Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

QUOTE(Ramunėlė* @ 2007 11 04, 14:52)
Sveiki ..mano vaikas 3m pereina iš lopšelio į darželio grupę..ko galiu tikėtis.?.Ar kas susidūrėt su sunkia adaptacija, būtent perėjimas iš vienos lopšelinės grupės į vyresniają?..Įdomi jūsų patirtis. Dėkui ax.gif

nuo rugsėjo mano vaikinukas perėjo į darželinukų grupę, taigi perėjo kartu ir visi vaikučiai iš lopšiukų, tik dar keli nauji atėjo,tai va visi savi
kaip sakant, tik va bėda buvo kad ne tos auklėtojos buvo,pirma diena taip verkė
ir šaukė kad nenoriu aš čia būti, bet nieko praėjo kelios dienos ir vaikinukas mano apsiprato
dabar eina noriai,jam patinka
, bet ir būna dienų kai nenori eiti į darželį.o šiaip viskas gerai. thumbup.gif
Atsakyti
na ir mes i verkiančių klubą... 4u.gif
jau trys men. einam i darzeli, bet sunkiai priprantam, ryte asaros, vakare einant miegoti asaros, nes zino, kad atsibudus vel i darzeli. Vaikas laabi jautrus, supratingas. is teisu viskas priklauso nuo aukletojos sugebejimo jausti situacija. deja mums pasitaike , kad ne visai atsidavusios vaikam. Viskas buvo be dideliu problemu,kai vietoj sergancios aukletojos atejo kita, is gretimos grupes. Vaikas buso visai kitoks, ryte neverke, atejes naujaja aukletoja apsikabindavo. taciau grizus musu aukletojai, pradejo vel nerimauti ir verkti. Buvo momentas kai grizus is darzelio pora valandu verke.
kaip noreciau, kad ugdymo istaigose dirbtu tikrai nuosirdus , mokantys ir jauciantys vaikus zmones, o ne tie kurie ateina, nes kito darbo negavo. Ir kuriems buvimas su vaikais kancia.
Atsakyti
QUOTE(inko @ 2006 07 26, 22:15)
Perskaičiau aš jusu raudojimus, tikrai neverta labai pergivent praktiškai dauguma vaikučiu verkia bet tai praeis,juos tikrai ten nieks neskriaudžia ir visaip juos bando apraminti, tik mamytes nereikia prie vaiko ilgai užsibūti geriausia palikti ir kuo greičiau išeiti, taip žinau , kad jums širdis plišta ir man taip buvo, geriausiai po valandos paskambinti aukletojai ir sužinoti kaip vaikelis jaučiasi. Aš pati dirbu darželije tai tikrai žinau kaip ten viskas viksta. Ne tik jums širdele plišta , bet ir mums , nes ir pačios mamos.

Del sito nesu tikra. Maniske irgi is tu verkianciu, nepripranta jau antars menuo - visi savaitgaliai ir vakarai namie su prasymais "tik atsikelus nevesk i darzeli". Is pradziu buvo gerai, o dabar jau pati abejoju ar ten gera atmosfera g.gif Nes karta nuvedziua ir prie manes susipese trys berniukai, aukletoja nuejus pagrasino vienam dirzu unsure.gif Kad "gausi dirzo" jei taip ir taip... Tai man neramu pot o karto, nes tai buvo apsakyt prie manes, o kas tiems vaikuciams sakoma kai mes negirdime? Maniske ten nedrasi ir jai nekliuna, bet sake vienas vaikas gavo per uzpakaliuka kai lindo be eiles, po tokiu dalyku man jau paranoja doh.gif

QUOTE(String @ 2006 10 11, 09:10)
Galvokite ką norite, mamytės, tačiau aš išsakysiu SAVO asmeninę nuomonę - kam nepatinka, likite prie savosios... Tačiau man KLAIKU skaityti kai kurių čia pasisakiusųjų mintis - kaip MAMA gali rašyti (ir mąstyti) šitaip: ai, tegu verkia, pabliaus porą savaičių (mėnesių/metų), nustos     doh.gif  Beširdės jūs. Ar jūs suvokiate, kad vaikas yra ŽMOGUS??? Tai jūsų vaikas, o ne kokia lėlė-baby born'as  schmoll.gif  Ar jūs norėtumetė, kad jūsų vyras ar kiti artimieji nekreiptų dėmesio į jus, kaip asmenybę, kad tyčiotųsi iš jūsų, jei nenorit eiti į nemėgiamą darbą (juk ne visi darbai privalo būti mylimi, nuostabūs ir idealūs, kaip ir vaikų darželiai).

