Įkraunama...
Įkraunama...

žadamas NT kainų kritimas-2

QUOTE(dasa @ 2008 03 17, 20:13)
Vat ir mes buvome tame 0,5 proc. žmonių, pasiėmusių 1999 m. paskolą su 12 proc. metinių palūkanų. Pirkome butą už "juokinagą" kainą. Net mano viršininkas, tais laikasi sakė: "apmoki dar vieną butą bankui mokėdama tokias palūkanas" smile.gif Taip, dabar vėl turime imti paskolą 30-40 metų, kad nusipirkti taip vadinamą "kartoninę dėžutę" (nors iš tikrųjų butas yra pastatytas iš brangių ekologiškai švarių medžiagų) už 500000 Lt rolleyes.gif Bet kadangi kažkada surizikavome ir ryžomės paimti paskolą bei įsigyti butą, dabar turime pinigų apmokėti didesnę dalį už naują. O palūkanų mokėsime tiek, kiek turėtume išleisti mažesnio buto nuomai rolleyes.gif Tad kaip jau ne vieną kartą čia buvo rašyta-NT spekuliantams Lietuvos NT rinkoje šiuo metu jau nėra ką veikti, o kai būsto reikia sau, šeimai-tai laikas pirkti visada yra tinkamas (jei tik finansai leidžia) smile.gif O glaustis su vaikais svetimuose butuose ir mokėti nežmoniškus nuompinigius... (nerašysiu kvaila, nes gal kam nors tai patinka ir taip gyventi patogiau), man asmeniškai tai labai nepatinka-neturėti savo kampo verysad.gif Gyvenimas per trumpas, o Lietuvos NT rinka per daug nenuspėjama, kad sėdėti ir metų metais laukti atpigs ar neatpigs biggrin.gif

Na gerai, jums pasiseke, bet ka daryti tiems kuriems dabar reikia gyventi ir jie neturi jokio NT is tu senu laiku smile.gif, kuris pabrango 6 kartus? Turbut pasiulysite imti paskola puse milijono ir atidevineti 40 metu po 3000 Litu? O uz likusius pora tukstanciu pragyventi? Pasiziurekite, kiek kainavo pieno, mesos ir duonos produktai pries puse metu, paziurekite kiek kuras kainavo vos pries pora menesiu, prisiminkite kiek mokejote uz energija (dujos, nafta) pries dvejus metus ir kiek ji kainuoja dabar, pagalvokite kiek ji kainuos kai neturesim Ignalinos.Tarkim jusu gyvenimo kokybes tai neitakoja, bet ka jus pasiulysite daryti statistinei lietuviu seimai su 3000 Litu menesinem seimos pajamom? Gal valgyti kruopas, gyventi savo bute ir auginti rekordinius banku pelnus? smile.gif

Pacituosiu savo posta is kitos temos, nes jis labai tiktu ir sioje diskusijoje:

Imate 300 000 LT paskola 40 metu su 6 proc. palukanomis kas menesi mokate anuitetas 1650 Lt menesine imoka (vien tik palukanu bankui sumokesite 492307.64), Tai gi po 40 metu turesite buta kurio kaina bus beveik 800 000 LT. Jei paskola bus linijiniu budu mokama, pradzioje imokos bus didesnes, pirmus metus mokesite po 2100 Lt . Siuo atveju sumokesite palukanu siek tiek maziau viso labo tik 360750 LT, tad sumoje butas kainuos jums 660000 LT. Jei kalbame apie Jusu pamineta menesine imoka 1500 LT, tokiu atveju galima gauti paskola apie 270 000 LT. Duok Dieve, kad uz tokia suma jus nusipirktumete 2 kambariu irengta naujos statybos buta siuo metu, kur nors kvartale "ant siukslyno". Galutine tokio buto kaina, matot patys. Darykime prielaida, kad palukanos nekils ir nekris, lito devalvacijos nebus, 40 metu viskas bus OK. Man idomu, kiek toks namas "ant siukslyno" kainuos po 40 metu? Juk jis irgi su laiku taps senas, jei isviso stoves tuos 40 metu.

