Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

QUOTE(Antanas @ 2007 04 08, 21:07)
Ka daryti? Berniukui jau greitai penkeri, ir jau antrus metus eina i vaiku darzeli. Pradzioje nenorejo, paskui priprato ir buvo geriau. Antrais ejimo metais vel labai nenori. Po ilgesniu atostogu (svaite ar panasiai) labai verkia ir sunku nuvesti rytais. Po pietu atrodo ramesnis ir patenkintas atejus pasiimti.
Kita ryta vel nenori eiti. Siuo metu galvojame ka daryti, tikriausiai nuo rudens bandysime i kita darzeli. Kaip manote ar padetu?
Dabartinis darzelis gal but nera labai geras, bet ir neatrodo blogiausias. Aukletojos pagyvene, bet atrodo nuosirdzios ir orientuojasi situacijoje. Kazkoks kofliktas tarp vaiko ir aukletojos vienu metu buvo, bet ji issprendeme, turime susitikima su psichologe, bet tai bus tik geguzes menesi.
Kaip tvarkytis iki tol..As nezinau visu detaliu, nes esame issiskyre su sunaus mama, todel dazniausiai ji nuveda sunu i darzeli, as tik kartais pasiimu. Kol kas mes bandom tai spresti karta per savaite nevesdami jo i darzeli, kad jam maziau reiketu eiti, bet del darbu, tai ne visada iseina.
Ar jus turejote panasiu problemu, kaip jas sprendete?
Dekui is anksto uz patarimus.

O gal vaikas tik pas Jus pabuves nenori i darzeli? Nezinau, pas kuri vaikas gyvena g.gif mano draugei panasiai buvo: kai issiskyre su vyru, vaikas liko pas ja ir su teciu budavo tik 1-2 dienas per savaite, tai tas pora dienu su skandalais i darza eidavo, nes su teciu labai but norejo...
Atsakyti
mano dukryte taip pat darzelyje nepritapo... 2 sav. ejo su dziaugsmu thumbup.gif poto pradejo verkti nuejusi,o dar veliau pradejo verkti vos pamaciusi pastata... kai darzelio aukletojos padejeja pasake kad traumuoju dukra, ja vesdama pries jos valia,nusprendziau pakeisti darzeli ir nuo sio rudenio leisiu kitur smile.gif girdejau ne viena atveji,kad padejo...
Atsakyti
QUOTE(supermamyte69 @ 2007 04 16, 14:41)
mano dukryte taip pat darzelyje nepritapo...  2 sav. ejo su dziaugsmu  thumbup.gif  poto pradejo verkti nuejusi,o dar veliau pradejo verkti vos pamaciusi pastata...  kai darzelio aukletojos padejeja pasake kad traumuoju dukra, ja vesdama pries jos valia,nusprendziau pakeisti darzeli ir nuo sio rudenio leisiu kitur  smile.gif  girdejau ne viena atveji,kad padejo...

Mums taip pat buvo, vaikas klykti pradedavo jau pusiaukeleje i darzeli. Problema manyciau buvo aukletoja. Su tevais jos elgesys super malonus, net per daug, o su vaikais jis pakisdavo ir ne i gera puse. Atsiemem ji is darzelio ir pusmeti samdem aukle, kad vaikas pamirstu darzeli. Po pusmecio pradejom lankyti kita darzeli, dabar sios problemos pamirstos. Matyt vaikui kazkas blogai darzelyje, kad jis taip nenori eiti. O kaip vaikas pats tai ivardina? Del ko jis nenori eiti i darzeli? Gal neturi draugu ar yra skriaudziamas? O gal aukletojos grieztos?
Atsakyti
QUOTE(knielita @ 2007 04 24, 12:21)
Mums taip pat buvo, vaikas klykti pradedavo jau pusiaukeleje i darzeli. Problema manyciau buvo aukletoja. Su tevais jos elgesys super malonus, net per daug, o su vaikais jis pakisdavo ir ne i gera puse. Atsiemem ji is darzelio ir pusmeti samdem aukle, kad vaikas pamirstu darzeli. Po pusmecio pradejom lankyti kita darzeli, dabar sios problemos pamirstos. Matyt vaikui kazkas blogai darzelyje, kad jis taip nenori eiti. O kaip vaikas pats tai ivardina? Del ko jis nenori eiti i darzeli? Gal neturi draugu ar yra skriaudziamas? O gal aukletojos grieztos?

