Įkraunama...
Įkraunama...

Streptokarpai

o cia mano Texas hot chill

user posted image
Atsakyti
Laba gražus augaliukas thumbup.gif bet vazonas, manau, gerokai per didelis...
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 10 23, 19:05)
Laba gražus augaliukas thumbup.gif bet vazonas, manau, gerokai per didelis...

taip manot unsure.gif
velnias, as niekur nerandu pirkti mazu vazonu... ka daryt....
o kas blogai gali buti siuo atveju?
Atsakyti
Palyginti mažo augaliuko šaknys negali įsisavinti daug žemės aplink. Neišnaudojama žemė gali pradėti rūgti. Per dideliame vazone prasčiau vystosi streptokarpų šaknų sistema. Pagal nuotrauką sprendžiant tokio dydžio streptokarpui užtektų 7-9 cm skersmens vazonėlio. Plastikinių rasite nesunkiai. Jeigu norite, kad atrodytų gražiai, plastikinį vazonėlį galima įstatyti į didesnį dailų keramikinį.
Na, kol augaliukas žydi, gal jo ir neverta traukti iš vazono ir persodinėti į kitą.
Aš čia išdėsčiau savo nuomonę. Kaip supratau, šias gėlytes užaugino aldam, gal ji Jums patartų ir kitaip - toliau auginti dabartiniame vazone. Pasikonsultuokite.
Atsakyti
Saunu, kad iskente kelione prazydo tavo strepsai. As ir pritarciau ausrazs kad vazonelis per didelis. Dideliam vazone ilgiau laikosi degme, o strepsu saknys labai jautrus puviniam. Na jei labai atsargiai ir po mazai laistysi tada viskas bus gerai.

Atsakyti
labutis 4u.gif
Aš tai atrodo numarinsiu pusę savo strepsų. verysad.gif
Nebesuprantu.doh.gif Taip gražiai augo žydėjo. O dabar kažkas negero darosi verysad.gif .Lapukai kaip ir pūna , darosi pilki ,suglebę. Matyt nedažiūrėjau.Sušalo ant palangės matyt. Mano chebra pasirodo sukaitus labai būna, tai langus pravirus laiko ,kol aš nematau. verysad.gif
Tiesa ne visi serga. Tik tie kur ant vaikų palangės gyveno. Kiti sveikutėliai.(Tfu tfu tfu )
Atsakyti
aciu uz patarimus, kai perzydes, tuomet trauksiu i mazesnius vazonus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rimulėėė @ 2008 10 24, 09:02)
labutis  4u.gif
Aš tai atrodo numarinsiu pusę savo strepsų.  verysad.gif

Rimuleee, norėčiau apmaldyti netekties graužatį: pavasariop padovanosiu strepsiukų. Dabar vaikučiai dar nedideli, vėliau bus šaltoka siųsti, na, bet po žiemos....
Atsakyti
Ačiū Aušraz už paguodą . Nieko užsiauginsiu naujų strepsiukų pavasarį pati.
Ale man įdomu ,kaip aš savus numarinau, juk taip augo , taip žydėjo.Nesuprantu.Juk visi strepsai buvo pačios iš lapukų užauginti.
Matyt visgi vaikų kambary negalima laikyt. doh.gif
Visgi vaikai ko gero patyliukais užsikariaus savo kambario palangę be gėlių. g.gif

Atsakyti
dabej, is savo nedideles patirties galiu pasakyti, kad dideliam vazone silpniau zydi, nes augina daugiau saknu. Mano pasodinti perdideliam prastai augo, o kai perkeliau i mazesnius, tai thumbup.gif Nebijok persodinti zydincio, as persodinejau kelis ir nei vieno pumpuro nenumete blush2.gif
rimulėėė kiek teko skaityti strepsiai nelabai bijo salto oro, gal su saknimis, kas blogai. O jei numirs tikrai atrasi nauju, nors aisku gaila doh.gif
Atsakyti
Man teko girdet kad patinkancias retas veisles augina po 2 augalus. Vienas ant palanges, kitas stelaze. Aisku jei jis yra. Dar kiti visada atsargai turi pasisodine lapuka biggrin.gif
Atsakyti
Aldam, tikra tiesa mirksiukas.gif
Skarpionuke, atleisk, nežinau kur skaitei, bet streptokarpas tikrai bijo šalto oro-tai sakau iš savo nemažos patirties; iš tiesų tai nelabai ir žinau, kuri gėlė nebijotų šalto oro g.gif
Atsakyti