Įkraunama...
Įkraunama...

Lietiniai

Receptukas ,kurį parašysiu į mano virtuvę atkeliavo iš draugės.
Iškepame lietinius,dar šiltus aptepame tirpintu sviestu tuomet aptepame tokiu mišiniu{varškė+lašiša+pipiriukai+druskytė}

Ant viršaus klojame antrą lietinį ištepame mišinuku{varškė+supjaustytas agurkas+krapai+druskytė+pipiriukai}
Sluoksniuojame kitą lietinį ištepame[varškė+česnakas grūstas+petrašolės kapotos}
Viršutinis sluoksnis tirpintas sviestas+pipiriukai+grietinėlė.
Viskas dedama į orkaitę ir kepama.
Išėmus viskas pjaustoma gabaliukais,jeigu užpilas susigeria į lietinių sluoksnius gaminamas užpilas atskitrai.
Skonis labai ydomus,skanus. 4u.gif
Atsakyti
Skanus lietiniu idaras kas megsta su lasisa:
spinatu lapus nuliejam verdanciu vandeniu,atvesusisus susmulkinam,pakepinam keptuveje,dedam lydyto panemunes surelio,ismaisom.Ant lietinio dedam sio idaro ir ant jo smulkintos rukytos lasisos .
Atsakyti
Šiandiena dariau: kumpis (alia dešra)+sūris fermentins+kepinti sogūnai+ kepinti šampinjonai, viską išmaišiau su grietine,...
Saldžius dariau sutrindama varškės saldų sūrelį su bananu.... thumbup.gif
Atsakyti
man labai skanus idaras is saldytu darzoviu(morkos,brokoliai,kalafiorai)vasara galima ir su svieziom,pakepinu svieste,dedu druskos pipiru,pries pabaiga ipilu siek tiek grietineles ir vynioju i blynus.Arba dar skanu vien tik su fermentiniu suriu paniruoti dziuveseliuose ir isvirti aliejuje thumbup.gif
Atsakyti
mes tai gaminame su kopustu (ji siek tiek pakepiname, kad suminkstetu) rukytos desrytes, agurko, surio ir padazo (smulkinam cesnaka, kecupas ir majonezas), galima dar ir pomidoro ipjaustyti. tada viska suvynioji ir dar karta apkepi smile.gif labai skanu, tokie gaivus ir nesausi gaunasi.
Atsakyti
Siandien dariau lietinius su obuoliu/cinamono idaru. Laabai skaniai gavosi, o jau kvapas... thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2008 01 24, 13:23)
Ka tik suvalgiau pora lietiniu  smile.gif
Tesla darau pagal recepta rasta kazkada SM.
4 kiausiniai
4 valg saus miltu
4 valg saus krakmolo
500ml pieno
2 valg saus aliejaus

Na, kadangi neturiu krakmolo, bandysiu kepti „paprastą“ su 1 kiauš., miltais ir vandeniu. Noriu padaryti dešrelę su marškinėliais, bet niekad nebandžiau - bus pirmas kartas smile.gif Gerai, kad ne aš vienas durną klausimą klausiu apie tešlą biggrin.gif

Apskritai manau, kad įdarui tinka viskas, kas valgoma. Jeigu būtų kepama iš kukurūzų miltų, visai skanu gautųsi... nereiktų nė čipsų.

T.
Atsakyti
as tai darau su desrelemis ir suriu(fermentiniu)arba dar desreles pakeiciu kumpiu,su troskintais kopustais,su varske,su kepenine,su bananais.na ivairiu
Atsakyti
Pabusiu drasi ir atsinesiu ganetinai neiprastu bet neprastu lietiniu su kraujines desros idaru blush2.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 12 10, 21:03)
Pabusiu drasi ir atsinesiu ganetinai neiprastu bet neprastu lietiniu su kraujines desros idaru   blush2.gif
[img]http

Aguonėle 4u.gif
Tu,sugebi nustebinti savo receptukais.
Šaunuolė 4u.gif ,bet norėčiau nuorodos nors mažos,kaip ruoši vistik kraujinės dešros masč,kodar dedi prie jos.

Pasidalink,laabaai prašau
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 12 10, 20:47)
Pasidalink,laabaai prašau

aciu Regna, bet nelabai supratau ko nori konkreciai suzinoti blush2.gif
As desros pati tai nesidarau, ju yra pas mus cia pirkti kiekvienoje mesineje... galbut ir LT ju yra g.gif geriausiu atveju gi galima pazystamu paprasyti lauktuviu, nes ji svelniai parukyta bigsmile.gif
dar karta perskaicius supratau doh.gif

Idarui: 150 g lengvai rukytos kraujines desros
1 didesnio svoguno
1 obuolio
1 / 2 a.s. garstyciu
1 v.s. grietines 30% ( arba creme fraiche su zolelemis)
druskos, pipiru, kelis kotelius sviezio mairuno

Lietiniams: 50 g virtu bulviu (2 mazesnes)
50 g miltu
3 kiausiniu
250 ml pieno
2 v.s. aliejaus
druskos, pipiru, sviezio muskato

Aptepimui: 1 kiausinio
50 ml pieno
1 v.s. grietines 30% ( arba creme fraiche)

Pasidarome lietiniu tesla: miltus susimaisyti su trintomis bulvemis. Imusus kiausinius bei supylus piena su aliejumi ismaisyti viska, kol neliks jokiu gumuleliu. Paskaninti druska, pipirais bei muskatu ir palikti pastoveti kol pasidarysime iadara.

Darome idara: svoguna susipjaustome smulkiai ir dedame i keptuve su sviestu kepti. Kai sis bus skaidrus, dedame mazais kubeliais pjaustyta obuoli ir kepame toliau dar kelias min. Tada belieka sudeti taip pat mazais gabaliukais pjaustyta desra ir dar kepti kol si pasileis. na ko gero netoli 5 min... Visa idara sumaisome su grietine, garstyciomis. Paskaniname mairuno lapeliais, druska bei pipirais ir atsidedame i sona.

Is lietiniu teslos issikepame plonus lietinius. Ant ju dedame idara ir suvyniojame jau pagal nora smile.gif
Lietinius sudedame i kepimo forma ir aptepame pasidaryta mase is pieno, kiausinio bei grietines ir pasauname i ikaitinta 160° orkaite 20 min. Valgome prie salotu, kurios cia taip dera ♥ Skanaus ir sekmes tiems, kurie susigundyti tai isbandyti wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 10 gruodžio 2010 - 21:10
Dazniausiai kepu lietinius su varskes idaru, bananu arba obuoliu+cinamonas (mano megstamiausi) smile.gif
dar labai patinka smulkiai tarkuotas kumpis+fermentinis suris, galima ir keptu pievagrybiu dadeti mirksiukas.gif
Atsakyti