Galvokite ką norite, mamytės, tačiau aš išsakysiu SAVO asmeninę nuomonę - kam nepatinka, likite prie savosios... Tačiau man KLAIKU skaityti kai kurių čia pasisakiusųjų mintis - kaip MAMA gali rašyti (ir mąstyti) šitaip:
ai, tegu verkia, pabliaus porą savaičių (mėnesių/metų), nustos 
Beširdės jūs. Ar jūs suvokiate, kad vaikas yra ŽMOGUS??? Tai jūsų vaikas, o ne kokia lėlė-baby born'as

Ar jūs norėtumetė, kad jūsų vyras ar kiti artimieji nekreiptų dėmesio į jus, kaip asmenybę, kad tyčiotųsi iš jūsų, jei nenorit eiti į nemėgiamą darbą (juk ne visi darbai privalo būti mylimi, nuostabūs ir idealūs, kaip ir vaikų darželiai). Jei jūs, būdamos motinos, galite kalbėti, kad tai nesvarbu, tegu jūsų vaikelis kankinasi, atseit jis čia rodo "ožius", kad nori būti namie o ne darže. Įsivaizduokim, anot jūsų, tas vaikas yra kažkoks baisuoklis, kuris tyčia jus erzina, norėdamas specialiai verkti, kad tik pasilikti namie, o ne darže, kuriame pasak jūsų och kaip faina

Jei ten būtų taip puiku, vaikai lėktų pasišokinėdami. O jei vaikas vemia, kaip ir mano kad vėmė - nuo nervų, tai atsiprašau - tačiau aš neleisiu šitaip traumuoti vaiko psichikos. mano dukrytė patirė didzžiulį šoką, tačiau šį kartą į smulkmenas nesileisiu, įtariu, kad galite užsimanyti labai komentuoti mano žodžius... Pasakysiu tik tiek, kad praėjus mėnesiui, kaip nebelankome darželio, ji pradėjo pasakoti, kad auklėtoja, jai pravirkus, pasakė: "Neverkšlenk, nes pastatysiu į kampą"

Na, ko gero daugumai mamyčių-tarybinio muštro darželių gerbėjoms turbūt tai atrodys puiki idėja - o, matai, kokia gudri auklėtoja, kaip moka sutramdyti vaiką-ožį, štai pora žodžių, ir vaikas nebebliauna

Taip, mano dukra nebeverkė po šių žodžių, bet aš niekada neleisiu niekam šitaip gąsdinti mano vaiko, ir kalbėti jai tokius žodžius. Nes man vaikas yra lygiavertė asmenybė, toks pat žmogus, kaip aš, mano vyras, o ne kažkoks žemesnio išsivystymo padaras.
Kam tai priimtina, bauskite savo vaikus (kaip čia viena pasiūlė). Apskritai, lietuviai pasižymi vaikų mušimu, net nužudymais. Lietuvoje ypač įprasta vaiką sumušti dėl to, kad pvz. ant stalo išpylė pieną...
Šlykštu skaityti tokias jūsų nuomones.
Išsakiau savają. Aišku, atsiras tokių, kurios mane laikys ar išvadins kvaile. Tačiau tokia yra mano nuomone. Negalėjau susilaikyti nuo komentarų, nes kai kurių vaikų man nuoširdžiai gaila.
Nenori kad komentuotų tavo postą, o pati lieji komentarus kaip iš kibiro....
Tiek tos... Man atrodo daugumai bus gaila ir tavo dukros, ypač paaugusios... Aš nešneku kai vaikas rėkia iki apsivėmimo darželyje ir t.t., matyt auklėjant kažkur padaryta spragelė - čia pas psichologą reikia nuvesti. Mane kai palikdavo tėvai ar darže ar namie, nei į galvą neateidavo, kad jie manęs nemyli, mane pametė... Bet dėl to kad vaikas pasriūbaus porą savaičių darželyje neatsisakysiu nei visuomeninio gyvenimo, nei karjeros... O ir vaikui bus psichologinis grūdinimas. O kiek naudingų bendravimo įgudžių gaunama darželyje.
Nereikia pulti į kraštutinumus - arba palikti iš karto visai dienai, arba iš viso nevesti... Ir dar
Aj ir aplamai.... nereikia...