Dabar imkime kita varianta. Jus nuomojates dvieju kambariu buta uz 1000 LT, likusius 650 LT kas menesi atsidedate ir kazkur investuojate. (Mes siuo metu mes nuomojames padoru sodo nameli uzmiestyje uz 800 LT). Tarkime, kad investicine metine graza (paciais kukliausiais paskaiciavimais yra 10 proc.). Taigi po 15 metu jus turesite savo saskaitoje 258 443,25 LT (VB SEB investiciju skaiciuokle). Po 20 metu 465 885,46 Lt. Bet esme tame, kad jus galesite po tu 20 metu galvoti apie senatve ir uz tuos pinigus pirkti nama, sodyba, vila Ispanijoje ar dar kazkur kitur. Jus turesite pasirinkimo laisve. Na, nebent Jus ir budami pensininkai planuojate gyventi perkunkiemyje 60 kv. metru "kartono dezuteje", kuri jau 20 metu tikrai nebus nauja statyba. Taip gyvena didzioji dalis zmoniu Kanadoje, beveik visi mano draugai ten gyvena nuomojamame bute ar name, kaupia pinigus, juos investuoja senatvei, tam kai vaikai bus uzauge ir kurs savo gyvenima, jie uz tuos pinigus nusipirks nameli kur nors grazioje vietoje, kalnuose, nedideliame miestelyje ir ramiai megausis senatve, kartas nuo karto keliaudami po pasauli is tu sutaupytu pinigu. O ka turesite jus senatveje? 40 metu kartono dezute ir sumoketus 400 000 Lt bankui?

Na, jus asmeniskai pasirinkote ''vergavimo bankui del kartono dezutes'' varianta smile.gif, tikekites, kad jusu NT pabrangs keleta kartu, po kokiu triju metu parduosite, galesite dar geresni butuka nusipirkti. Bet kuriuo atveju linkiu, kad jums nenutiktu taip, kaip rasoma siame straipsnyje smile.gif paskolos klampina i nevilti
As asmeniskai esu pasirinkes kita varianta. Butas parduotas, uzdirbti pinigai is kainu kilimo ir pinigai kuriuos mokejome bankui yra investuoti i savo nuosava versla, kuris auga ir pleciasi. Tikiuosi po kokiu 5 metu investuoti pinigai sugris ir galesime be jokiu paskolu nusipirkti savo nuosava nama be jokiu paskolu ir vergavimu bankams po 40 metu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tadas_Blinda: 18 kovo 2008 - 00:37
QUOTE(lota @ 2008 03 17, 13:18)
Ememe paskola pirmam bustui 1999. Palukanos is tiesu buvo zveriskos, nors buto kaina, lyginant su dabartinem kainom, atrodytu juokinga. Tačiau, tada tai buvo laabai dideli pinigai, skaičiavom pinigus išleidžiamus maistui, taupem ir t.t. nors abu turejom salyginai gerus darbus ir neturejom vaiku. Dabar, turedami zyymiai didesnius poreikius ir islaidas, neskaiciuodami ir netaupydami galime sau leisti kur kas daugiau, turime daug kartu didesne paskola ir jauciames su ja gerokai uztikrinciau. smile.gif Todel kad: 1. pagerejo bendras gyvenimo lygis, 2. igyjome patirties ir uzdirbame daug daugiau. Todel, manau, kad lygiai taip pat ir tie, kurie pradeda gyvenima dabar, po 5-7 metu nebejaus itampos pirkdami baldus ar darydami remonta. Maza to, jie turbut pirks naujus/ didesnius/ patogesnius namus ar butus  mirksiukas.gif  To as visiem normaliem dirbantiem, tobulejantiem ir judantiem i prieki zmonem ir linkiu  drinks_cheers.gif

