manu kose, ivairios paprastos sriubos, kiausiniene ar paprastas virtas kiausinis, tiesiog lengvi paprasti patiekalai.
Kartais tieisog arbata
Mes tai jau gerus metus laiko bent kartą į savaitę vakarienei valgom Mozzarella sumuštinukus. Prancūziško batono riekeles reikia aptepti aliejumi šiek iš abiejų pusių (kad labai nesukietėtų), tada ant riekelės dedamas pomidoro griežinėlis, mocarela sūrio griežinėlis (galima ir atvirkščiai dėti, kaip skaniau), pabarstoma druska, pipirais ir gausiai apiberiama baziliku (jeigu turite šviežio, galima naudoti jį, bus dar skaniau). Ir į orkaitę.. Ten palaikau kokių 10 min, ne ilgiau.. reikia tik kad sušiltų sumuštinukai ir įsigertų baziliko aromato originalus receptas tai siūlo kepti ant griliaus, bet mes tokio neturim išeina `10-12 sumuštinukų su vienu mocarelos burbuliuku ir pora pomidorų
Tiesiog liepukų arbata,
su skrudinta balta duonute {ant viršaus medučio šaukštas}
Arba,varškė su morkomis,razinomis ir medumi.
su skrudinta balta duonute {ant viršaus medučio šaukštas}
Arba,varškė su morkomis,razinomis ir medumi.
na as vakarienei kazkaip nieko negaminu, nes stengiuosi vakarais neprisivalgyti musu pietus buna kokia 5 val popiet, tai vakarienei arba jogurtukas, arba vaisai, MB randa ko nors saldytuve nuo pietu
o va sitas receptelis tai skamba liuksiskai reiks bandyt tik kokioje temperaturoje kepti?
QUOTE(Cherry_On_Top @ 2009 01 28, 19:50)
Mes tai jau gerus metus laiko bent kartą į savaitę vakarienei valgom Mozzarella sumuštinukus. Prancūziško batono riekeles reikia aptepti aliejumi šiek iš abiejų pusių (kad labai nesukietėtų), tada ant riekelės dedamas pomidoro griežinėlis, mocarela sūrio griežinėlis (galima ir atvirkščiai dėti, kaip skaniau), pabarstoma druska, pipirais ir gausiai apiberiama baziliku (jeigu turite šviežio, galima naudoti jį, bus dar skaniau). Ir į orkaitę.. Ten palaikau kokių 10 min, ne ilgiau.. reikia tik kad sušiltų sumuštinukai ir įsigertų baziliko aromato originalus receptas tai siūlo kepti ant griliaus, bet mes tokio neturim išeina `10-12 sumuštinukų su vienu mocarelos burbuliuku ir pora pomidorų
o va sitas receptelis tai skamba liuksiskai reiks bandyt tik kokioje temperaturoje kepti?
Aš neseniai atradau puikią vakarienę:
gerai prinokęs, minkštas avokadas su balzaminiu actu.
Persipjauni avokadą, užsipili acto ir skaptuoji šaukšteliu. Baisiai skanu man.
Avokade daug riebalų, bet jie augaliniai, tad nieko blogo. O ir naudingų medžiagų jame apstu, bei sotu.
gerai prinokęs, minkštas avokadas su balzaminiu actu.
Persipjauni avokadą, užsipili acto ir skaptuoji šaukšteliu. Baisiai skanu man.
Avokade daug riebalų, bet jie augaliniai, tad nieko blogo. O ir naudingų medžiagų jame apstu, bei sotu.
as dievinu morkas.
Tai daznai vakare ju prisitarkuoju su ivairiais priedais... Su obuoliais, apelsinais, saulegrazom... ir su aliejuku. mmm kaip skanu, sveika ir nekaloringa.
Tai daznai vakare ju prisitarkuoju su ivairiais priedais... Su obuoliais, apelsinais, saulegrazom... ir su aliejuku. mmm kaip skanu, sveika ir nekaloringa.
mes daznai vakarienei valgom koses, skaniausia grikiu man arba dar kepti varskeciai su jogurtu. siaip megstu ir salotu kokiu pagaminti lengvesniu. na o jei abu velai griztam, tenka nusidet ir valgyt socia vakariene (pvz. kepsniai, apkepai ir pan, kas buna like nuo pietu
QUOTE(mrs.ieva @ 2009 01 29, 00:13)
na as vakarienei kazkaip nieko negaminu, nes stengiuosi vakarais neprisivalgyti musu pietus buna kokia 5 val popiet, tai vakarienei arba jogurtukas, arba vaisai, MB randa ko nors saldytuve nuo pietu
o va sitas receptelis tai skamba liuksiskai reiks bandyt tik kokioje temperaturoje kepti?
o va sitas receptelis tai skamba liuksiskai reiks bandyt tik kokioje temperaturoje kepti?
Tiesą sakant net nelabai žiūriu.. Jeigu didesnėj, tai trumpiau palaikau, jei žemesnėj- ilgiau.. svarbu per ilgai nepalikti, kad nepridegtų bulkytė
Tiesa, vakarui sumuštiniai nelabai gerai, bet mes labai mėgstam juos tokius aromatingus valgyti prie "Vedęs ir turi vaikų" Ir šiaip esam per liekni, todėl niekada negalvodavom ką, kiek ir kada valgom.. bet turbūt reiktų pradėti galvoti dėl sveikatos ir geros savijautos..
QUOTE(undine @ 2008 01 23, 18:07)
maniskiai megsta labai spagecius, tai daznai isverdu su visokiausiais padazais, bet jau galva neprigalvoja tu padazu
blynus ir kepam daznai
blynus ir kepam daznai
spagečiams padažai:
GARDUS POMIDORŲ PADAŽAS
4-5 porcijos. 15min.
1 raudonoji paprika
2 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės
1 valg.š. alyvuogių arba rapsų aliejaus
400g kapotų pomidorų
1 daržovių sutinio kubelis
1-2 kartas ant peilio galo sambal oelek
50 ml baltojo vyno ar vandens
druskos, juodųjų pipirų
1 valg. š.š sviesto
ŠPINATŲ PADAŽAS
3-4 porcjos, 5 min.
250 g nuplikytų špinatų lapų (šaldytų)
1 smulkiai kapota česnako skiltelė
1 puodelis balto sūrio, liesos varškės
1/2 - 1 daržovių sultinio kubelis
1/4 - 1/2 arbat.š. sambal oelek
Špinatų lapus nuspauskite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką, sūrį ir špinatų lapus užvirkite puode. Pagardinkite daržovių sultiniu ir sambal oelek.
patarimas: špinatų lapus pakeiskite nuplikytomis balandūnėmis, dilgėlėmis, švelniais burokėlių lapais...
Dažniausiai vakarienei renkuosi natūralų ar graikišką jogurtą, į kurį įsimaišau džiovintų vaisių ar uogų (dažniausiai spanguolių).
Kartais pasidarau avokado - pomidorų salotų, į kurias įmaišau to ką turiu: fetos/varškės, alyvuogių, saulėgrąžų ar moliūgų sėklų, rukolos, t.t.
Be to, kartais išsikepu omletą be nieko arba įmaišau cukinijos ar šparaginių pupelių.
Kartais pasidarau avokado - pomidorų salotų, į kurias įmaišau to ką turiu: fetos/varškės, alyvuogių, saulėgrąžų ar moliūgų sėklų, rukolos, t.t.
Be to, kartais išsikepu omletą be nieko arba įmaišau cukinijos ar šparaginių pupelių.