Įkraunama...
Įkraunama...

žadamas NT kainų kritimas-2

QUOTE(axa @ 2008 01 28, 14:36)
gali gyventi būste kurio kaina ~3 mln smile.gif Va čia tai apsimoka! Bet čia nieko neagituoju, žinau kad nuomos segmente iki 1000 lt/mėn yra liūdna, ir suprantu žmones kurie neapsikentę bando ieškoti išeičių.  Ir dar - NT nėra likvidus turtas.

va kaip įdomiai gaunas smile.gif .. mokėt 3 mln yra skaudu už butą, o gyvent jame kai žinai kad jis visgi vertas 3 mln jau gerai???? smile.gif

Atsakyti
QUOTE(zmiejus @ 2008 01 28, 15:25)
O nemanai, kad tai daugiau gali lemti ne (tik) dabartinių naujų butų kainų kritimą, o tai, kad artimoje ateityje sumažės naujai statomų objektų, dėl to sumažės pasiūla ir kaina gali stabilizuotis/vėl pakilti.
Matau mėgsti pafilosofuot ekonominiuose dalykuose  ax.gif

tiesą sakant, gali būti kad pasiūla kuriam laikui sumažės -
bet esant tokioms demografinėms ir emigracinėms tendencijoms, yra UŽPROGRAMUOTA, kad senatvėje mes kiekvienas turėsime po atskirą butą, net jei naujų nebus pastatyta. Nebūtinai sostinėje. Bet aš pvz nematau prasmės senatvės leisti sostinėje. Jei ne darbas, kurio deja negaliu perkelti kitur - dabar iš čia maučiau į ramesnį gražesnį miestelį...

O ar statybos visai sustos - tikrai ne, nes jei sustotų, tai būtų bankrotų lavina visuose sektoriuose, butus išvis pusdykiai dalintų, o tiems kas vis tik turėjų nors kiek $ - darbininkai už maistą dirbtų.

galėčiau rašyti ir be filosofijų, su grafikais ir formulėmis, bet tokie pasisakymai čia vadinami 'arogantiškais' biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 01 28, 15:38)
va kaip įdomiai gaunas  smile.gif .. mokėt 3 mln yra skaudu už butą, o gyvent jame kai žinai kad jis visgi vertas 3 mln jau gerai????  smile.gif

žinoma gerai, kai gali naudotis kažkuo 3x pigiau nei jis kainuoja. Kokios problemos? rolleyes.gif

Bet iš kitos pusės - tai gal jis ir nevertas tų 3 mln, jei už jį tik 5000 lt nuomos galima gauti? Gal jis tik 1 mln tevertas, perskaičiavus nuomos/kainos santykį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 01 28, 14:36)
Na vadovavausi  tuo pačiu daiktu ant pečių,  kuris man sakė kad pirkti 2003, ir
liepė parduoti 2007 smile.gif

*Bet čia yra ir kitų dalykų, kurie ne visada išreiškiami litais už kvadratinį metrą

Man smagu skaitant jausti tavo saviverte drinks_cheers.gif Bet kodel tu daznai pabrezi, kad kiti tokios pacios neturi.

*Vat galim ir baigti disputa, nes labai taiklus pastebejimas. Del to manau dauguma ir perka esant ar vienoms ar kitoms kainoms.
Papildyta:
na kas zino nors siek tiek ekonomikos - zino ir elementaria formule NT vertas tiek, uz kiek ji gali isnuomoti X 20 metu. Na dar galim prideti metine infliacija. Psio.
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2008 01 28, 15:48)
Man smagu skaitant jausti tavo saviverte  drinks_cheers.gif Bet kodel tu daznai pabrezi, kad kiti tokios pacios neturi.

tiesą sakant - to kaip tik stengiuosi vengti. Įdomu iš kurio posto taip nusprendei?

Ir beje, čia nieks nesako 'tie kas perka dabar durniai' . Surask kur smile.gif Man rodos dar praeitą savaitę rašiau , jog tie kas perka - pirkit, tik nepamirškit pasiderėti.

Mes kalbame apie tai, kad kainos gali ne tik visą laiką augti, bet ir mažėti. O jei kažkas mano kitaip, arba išvis nesuka sau galvos, nemato reikalo parintis kils/kris, ir nesigrauš jog kaimynas po pusmečio galbūt nusipirks pigiau - na tai kokios problemos, čia yra žmogaus pasirinkimas , jis perka čia ir dabar. Viskas šaunu.

Beje aristokratė kaip tiesiogiai šitą virtuvę išmanantis žmogus galėtų ir pateikti šiek tiek statistikos - kokios buvo pernai vidutinės kainos, kiek buvo parduodama objektų pagal mėnesius, už kiek. Ir palyginti su šiandienos situacija. Konfidencialu? Nemanau. Bet abejoju ar tokią info šiandien gautume smile.gif

O gaila. Nes pvz JAV gali viešai pasižiūrėti, kiek sandorių buvo sudaryta, kur, už kiek - tavo gatvėje ar name. Tik pas mus deja čia valstybinė paslaptis... Ir neveltui, oj neveltui...
Papildyta:
QUOTE(lietutis @ 2008 01 28, 15:51)
na kas zino nors siek tiek ekonomikos - zino ir elementaria formule NT vertas tiek, uz kiek ji gali isnuomoti X 20 metu. Na dar galim prideti metine infliacija. Psio.

padauginai biggrin.gif

10 metų.
Nes 20 metų - tai čia net palūkanų banke už tą sumą nepadengia.