Mano nuomone tiesiog galite rasti kituose postuose, kartotis nelabai noriu. Atminkite, kad tada buvo 1999 m., paskolai gauti reikejo 30 proc. savu pinigu, paskola buvo isduodama ne ilgiau, kaip 15 metu ir tik USD. Paimkite ir paskaiciuokite kiek vidutiniu to meto algu kainavo jusu bustas tada ir kiek jis kainuoja dabartiniu vidutiniu algu. NT kainos kilo ne pagal ekonomikos desnius, t.y. brango labiau, nei kilo atlyginimai. Stai todel i rinka atejo nauji banko produktai, is pradziu paskola 20 metu, paskui ir 40 metu. Nejau jus manote, kad dabar nupirke buta uz 350 000 LT kurs nors Perkunkiemyje ar kvartale ant siukslyno, po 8 metu jis kainuos 6 kartus tiek (analogija su jusu butu)?
Atminkite, kad negali visu gyvenimas imti ir pagereti, o didesne patirtis ir geresnis issilavinimas dar negarantuoja geresnio atlyginimo, kokia yra realybe galite pasiskaityti skyrelyje: ''vidutinis lietuves atlyginimas jusu akimis''. Negali visi buti virsininkais ir gauti po 4-5 k algos, lygiai taip pat negali visi tureti savo nuosavo NT, todel ir reikia gyventi pagal kisene. JAV yra laikoma, kad jei busto paskolai skiriate daugiau nei 27 proc. visu seimos pajamu, tada nukencia seimos gyvenimo kokybe ir paskolos dazniausiai negausite.
Tad ar tikrai yra protinga vergauti bankui 40 m. vien del to, kad tureti nuosava buta, tiesiog cia ir dabar? Sukuriau seima, viskas man reikia kur gyventi, apie nieka negalvoju imu paskola 40 vardan seimos, vardan savo nuosavo busto smile.gif - tai yra tikra kvailyste, o kvailiai po truputi eina i pabaiga, nes NT jau niekas praktiskai neperka, nors dar galima kai kur issidereti ir gauti paskola 45 metams smile.gif
Kazkur internete skaiciau, kad 60 proc. apklaustu ''namu ukiu'' nurode, kad ju gyvenimas per paskutinius metus pablogejo, ypac del isaugusiu kainu t.y. infliacijos. Tad jus esate turbut prie tu, kuriems atlyginimai kyla zymiai sparciau uz infliacija ir jusu gyvenimo kylancios kainos tiesiog neitakoja. Klausimas butu toks, ar daug tokiu zmoniu Lietuvoje?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tadas_Blinda: 18 kovo 2008 - 01:21
Tadai ko nemiegi, turbut apie bizni galvoji lotuliukas.gif Suprantu,kad kiekvienas zmogus turi savo nuomone, bet tavo komentarai uzkniso jodai, pats sau priestarauji, pries pora metu rasei kaip viskas bus blogai, ko tada nepardavei saqvo buto, o pardavej dabar lotuliukas.gif aferistas, pudrini zmoniems smegenis. Kaip suprantu su paskola buvo butas, tai ko dabar sneki kad 40 met dirbti butui, tu ka, krauju pasirasei sutarti, visada gali parduoti, kaip suprantu tau pardavus nieko neatsitiko baisaus thumbup.gif , nu zinoma galima pralosti kiek, galima islosti bet ne mirties nosprendi pasirasai. Zmonies nepirkit butu, negimdykit vaiku ( o gal norkomanu taps blink.gif ), pagal Tado burtus visiems bus sakis, tik jo biznis sekmingai augs.
P.S geriau nekomentuok, pagailiek savo laika cool.gif
Atsakyti
QUOTE(ZJB @ 2008 03 18, 10:14)
Tadai ko nemiegi, turbut apie bizni galvoji  lotuliukas.gif Suprantu,kad kiekvienas zmogus turi savo nuomone, bet tavo komentarai uzkniso jodai, pats sau priestarauji, pries pora metu rasei kaip viskas bus blogai, ko tada nepardavei saqvo buto, o pardavej dabar  lotuliukas.gif aferistas, pudrini zmoniems smegenis. Kaip suprantu su paskola buvo butas, tai ko dabar sneki kad 40 met dirbti butui, tu ka, krauju pasirasei sutarti, visada gali parduoti, kaip suprantu tau pardavus nieko neatsitiko baisaus  thumbup.gif , nu zinoma galima pralosti kiek, galima islosti bet ne mirties nosprendi pasirasai. Zmonies nepirkit butu, negimdykit vaiku ( o gal norkomanu taps  blink.gif ),  pagal Tado burtus visiems bus sakis, tik jo biznis sekmingai augs.

