi, kurį laiką geibsta. Galima jį periodiškai apipurkšti vandeniu arba ištraukti iš kiminų, visą lapą pamerkti į drungą vandenį, mirkyti,  kol taps standus (kartais tenka vandenyje palaikyti ir pusę paros). Atgavusį turgorą lapuką vėl kišti į kiminus, dėti į maišiuką. Sėkmės bigsmile.gif
Ačiū už liaupses blush2.gif
Sodinau kaip ir visada - į kambarinėms gėlėms skirtą žemę ax.gif
Ačiū už patarimus 4u.gif . Vaje vaje, kiek čia klapato blink.gif doh.gif . Sakau, gal reikia truputį žemės atkapstyt ir pažiūrėt, ar jis ten augina ką nors, ar ne g.gif .
Atsakyti
Babaušiuk, jeigu jau rengiatės kapstyti žemę ir ieškoti šaknelių, gal būtų pravartu pagalvoti ir apie žemės pakeitimą? Įprasta kambarinių gėlių žemė lapukui šaknydintis yra per sunki. Geriausiai šaknydinti durpėje, dėl purumo ir geresnio oro pralaidumo sumaišytoje su smulkintais kiminais, perlitu vermikulitu ar paprasčiausiai švariu smėliu (ypač tinka stambesnės frakcijos smėlis), na, blogiausiu atveju - tiesiog grynoje durpėje. Man ypač gerai lapeliai įsišaknydina durpių tabletėse (būna sodininkystės reikmenų parduotuvėse ir skyriuose) - šis būdas geriausiai pasiteisina. Ir vaikučius lapukai tabletėse paprastai parodo greičiau.
Beje, Jūs teisi, - gali būti kaltas ir ruduo. Besišaknydijantiems streptokarpams reikia daug šviesos, o šiuo metu jos jau trūksta. Jeigu turite stalinę ar kitokią lempą, į kurią galima įsukti dienos šviesos lemputę, vertėtų papildomai apšviesti pasodintą lapuką. Tiesa, šviesos šaltinis nuo lapo turėtų būti ne arčiau nei 20-25 cm.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ausrazs: 18 spalio 2008 - 17:01
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 10 18, 11:33)

Labai norėčiau dar ir kitų spalvų - mėlynos, rožinės, bet pas mus tokiam užkampy - Mažeikiuose - niekas tokiais grožiais neprekiauja. Savo strepsiuką gavau per pažįstamus. Išsiauginau iš lapelio rolleyes.gif .
Tiesa, per didžiausius vargus susiveikiau mėlyno strepsiuko lapelį, bet jis, įsodintas vazoniuke, kažko toks nugeibęs atrodo verysad.gif , nors ir žalias vis dar. Kažin, kaip čia man su juo seksis g.gif

Būna, būna ir Mažeikiuose.Dabar, matyt, jau nebe sezonas, bet pavasarį kokių 5 spalvų pramoninių streptokarpų buvo mirksiukas.gif Ir vienalapis buvo gelių parduotuvėj senamiesttyje prie mažosios maximos, ir dabar dar kažkoks ten yra, atrodo, melynas, o IKI mikrorajone prie bažnyčios pavasarį gan didelis pasirinkimas buvo-kelių atspalvių mėlyni, rausvi , raudoni.O Mindaugo gatvėj , netoli bažnyčios ant vieno daugiabučio namo bent keli langai baltai melynais strepsiais nukrauti thumbup.gif Reik tikėtis, kad kitą pavasarį vėl užveš į parduotuves, nereiks nei Kauno, nei Klaipėdos g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 10 18, 17:55)
Babaušiuk, jeigu jau rengiatės kapstyti žemę ir ieškoti šaknelių, gal būtų pravartu pagalvoti ir apie žemės pakeitimą? Įprasta kambarinių gėlių žemė lapukui šaknydintis yra per sunki. Geriausiai šaknydinti durpėje, dėl purumo ir geresnio oro pralaidumo sumaišytoje su smulkintais kiminais, perlitu vermikulitu ar paprasčiausiai  švariu smėliu (ypač tinka stambesnės frakcijos smėlis), na, blogiausiu atveju - tiesiog grynoje durpėje. Man ypač gerai lapeliai įsišaknydina durpių tabletėse (būna sodininkystės reikmenų parduotuvėse ir skyriuose) - šis būdas geriausiai pasiteisina. Ir vaikučius lapukai tabletėse paprastai parodo greičiau.
Beje, Jūs teisi, - gali būti kaltas ir ruduo. Besišaknydijantiems streptokarpams reikia daug šviesos, o šiuo metu jos jau trūksta. Jeigu turite stalinę ar kitokią lempą, į kurią galima įsukti dienos šviesos lemputę, vertėtų papildomai apšviesti pasodintą lapuką. Tiesa, šviesos šaltinis nuo lapo turėtų būti ne arčiau nei 20-25 cm.
Niu, vis gi neiškenčiau ir prakapsčiau tą žemę ax.gif . Tai galiu pasakyt, kad ta lapelio dalis, kuri buvo žemėj, visai graži ir stangri, tokia tamsiai žalia. Nežinau, bet lyg tai yra kažkas panašaus į mažulytes mažulytes šaknytes. Arba čia jau mano vaizduotė veikia iš to begalinio noro kitos spalvos strepsiuką turėt doh.gif lotuliukas.gif . Tai va, prakapsčiau ir nežinau, ką toliau daryt: ar kišt atgal lapelį į žemę, ar į vandenuką su įsišaknijimo stimuliatoriumi, nes nei durpių tablečių, nei kiminų dabar neturiu g.gif