Labai pritariu tau. Jei man taip labai labai nepatiktu darbe ir mane ten uzgaulitu, tikrai artimieji ragintu ieskoti kito ir gal iskart mesti ir ieskoti naujo, nes viskam yra ribos. As irgi vedziau kuri laika"kad priprastu", ir tikrai vaikas kaip ir prasilauze. Bet po pastabu, kurias parasiau anksciau, galvoju ar viskas gyvenime yra privaloma, nejaugi turiu vesti vaika i grupe kur jis girdi gasdinimus, nes jei taiko tokia auklejimo metodika tai...
Atsakyti
oi tos darželio ašarėlės. Dukrai greit keturi, darželį lankom nuo beveik dviejų metų. Iš pradžių lopšelį, ten reikėjo persilaužti, bet buvo labai suprantigos auklėtojos ir gana greit viskas pavyko. Bet šį rudenį perėjom į didesnių grupę - iš senosios su dukra kartu perėjo tik 2-3 mergaitės, kitus išskaidė po kitas grupes sad.gif iš pradžių viskas lyg ir normaliai, ten moko daug savarankiškumo, patiems viską darytis, bet po ligos (3 savaites nelankėm) - krachas. Kiekvieną vakarą atsigulam ir kiekvieną rytą keliamės su ašarom. JI visai nebenori eiti į darželį. Bet gal pas mus ta problema, kad dukra žino, jog tam pačiam mieste yra močiutė, pas kurią būtų galima pabūti, o ne į darželį... Šiaip ar taip, su auklėtojom pasikalbėjau, paprašiau stebėti situaciją, papasakoti, kas dukrai sekasi, kas nesiseka, gal kas skiraudžia ir pan... Tai jos mielai sutiko pasižiūrėti. Ir pabandysiu dukrą įtikinti, kad pas močiutę važiuosim tik per atostogas ar savaitgaliais. Tikiuosi, kad išspręsim šitą probelmą, nes mesti lankyti darželį kai vaikui jame sunku - ne išeitis. Bent aš taip manau.
Atsakyti
QUOTE(Lurdes @ 2005 11 23, 10:51)
Aš irgi manau,kad neturi taip būti.Gal per daug vaikų,per mažai auklėtojų.Na kas ta viena teta grupėje?Juk kiekvienas vaikiukas nori atsisėsti ant kelių,įsikabinti už rankos,kad su juo pakalbėtų,pažaistų...kiekvienas nori dėmesio SAU.Juk jie dar mažiukai...
Aš irgi,ryte nuvedusi vaiką,einu su mintimis,kad tiesiog pas mus dar ne ta sistema...Visa ta tvarka-dar grynai sovietinė.Jei auklėtoja nutaria,kad dabar visi ant puodukų - tai turi sėst visi,nesvarbu,nori ar ne.Jei nutaria daryti kokį darbelį,tai skubant,mat svarbiausia galutinis rezultatas,daromas tas darbelis,gerai nepaaiskinus,ka kaip tas vaikas turi daryt,taip ir nesuteikus jam kurybinio malonumo.Taip kalbu is patirties,pries 4 m dukra lanke darzeli,ir buvo butent taip - vaikas issigandes,nuolat skubinamas,liepiamas daryt taip ir taip o ne kitaip,dirba ta darbeli,nes aukletoja turi greiciau baigti ir pakabinti ji ant sienos.Bėgioti,garsiai šūkauti negalima.Valgant kalbėt negalima.Žaislų geriau per daug neimkit - išmėtysit,po to daug tvarkyti reiks.O kodėl???Juk vaikui bėgioti,judėti,triukšmauti taip pat natūralu,kaip ir kvėpuoti,nes jis ne senukas.
Nėr žinoma blogai,kad vaikas auginamas kolektyve,mokosi būti tarp kitų,miegoti,valgyti,žaisti būryje.Bet taip visi tarsi suniveliuojami.Reikėtų daugiau dėmesio atskirai kiekvienam,daugiau laisvės vaikams,jaukesnės aplinkos,mažiau vaikų-daugiau juos prižiūrinčių asmenų.Ir kad tai būtų ne kokios isteriškos prigimties bobos,o tam tikrą išsilavinimą išėję,su vaikais mėgstantys bendrauti žmonės...