Be komentaru smile.gif
Isgerkite raminancios arbatos ir atsipalaiduokite, o jei isigijote NT neseniai, tai prisisekite saugos dirzus smile.gif
P.S. Jei esate save gerbianti asmenybe, turetumete naudoti savo sena prisijungimo varda, kam taip varginates ir vakar sukurete nauja smile.gif
Atsakyti
Tadai, bijau ir rasyti kokio paskola pas mane o to miegosi dar blogiau, nu gerai parasisiu, man tavo miegas tikrai nerupi, 200 000 lt , nes tokiu deb... neklausau kaip tu, buvo butas su paskola, rezervavom dar viena, kol praejio pora metu, sen statybos pabrango, o musu naujam jau buvo parasytas sutartis, tai tai isejo kad pardaves dvieju sen statybos, nusipirkom 3 naujos su baldais, remontu ir paskola 200 000 lt. Kol tu tiek uzdirbsi, tai tau dirbti ir dirbti ir daug nakciu nemiegoti. Sekmes thumbup.gif
O ko laukti kraxo nesuprantu, cia gal pavidas doh.gif , tai visiems bus piz...., o gal pradejai supirkinieti JAV NT turta lotuliukas.gif
P>S o del niko sorry nepasiziurejau
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Norka81: 18 kovo 2008 - 10:59
QUOTE(ZJB @ 2008 03 18, 08:14)
Tadai ko nemiegi, turbut apie bizni galvoji  lotuliukas.gif Suprantu,kad kiekvienas zmogus turi savo nuomone, bet tavo komentarai uzkniso jodai, pats sau priestarauji, pries pora metu rasei kaip viskas bus blogai, ko tada nepardavei saqvo buto, o pardavej dabar  lotuliukas.gif aferistas, pudrini zmoniems smegenis. Kaip suprantu su paskola buvo butas, tai ko dabar sneki kad 40 met dirbti butui, tu ka, krauju pasirasei sutarti, visada gali parduoti, kaip suprantu tau pardavus nieko neatsitiko baisaus  thumbup.gif , nu zinoma galima pralosti kiek, galima islosti bet ne mirties nosprendi pasirasai. Zmonies nepirkit butu, negimdykit vaiku ( o gal norkomanu taps  blink.gif ),  pagal Tado burtus visiems bus sakis, tik jo biznis sekmingai augs.

Cia kam tikrai reiketu susilaikyti nuo komentaru, tai tiktai Jums ZJB doh.gif Jei neturite ka protingo parasyti, tai geriau isvis nerasykite..ir negaisinkite kitu zmoniu laiko tongue.gif Pastebejau, kad sioje temoje turintys rimtesniu argumentu, kad NT kainos kris yra masiskai uzsipuolami, kaip smegenu pudrintojai ir pan. Taip buvo Foxenui, axa..dabar atejo Tados Blindos eile doh.gif Manau, kad siems zmogeliukams (foxenui, axa, Tadui Blindai) nera kolkas lygiavercio diskusijos priesininko, kuris galetu argumentuotai issakyti savo nuomone, o ne vien tik purkstauti.. aferistas..pudrintojas..ir t.t doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Arti @ 2008 03 18, 13:42)
Taip buvo Foxenui, axa..dabar atejo Tados Blindos eile doh.gif  Manau, kad siems zmogeliukams (foxenui, axa, Tadui Blindai) nera kolkas lygiavercio diskusijos priesininko, kuris galetu argumentuotai issakyti savo nuomone, o ne vien tik purkstauti.. aferistas..pudrintojas..ir t.t doh.gif