QUOTE(juros banga @ 2008 10 18, 19:45)
*Būna, būna ir Mažeikiuose.Dabar, matyt, jau nebe sezonas, bet pavasarį kokių 5 spalvų pramoninių streptokarpų buvo mirksiukas.gif
**Ir vienalapis buvo gelių parduotuvėj senamiesttyje prie mažosios maximos, ir dabar dar kažkoks ten yra, atrodo, melynas,
***o IKI mikrorajone  prie bažnyčios pavasarį gan didelis pasirinkimas buvo-kelių atspalvių mėlyni, rausvi , raudoni.
****O Mindaugo gatvėj , netoli bažnyčios ant vieno daugiabučio namo bent keli langai baltai melynais strepsiais nukrauti thumbup.gif Reik tikėtis, kad kitą pavasarį vėl užveš į parduotuves, nereiks nei Kauno, nei Klaipėdos g.gif
*O tai tau bigsmile.gif
**Eina sau, nu, lyg ir mažeikietė esu, bet tokios parduotuvikės nežinau blush2.gif
***Žinosiu 4u.gif
****Taip taip, esu aš tą namą pastebėjus su nuostabiais strepsiukai wub.gif . Bet kažkaip nepatogu brautis pas svetimus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Babaušiukas: 18 spalio 2008 - 19:17
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 10 18, 19:17)

*O tai tau bigsmile.gif
**Eina sau, nu, lyg ir mažeikietė esu, bet tokios parduotuvikės nežinau blush2.gif
***Žinosiu 4u.gif
****Taip taip, esu aš tą namą pastebėjus su nuostabiais strepsiukai wub.gif . Bet kažkaip nepatogu brautis pas svetimus biggrin.gif

Nežinau gerai pavadinimo, bet atrodo Vasgenos Svečių namai parašyta, na tiesiai įėjimas tarp maximos ir eurovaistinės.
Atsakyti
gražus baltukas wub.gif wub.gif mano svajonė ax.gif
o manasis lapukas nusimiriojo, net kiminai nepadėjo, matyt ne laikas buvo doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Babaušiukas @ 2008 10 18, 20:17)
Tai va, prakapsčiau ir nežinau, ką toliau daryt: ar kišt atgal lapelį į žemę, ar į vandenuką su įsišaknijimo stimuliatoriumi, nes nei durpių tablečių, nei kiminų dabar neturiu g.gif

Lapukas jau apsiprato žemėje, tai tikrai nebekiškite į vandenį.

Panašūs, bet skirtingi: kairėje - 'Double Scoop', dešinėje - 'Bristol's Mei Lee'user posted image
Atsakyti

Panašūs, bet skirtingi: kairėje - 'Double Scoop', dešinėje - 'Bristol's Mei Lee'user posted image
[/quote]
koks grazus wub.gif good.gif stociau eiluten tookio vaikucio flenciuko blush2.gif
Atsakyti