As daznai velyvai vakarienei gaminu raudonu buroku salotas. Dag zmoniu burokus zino tik sriuboje arba valgo juos su majonezu. As sitose salotose gaminu juos su jogurtu- greitai, sveika ir neuzgoziamas naturalus buroku saldumas.
Foto rasite mano blioge
http://www.skaniai.l...iai-su-jogurtu/2 asmenims
3 vidutinio dydžio (apie 500 gr) apvalūs burokėliai
1 valg. šaukštas šviežių citrinos sulčių
Alyvų aliejaus
Šviežiai maltų juodųjų pipirų
Kelios petražolės šakelės
Druskos
Padažui
1 skiltelė česnako, sutrinto su žiupsneliu druskos į pastą
200 gr jogurto be priedų
Burokėlius išvirkite. Jei to niekada nedarėte, paimkite puodą, kurio mažiausiai gaila burokėliai truputį nuspalvina vandenį ir puodo sieneles. Burokėlius užpilkite šaltu vandeniu ir virkite, kol įbedus šakute ją lengvai galėsite ištraukti apie 30-40 minučių. Išimkite iš puodo, atvėsinkite ir nulupkite (analogiškai kaip obuolius). Nebijokite, jei jūsų rankų pirštai taps raudoni. Raudonumą lengvai pašalinsite patepę rankas citrinos sultimis. Žinoma, galite naudoti ir pirštines, nes burokėlius vėliaus reikės pjaustyti.
Nuluptus burokėlius supjaustykite plonais apskritimais, vėliau į 4 dalis. Išdėliokite lėkštėje, apšlakstykite citrinos sultimis, alyvų aliejumi, druska ir pipirais.
Į jogurtą sudėkite česnaką grūstą su druska. Užpilkite ant burokėlių. Nuo burokėlių sulčių jogurtas taps rožinis. Užbarstykite kapotų petražolių. Valgykite su šviežia itališka duona. Sveika vakarienė arba užkandis prie vyno draugams pagamintas.
www.skaniai.lt - Isbandyta. Skanu