Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

Brrr.... Man vaikystėj buvo psichologinė krizė nuo darželio, net buvau pradėjusi šlapintis į lovą, irgi klykdavau kaskart ten eidama. Kas įdomiausia, viską po šiai dienai prisimenu, na tas nuotaikas, su kuriomis ten eidavau. Tiksliai visko nepamenu, bet mūsų grupės auklytės mus gąsdindavo, kad jei nemiegosim, tai išves į lopšelį ir pan. (atrodo juokinga dabar, bet tada taip neatrodė), buvo keletas l nedraugiškų mergaičių, kurios sakydavo, kad labai baisiai aš apsirengusi ir pan. kažkodėl paniškai bijodavau ten miegoti. O mokykloje po daržo buvo tikras džiaugsmas thumbup.gif Jei mano vaikui būtų tokios problemos, kažką daryčiau, ar žiūrėčiau pati namie, ar išvesčiau į kitą darželį, bet nevilkčiau jo kasdieną klykiančio, nes patikėk, nervams atsiliepia tokie dalykai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kira: 18 gegužės 2006 - 08:41
QUOTE(Kira @ 2006 05 18, 09:40)
Brrr.... Man vaikystėj buvo psichologinė krizė nuo darželio, net buvau pradėjusi šlapintis į lovą, irgi klykdavau kaskart ten eidama. Kas įdomiausia, viską po šiai dienai prisimenu, na tas nuotaikas, su kuriomis ten eidavau. Tiksliai visko nepamenu, bet mūsų grupės auklytės mus gąsdindavo, kad jei nemiegosim, tai išves į lopšelį ir pan. (atrodo juokinga dabar, bet tada taip neatrodė), buvo keletas l nedraugiškų mergaičių, kurios sakydavo, kad labai baisiai aš apsirengusi ir pan. kažkodėl paniškai bijodavau ten miegoti. O mokykloje po daržo buvo tikras džiaugsmas  thumbup.gif Jei mano vaikui būtų tokios problemos, kažką daryčiau, ar žiūrėčiau pati namie, ar išvesčiau į kitą darželį, bet nevilkčiau jo kasdieną klykiančio, nes patikėk, nervams atsiliepia tokie dalykai.

Man irgi taip pat, iki mokyklos verkdavau darželyje, iki šiol atsimenu, kaip auklytė gasdindavo visokiom raganom, gyvatėm ir kitom pabaisom. Net dabar sutikus tą auklytę šiurpas nukrečia blink.gif
Bet aš verkdavau rytais, o jeigu verkia vakarais, tai nežinau g.gif
Atsakyti
Kai aš ateinu ją pasiimt, ji bėga ir sako kad nori išeiti. verysad.gif O kai išeinam tai vat ir prasideda visos mūsų bėdos su verkimu. Nieko nesuprantu, todėl ir pavadinau tai psichologine krize.
Atsakyti
QUOTE(Svety @ 2006 05 18, 12:23)
Kai aš ateinu ją pasiimt, ji bėga ir sako kad nori išeiti.  verysad.gif O kai išeinam tai vat ir prasideda visos mūsų bėdos su verkimu. Nieko nesuprantu, todėl ir pavadinau tai psichologine krize.

Viskas kaip 2 X 2... Tokio amžiaus vaikas pervargsta darželyje... nusidūksta, nusibendrauja...Jam tai irgi darbas...kaip ir mums-8 valandų ar daugiau... Negi tikiesi, kad tokio amžiaus vaikas pasisakys esąs pavargęs? O emocijų kontroliuoti dar juk nemoka... Mes suaugusieji lyg ir mokam, bet pažiūrėk kokie suirzę būnam po įtemptos darbo dienos... pabandyk kam nors trulike ant kojos užminti mirksiukas.gif
Mano vyresnė, bet po darželio irgi būna irzli... biški pailsi, paspokso į multikus, astigeria, užkanda ir vėl linksmas vaikas... Bet kelias namo nuo darželio- vienų ožių ir zirzalų...
Atsakyti
Pas mus atvirkščiai: rytai gana įtempti. Nuėjus grupėje apsibliauna. Turim be klaidų visą ritualą atlikt: nusirengt, daiktus padėt ten, o ne kitur. Kiekvienas nukrypimas palydimas verksmu. Po to lipa ant kėdutės, nušluostau jai ašaras, išpučia nosį (nosinės pamiršti draudžiama!), duodam bučkį ir lekiu į lauką pamojuoti. Ne bet kaip: oro bučinys ir pamojavimas (tarėmės, kol sutrumpinom visą atsimojavimų litaniją doh.gif ). Vieną rytą pamiršau jai pasakyt išeidama į lauką mojuot "atsargiai nulipk nuo kėdės". Tai vėl ašaros.
Turbūt išpūtėt akis unsure.gif Tokie jautrūs mūsų atsisveikinimai.

