Įkraunama...
Įkraunama...

Vairuotojų civilinės atsakomybės draudimas

QUOTE(Serenity @ 2006 06 05, 01:49)
Sveiki,gal kas papasakotu daugiau apie kasko draudima.Kiek suprantu,juo apsidraudziama ir nuo automobiliu vagysciu,bet ar visa automobilio kaina  apmoka ir kiek mokat uz kasko(zinau,kad tai individualu,bet gal kokiu pavyzdziu duotumet).
Aciu 4u.gif

Kasko paprastai draudžiama nuo visų gyvenimo atvejų (išskyrus force majeure). Galima drausti pvz. tik dėl avarijų, tada kazkiek mažiau kainuoja, nors turint kokią Audi tai nereikėtų rizikuoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Sąlygos irgi labai įvairios: pvz. vagystės atveju išmoka gali 90 proc., avarijos - 100 proc. nuo vertės, franšizės irgi kaip sutarsi-vieni duoda ir 0, kiti 400 Lt. Kiek teko draustis tai minimali įmoka buvo 600 Lt (a/m vertė 7000-10000) dabar mokam apie 2000 Lt (apie 4 proc. nuo automobilio)(franšizė 300 Lt berods, o priekiniam stiklui ir prieminėms lempoms - 0 Lt), o paprastai ne naujam automobiliui berods 6-8 proc. nuo vertės.
Atsakyti
[quote=JOLITUKAS,2006 06 05, 16:55]
Kasko paprastai draudžiama nuo visų gyvenimo atvejų (išskyrus force majeure). Galima drausti pvz. tik dėl avarijų, tada kazkiek mažiau kainuoja, nors turint kokią Audi tai nereikėtų rizikuoti lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Sąlygos irgi labai įvairios: pvz. vagystės atveju išmoka gali 90 proc., avarijos - 100 proc. nuo vertės, franšizės irgi kaip sutarsi-vieni duoda ir 0, kiti 400 Lt. Kiek teko draustis tai minimali įmoka buvo 600 Lt (a/m vertė 7000-10000) dabar mokam apie 2000 Lt (apie 4 proc. nuo automobilio)(franšizė 300 Lt berods, o priekiniam stiklui ir prieminėms lempoms - 0 Lt), o paprastai ne naujam automobiliui berods 6-8 proc. nuo vertės.
Labai aciu uz atsakima,bet gal galima siek tiek smulkiau apie tai.Niekada anksciau nebuvau su draudimais susidurusi,i dabar cia reikalas bresta tai noriu nors kiek susigaudyti.Nezinau ar teisingai supratau,bet draudimas kainuoja apie 4% nuo
auto kainos?Dar noreciau pasitikslinti,kas yra ta francize?Mane domina draudimas nuo vagysciu.
Jeigu kas turit laiko,paaiskinkit prasau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Serenity @ 2006 06 06, 02:36)
Labai aciu uz atsakima,bet gal galima siek tiek smulkiau apie tai.Niekada anksciau nebuvau su draudimais susidurusi,i dabar  cia reikalas bresta tai noriu nors kiek susigaudyti.Nezinau ar teisingai supratau,bet draudimas kainuoja apie 4% nuo
auto kainos?Dar noreciau pasitikslinti,kas yra ta francize?Mane domina draudimas nuo vagysciu.
Jeigu kas turit laiko,paaiskinkit prasau  blush2.gif

Franchize suma kurios neapmoka draudimo bendrove, ta prasme jei nuostolis 400 lt, o franchize 300, atgausi 100 Lt, jei nuostolis mazhesnis nei francize, tai neverta kreiptis i draudimo bendrove.
Draudimo kaina priklauso nuo mashinos, vienai bus 4%, kitai 10%, o dar kitai ir 15% gali but. Nuo vagiamumo mashinos priklauso.
Kokia vagystes atveju ishmokami procentai irgi nuo mashinos priklauso, paprastai daugiau kaip 90% nebuna, taciau buna 85% ar 80%, viskas priklauso nuo mashinos ir kaip susitarsi su draudimu.
Atsakyti
Na procentas labai skirtingas, priklauso nuo markės, ar naujas auto ar ne ir t.t. Jei norėsi draustis-skambini į kompaniją ir deriesi smile.gif kuo geresnes sąlygas ax.gif Mes jau keletą metų mašinas draudžiam, bet su išmokom neteko susidutri, tad kas kaip moka negaliu pasakyti...