Vaikas sakosi, kad kilo problemu del pietu kuriu jis nenorejo valgyti. Aukletojos ikalbinejo paragauti maisto, nors maniskis ir sakesi, kad nenori. Gal but is to kilo problemu, bet dabar jos jau praeityje, nes nuejome pakalbeti i darzeli ir susitareme su aukletojomis, kad taip nebutu, bet matyt, kad vaikui nepatinka tvarka, nes aukletojos atrodo, kad neblogos. Draugu jis tikriausiai neturi, nes grupeje vaikai yra mazesni negu jis. Gal tik pora vienmeciu mergaiciu. Tikriausiai bandysime keisti darzeli nuo rudens.. schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(rasazil @ 2006 04 25, 19:37)
Buvom susidure su tokia pacia probliama,kad nenorejo sunus eiti i darzeli.Tai savo protesta isreiskdavo tris dienas slapinosi prie lovytes.

o ketvirtoje dienoje nustojo protestuoti ir jau norėjo eiti į darželį? g.gif
Atsakyti
QUOTE(rutakuc @ 2006 04 21, 10:03)
Esu susidūrusi su panašia problema. Mano sūnus pradėjo lankyti darželį nuo 1,7 m.
Neturėjau jokių problemų. Bet kažkur apie 3 m. atsirado panaši problema. Nenori ir viskas. Palieku, išeinu, o jis pasirodo prasėdi visą dieną rūbinėje, nei valgo, nei miega, nei į tualetą eina. Pamenu, pasiimdavau vakare, išeidavom ir vaikas iškart apsišlapindavo (visą dieną nebuvęs tualete). Galvojau išprotėsiu. Buvau studentė ir auklės negalėjau samdyti. Ačiū dievui padėjo vyro mama. Nors dirbo, bet pasiėmė pas save į Šiaulius, eidavo kartu į darbą su močiute arba su seneliu. Negaliu tiksliai pasakyti kiek jis ten svečiavosi gal mėnesį, gal du. Bet kai atsivežiau, problema buvo dingusi. Įdomiausia yra tai, kad (supratau jau po kiek laiko) nenoras eiti į darželį buvo susijęs su šeimininkute. Dėl kažkokių priežasčių jie konfliktavo, nors ta pati šeimininkutė buvo nuo pat pirmų dienų.
Dėl to ir dabar esu tvirtos nuomonės, kad labai daug kas priklauso nuo ten dirbančio personalo, jų profesionalumo ir aplamai sugebėjimo dirbti su vaikais.
Dėl psichologų esu tos pačios nuomonės. Pabandyti galima, bet kiek kreipiausi dėl vaiko problemų ir girdėjau iš draugės, kuri vedė savo berniuką, nieko nepadėjo.
Kas gali labiau pažinoti savo vaiką, jeigu ne mama. Juk kiekvienas vaikas individualybė. Pasiskaityti teorijos ir pati gali.