O atsiimant randu linksmiausią vaiką. Keliaujam namo, viską man papasakoja ir visas vakaras mūsų thumbup.gif
Atsakyti
Na vėl labas rytas. Vakar pabandžiau paimti savo leliuką anksčiau, iškart po dienos miego. Ir ką jus galvojat, mano vaikas buvo ramesnis. Turbūt jūsų tiesa yra, pavargsta vaikas ir viskas. Bandysim susidoroti su mūsų sunkumais, gal viskas ir nieko blogo tongue.gif
Atsakyti
O man dar sunkiau!Maniski jau is namu reikia nesti zviegianti ir dar kai palieku grupej apsivemia nuo verkimo.Bandom dar tik savaite ir tik po 2 valandas isbuna ir tai pastoviai zviegia .Sake aukletoja kad nurimsta penkiom minutem ir vel verkia.nezinau kas cia bus
Atsakyti
Kai man tenka savo jaunėlį palikti bent 2 val. su seneliais, tai mane pamatęs jis rauda labai graudžiai, nors su jais jaučiasi labai gerai, žaidžia, yra linksmas. taip ir nesugalvoju kodėl g.gif
Atsakyti
Mano vaikui 2 metukui su biškiu. Nepasakyčiau, kad nepalieku. Būna gi kad ir savaitę komandiruotėj, vaikas su seneliais ir mane pamatęs neverkia, tik kurį laiką neprisimena verysad.gif bet labai greitai priprantam vėl prie įprasto gyvenimo. O verkia mane pamatęs tada, kai trumpam palieku. Tai va todėl ir nesuprantu. Tiesa, su seneliais vakarai labai sunkūs būna verysad.gif vaikui be abejo mamos trūksta unsure.gif kartais jaučiuosi niekam tikusi mama unsure.gif
Atsakyti
Su maniskiu problemos prasidejo, kai issikraustem i kita miesta ir pradejomeiti i nauja darzeli. Vilniuje i darzeli eidavo mielu noru, issisiepes, patenkintas, vakarais nenoredavo eiti namo.
Na o dabar nezinau ka ir pasakyti, kazkoks kosmaras. Namuose net nebandyk uzsiminti apie darzeli, rekia neisiu, nenoriu ir t.t. Paliekant tiesiog reikia nulupti nuo saves. Pradejo daryti i kelnes. Grizus namo viskas negerai ir negerai. Dabar sergam antra savaite, kitas vaikas: kelnes visada sausos, nereikia oziu, pykciu demonstruoti. Nezinau kaip reikes kita savaite vel vesti i darzeli doh.gif
Nors aukletoja sako, kad neilgai verkia, greit apsiramina, bet diena vis pazyzalioja. Po pietu miego jauciasi geriau. Ir dar aukletoja pastebejo, kad geriau jauciasi jei nuvedi ryte anksciau, kai maziau vaiku. Na ko noret 2-metuku 19 grupej doh.gif
Atsakyti
maniškė tai jau maziau asaroja, bet po savaitgalio-būtinai. Man truputi padeda toks būdas-kadangi graudžiausia kai reikia įeit į grupę tai as kalbinu ją, pabučiuoju į rankytę, kad lūpdažiai liktų ir pradarau duris grupės-pamato kitus ir nebespėja apsiverkt-orumas neleidžia biggrin.gif Nu bet namie košmarai rytiniai kaip baigėsi tai nežinau-priprato, kazkokio stebuklingo būdo nėra schmoll.gif
Atsakyti
Na, ir nuraminot ir ne...
Vedu davo maze dar tik 2 savaites i darzeli, pirma savaite ejo net su uzsidegimu (vedu tik priesgpiet, 12 val pasiimu), o antra prasidejo su riksmais, verksmais, jau vakare priesh eidama gult pradeda verkti, kad neis i darzeli, kad BIJO vienos aukletojos. g.gif Na, nezinau, aukletoja, ji gal ir gera, tik ish ishvaizdos keistoka, viena akim smarkiai zvairuoja,grieztu bruozu... bet kiek zinau, vaikam ishvaizda nesvarbu, jei tik demesys yra, zmogus mielas.
Pakeisti grupes neimanoma, o su aukletoja shneketis kazkaip nedrystu, nes gal tai tik vaiko ishmone.. (mano vyras mano, kad gal ko nezinom, mazajai nera dar 3 metu, nemoka ishsipasakot, rishliai pasakyti, viskas - emociju lygyje).. SHiandien ish ryto vos nenualpo nuo rekimo, tadnusprendziau neleisti darza (pas mociute nuveziau). Bijau, kad vaiko psichika tik traumuojama...
Atsakyti