Arba skirtingus vadovėlius studijavome drinks_cheers.gif
Atsakyti
jokia paslaptis.. sandoriai regsitrų centre skelbiami smile.gif upps čia kainos.. bet tikrai žinau, kad esu mačius ir sandorius ..einu ieškot g.gif

ČIA
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo westa: 28 sausio 2008 - 15:04
Ne axa, nepadauginau biggrin.gif Tikrai nepadauginau.
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2008 01 28, 16:02)
Ne axa, nepadauginau biggrin.gif Tikrai nepadauginau.

na tai turbūt nesudarys jokių problemų šaltinį įdėti?
Papildyta:
QUOTE(westa @ 2008 01 28, 16:01)
jokia paslaptis.. sandoriai regsitrų centre skelbiami  smile.gif upps čia kainos.. bet tikrai žinau, kad esu mačius ir sandorius ..einu ieškot  g.gif

ČIA

aha, kai rasi sugrįžk smile.gif
gal dar nebūsim visi butų prisipirkę ir išsiskirstę biggrin.gif

o jei rimtai - nevark, nėra verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(axa @ 2008 01 28, 15:05)
na tai turbūt nesudarys  jokių problemų šaltinį įdėti?

Na ar tikrai? Gal tuomet gali savaji imesti?
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2008 01 28, 15:07)
Na ar tikrai? Gal tuomet gali savaji imesti?

Šitas klausimas, tai tikrai labai "dera" prie prieš tai išsakyto posto apie ekonomikos "žinojimą" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(SoJa @ 2008 01 28, 15:23)
Šitas klausimas, tai tikrai labai "dera" prie prieš tai išsakyto posto apie  ekonomikos "žinojimą"  lotuliukas.gif

Dereti tai tikrai nedera. Bet kodel reikalaujama is kitu kazko tvirtinimo, nepatvirtinus savojo teiginio. Eik vadoveliu vartyti.
Atsakyti
QUOTE(lietutis @ 2008 01 28, 16:28)
Dereti tai tikrai nedera. Bet kodel reikalaujama is kitu kazko tvirtinimo, nepatvirtinus savojo teiginio. Eik vadoveliu vartyti.

pavartysiu vadovėlį ir parašysiu.

Bet pati atsakyk: ar gali būti investicijų grąža mažesnė už metinę infliaciją?

Juk jei 'atsipirkimas' 20 metų, t.y. 5% per metus, infiacija kiek ten pas mus dabar - kokie 8-9% ? - tai 'rusiškas' biznis gaunasi biggrin.gif

Va ir tenka tuomet tokiems investuotojams nuomoti kažkam namus už 5 tūkst lt/mėn, kai tuos 3 milijonus į sąskaitą pasidėjęs minimum po 15 tūkst permėnesį gautum biggrin.gif

Nors ką aš čia - gal altruistai žmonės pasitaikė, gero kitiems nori . Kas tie 120 tūkst/ per metus 'į balą' smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axa: 28 sausio 2008 - 15:41
Jau prieš metus aiškinau kad LT NT kainos yra protu nesuvokiamos. Iškart pasakau kad man butai jau nebereikalingi.
Nuo nepriklausomybes paskelbimo beveik niekas nestate butu. Del Rusijos krizes ir taip salyginai nebrangus NT nuvertejo 3-5 kartus ir niekam nebuvo idomi savikaina ( čia tiem kas sako kad NT kainos nekrenta arba tik 10-15 %). Del sustojusios ekonomikos krito pinigu poreikis. Per kelis metus Vilibor krito iki 2 %. Ir prasidejo psichozė. Pigūs pinigai padarė butų trūkuma. Prasidėjo statybos. Atsirado milžiniškas poreikis statybinėm medžiagom. O visi žinom kas būna kai atsiranda perdėta paklausa. Pradėjo trūkti statybininkų. Teko pakelt atlyginimus kad prisiviliot kad ir tokius kurie gyvenime plaktuko rankoje nėra laike. I statybas išėjo net bandeliu kepėjei. Teko ir jiems atlyginimus kelt. O jus gal galvojat kad jusu bosas geras kad atlyginimus kelia? Ir jeigu stos statybos vyks atvirkštinis procesas. Ir statybu sektorius nusitems paskui save ir taip jau popierine LT ekonomika.
Jau tada rašiau kad vilibor bus 7-8 %. Kad ekonomika eina i praraja. Kad naivu tiketis vakarietišku atlyginimu.
Jau dabar matosi kad zmones 10 metu negaleje nusipirkti busto, jau apsipirko.
Kam yra normalu paskola 40-čiai metu atiduodant virš 50% pajamu tiem sakau kad NT branKZ.
Atsakyti