Šiuo metu man patiko SESAAM draudimas (atrodo taip rašosi) - normalūs proc., franšizė nedidelė, o jei priekinį langą ar žibintą išdaužai - pakeičia nemokamai...
Atsakyti
Apdraude brokeris, sikart viska IF'e. Jie turi spec. nuolaidas.
Esu absoliuciai rami. Kai buna ivykis, pasiskambinu brokeriui, atiduodu raktelius ir psio. bigsmile.gif Dar pabumbu, jei autoservise ilgai uztrunka remontas. Dar ir del francizes ka nors susuka, kad nereiktu moketi. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Serenity @ 2006 06 07, 00:31)
Labai aciu.Viskas aisku pasidare  4u.gif

Dar del fransiziu: yra bendroviu taikanciu ir Salygine fransize: ty kai tavo fransize 500 llitu, tai jei nuostolis nevirsija tos sumos, tai apsimoki pats, o jei virsija, ismoka visa suma, ty zala 1000 litu, prie sios salygos fransize netaikoma ir ismoka 1000lt.
Fransize (kitaip: isskaita) kai kurios bendroves duoda mazinti arba didinti, bet ja mazinant imoka dideja - tai vadinama fransizes issipirkimu. Jei jus numanote kad Jums gresia tik vagyste, tai neapsimoka fransizes issipirkineti. Nes Vagystei ji dazniausiai standartine 10 procentu. Fransizes Litais nustatomos kitoms rizikoms: avarijai, tretiesiems asmenims, stichinems nelaimems.
Jei nesirenkate visu riziku, draudimas pigesnis. Bet privaloma rizika - avarija.

O tarifas priklauso ne tik nuo automobilio vagiamumo, bet ir del amziaus. senesnes masinos KASKO brangesnis, lyginant su ta pacia naujesne.

Dar yra ziurinciu i automobilio vairuotoja (velgi stazas pagrindinai).
Taip pat kaina priklauso ar Jums reikia KASKO Europoje, ar tik Lietuvoje, o gal dar noresite + NVS saliu.

Jei Jusu automobilyje yra sumontuota gera aparatura (vaizdo, garso) ar mechaniniai priedai (lieti ratlankiai, spec zibintai, tiuningas ir pan) kurie nepriklauso baziniam- gamykliniam automobilio modeliui (nera originalus), tai reikia drausti atskirai mokant prieda prie imokos. nes ivykio atveju Jums atlygins tik uz bazini auto varianta. paprastai imoka buna 8-12 proc nuo priedu vertes.

Papildomai (ar privalomai- priklauso nuo bendroves) galima apdrausti vairuotoja ir/ ar keleivius nuo nelaimingu atsitikimu.
Kelios bendroves suteikia galimybe gauti pagalba kelyje tiek Lietuvoje, tiek uzsienyje.

Dar reiketu isigilinti i tokias salygas kaip atsistatanti draudimo suma.
Ty ivykio atveju, Jums ismoketa 1000Litu suma, ir tokia suma sumazes Jusu draudimo suma (tarkim 12000 buvo ivertintas Jusu auto) ir liks 11000 sekantiems galimiems ivykiams. Paprastai naujiems automobiliams suteikiama atsistatanti suma.

Taip pat auto nusidevejimas. Jei auto senesnis, bus skaiciuojama su nusidevejimu. Ty nesitikekite kad metu gale sudauzyta auto Jums remontuos ir ismokes tokiom pat sumom kaip jis buvo vertas metu pradzioje kai draudet. Taigi dirbtinai didinti draudimo sumo neapsimoka. Bet naujiems auto paprastai skaiciuoja be nusidevejimo ir kartais netgi nauja verte (tokia kokia kaina jus paemete is salono).

Nepamirskite, kad pries draudziant KASKO reikes pasirupinti reikiamo signalizacijos lygio pazyma.
Dazniausiai reikalaujama 3 lygio signalizacija (garsine sign +imobilaizeris ar kitas mechaninis priedas, kaip kapoto uzraktas ar pan)
taciau naujiems vagiamiems brangiems modeliams gali tekti sumontuoti aukstesnio lygio signalizacija. Viska reikia ivertinti. Kastai auga. g.gif

Bet draustis verta.

