QUOTE(river* @ 2010 07 22, 15:38)
Merginos iskilo toks klausymas.Automobilio savininke esu as,bet mano vairavimo stazas yra 1,5 metai

norime apdrausti Kasko draudimu,aisku kadangi mano stazas mazas ir draudimo didziule suma

o vyras gali apdrausti ant saves,as buciau kaip antras vairuotojas,ar nekils keblumo delto,kad as esu savininke?Labai dekoju uz info
Draudimas visuomet rašomas ant mašinos savininko. Šiuo atveju, mašiną turėtumėt perregistruot vyro vardu, o jūs būtumėt kaip naudotoja, bet įmoka vistiek bus didesnė įvertinant jūsų riziką
Ir šiaip, dabar nebėra "lentelės" principo - vairuotojo amžius, stažas,mašinos variklis ir jau aiški įmoka... dabar viskas kabinasi ant asmens kodo. Tiesiog norint mažesnės įmokos reiktų registruot mašiną vardu to žmogaus, kuris savo vardu yra turėjęs daug mašinų, turi nemažą stažą ir neturėjęs įvykių. O jau papildomus naudotojus galima įtraukti, įmoka padidės ne daugiau 20proc.
Papildyta:
QUOTE(jūratėP @ 2010 07 22, 12:59)
aš tik šiandien pasiėmiau pažymėjimą, užsukus į draudimą sužinojau kad jei man daugiau nei 25 m, draudimas nebrangs.Tinka vyro draudimas.Mašina 95 m.
Tiesiog sutartyje, kurią darėsi jūsų vyras, yra nurodyta sąlyga, kad nevairuos jausnesni nei 25 m. asmenys. Bet kiekvienoj kompanijoj apribojimai skiriasi.