Neskaitet Tado komentu pries pora metu thumbup.gif Daug zodziu ir tiek, o pavadin deb... kitus tai jo miegstamas uzsiimimas.O brangzzz ar bigzzz tai jau kazkoks masiskas psixozas. cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Norka81 @ 2008 03 18, 10:52)
Tadai, bijau ir rasyti  kokio paskola pas mane o to miegosi dar blogiau, nu gerai parasisiu, man tavo miegas tikrai nerupi, 200 000 lt , nes  tokiu deb... neklausau kaip tu, buvo butas su paskola, rezervavom dar viena, kol praejio pora metu, sen statybos pabrango, o musu naujam jau buvo parasytas sutartis, tai tai isejo kad pardaves dvieju sen statybos, nusipirkom 3 naujos su baldais,  remontu ir paskola 200 000 lt. Kol tu tiek uzdirbsi, tai tau dirbti ir dirbti ir daug nakciu nemiegoti. Sekmes  thumbup.gif
O ko laukti kraxo nesuprantu, cia gal pavidas  doh.gif , tai visiems bus piz...., o gal pradejai supirkinieti JAV NT turta  lotuliukas.gif
P>S o del niko sorry  nepasiziurejau

Koks savim patenkintas... lotuliukas.gif Zinai, pirkt-parduot, kiekvienas deb...(kaip Jus pats sakote) sugeba..Puse Lietuvos ant to stovi. O va kazka sukurti..tikrai mazu maziausiai reikia ne deb...buti tongue.gif Sveikinu Jus turite net 3 kambariu buta thumbup.gif O kas toliau? Ka dabar perpardavinesite? doh.gif Ar cia jau visi gyvenimo planai ivykdyti? lotuliukas.gif
Gerai Jums pasiseke..Jus geru laiku pataikete pirkti ir parduoti..Bet tuo didziuotis neva, koks as "protingas" tokiu deb..kaip tu neklausiau... blink.gif man butu geda..Kaip sakiau, pirkti-parduoti labai daug proto nereikia..Vai kai tokius pinigus uzdirbsite savo galva, tada ir girkites..
O siaip tai del tokiu deb.. kaip jus ir pasidare tokia deb..situacija NT rinkoje..Aciu Jums uz tai!
Atsakyti
Vis įlendu į šią temą. Labai įdomu paskaityti Tado Blindos nuomonę - aš taip pasakyti nemokėčiau, bet jai labai pritariu thumbup.gif Nesu jokia NT ekspertė, esu laiminga, kad pavyko 2003 įsigyti butą už normalią kainą (84K) Tačiau dabar man tas butas jau per mažas. Buvau labai užsidegusi pirkti didesnį - pajamos ženkliai išaugusios, bankas mielai duotų paskolą. Taigi galėčiau laisvai imti ir pirkti butą už kokius 800 K ir laiminga (?) gyventi (?) Kodėl rašau klaustukus? Turbūt aš nesu statistinė lietuvė, kuriai savo kampas svarbiausias dalykas gyvenime. Taip, norėčiau ir prašmatnių namų, ir kelionių, ir vakarienių geruose restoranuose ir t.t. Bet, kadangi nesu nei turtuolio žmona, nei dukra ir pinigus uždirbu pati savo galva, nešu atsakomybę už save ir už savo vaiką, stengiuosi paskirstyti prioritetus, kad nenukentėtų gyvenimo kokybė. Dirbti tik dėl buto, drebėti dėl didėjančių palūkanų? Man patinka žinoti, kad jei sugalvosiu keisti darbą, galėsiu leisti sau kelis mėnesius nedirbti bet ko, ieškoti savęs ir ko aš noriu - manęs nespaus kapsinti beprotiška paskola. Patinka leisti pinigus kelionėms ir t.t. Mėgautis gyvenimu, kaip sakant smile.gif
Jei neturėčiau buto šiai dienai, greičiausia ieškočiau galimybių nuomotis jį ilgam laikui (tik čia sutinku - Lietuvoje sunku normaliom sąlygom išsinuomoti butą ilgam laikui ir būti tikram, kad tavęs vieną dieną į gatvę neišmes). Nu man žinokit, nėr nieko baisiau, kaip tarnauti daiktams.

