Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

O pas mus dabar irgi ne kokia situacija. Nuo rugsėjo vidurio pradėjom leisti savo mažulį į darželį, jam 2 metukai. Galima sakyti priprato gan lengvai, bet ... Parėjęs namo nebemoka nei kalbėti, nors jau gan aiškiai kalba, tik verkia, zirzia. Jei ko nors nori tai nebepasako, o tik verkia atsitojęs, vis mama ir mama šaukia. Klausiu ko nori, verkia ir tiek. Jau kilo mums vyru mintis nebeleisti vaiko į darželį, nes namie yra beprotnamis, kai vaikas gryžta namo. Klausiau auklėtojų, kaip jam darželyje sekasi, sako labai geras vaikas, žaidžia, šoka, piešia, žodžiu dalyvauja visurs, neverkia. Na lyg ir viskas būtų puiku, jei ... O dar, kai pradėjom leisti į darželį, tai jau buvo be pamperso, miegodamas nebeprisišlapindavo, o paėjęs pradėjo pietų miegodamas šlapintis ir į kelnes padaryti. Sakau, gal ten vaikas dar nelabai žino kieno pasiprašyti, nes namie tai prašosi, nors dabar tai būna kad ir nebesiprašo ir padaro į kelnes.Tai man buvo dar vienas šokas, kad aš vaiką atpratinau nuo pampersų, o darželyje auklėtoja paprašė atnešti pampersų. Bet paskui pagalvojau, jei jau jis prisidaro į lovą, tai jam nesmagu miegot, tai geriau jau su pampersu.
Dabar kol kas ruošiamės leisti toliau į darželį, pažiūrėsim, gal viskas praeis. Nes gaila man vaiko, jei jam darželyje tikrai patinka, jis ten užsiima visokia veikla, tai jam tik į naudą. Juk aš namie tiek su juo neužsiimu, o dar ir leliukas po kelių dienų turėtų būti doh.gif
Taip kad tikimės, kad mūsų mažulis ne tik darželyje bus geras vaikas, bet ir namie. O kitaip tai išprotėsiu manau tongue.gif Jei dar leliukas bu neramus, o ir šitas bezdukas parėeis baisios nuotaikos, tai bus katastrofa namie verysad.gif
Atsakyti
Rasve, aš pernai buvau panašioje situacijoje, kaip ir Tu, tik tiek, kad į lopšelį išleidau dar jaunesnį ir neurologinių bėdų turėjusį sūnelį. Problemą išsprendėme palikdami sūnelį darželyje dalį dienos - kartais prieš miegelį pasiimdavau, kartais po, o kartais tik prieš pat pietus atvesdavau. Šiaip į darželį ėjo noriai - juk nauji žaislai ir su vaikais mėgsta bendrauti. Bet būdamas visą dieną jis labai išvargdavo nuo nuolatinio triukšmo grupėje (nes ir šiaip stipriai reaguoja į garsą, pravirksta, net kai kas šalia pakelia balsą nebūtinai jo atžvilgiu), o pusdieniukai nekėlė jokių problemų. Iš kitos pusės ir aš pailsėdavau, darbelius apsidirbdavau tik su kūdikėliu būdama. Dabar jau sūnus darželyje išbūna visą dieną, tačiau tomis dienomis, kai nedirbu, leidžiu ir vidurinėliui namie pasilepinti, jei tik nori.
Atsakyti
Vis tik manau, kad mūsų vaikui darželyje labai patinka. Nes jis ten šoliuoja su nuotaika, o kai reikia eit namo, tai nenori. Jis ten turi ką veikti, su jais užsiima daugiau. O aš esu ne kokia mama, taip neužsiimu su vaiku, tai jam namie nėra kas veikti. Vakar kai nuėjau parsivesti, tai jie buvo ką tik susėdę piešti ir aš sutrukdžiau. Tai vaikui buvo ašaros, kad negalėjo darželyje papiešti. Va tada namie ir buvo siaubas, nes niekas nebepatiko, ką besiūliau doh.gif Maniau sunku bus vaikui priprasti prie darželio, o jam matai sunku būti namie unsure.gif Matyt ne kokie tėvi esam blush2.gif
Atsakyti
Musu dukrai beveik treji. I darzeli eina ketvirta savaite. Pirma savaite labai noriai ejo, namo nenorejo eiti. Tiesa, buvo tik iki pietu miego dvi pirmas savaites. Dabar jau dingo tas begalinis noras. Asaros kas ryta :verysad:Nakti nubunda saukdama mane, niekur nepaleidzia, valgo tik su manim, i wc tk su manim. Jau pradejau kalta jaustis...
