Įkraunama...
Įkraunama...

žadamas NT kainų kritimas-2

siandien kaip tik uzmaciau,kad viens butas, kuri rudeni uz 520 t. pardavinejo jau 420 t. kainuoja. vietan gera, namas 2004 m. statybos, bet viduj toks kicinis irengimas doh.gif praktiskai viduj reiktu is naujo sienas persidazyti ir t.t.
uztai niekas ir neperka - jei uz 350 atiduotu, gal ir vertetu imt, is naujo vidu persidaryt ne viena desimti tukstanciu kainuos, kad normaliai isirengt.
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 03 14, 02:43)
Jei kaina mažinama, tai lyg ir kritimas, bet kelių butų/ namų kainų mažinimas dėl to, kad niekas jų neperka puse metų, metus ir daugiau man tikrai nereiškia kainų kritimo NT rinkoje bendrai  biggrin.gif  Gal tas butas nevertas ir tokios sumos kokios už jį prašoma dabar irnesakyk.gif  Jeigu būtų vertas būtų jau senai nupirktas  biggrin.gif

P.S. nesekiau tais laikais jokio buto/ namo konkrečiai, todėl atsakyti negaliu  tongue.gif  Greičiausiai ne, nes buvo masinis kainų kilimas ir kėlimas. Nors jeigu kažką spaudė laikas tikiu, kad galėjo ir nuleist  bigsmile.gif

Jei jums forumo dalyviu konkretus pavyzdziai nieko nesako, tai gal zvilgtelekite i registru centro statistika.
O jei domina, konkretus pavyzdziai, tai juos galite rasti cia nuolaidos is reals.lt

Sakote jei butas butu vertas tos sumos, tai butu seniai nupirktas? Pasakykite man prasau, kiek zmoniu mano, kad naujas BMW X5 yra nevertas tu pinigu, kuriu uz ji yra prasoma. Jei dauguma mano, kad automobilis vertas tu pinigu, del prestizo, komforto, isskirtinumo ir t.t., tai dar nereiskia, kad jie gali leisti sau ji nusipirkti. Tiesiog atejo toks laikas, kai dauguma negali ipirkti buto...

Mano asmenine nuomone, pirkti kartono dezute dabar uz puse milijono (su paskola 40 m.) yra kvailyste. Kaip zinia, kvailumui ribu nera, o vat kvailiu skaicius yra baigtinis.
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 03 14, 01:43)
Jei kaina mažinama, tai lyg ir kritimas, bet kelių butų/ namų kainų mažinimas dėl to, kad niekas jų neperka puse metų, metus ir daugiau man tikrai nereiškia kainų kritimo NT rinkoje bendrai  biggrin.gif  Gal tas butas nevertas ir tokios sumos kokios už jį prašoma dabar irnesakyk.gif  Jeigu būtų vertas būtų jau senai nupirktas  biggrin.gif

lotuliukas.gif cia panasiai kaip, ziuriu i balta ir sakau, kad juoda lotuliukas.gif Jei pakyla 5000 Lt..va ziurekit kyla kyla..Jei nukrinta 50 000 Lt - tai dar nerodiklis lotuliukas.gif

Ir kaip suprast ta "vertas" "nevertas"? doh.gif
Atsakyti
Va va - as ne spaudos kluba ziurejau, bet buvau susitikime su tokiu super protingu zmogum (jis pasaulinese birzose akcijomis prekiauja ir gyvena is to - nu labai domisi, skaito daug apie ekonomika pasaulyje:) ).
Tai va, anot jo, Lietuvoje elektros kainos artimiausiu metu pasieks 83 centus uz kilovatvalande, o dujos brangs maziausiai 33%...
Tai galima isivaizduoti kiek reikes "uz komunalinius" moketi...

O butu kainos koreguosis, manau. Na, tarkim, jei dabar ir uz nauja, kokybiska statyba, ir uz sena praso tiek pat, tai ateity tikrai taip nebus. Jau vien todel, kad nauji butai yra ekonomiskesni (turiu omeny "komunalinius")... Ir stipriai ekonomiskesni...

Kadangi jau antrus metus brokeriauju kreditu srityje, tai, kiek pastebejau, zmones, kurie iesko buto, paprastai kokius 10-15, o kartais net ir 20-30 tukst. nuo kainos nusidera. Ir tai prasidejo ne pries menesi, o jau pries kokius metus...
AIsku, dar galioja viena tokia taisykle: kai ieskai busto sau, tai praktiskai neimanoma norimo surast, o tik pabandyk pradet pardavineti busta... Irgi neimanoma blink.gif
g.gif
rolleyes.gif

QUOTE(sigita @ 2008 01 24, 16:01)
Gal kas vakar žiūrėjot Spaudos klubą per LTV? ten kalbėjo apie ekonominę krizę, investicijas į vertybinius popierius ir apie nekilnojamo turto kainas. Įsijungiau į pabaigą - tai girdėjau, kad turėtų atpigti gyvenamasis nekilnojamas turtas. Ir krizė gali tęstis apie 12 -18 mėnesių. Todėl sakyčiau, kad nereikia panikuoti, o pralaukti tą laikotarpį, kol kainos nusistovės, juk jeigu - tai viso gyvenimo pirkinys - tai dveji metai nieko nepakeis  g.gif 

Nekilnojamas turtas šiai dienai yra neįperkamas, butai brangūs, jų išlaikymas nuolat brangsta ir ne po 3 -4 procentus, kaip, kad kyla mūsų algos, bet po 20 -50 procentų (kalbu apie dujų kainas ir žadamą šildymo kainų pakėlimą net 43 procentais)

Atsakyti
QUOTE(oralas @ 2008 03 14, 11:17)
Mano asmenine nuomone, pirkti kartono dezute dabar uz puse milijono (su paskola 40 m.) yra kvailyste. Kaip zinia, kvailumui ribu nera, o vat kvailiu skaicius yra baigtinis.