cia labai gerai parasei apie ta tvarka darzeliuose thumbup.gif pati labai nemegau darzelio, ir galvoju, kad visai kitaip ziureciau i pasauli jei nebuciau priversta lankyti ji verysad.gif
Dabar nuo rudens badysiu leisti savo pupa, jai bus 3m. ir jei po menesio neapsipras, maldaus kad nevesciau, sakys kad jai ten blogai tai ir nevesiu. Aisku pirmos dvi savaites bus sunkiausios, cia turbut visiems vaikams, bet jei ir veliau taip blogai tai netraumosiu vaiko.
Atsakyti
Maniškis irgi nenori, nors didelis, penkiametis...Porą dienų ėjo su džiaugsmu, paskui - viskas. Kas vakarą vedamos derybos dėl daržo, prasidėjo neaiškios kilmės pilvo skausmai, nors gydytoja apžiūrėjus nieko nerado (prašo vežti į ligoninę - jam geriau į ligoninę, negu į daržą), o rytais ašaros, maldavimai, įsikibimai į ranką...Nors grupė normali ir auklėtojos tikrai ne pabaisos. Sūnaus argumentai - grupėje per daug vaikų (jam geriau žaisti vienam), viena auklėtoja gera, o kita- pikta, jis tos pikotsios nenori rolleyes.gif

Ką daryt??? Palikti verkiančio nenoriu, bet labai nuolaidžiauti irgi bijau...
Atsakyti
QUOTE(Kristinux @ 2005 11 23, 03:02)
Kolege darbe man dar paskaite morala apie vaiku darzelius. Ji sake, kad jokiu budu negalima vesti vaikucio iki 3 metu, nes tai pati didžiausia isdavyste. Vaikui gyvybiskai reikia mamos. Istumus i valdiska aplinka vaikuciui visam gyvenimui pasamoneje uzsifiksuos sis skausmas. Va kodel senatveje vaikai nesirupina tevais, nes prisimena, kad dar ankstyvoje vaikysteje buvo ju skaudziai isduoti.
Zodziu dar daug baisybiu prikalbejo. Is dalies sutinku su tuo. Skaudu man paciai. Tik nerandu kitos iseities.

Nu jau tik nereikia čia didelio burbulo pūsti irnesakyk.gif Mane nuo metukų į lopšelį atidavė ir ką? Nė minties neturiu, kad tėvai blogai pasielgė. Žinau, kad mane mylėjo ir buvo tikrai nuostabūs tėvai. Be to ir tas darželis joks baubas nebuvo, tiesiog gyvenimo dalis. Nors pripratau tai sakė irgi baisiai sunkiai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristinux @ 2005 11 23, 02:02)
Pradejom ir mes sia vergo mokyklele lankyti. Jau savaite kaip palieku savo dukryte ten su asaromis. Ir ji verkia, ir as. Nors aukletoja sako, kad po issiskyrimo greit nurimsta. Bet... Be abejo traumuojam taip savo vaikus. Tik kad nera kur dingti. Kolege darbe man dar paskaite morala apie vaiku darzelius. Ji sake, kad jokiu budu negalima vesti vaikucio iki 3 metu, nes tai pati didžiausia isdavyste. Vaikui gyvybiskai reikia mamos. Istumus i valdiska aplinka vaikuciui visam gyvenimui pasamoneje uzsifiksuos sis skausmas. Va kodel senatveje vaikai nesirupina tevais, nes prisimena, kad dar ankstyvoje vaikysteje buvo ju skaudziai isduoti.
Zodziu dar daug baisybiu prikalbejo. Is dalies sutinku su tuo. Skaudu man paciai. Tik nerandu kitos iseities.

neimk į galvą 4u.gif juk tu pati supranti kas tavo vaikučiui geriausia,
tikrai mano nuomone absurdas. dar niekur nesu skaičiusi nei girdėjusi to... žinoma jei mama ar tėtis vaiką prieš paliekant pati apsipila ašaromis, tai keistai gali vaikui pasirodyti nesuvokiama. negalima vesti iki trijų metų, kur taip pasakyta? kas galima , o kas ne? tikrai nesupyk, nesamonė. niekas neišduoda savo vaikučių, o nori jiems gero: kad jie bendrautų, išmoksų drausmės, kad tėveliai daugiau pinigėlių uždirbtų ir turėtų galimybę nusivežti juos kur nors. ir iš tiesų manau reikia akcentuoti vaikui, kad va tėveliai eina į darbuką, o čia kaip ir tavo darbukas smile.gif
žinoma man pačiai sunku bus palikti mažytę, tačiau realiai vertinu viską, ir tikrai žinau, kad nesu bloga mama smile.gif
o aš nuo metukų lankiau lopšelį, o dabar kaip tik galiu savo tėvams padedu. ax.gif
man tokia nuomonė susidaro, kad gal ta kolegė pati vaikų nelabai turi ax.gif