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2006 10 31, 10:01)
Musu dukrai beveik treji. I darzeli eina  ketvirta savaite. Pirma savaite labai noriai ejo, namo nenorejo eiti. Tiesa, buvo tik iki pietu miego dvi pirmas savaites. Dabar jau dingo tas begalinis noras. Asaros kas ryta :verysad:Nakti nubunda saukdama mane, niekur nepaleidzia, valgo tik su manim, i wc tk su manim. Jau pradejau kalta jaustis...

Mes einam į darželį nuo rugsėjo vidurio, esam dabar jau dviejų metų. O pratinau tai tikrai neilgai. Pirmą dieną iki pietų miego, antrą po pietų miego parsivedžiau, o trečią jau visą dieną palikau. Žinoma, pirmą savaitę ėjo su dideliu noru, paskui lyg ir noras dingo. Bet dabar jau kai užsiima visokiais darbeliais ten, tai matyt jam labai patinka. O kas liečia vaikščiojimą kartu, tai mūsų irgi mažulis taip daro. Paima ranką ir sako eime. Vienas niekur nebevaikšto. Nelabai man tas patinka. Bet svarbiausia, kad jam ten patinka, bent jau aš taip suprantu, nes rytais neverkia. Tik spėju nurengti, o jis jau prie durų ir sako eime (į grupę). Sesuo mano leidžia savo vaiką jau nuo vasaros. Jam tada buvo apie 1,5 metų, tai irgi buvo į mamos uodegą įsikibęs, bet praėjo, tai tikiuosi ir mums tas praeis. O dabar mūsų vaikai eina į vieną grupę. Bet tame yra ir kita bėda: jei pasiimi vieną, namo nori eiti ir kitas. Tai turim eiti su sese kartu parsivesti vaikų, kitaip būna ašarų.
Atsakyti
kartais jokoi patarimai nepadeda vaiko pripratinti prie darzelio doh.gif tada tikrai nereiketu vesti per prievarta g.gif teisingai viena mama pasake,juk jus vyras nevercia dirbti nemegstamo darbo g.gif O jei zmogus dirba nemegstama darba tai jau jo problema,kad nesugeba isreikti ten kur jam geriausia thumbup.gif ir jei mano vaikui nepatiktu darzelis,nors taip nebuvo,tai tikrai jo nevesciau,nepatiktu mokykla,ieskociau kitos thumbup.gif
Atsakyti
MAnau jog nieko negalima padaryti...aš kai buvau maža verkdavau ištisas valandas palikta, tėvai dirbo nuo ryto iki vakaro...labai skaudu buvo, atrodįė jog niekas manęs nemyli...skaudi patirtis, todėl labai atsižvelgsiu į savo mažylio norus, aišku nekalbu kai pirmos dvi savaitės sunkokos būna, adaptuojasi mažiukai, kol priprantas...bet jei vaikas verks, nenorė irlgą laiką, tikrai neversiu...