Gerai, kad Lietuvoje dar liko tokių protingų žmonių kaip tu biggrin.gif Būtent tokie žmonės turėtų vesti mus-kvailius į šviesiąją ateitį lotuliukas.gif
Atsakyti
O, geras! Kaip tik mano buvusi kolege pirko pries koki menesi (ar tai rezervavo) buta netoli S. Miestelio (o gal ir paciam S. Miestelyje), tai ji nusiderejo parkinga uz dyka!
Jei nori, parasyk man i AZ, as jos perklausciau, pasidomeciau smulkiau.

QUOTE(*Retro* @ 2008 03 09, 15:21)
sveiki,

ieskomes mes butelio ir kol kas negaliu pasakyti, kad pavyksta gauti kazkokiu realiu nuolaidu... vieni pasiule 15000 lt nuolaida, bet man tai nera nuolaida, kai tenka moketi uz 2 k. neirengta buta 470000 lt doh.gif norisi kaip minimum gauti parkinga ar  50000 lt nuolaida smile.gif kita savaite pabandysim pastatyti salygas vieniems pardavejams, t.y. kad kaip minimum norim parkingo for free arba sorry, einam pas kitus pardavejus...
kainos tikrai pasieke visiska utopija.. du kambariai - puse milijono...
mes norime zirmunuose/siaures miest. pirkti... bet uz 450000 noretume jau gauti irenga buta su parkingu,o ne plikas sienas ir dar nezinia ka doh.gif
gerai, kad kol kas turime kur gyventi, tai nereikia niekur skubeti...gal susprogs tas burbulas kada... nors pradedu abejoti doh.gif

Atsakyti
QUOTE(Apuokas @ 2008 03 14, 09:28)
o kas yra vertas?  smile.gif

Tikrai ne tas kuris stovi neparduotas puse metų ir ilgiau wink.gif Nesakau gi aš, kad kainos normalios mirksiukas.gif Bet normalių butų kainos ir dabar yra didelės. Deja aišku... Bet perka žmonės kažkodėl juos, o ne tuos, kurių kaina per pusmetį nuleidžiama 100 tūks. Lt. Tai kodėl taip yra? biggrin.gif
Atsakyti
http://www.delfi.lt/...php?id=16321753
Atsakyti
Geras straipsnis ir galbut palies tuos, kurie gauna pajamas tik pagal darbo sutarti.
Kai dirbau banke, maciau, jog tokiu zmoniu is visu besiskolinanciu yra apie 50-60%, o like - patentininkai, dirbantys pagal autorines sutartis ir kiti, kurie valstybei sumoka nelabai didelius arba niekingai mazus pajamu mokscius. Vadinasi jiems ir pajamu mokescio lengvata ne itin aktuali...
O ir siaip... turiu busto kredita apie 3 metus, naudojuosi pajamu mokescio lengvata, bet susigrazinusi tuos kelis pinigelius kasmet kazkaip niekada nepagalvojau, kad vertejo skolintis butent del lengvatos...
blink.gif

Ka manot, Supermamos????

QUOTE(Pjaf @ 2008 03 15, 15:09)

Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 03 14, 17:26)
Tikrai ne tas kuris stovi neparduotas puse metų ir ilgiau wink.gif  Nesakau gi aš, kad kainos normalios  mirksiukas.gif  Bet normalių butų kainos ir dabar yra didelės. Deja aišku... Bet perka žmonės kažkodėl juos, o ne tuos, kurių kaina per pusmetį nuleidžiama 100 tūks. Lt. Tai kodėl taip yra?  biggrin.gif

Kyla ir krenta kaina. O kaip su verte? Tas kas prieš 5m nusipirko už 100 000 aiškina, kad dabar jų būstas jau 400 000 vertas. Kaip ta senstančio būsto vertė auga? Valiuta juk tiek nenuvertėjo g.gif Tai tiesiog tinkama ir netinkama KAŽKAM kaina o ne vertas/nevertas.
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2008 03 13, 22:29)
Ar esi tikra, kad tiek nukrito realiai?  biggrin.gif  Man tai panašiau į tai, kad parduot neskubama, užsiplėšė nerealią kainą, kadangi pirkėjas netsiranda kaina mažinama  biggrin.gif  Aš irgi taip daryčiau jeigu pardavinėčiau ir niekur neskubėčiau  bigsmile.gif

esu smile.gif
nusiziurejau buta kaimynysteje, todel ir ta buta sekiau...
o mano nuziuretojo kaina savininkas nuo sausio men (tai per 2men) pats neprasytas jau nuleido 30 000 smile.gif ax.gif mes laukiam bigsmile.gif
Atsakyti
Daug zmoniu kuria seimas, gimdo vaikus ir nori nenori turi isigyti busta. Ne del to, kad yra kvaili, ar labai troksta isiskolint 40-ciai metu, o del to, kad kitaip teks moket nuoma uz isvis svetima buta. Kaip zinia, nuomos kainos irgi nedziugina didmiesciuose.
todel isvadinti kvailiais labai riboto mastymo zmogaus veiksmas...
Atsakyti