p.s. nenoriu niekam nieko primesti - daug kam mano požiūris nesuprantamas. Nes jei reikia rinktis tarp buto remonto ir egzotiškos kelionės, aš renkuosi antrąjį variantą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjuti: 18 kovo 2008 - 12:20
QUOTE(Arti @ 2008 03 18, 13:01)
Koks savim patenkintas... lotuliukas.gif Zinai, pirkt-parduot, kiekvienas deb...(kaip Jus pats sakote) sugeba..Puse Lietuvos ant to stovi. O va kazka sukurti..tikrai mazu maziausiai reikia ne deb...buti tongue.gif Sveikinu Jus turite net 3 kambariu buta thumbup.gif O kas toliau? Ka dabar perpardavinesite? doh.gif Ar cia jau visi gyvenimo planai ivykdyti? lotuliukas.gif
Gerai Jums pasiseke..Jus geru laiku pataikete pirkti ir parduoti..Bet tuo didziuotis neva, koks as "protingas" tokiu deb..kaip tu neklausiau... blink.gif man butu geda..Kaip sakiau, pirkti-parduoti labai daug  proto nereikia..Vai kai tokius pinigus uzdirbsite savo galva, tada ir girkites..
O siaip tai del tokiu deb.. kaip jus ir pasidare tokia deb..situacija NT rinkoje..Aciu Jums uz tai!

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjuti @ 2008 03 18, 12:14)
esu laiminga, kad pavyko 2003 įsigyti butą už normalią kainą (84K)
Turbūt aš nesu statistinė lietuvė, kuriai savo kampas svarbiausias dalykas gyvenime.
Nu man žinokit, nėr nieko baisiau, kaip tarnauti daiktams.

įdomiai kalbat moterys biggrin.gif
jeigu pirmąjį būstą pirkot su paskola, tai ryžotės tarnauti daiktui g.gif vardan savo kampo.
o statistiniu lietuviu galima tapti labai greitai- kai buto nuoma per metus išauga 100 proc arba kai per 10m užgyventą kilnojamą turtą reikia nuolat gabenti į kitą ,,normaliom sąlygom ir ilgam,, išnuomotą būstą.
vat kai pas mus atsiras nuolat nuomojami butai, kai iš to kažkas darys verslą- tada bus galima galvoti ir apie tapimą ne statistiniu lietuviu cool.gif o dabar juk sėdi ant parako statinės ir lauki kada kuriai ,,šeimininkei,, susišvies kainų kritimas arba kol jai geros draugės suras fainesnius nuomininkus doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Apuokas: 18 kovo 2008 - 12:27
QUOTE(Apuokas @ 2008 03 18, 13:26)
įdomiai kalbat moterys  biggrin.gif
jeigu pirmąjį būstą pirkot su paskola, tai ryžotės tarnauti daiktui  g.gif vardan savo kampo.

Tikrai taip - bet mano paskola tuo metu sudarė apie 20% pajamų ir nuoma tokio buto buvo brangesnė, nei mokama paskolos dalis. Dabar galiu sau leisti tarnauti ne vienam daiktui, o daug lotuliukas.gif Rūbams, skaniam maistui, lėktuvo bilietams tongue.gif Nes man tai suteikia malonumą smile.gif Jei kai kam malonumą suteikia atiduoti puse algos už savą kampą - aš gi neprieštarauju wink.gif Išsakau tik SAVO nuomonę ir SAVO požiūrį smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bjuti: 18 kovo 2008 - 12:36