Atsakyti
QUOTE(String @ 2006 10 11, 10:10)
Galvokite ką norite, mamytės, tačiau aš išsakysiu SAVO asmeninę nuomonę - kam nepatinka, likite prie savosios... Tačiau man KLAIKU skaityti kai kurių čia pasisakiusųjų mintis - kaip MAMA gali rašyti (ir mąstyti) šitaip: ai, tegu verkia, pabliaus porą savaičių (mėnesių/metų), nustos     doh.gif   Beširdės jūs. Ar jūs suvokiate, kad vaikas yra ŽMOGUS??? Tai jūsų vaikas, o ne kokia lėlė-baby born'as  schmoll.gif   Ar jūs norėtumetė, kad jūsų vyras ar kiti artimieji nekreiptų dėmesio į jus, kaip asmenybę, kad tyčiotųsi iš jūsų, jei nenorit eiti į nemėgiamą darbą (juk ne visi darbai privalo būti mylimi, nuostabūs ir idealūs, kaip ir vaikų darželiai). Jei jūs, būdamos motinos, galite kalbėti, kad tai nesvarbu, tegu jūsų vaikelis kankinasi, atseit jis čia rodo "ožius", kad nori būti namie o ne darže. Įsivaizduokim, anot jūsų, tas vaikas yra kažkoks baisuoklis, kuris tyčia jus erzina, norėdamas specialiai verkti, kad tik pasilikti namie, o ne darže, kuriame pasak jūsų och kaip faina  gathering.gif   Jei ten būtų taip puiku, vaikai lėktų pasišokinėdami. O jei vaikas vemia, kaip ir mano kad vėmė - nuo nervų, tai atsiprašau - tačiau aš neleisiu šitaip traumuoti vaiko psichikos. mano dukrytė patirė didzžiulį šoką, tačiau šį kartą į smulkmenas nesileisiu, įtariu, kad galite užsimanyti labai komentuoti mano žodžius... Pasakysiu tik tiek, kad praėjus mėnesiui, kaip nebelankome darželio, ji pradėjo pasakoti, kad auklėtoja, jai pravirkus, pasakė: "Neverkšlenk, nes pastatysiu į kampą"  doh.gif   Na, ko gero daugumai mamyčių-tarybinio muštro darželių gerbėjoms turbūt tai atrodys puiki idėja - o, matai, kokia gudri auklėtoja, kaip moka sutramdyti vaiką-ožį, štai pora žodžių, ir vaikas nebebliauna  doh.gif   Taip, mano dukra nebeverkė po šių žodžių, bet aš niekada neleisiu niekam šitaip gąsdinti mano vaiko, ir kalbėti jai tokius žodžius. Nes man vaikas yra lygiavertė asmenybė, toks pat žmogus, kaip aš, mano vyras, o ne kažkoks žemesnio išsivystymo padaras.
Kam tai priimtina, bauskite savo vaikus (kaip čia viena pasiūlė). Apskritai, lietuviai pasižymi vaikų mušimu, net nužudymais. Lietuvoje ypač įprasta vaiką sumušti dėl to, kad pvz. ant stalo išpylė pieną...
Šlykštu skaityti tokias jūsų nuomones.
Išsakiau savają. Aišku, atsiras tokių, kurios mane laikys ar išvadins kvaile. Tačiau tokia yra mano nuomone. Negalėjau susilaikyti nuo komentarų, nes kai kurių vaikų man nuoširdžiai gaila.

Nenori kad komentuotų tavo postą, o pati lieji komentarus kaip iš kibiro.... blink.gif Tiek tos... Man atrodo daugumai bus gaila ir tavo dukros, ypač paaugusios... Aš nešneku kai vaikas rėkia iki apsivėmimo darželyje ir t.t., matyt auklėjant kažkur padaryta spragelė - čia pas psichologą reikia nuvesti. Mane kai palikdavo tėvai ar darže ar namie, nei į galvą neateidavo, kad jie manęs nemyli, mane pametė... Bet dėl to kad vaikas pasriūbaus porą savaičių darželyje neatsisakysiu nei visuomeninio gyvenimo, nei karjeros... O ir vaikui bus psichologinis grūdinimas. O kiek naudingų bendravimo įgudžių gaunama darželyje.
Nereikia pulti į kraštutinumus - arba palikti iš karto visai dienai, arba iš viso nevesti... Ir dar nereikia mamų vedančių vaikus į darželius lyginti su vaikų žudikais... blink.gif
Aj ir aplamai.... nereikia... lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo murzinyte: 03 lapkričio 2006 - 10:56
jau tokios krastutines kalbos, kad net baisu momentais darosi. Manau nereikia niekada pulti i krastutinumus. Niekas tu vaikuciu nezudo, nebaudzia ir kitaip neskriaudzia. Tiesiog kiekvienas turi savo poziuri. As irgi ne karta esu savajam sakiusi: nezliumbk, nes nieko nepakeisim. Vaikai darzelyje patinka? Taip. Aukletoja gera? taip. Ar kas nors skriaudzia? Ne. Valgyt skaniai gauni? taip. Zaislu daug? Taip. Tai kodel nenori i darzeli eiti? Noriu buti su tavim. Bet as turiu eiti i darba, o tau ten buti negalima. Bet as vistiek noriu bui su tavim.
