Įkraunama...
Įkraunama...

Lengvas maistas vakare

manu kose, ivairios paprastos sriubos, kiausiniene ar paprastas virtas kiausinis, tiesiog lengvi paprasti patiekalai.
Kartais tieisog arbata smile.gif
Atsakyti
Mes tai jau gerus metus laiko bent kartą į savaitę vakarienei valgom Mozzarella sumuštinukus. Prancūziško batono riekeles reikia aptepti aliejumi šiek iš abiejų pusių (kad labai nesukietėtų), tada ant riekelės dedamas pomidoro griežinėlis, mocarela sūrio griežinėlis (galima ir atvirkščiai dėti, kaip skaniau), pabarstoma druska, pipirais ir gausiai apiberiama baziliku (jeigu turite šviežio, galima naudoti jį, bus dar skaniau). Ir į orkaitę.. Ten palaikau kokių 10 min, ne ilgiau.. reikia tik kad sušiltų sumuštinukai ir įsigertų baziliko aromato smile.gif originalus receptas tai siūlo kepti ant griliaus, bet mes tokio neturim smile.gif išeina `10-12 sumuštinukų su vienu mocarelos burbuliuku ir pora pomidorų rolleyes.gif
Atsakyti
Tiesiog liepukų arbata,
su skrudinta balta duonute {ant viršaus medučio šaukštas}
Arba,varškė su morkomis,razinomis ir medumi.
Atsakyti
na as vakarienei kazkaip nieko negaminu, nes stengiuosi vakarais neprisivalgyti ax.gif musu pietus buna kokia 5 val popiet, tai vakarienei arba jogurtukas, arba vaisai, MB randa ko nors saldytuve nuo pietu smile.gif

QUOTE(Cherry_On_Top @ 2009 01 28, 19:50)
Mes tai jau gerus metus laiko bent kartą į savaitę vakarienei valgom Mozzarella sumuštinukus. Prancūziško batono riekeles reikia aptepti aliejumi šiek iš abiejų pusių (kad labai nesukietėtų), tada ant riekelės dedamas pomidoro griežinėlis, mocarela sūrio griežinėlis (galima ir atvirkščiai dėti, kaip skaniau), pabarstoma druska, pipirais ir gausiai apiberiama baziliku (jeigu turite šviežio, galima naudoti jį, bus dar skaniau). Ir į orkaitę.. Ten palaikau kokių 10 min, ne ilgiau.. reikia tik kad sušiltų sumuštinukai ir įsigertų baziliko aromato smile.gif originalus receptas tai siūlo kepti ant griliaus, bet mes tokio neturim smile.gif išeina `10-12 sumuštinukų su vienu mocarelos burbuliuku ir pora pomidorų  rolleyes.gif

o va sitas receptelis tai skamba liuksiskai thumbup.gif reiks bandyt smile.gif tik kokioje temperaturoje kepti? g.gif
Atsakyti
nuuuu.. merginos. Skanūs čia daugumos valgiai, bet tikrai jie nelengvi, o sumuštinukus vakarais išvis reiktų pamiršti biggrin.gif
Atsakyti
Aš neseniai atradau puikią vakarienę:
gerai prinokęs, minkštas avokadas su balzaminiu actu.
Persipjauni avokadą, užsipili acto ir skaptuoji šaukšteliu. Baisiai skanu man.
Avokade daug riebalų, bet jie augaliniai, tad nieko blogo. O ir naudingų medžiagų jame apstu, bei sotu.
Atsakyti
as dievinu morkas.
Tai daznai vakare ju prisitarkuoju su ivairiais priedais... Su obuoliais, apelsinais, saulegrazom... ir su aliejuku. mmm kaip skanu, sveika ir nekaloringa.
Atsakyti
mes daznai vakarienei valgom koses, skaniausia grikiu man bigsmile.gif arba dar kepti varskeciai su jogurtu. siaip megstu ir salotu kokiu pagaminti lengvesniu. na o jei abu velai griztam, tenka nusidet ir valgyt socia vakariene (pvz. kepsniai, apkepai ir pan, kas buna like nuo pietu blush2.gif ax.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 01 29, 00:13)
na as vakarienei kazkaip nieko negaminu, nes stengiuosi vakarais neprisivalgyti  ax.gif  musu pietus buna kokia 5 val popiet, tai vakarienei arba jogurtukas, arba vaisai, MB randa ko nors saldytuve nuo pietu  smile.gif
o va sitas receptelis tai skamba liuksiskai  thumbup.gif  reiks bandyt  smile.gif tik kokioje temperaturoje kepti?  g.gif


Tiesą sakant net nelabai žiūriu.. Jeigu didesnėj, tai trumpiau palaikau, jei žemesnėj- ilgiau.. svarbu per ilgai nepalikti, kad nepridegtų bulkytė smile.gif

Tiesa, vakarui sumuštiniai nelabai gerai, bet mes labai mėgstam juos tokius aromatingus valgyti prie "Vedęs ir turi vaikų" biggrin.gif Ir šiaip esam per liekni, todėl niekada negalvodavom ką, kiek ir kada valgom.. bet turbūt reiktų pradėti galvoti dėl sveikatos ir geros savijautos.. g.gif
Atsakyti
QUOTE(undine @ 2008 01 23, 18:07)
maniskiai megsta labai spagecius, tai daznai isverdu su visokiausiais padazais, bet jau galva neprigalvoja tu padazu doh.gif
blynus ir kepam daznai biggrin.gif


spagečiams padažai:

GARDUS POMIDORŲ PADAŽAS
4-5 porcijos. 15min.
1 raudonoji paprika
2 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės
1 valg.š. alyvuogių arba rapsų aliejaus
400g kapotų pomidorų
1 daržovių sutinio kubelis
1-2 kartas ant peilio galo sambal oelek
50 ml baltojo vyno ar vandens
druskos, juodųjų pipirų
1 valg. š.š sviesto

ŠPINATŲ PADAŽAS
3-4 porcjos, 5 min.
250 g nuplikytų špinatų lapų (šaldytų)
1 smulkiai kapota česnako skiltelė
1 puodelis balto sūrio, liesos varškės
1/2 - 1 daržovių sultinio kubelis
1/4 - 1/2 arbat.š. sambal oelek

Špinatų lapus nuspauskite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką, sūrį ir špinatų lapus užvirkite puode. Pagardinkite daržovių sultiniu ir sambal oelek.

patarimas: špinatų lapus pakeiskite nuplikytomis balandūnėmis, dilgėlėmis, švelniais burokėlių lapais...
Atsakyti
Dažniausiai vakarienei renkuosi natūralų ar graikišką jogurtą, į kurį įsimaišau džiovintų vaisių ar uogų (dažniausiai spanguolių).
Kartais pasidarau avokado - pomidorų salotų, į kurias įmaišau to ką turiu: fetos/varškės, alyvuogių, saulėgrąžų ar moliūgų sėklų, rukolos, t.t.
Be to, kartais išsikepu omletą be nieko arba įmaišau cukinijos ar šparaginių pupelių.
Atsakyti
Cipsai ax.gif thumbup.gif
Atsakyti