QUOTE(ausrazs @ 2008 10 18, 17:55)
Babaušiuk, jeigu jau rengiatės kapstyti žemę ir ieškoti šaknelių, gal būtų pravartu pagalvoti ir apie žemės pakeitimą? Įprasta kambarinių gėlių žemė lapukui šaknydintis yra per sunki. Geriausiai šaknydinti durpėje, dėl purumo ir geresnio oro pralaidumo sumaišytoje su smulkintais kiminais, perlitu vermikulitu ar paprasčiausiai švariu smėliu (ypač tinka stambesnės frakcijos smėlis), na, blogiausiu atveju - tiesiog grynoje durpėje. Man ypač gerai lapeliai įsišaknydina durpių tabletėse (būna sodininkystės reikmenų parduotuvėse ir skyriuose) - šis būdas geriausiai pasiteisina. Ir vaikučius lapukai tabletėse paprastai parodo greičiau.
Beje, Jūs teisi, - gali būti kaltas ir ruduo. Besišaknydijantiems streptokarpams reikia daug šviesos, o šiuo metu jos jau trūksta. Jeigu turite stalinę ar kitokią lempą, į kurią galima įsukti dienos šviesos lemputę, vertėtų papildomai apšviesti pasodintą lapuką. Tiesa, šviesos šaltinis nuo lapo turėtų būti ne arčiau nei 20-25 cm.
Niu, vis gi neiškenčiau ir prakapsčiau tą žemę

. Tai galiu pasakyt, kad ta lapelio dalis, kuri buvo žemėj, visai graži ir stangri, tokia tamsiai žalia. Nežinau, bet lyg tai yra kažkas panašaus į mažulytes mažulytes šaknytes. Arba čia jau mano vaizduotė veikia iš to begalinio noro kitos spalvos strepsiuką turėt

. Tai va, prakapsčiau ir nežinau, ką toliau daryt: ar kišt atgal lapelį į žemę, ar į vandenuką su įsišaknijimo stimuliatoriumi, nes nei durpių tablečių, nei kiminų dabar neturiu
QUOTE(juros banga @ 2008 10 18, 19:45)
*Būna, būna ir Mažeikiuose.Dabar, matyt, jau nebe sezonas, bet pavasarį kokių 5 spalvų pramoninių streptokarpų buvo
**Ir vienalapis buvo
gelių parduotuvėj senamiesttyje prie mažosios maximos, ir dabar dar kažkoks ten yra, atrodo, melynas,
***o IKI mikrorajone prie bažnyčios pavasarį gan didelis pasirinkimas buvo-kelių atspalvių mėlyni, rausvi , raudoni.
****O Mindaugo gatvėj , netoli bažnyčios ant vieno daugiabučio namo bent keli langai baltai melynais strepsiais nukrauti

Reik tikėtis, kad kitą pavasarį vėl užveš į parduotuves, nereiks nei Kauno, nei Klaipėdos

*O tai tau
**Eina sau, nu, lyg ir mažeikietė esu, bet tokios parduotuvikės nežinau
***Žinosiu
****Taip taip, esu aš tą namą pastebėjus su nuostabiais strepsiukai

. Bet kažkaip nepatogu brautis pas svetimus