Tai vat ir pasakykit man, kur cia matot vaiko skriaudima. As tai matau tik nepagristus norus. Nori jis buti su mama, bet yra tas REIKIA. Mamai reikia i darba, o jam i darzeli. Stai ir viskas. Jokiu asaru ir zirzimu. Keliames ryte visi kartu ir issiskirstom savais reikalais. O kas butu tada jei as i kiekviena toki nora atsizvelgciau ir pataikauciau?
Taigi reikia vaikus stabeti, klausineti. Pamanykit aukletoja pasake, kad i kampa pastatys, o gal tas baltapukis aukselis, visa diena kaprizinosi, oziavosi, absoliuciai neklause, tik uzsispyres reikalavo mamos. Jei nenorite, kad taip butu sprendziami klausimai pasikalbekite su aukletoja, perveskite i kita grupe.
Cia nekalbu apie metuku vaikucius, kurie maziukai ir pasakyt dar nemoka, kas jiems netinka. Bet jau apie paaugusius ir bent siek tiek mastancius zmogiukus.

Maniski si udeni perkele i kita grupe, kad butu su vienmeciais vaikais jau iki pat mokyklos. Zinoma pirma savaite buvo rytiniu asaru, o vakare grizdavo namo net pasisokinedamas, issisiepes. Ryte vel asaros, vakare sypsenos. Po savaites viskas isivaziavo. Ir dabar jau vienas pats soliuoja i darzeli, be jokiu problemu.
Atsakyti
Ka daryti? Berniukui jau greitai penkeri, ir jau antrus metus eina i vaiku darzeli. Pradzioje nenorejo, paskui priprato ir buvo geriau. Antrais ejimo metais vel labai nenori. Po ilgesniu atostogu (svaite ar panasiai) labai verkia ir sunku nuvesti rytais. Po pietu atrodo ramesnis ir patenkintas atejus pasiimti.
Kita ryta vel nenori eiti. Siuo metu galvojame ka daryti, tikriausiai nuo rudens bandysime i kita darzeli. Kaip manote ar padetu?
Dabartinis darzelis gal but nera labai geras, bet ir neatrodo blogiausias. Aukletojos pagyvene, bet atrodo nuosirdzios ir orientuojasi situacijoje. Kazkoks kofliktas tarp vaiko ir aukletojos vienu metu buvo, bet ji issprendeme, turime susitikima su psichologe, bet tai bus tik geguzes menesi.
Kaip tvarkytis iki tol..As nezinau visu detaliu, nes esame issiskyre su sunaus mama, todel dazniausiai ji nuveda sunu i darzeli, as tik kartais pasiimu. Kol kas mes bandom tai spresti karta per savaite nevesdami jo i darzeli, kad jam maziau reiketu eiti, bet del darbu, tai ne visada iseina.
Ar jus turejote panasiu problemu, kaip jas sprendete?
Dekui is anksto uz patarimus.
Atsakyti
Na manau reiktų išsiaiškinti su vaiku dėl ko būtent nenori jis eiti į darželį. Penkerių metų vaikas turėtų žinot kodėl jis nenori to daryt. Nejaugi dėl to vieno konflikto su auklėtoja.

Mano vaikas irgi nelabai nori eiti, bet pasakau, kad reikia, kad čia jo toks "darbas" ir jis eina. Būna visko ir ašarų, ir pan... Žinau jam nepatinka kai būna vienas toks berniukas (na tas berniukas keistokas, truputį toks agresyvus, turi daug jėgos ir kabinėjas prie visų vaikų), bet ką daryt, juk visur dažniausiai kolektyve atsiranda "vienas išskirtinis". Tas berniukas niekam nepatinka, bet jo niekas iš grupės neiškels ( jau apie tai buvo kalbėta).
Atsakyti
LAbutės
Mano berniukui netoli 2 metai ir 8 men...bet nelabai noriai eina,kai atskelia numiges tai nori,rengiasi noriai,nu bet kai nenumiega,tai verkia,nenoriu i darželį,mano mama sako jam,mes visi i darbukus einam ir tau reikia,tai jam tas tinka pasakymas...bet jei vaikučiui jau 5 metai,tai kažkas darželį negerai schmoll.gif ...aš bandyčiau vesti i kitą darželį,ten gal kita bus aplinka fainesnė,gal ras gerų naujų draugų smile.gif ...sėkmės mirksiukas.gif
Atsakyti