Pagarbiai,
Vaida

Papildyta:
QUOTE(JOLITUKAS @ 2006 06 07, 13:01)
Na procentas labai skirtingas, priklauso nuo markės, ar naujas auto ar ne ir t.t. Jei norėsi draustis-skambini į kompaniją ir deriesi  smile.gif kuo geresnes sąlygas  ax.gif Mes jau keletą metų mašinas draudžiam, bet su išmokom neteko susidutri, tad kas kaip moka negaliu pasakyti...

Šiuo metu man patiko SESAAM draudimas (atrodo taip rašosi) - normalūs proc., franšizė nedidelė, o jei priekinį langą ar žibintą išdaužai - pakeičia nemokamai...

Paprastai ne tik minetoje SEESAM bet ir kitose, jei kaltininkas aiskus (pvz avarija kai jus nekaltas ar vandalas apdauzes masina), fransize netaikoma. Jie viska issireikalaus is kaltojo.
Atsakyti
Na, aš tai galiu pasakyt, kad esu pati dirbusi vienoje draudimo kompanijoje ir iš tiesų esu prisiklausiusi visokiausių nuomonių apie visas draudimo bendroves. Kartais ateidavo žmonės ir sakydavo, kad mes greičiau išmokame išmoką nei didesnės draudimo bendrovės. Na, bet gi visko būna - kaip ir bet kokioje mano manymu srityje. Na, o patarimas mano būtų mašiną drausti pačiu pigiausiu siūlomu draudimu. biggrin.gif Gi vistiek svarbu tik draudimą turėti, o jei tu kaltininkas, tai čia jau nukentėjusiojo problemos kaip jis išgaus pinigus. g.gif Na, kasko draudimas (pilnas), tai jau vertas apmąstymų reikalas. Drauskitės ten, kur tikrai patikima kompanija. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(viktutes @ 2006 04 13, 16:45)
draudziama yra masina o ne zmogus todel perasineti tikrai nebutina juolab kad draudimas dabar smarkiai pabranges o draudimo kompanijos uz perasyma pasijama sau dali pinigeliu

geriau jau nekonsultuoti, jei tiksliai nera zinoma... g.gif
privalomojo draudimo istatymo 8 str .1 dalis teigia, kad naujajam transporto priemones savininui pereina senojo draudejo teises ir pareigos, tuo paciu imperatyviai nurodoma, kad naujasis savininkas privalo draudimo bendrovei pranesti rastu per 15 dienu apie nuosavybes i tr. priemone perejima. tokiu duomenu nepateikimas gali buti vertinami kaip pareigos pranesti apie rizikos pasikeitima nevykdymas (gal senas savininkas pvz turejo dideli vairavimo staza, o naujasis ne)
pagal to pacio istatymo bei prie jo esnciu taisykliu 56 p. del tokios info nepranesimo, draudimo sutarties salygu nevykdymo, draudikas turi teise tokiu atveju reikalauti iki 50 proc. ismoketos draudimo ismokos.
taip kad geriau informuokite ir persirasykite, mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas,

sako dabar pabrango privalomas automobiliu draudimas. Lietuvos draudimas pernai is musu paeme 180 lt, o dabar nuo 29 metu tik nuolaidas taiko, ka anksciau taike nuo 25. Taigi metams mums priskaiciavo virs 300 lt.

Gal zinot kur pigiausia draustis dabar?
Atsakyti
Aš ir LD apsidraudus.Labai pabrango.Man aiškino kad mažina įmokas jei turi automobilį daugiau nei metus ir neturi įvykių dėl savo kaltės. (kuo daugiau metų tuo didesnė nuolaida).
Atsakyti
Aš draudžiausi Ergo, tai man paskaičiavo lyg 239 Lt. Nors man dar nėra 25 metų, bet turiu 5 metų vairavimo stažą, jei jo neturėčiau tai būtų apie 700 Lt. Na Lietuvos draudimas sužinojęs, kad man dar nėra 25 metų, paskaičiavo virš 700 Lt.
blink.gif
Atsakyti
sveikos,
gal kas galetu pasakyt kiek man draudimas kainuotu?
man 21m,pries 2men teises issilaikiau,masina 97metu,variklis 2litrai.Prigazdino ce mane kad tukstanciais mokesiu,atseit nera stazo.
Atsakyti