Atsakyti
Mano nuomonė yra tokia- bet kurio amžiaus vaikui išėjimas į kolektyvą yra trauma- vienam didesnė, kitam mažesnė, bet trauma. Vieni pripranta greičiau, kitiems ilgiau laiko reikia, o kiti iš vis nepripranta(žinau tokių pavyzdžių), tuomet tėveliams lieka dvi išeitys - traumuoti vaiką ar nevesti jo į darželį, bet ką reiks daryt jei vaikui bus trauma pradėjus lankyti mokyklą? g.gif
Atsakyti
Klausimas: kaip pripratint vaiką prie darželio, kuriame auklėtojos vis keičiasi (vos spėjo priprast prie vienos, ją pakeitė pavaduojanti, paskui tą pavaduojančią vėl pakeitė kita pavaduojanti..), kuriame vaikas verkia rūbinėje, kad nenori likti, o auklėtoja sėdi grupėje už stalo ir net galvos nepakelia, nebando kažkaip prikalbinti pasilikti...(suprantu, jai kuo mažiau vaikų, tuo geriau, bet...). Kuriame auklėtoja nepasisveikina ir neatsisveikina asmeniškai su vaiku, o dažnai - ir su tėvais... verysad.gif

Sūnus naktimis nemiega, prabudinėja ir prašo, kad nevesčiau į daržą..Taip ir turi būti? Adaptacija? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 07 balandžio 2008 - 11:21
QUOTE(flight @ 2008 04 07, 12:21)
Klausimas: kaip pripratint vaiką prie darželio, kuriame auklėtojos vis keičiasi (vos spėjo priprast prie vienos, ją pakeitė pavaduojanti, paskui tą pavaduojančią vėl pakeitė kita pavaduojanti..), kuriame vaikas verkia rūbinėje, kad nenori likti, o auklėtoja sėdi grupėje už stalo ir net galvos nepakelia, nebando kažkaip prikalbinti pasilikti...(suprantu, jai kuo mažiau vaikų, tuo geriau, bet...). Kuriame auklėtoja nepasisveikina ir neatsisveikina asmeniškai su vaiku, o dažnai - ir su tėvais... verysad.gif

Sūnus naktimis nemiega, prabudinėja ir prašo, kad nevesčiau į daržą..Taip ir turi būti? Adaptacija?  rolleyes.gif

Keisti grupę (kur auklėtojos ne taip dažnai keičiasi) arba darželį... Na, dar priklauso kiek laiko tai tęsiasi... Jei pirmas mėnuo, tai tas nenoras gali būti ir "adaptaciis". Tokia mano nuomonė.

Maniškis gan mažas pradėjo eiti (1 m. 8 mėn.), tai pirmas dvi savaites košmaras buvo, nors auklėtojos tos pačios. Pradėjo eiti gegužės mėn, tai atostogų sezonas prasidėjo kai jau priprato. Auklėtojos keitėsi visą vasarą, bet nieko. Jokių kaprizų nebuvo. Bet auklėtojos geros... iš karto prie atvesto prieidavo, ant rankų paimdavo, ramindavo ir t.t. O ir dabar, kai jau kitoj grupėj, tai auklėtojos jei tik pamato, kad vaikas graudinasi, iš karto ant rankų paima, "dantį užkalba", nuneša prie lango kad "mamytei pamojuotų" biggrin.gif Bet čia dar lopšelis (dabar maniškiui 2,5) Nežinau kaip vyresniųjų grupėse būna.
Atsakyti
sveikos...

neisivaizduoju savitinio darziuko....ne apie save kalbu, apie vaika...man cia tas pats kaip i globos namus atiduoti...uzsigrausciau save negyvai...man diena be jos, jau kancia...kaip ranka kokia namie palikt,,... rolleyes.gif
pas mus ta pati problema, kaip i lopseli , taip ligos..ar tai butu ruduo, ar ziema, ar vasara...
Kiek skaiciau, cia taip vaikas isreiskia savo nenora...juk ligu priezastys nebutinai virusines...greiciau psichologines...
cia greiciau, kaip moksleiviai, kai laukia kontrolinis, taip pergyvena, taip jaudinasi, kad po to bac, ir temperatura...nei is sio, nei is to...
tiesiog, kai norikur nors eiti, tada vaikas bega su malonumu...ir visai nesvarbu kiek jam metu...jei ji moka sudominti aukletojos, tai ar jam metai ar penki, jis begs i darziuka kaip ant sparnu...vat dabar ir pas mus ta pati problema...jauciu, kad reiks ieskoti gero, patikimo, gal kiek toleliau nuo namu, bet darzelio i kuri ji eis noredama... 4u.gif
Atsakyti