atrodo kaip apie mano vaiką rašytum blink.gif mano sūnui tuoj 4 metai. Į daržą pradėjo eiti treju, irgi neturėjom jokių problemų, nors niekada negalėjom pasigirti itin didele meile darželiui, bet ėjom be didelių problemų.
Dabar vaikas ne tik kad nenori eiti, bet kaskart eidama jį pasiimti patiriu tokį stresą doh.gif auklėtojas skundžiasi mano vaiku, kad miegoti neina, nevalgo, rankų nesiplauna mušasi ir t.t. šiandien kaip tik esu po šio streso, iš tiesų tuoj išprotėsiu doh.gif nebežinau kaip besielgti, ką bedaryti. Mano vaikas ypač neklauso auklytės, auklėtojos dar susitvarko, o auklytė niekaip, nesuprantu kame šuo pakastas, bet įtariu kad auklytė nesugeba su juo normaliai bendrauti. Nebežinau ko griebtis ir ką bedaryti doh.gif
rutakuc patark kaip išsprendėt šią problemą blink.gif
Atsakyti
Mano pipirui beveik 4 metai i darzeli einam tik 4 diena.Ryte sulaukiu tokiu isvedziojimu kad nenoriu i darzeli nenoriu miegot,valgyti.Bet einam be pykciu ir nuejes nelabai nori renktis,bet aukletojos uznekina ir nusiveda.Dar nebuvo nusiskundimu kad musasi ar neklauso tfu tfu tfu.Tikiuosi kad nereiks atsisakyt darzelio pripras g.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2006 04 10, 11:54)
as nevilty doh.gif gaila vaiko ir vyro ir saves,nuotaika sugenda visai dienai po rytinio kosmaro lyg vestumem dukryte ne i darzeli o kalejima. viskas buvo gerai kol nedirbau,eidavo reciau, nes paskaitos vykdovo man ne kasdien.O gal cia taip yra kad keliu anksti?ne gi visa laika taip asarosim visi?As pati tai nekesdavau darzelio bet neverkdavau, nes kas is to.PATARKIT kaip nuramint ( aiskinimai kad taip reikia, tai tavo pareiga ar kad nupirksiu ka nors- nepadeda)

Mes pakeitem darzeli. tongue.gif Pirmas buvo sale namu,no mazas nekaip nepritapo. Po 5 men.radom vieta kitam,no namu apie 10km.,no viskas thumbup.gif Manou doug preklousu nuo aukles. Verke kada palikdavou,no neilgai. Greit pritapo.Kol kas viskas gerai.
Atsakyti
Sveiki ..mano vaikas 3m pereina iš lopšelio į darželio grupę..ko galiu tikėtis.?.Ar kas susidūrėt su sunkia adaptacija, būtent perėjimas iš vienos lopšelinės grupės į vyresniają?..Įdomi jūsų patirtis. Dėkui ax.gif
Atsakyti
Mano sunus irgi ,budamas 3metu perejo is lopselio i darzelio grupe.tai labai greitai adaptavosi,jam netgi labiau patiko darzelio grupeij, nes ten buvo ir vyresniu uz ji vaiku ir darbelius idomesnius dare, o lopselio grupej jam ne labai patiko,nes jis su mazesniais vaikais ne galejo normaliai bendrauti,nes dauguma is ju ne mokejo dar gerai kalbeti.
Atsakyti
Mes perėjom iš lopšelio į darželį, ir dar iš kart į mišrią grupę, tai aš pergyvenau, kad lopšeliuose, jis buvo didžiausias, o čia mažiausias, ar nekils kokių problemų, plius lopšeliuose jis turėjo mergaitę, kuri jam labai patiko ax.gif
Pirmą saviatę buvo ašaryčių,kad ne tie žaislai, kiti vaikai, bet apsisprato, ir dabar jam čia žymiai geriau thumbup.gif
Atsakyti
dukrai perejimo nesijaute, nes tame darzelyje buvo tokia tvarka, kad aukletojos gavusios grupe ja ir turi. aukletojos keiteciasi tik ikimokyklineje grupeje.
Pries tai buvusiam darzelyje tvarka buvo kitokia. Buvo atskiros lopselio ir darzelio aukletojos, atskiros grupes, bet kazkokiu problemu nepastebejau, nes tas kelimas nevyksta nuolat, kad va sukako vaikui trys metai ir keliauja jau i darzelio grupe - perskirtoma budavo 1-2 kartus metuose, todel pereidavo keli vaikai ir jiems jau turint salia draugu adaptacija vykdavo labai savaime be stresu.
Darbeliu ar uzsiemimu gausos irgi nepasijaute, nes ir lopselyje aukletojos stengdavosi uzsiimti su vaikais, juolab, kad ir skirtumas tarp vaiku nebudavo didelis, nes i lopseli priimdavo tik dvimecius.
O dabar dukra pateko i vyresne grupe. Kitais metais dalis vaiku pateks jau i ikimokykline grupe. Svarstau ka su dukra daryti g.gif
Atsakyti