QUOTE(undine @ 2008 01 23, 18:07)
maniskiai megsta labai spagecius, tai daznai isverdu su visokiausiais padazais, bet jau galva neprigalvoja tu padazu
blynus ir kepam daznai
spagečiams padažai:
GARDUS POMIDORŲ PADAŽAS
4-5 porcijos. 15min.
1 raudonoji paprika
2 griežinėliais pjaustytos česnako skiltelės
1 valg.š. alyvuogių arba rapsų aliejaus
400g kapotų pomidorų
1 daržovių sutinio kubelis
1-2 kartas ant peilio galo sambal oelek
50 ml baltojo vyno ar vandens
druskos, juodųjų pipirų
1 valg. š.š sviesto
ŠPINATŲ PADAŽAS
3-4 porcjos, 5 min.
250 g nuplikytų špinatų lapų (šaldytų)
1 smulkiai kapota česnako skiltelė
1 puodelis balto sūrio, liesos varškės
1/2 - 1 daržovių sultinio kubelis
1/4 - 1/2 arbat.š. sambal oelek
Špinatų lapus nuspauskite ir smulkiai supjaustykite. Česnaką, sūrį ir špinatų lapus užvirkite puode. Pagardinkite daržovių sultiniu ir sambal oelek.
patarimas: špinatų lapus pakeiskite nuplikytomis balandūnėmis, dilgėlėmis, švelniais burokėlių lapais...