Dirbau PZU Lietuva draudime. Reklamos nedarysiu

tik siaip pasakysiu, kad jei automobilis registruotas kaime, rajone kokiam, tai ten superines salygos, bet jei pvz Vilniuje, tai... skausmina kisene atsakanciai
Jei automobilis draudziamas asmens, kuriam yra virs 25 metu, vardu, o avarija padaro jaunesnis asmuo, tada gresia primokejimai, sake, buvo aveju, kad net neismoketi draudimai, pvz, KASKO ar pan. (bet cia buvo mistika ir reta prkatika.dazniausiai tiesiog primoki). Todel zinant, kad automobili vairuos nevienas asmuo arba vairuotojas yra jaunesnis nei 25 metu, apsimoka forminti automobili firmos vardu (zinoma, jei tam yra galimybe). Pvz, mano asmeninis automobilis iformintas drauges tevo fimoje :-D man draudimas pigiau kainuoja, o ir avarijos atveju neprikibs, kad man maziau nei 25 metai ;-)
Dar pastebejimas, jei jus jaunesni nei 25m, nepulkit moketi dvigubai, nes yra keli draudimai, kurie ziuri dar ir i vairavimo staza ir jei jis daugiau nei 2 metai, tai imokos nedvigubina ;-)

cia, rodos, Balticums ir IF propaguoja tokia praktika, o kituose gali tureti ir 6 metu staza, bet jei esi jaunas, tai ir mokesi daaaaug...
Dar... kadangi daug kas bega i uzsienius ir nemazai kas su savo automobiliais, tai jei vaziuojat ilgesniam laikui, nepagailekit automobilio apdrausti Lietuvoje - sumokesit Lietuvoje galiojantis draudimas*5, bet tai vis tiek gausis pigiau nei draustis uzsieny. Pazistami paskaiciavo, kad draudimas Anglijoje kainuotu apie 600 svaru (3000Lt), o Lietvoje apsidraude uz 1000Lt... Ir draudimas normaliai galioja uzsienio valstybeje ;-)
Tokios tokeles ;-)
O siai pgaletume pereiti prie sistemos, kad draudziamas ne automobilis, o vairuotojas. Cia jei pvz turi kelias masinas, super apsimoketu ;-)
Gyvenimas yra komedija tiems, kurie mąsto ir tragedija tiems, kurie jaučia...